JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120215/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120215/45322-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Góra: Dostawa  mięsa, warzyw  i produktów mleczarskich dla potrzeb kuchni szpitalnej.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 45322 - 2012; data zamieszczenia: 15.02.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej Sp. z o.o. , ul. Hirszfelda 8, 56-200 Góra, woj. dolnośląskie, tel. 65 543 24 14, faks 65 543 22 51.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.pcoz-gora.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Niepubliczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa  mięsa, warzyw  i produktów mleczarskich dla potrzeb kuchni szpitalnej..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiot zamówienia podzielony jest na 3 części, zwane dalej pakietami.
         

	
	Pakiet nr 1 -   mięso:
	Pakiet obejmuje 13 pozycji: karkówka, łopatka,  schab, wołowina z kością i bez kości,   
                                                        wątroba wieprzowa, flaki wołowe,kości, wieprzowina;
	-  dostawa dwa razy w tygodniu w godzinach od 7.00 - 8.00
                transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy,
zamówienie telefonicznie lub  faxem z jednodniowym wyprzedzeniem.
Wykonawca dostarczy towar w pojemnikach zamkniętych zabezpieczających towar przed przenikaniem do wnętrza opakowania zanieczyszczeń i substancji  szkodliwych dla zdrowia ludzi .
Opakowania jednostkowe i zbiorcze powinny być wytrzymałe i spełniać wymagania    dla materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością określone w przepisach o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia.                                                                                                                     
	  -   miejsce dostawy:  kuchnia szpitala, Góra, ul. Hirszfelda 8,
          -   osobą upoważnioną do kontroli ilościowej i jakościowej dostarczonego towaru ze
          strony Zamawiającego  jest  Maria Parafiniuk- kierownik kuchni.
  Do każdej dostawy wymagane świadectwo wystawione przez Zakład Higieny
           Weterynaryjnej oraz handlowy dokument identyfikacyjny.


	Pakiet nr 2 -  warzywa 
	Pakiet obejmuje 26 pozycji, w tym: marchew, pietruszka, ziemniaki, ogórek kiszony,
                                                                      kapusta kiszona, biała ,pomidor, cebula, jabłka,
	-  dostarczane warzywa muszą odpowiadać wymaganiom jakościowym stawianym
                przez Polską Normę oraz będą spełniały obowiązujące w tym zakresie normy
                sanitarno - epidemiologiczne, a także będą przechowywane w warunkach
                gwarantujących najwyższą jakość;
	-  produkty muszą być świeże, oryginalnie zapakowane lub luzem w odpowiednich 	   pojemnikach dotyczy niektórych warzyw i przewożone w sposób gwarantujący 	     właściwe warunki sanitarne na   czas transportu i dostawy oraz składowania w
 	    magazynie;
	-  nie dopuszcza się dostawy produktów o obniżonej wartości do spożycia widoczne   	    zewnętrznie  a także ukryte wady jakościowe produktów
	-   do zakwestionowania jakości produktów w imieniu Zamawiającego upoważniony
 	     jest kierownik kuchni.
	-   w  sytuacji, w której Zamawiający stwierdzi  złą jakość  produktów produkty 
                 przeterminowane, niewłaściwie zapakowane  lub o niewłaściwym wyglądzie 
                 lub smaku następuje  zwrot  produktów w  całości  lub  części;	
	-   dostawa warzyw odbywać się będzie do trzech  razy  w tygodniu  w dni  robocze 	    do godziny 1400, transportem Wykonawcy na jego  koszt i ryzyko według bieżącego 	     zapotrzebowania;
	-    zamówienie telefonicznie lub  faxem z jednodniowym wyprzedzeniem.
                 Wymagany handlowy dokument identyfikacyjny do każdej faktury;
         opakowanie jednostkowe i zbiorcze przedmiotu zamówienia winno odpowiadać
                  wymogom norm przedmiotowych;
	-    miejsce dostawy:  Góra, ul. Hirszfelda 8 -  kuchnia szpitala;
	-    osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru ze strony
                 Zamawiającego  jest Maria Parafiniuk - kierownik kuchni.
          
	Pakiet nr 3 -  produkty mleczarskie
          Pakiet obejmuje 5 pozycji: mleko 2% w folii, ser żółty twardy, śmietana 18% ,
	 ser twarogowy.
          Warunki dostawy: trzy razy w tygodniu do godziny 700 transportem Wykonawcy na
           jego koszt i ryzyko.
           Inne wymagania Zamawiającego :
          -  zamówienia;  telefonicznie lub faxem.  
          -  na produktach wymagana aktualna data ważności do spożycia.
          -  do każdej faktury wymagane dołączenie handlowego dokumentu identyfikacyjnego.
           Produkcja i obrót mleka i przetworów mlecznych  winny spełniać wymagania
           konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do  
           zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów.
           Miejsce dostawy:  Góra, ul. Hirszfelda 8  -  kuchnia szpitala.
    	-    osobą upoważnioną do kontroli jakościowej dostarczonego towaru ze strony
                 Zamawiającego  jest Maria Parafiniuk - kierownik kuchni.
    2. Zamawiający w niniejszym postępowaniu dopuszcza składanie ofert częściowych, to
         jest  na jedną lub więcej części pakietów, przy czym w ramach pakietu wymagany jest
         pełny zakres asortymentu. Nie zezwala natomiast na składanie ofert na wybrane pozycje
         w pakietach. Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu mniejszej ilości artykułów. 
         Przy realizacji przedmiotu zamówienia wymagana jest należyta staranność.
     3.   Wykonawca zobowiązuje się wykonać przedmiot zamówienia zgodnie ze wszystkimi 
       wymaganiami zamawiającego wskazanymi w SIWZ.
    4.   Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia  środkami transportu
           spełniającymi wymogi rozporządzenia  Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 roku w 
           sprawie wymogów sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji 
           pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych
           składników  żywności. 
    5.   Wykonawca dostarczy produkty żywnościowe  odpowiadające warunkom jakościowym,
           zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami lub równoważnymi, prawem
           żywnościowym oraz z  obowiązującymi zasadami i systemem HACCP,  posiadające
           ważne zezwolenia i decyzje wymagane przepisami prawa na produkcję i obrót
           oferowanym przedmiotem zamówienia, spełniające wymogi określone przepisami
           ustawy z 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów
            wykonawczych do niej.
      6.  W trakcie realizacji umowy zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych
            między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. 
       7.  Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa Specyfikacja asortymentowo - 
          ilościowa stanowiąca załącznik nr 1a-1c  do oferty i dodatek nr 2a- 2c do siwz..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie opisuje i nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>a zmiany stawki podatku VAT, przy czym zmianie ulegnie wyłącznie cena brutto, cena
      netto  pozostanie bez zmian.
b promocyjnych obniżek cen jednostkowych przedmiotu umowy
c zmian ilościowych zamawianego przedmiotu umowy w zakresie poszczególnych pozycji asortymentowych, do wysokości ogólnej wartości zastrzeżonej w umowie
d zmiany wielkości opakowań jednostkowych objętych umową w przypadku zmiany
      wielkości opakowań wprowadzonych przez producenta. W tym przypadku Wykonawca      	uzyska zgodę Zamawiającego na taką zamianę,  a cenę przedmiotu umowy wyliczy  	proporcjonalnie do  wielkości  i  oferowanej ceny opakowania w umowie,
e innych okoliczności , których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.pcoz-gora.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej w Górze, ul. Hirszfelda 8, 56-200 Góra ,Administracja, pokój nr 6, II piętro..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.02.2012 godzina 10:00, miejsce: Powiatowe Centrum Opieki Zdrowotnej w Górze, ul. Hirszfelda 8, 56-200 Góra, Administracja - Sekretariat, II piętro..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com