JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120510/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120510/104163-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Wrocław: Usługa szkoleniowa - wykłady oraz ćwiczenia dla IV edycji studiów podyplomowych realizowanych w ramach projektu pt.: Nauczyciel przedmiotów zawodowych w zakresie organizacji usług gastronomicznych i hotelarstwa oraz architektura krajobrazu - studia podyplomowe  współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej z EFS, w ramach PO Kapitał Ludzki, Podziałanie 3.3.2. z podziałem na 45 części. Sprawa nr RAP.272.62.2012</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 104163 - 2012; data zamieszczenia: 10.05.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu , ul. C.K. Norwida 25/27, 50-375 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 071 3283576, 3205496, faks 071 3283576.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.up.wroc.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Uczelnia publiczna.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Usługa szkoleniowa - wykłady oraz ćwiczenia dla IV edycji studiów podyplomowych realizowanych w ramach projektu pt.: Nauczyciel przedmiotów zawodowych w zakresie organizacji usług gastronomicznych i hotelarstwa oraz architektura krajobrazu - studia podyplomowe  współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej z EFS, w ramach PO Kapitał Ludzki, Podziałanie 3.3.2. z podziałem na 45 części. Sprawa nr RAP.272.62.2012.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest: Usługa szkoleniowa - wykłady oraz ćwiczenia dla IV edycji studiów podyplomowych realizowanych w ramach projektu  pt.: Nauczyciel przedmiotów zawodowych w zakresie organizacji usług gastronomicznych i hotelarstwa oraz architektura krajobrazu - studia podyplomowe współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej z EFS, w ramach PO Kapitał Ludzki, Podziałanie 3.3.2.- z podziałem na 45 części: 
Część 1. - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA - HOTELARSTWO w wymiarze 15 h wykładów i 45 h ćwiczeń - dla pierwszego semestru
 7,5 h wykładu i 30 h ćwiczeń, dla trzeciego semestru 7,5 h wykładu i 15 h ćwiczeń. 
Część 2. - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA - TECHNOLOGIA GASTRONOMII w wymiarze 15 h wykładów i 45 h ćwiczeń - dla pierwszego semestru 7,5 h wykładu i 30 h ćwiczeń, dla trzeciego semestru 7,5 h wykładu i 15 h ćwiczeń. 
Część 3. -Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 3 h wykładów.
Część 4 - Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów.
Część 5. - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 4 h wykładów.
Część 6 - Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów.
Część 7 - Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów.
Część 8 -  Przygotowanie i prowadzenie wykładu  z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów.
Część 9 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 11 h wykładów.
Część 10 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 4 h wykładów. 
Część 11 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 30 h ćwiczeń.
Część 12 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć przygotowanie i przeprowadzenie zajęć 
z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 30 h ćwiczeń.
Część 13 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń.
Część 14 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń.
Część 15 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń.
Część 16 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY 
W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń.
Część 17 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: TECHNOLOGIE INFORMACYJNE 
w wymiarze 40 h ćwiczeń (zajęcia dla 2 grup po 20 h każda)
Część 18 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: KOMUNIKACJINTERPERSONALNA w wymiarze 30 h ćwiczeń (zajęcia dla 3 grup po 10 h każda)
Część 19 -   Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: EMISJA GŁOSU w wymiarze 30 h ćwiczeń (zajęcia dla 2 grup po 15 h).
Część 20 -   Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: EMISJA GŁOSU w wymiarze 15 h ćwiczeń.
Część 21 -   Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA w wymiarze 30 h wykładów.
Część 22 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA w wymiarze 30 h ćwiczeń.
Część 23 - Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA w wymiarze 30 h ćwiczeń.
Część 24 -  Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA w wymiarze 30 h wykładów.
Część 25 -  Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA w wymiarze 30 h ćwiczeń.
Część 26 -  przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA w wymiarze 30 h ćwiczeń.
Część 27 -   przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń.
Część 28 -   przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń.
Część 29 -   przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń.
Część 30 -   przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń.
Część 31 -   przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE USŁUG HOTELARSKICH w wymiarze 10 h ćwiczeń.
Część 32 -   przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE USŁUG HOTELARSKICH w wymiarze 10 h ćwiczeń.
Część 33 -    przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRAWO OŚWIATOWE w wymiarze 30 h ćwiczeń (zajęcia dla 2 grup po 15 h).
Część 34 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: TECHNOLOGIE INFORMACYJNE - KOMPUTEROWE WSPOMAGANIE PROJEKTOWANIA w wymiarze 20 h ćwiczeń.
Część 35- przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE DLA KIERUNKU ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 30 h ćwiczeń (2 grupy po 15 h).
Część 36 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE UWZGLĘDNIANIA ZASADY ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU W PROJEKTOWANIU w wymiarze 4 h wykładu i  8 h ćwiczeń.
Część 37 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE INWENTARYZACJI DENDROLOGICZNEJ w wymiarze 2 h wykładu i  4 h ćwiczeń.
Część 38 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA OBIEKTÓW ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 2 h wykładu i  4 h ćwiczeń.
Część 39 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE  W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA OBIEKTÓW ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 15 h ćwiczeń.
Część 40 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA ZIELONYCH ŚCIAN w wymiarze 7,5 h ćwiczeń.
Część 41 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE REKULTYWACJI KRAJOBRAZU w wymiarze 7,5 h ćwiczeń.
Część 42 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE ARCHITEKTURY OBSZARÓW WIEJSKICH I ODNOWY WSI w wymiarze 7,5 h ćwiczeń.
Część 43 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE TRENDY I INNOWACJE W ARCHITEKTURZE KRAJOBRAZU w wymiarze 30 h ćwiczeń.
Część 44 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE WYKORZYSTANIE OGRODU BOTANICZNEGO I ARBORETUM DO PROWADZENIA ZAJĘĆ Z ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 7,5 h ćwiczeń.
Część 45 - przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA w wymiarze 22 h wykładów i 29 h ćwiczeń - dla pierwszego semestru 7 h wykładów i 14 h ćwiczeń, dla trzeciego semestru 15 h wykładów i 15 h ćwiczeń..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 45.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> w  niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie - działalność prowadzona na potrzeby przedmiotowego zamówienia nie wymaga posiadania specjalnych uprawnień</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie oraz nie dokonuje opisu sposobu oceny ich spełniania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie oraz nie dokonuje opisu sposobu oceny ich spełniania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający wymaga aby Wykonawca dysponował co najmniej jedną osobą,  spośród osób realizujących zamówienie, która będzie posiadała odpowiednie, dla wybranej części, wykształcenie i  doświadczenie.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie ustanawia szczegółowych warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie oraz nie dokonuje opisu sposobu oceny ich spełniania.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Wypełniony i podpisany formularz ofertowy wg załącznika nr 1 do SIWZ
Wypełnioną tabelę - kalkulacja ceny wg załącznika nr 1a do SIWZ
Ewentualne pełnomocnictwo.
Zgodnie z art. 26 ust. 2b ustawy Pzp Wykonawca może polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.
W przypadku, gdy Wykonawca dla potwierdzenia spełnienia warunku udziału w postępowaniu dotyczącego posiadania wiedzy i doświadczenia, o którym mowa w SIWZ powołuje się na doświadczenie podmiotu trzeciego i przedstawia posiadane przez ten podmiot referencje, wymagany jest udział tego podmiotu w realizacji zamówienia. W takim przypadku w ofercie należy przedstawić oświadczenie lub inny dokument  tego podmiotu z którego wynika, że będzie on brał udział w realizacji zamówienia. Dokumenty te Wykonawcy składający ofertę wspólnie składają wspólnie. Pisemne zobowiązanie musi być złożone w ofercie w oryginale.
W przypadku, gdy Wykonawca w ofercie powołał się na doświadczenie podmiotu trzeciego przy wykazaniu spełnienia warunku doświadczenia i podmiot ten uczestniczy w realizacji zamówienia jako podwykonawca, niedopuszczalna jest zmiana tego podwykonawcy na etapie realizacji zamówienia za wyjątkiem zdarzeń losowych - za zgodą Zamawiającego.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Na podstawie art. 144 ust. 1 ustawy, Zamawiający dopuszcza wprowadzenie istotnych zmian do umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy oraz określa warunki tych zmian poprzez dopuszczenie możliwości zmian umowy w formie pisemnego aneksu dotyczącego w szczególności:I)  zmian terminu wykonania usług: a) z przyczyn obiektywnych nie leżących po stronie Wykonawcy,b) z przyczyn leżących po stronie Zamawiającego;
c) z powodu wystąpienia siły wyższej,
II)  zmian osób reprezentujących Wykonawcę i Zamawiającego z przyczyn losowych,
III) zmniejszenia liczby uczestników,
IV) zmian przepisów prawa podatkowego w tym zmiany stawki VAT,
V) warunki dokonywania zmian: inicjowanie zmian na wniosek wykonawcy lub zamawiającego, uzasadnienie zmiany prawidłową realizacją przedmiotu umowy, forma pisemna pod rygorem nieważności w formie aneksu do umowy.
Zmiana umowy z naruszeniem ust. 1  podlega unieważnieniu</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.up.wroc.pl (zakładka przetargi)<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Biuro Zamówień Publicznych i Umów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu,  ul. Norwida 25/27,  50-375 Wrocław, p. 32.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 18.05.2012 godzina 09:00, miejsce: Biuro Zamówień Publicznych i Umów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu,  ul. Norwida 25/27,  50-375 Wrocław, p. 32.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> projekt pt.: Nauczyciel przedmiotów zawodowych w zakresie organizacji usług gastronomicznych i hotelarstwa oraz architektura krajobrazu - studia podyplomowe  współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej z EFS, w ramach PO Kapitał Ludzki, Podziałanie 3.3.2.
Wymagania związane ze złożeniem oferty wspólnej:
W przypadku złożenia oferty wspólnej przez kilku Wykonawców (spółki cywilne, konsorcjum) należy przedstawić w ofercie pełnomocnictwo ustanawiające pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców wspólników w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi być wystawione w formie, o której mowa w rozdziale V pkt. 5 SIWZ.
W złożonej ofercie wspólnej przez kilka podmiotów każdy z nich zobowiązany jest przedstawić dokumenty wystawione na niego wymienione w rozdziale V punkt 9.5 i 9.6 SIWZ.
Dokumenty określone w rozdziale V SIWZ w punktach 9.1, 9.2, 9.3, 9.4, 9.7 i 9.8 poszczególne podmioty składają wspólnie, tj. warunki w nich określone zostaną spełnione, gdy podmioty składające wspólną ofertę spełnią je łącznie. 
Oświadczenie Wykonawcy (zał. nr 2 do SIWZ) musi być podpisane przez wszystkich członków konsorcjum, wspólników spółki cywilnej lub osobę wskazaną w pełnomocnictwie. Formularz ofertowy (zał. nr 1 do SIWZ) musi być wypełniony i podpisany przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawców,wspólników.
Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia zostanie wybrana, Zamawiający zażąda przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, umowy regulującej współpracę tych Wykonawców. 
Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast dokumentów, o których mowa: 
w rozdziale V pkt 9.5. SIWZ składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. Dokumenty, o których mowa w pkt. 11 lit. a powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
Jeżeli w miejscu zamieszkania  osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 11 lit.a  zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. Dokument taki powinien być wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Pozostałe dokumenty, o których mowa w rozdziale V pkt. 9 Wykonawca, który ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej składa w formie i treści w nim określonej.
Dokumenty mają być składane w formie oryginałów lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez pełnomocnego przedstawiciela Wykonawcy. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski . Wykonawca zgodnie z art. 38 ust. 1 ustawy PZP może zwrócić się do zamawiającego o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Zamawiający jest obowiązany udzielić wyjaśnień niezwłocznie, jednak nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert pod warunkiem, że wniosek o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia wpłynął do zamawiającego nie później niż do końca dnia, w którym upływa połowa wyznaczonego terminu składania ofert . Jeżeli wniosek o wyjaśnienie treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia wpłynął po upływie terminu składania wniosku, o którym mowa powyżej, lub dotyczy udzielonych wyjaśnień, zamawiający może udzielić wyjaśnień albo pozostawić wniosek bez rozpoznania. Przedłużenie terminu składania ofert nie wpływa na bieg terminu składania wniosku, o którym mowa powyżej. Pytanie należy skierować na piśmie na adres: Biuro Zamówień Publicznych i Umów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, ul. Wrocławiu ul. Norwida 25/27,  50-375 Wrocław z dopiskiem: Usługa szkoleniowa - wykłady oraz ćwiczenia na studiach podyplomowych, nr sprawy RAP.272.62.2012 lub faxem na numer: (071) 320 53 86. 
Zamawiający przekaże Wykonawcom faxem odpowiedzi na zadane przez nich pytania, nie ujawniając ich źródła oraz zamieści je na stronie internetowej: www.up.wroc.pl (zakładka: przetargi). Wykonawcy mają obowiązek stałego śledzenia ww. strony internetowej Zamawiającego.
W uzasadnionych przypadkach Zamawiający może przed upływem terminu składania ofert zmienić treść SIWZ Dokonana zmiana zostanie umieszczona na stronie internetowej zamawiającego www.up.wroc.pl (zakładka: przetargi) i jest wiążąca dla Wykonawców. BZPiU jest czynne od poniedziałku do piątku od 7:30-15.30.
W przypadku, gdy Wykonawca otrzymał SIWZ w wersji papierowej, odpowiedzi na pytania oraz wszelkie informacje dotyczące zmiany treści SIWZ zostaną mu przesłane faxem i pocztą. Zamawiający nie przewiduje zebrania wykonawców.
W zakresie nieuregulowanym niniejszą SIWZ mają zastosowanie przepisy Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 30.12.2009 r. w sprawie rodzajów dokumentów jakich może żądać zamawiający od wykonawcy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA - HOTELARSTWO.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA - HOTELARSTWO w wymiarze 15 h wykładów i 45 h ćwiczeń - dla pierwszego semestru 7,5 h wykładu i 30 h ćwiczeń, dla trzeciego semestru 7,5 h wykładu i 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA - TECHNOLOGIA GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA - TECHNOLOGIA GASTRONOMII w wymiarze 15 h wykładów i 45 h ćwiczeń - dla pierwszego semestru 7,5 h wykładu i 30 h ćwiczeń, dla trzeciego semestru 7,5 h wykładu i 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 3 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 4 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu  z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie wykładu  z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII ŻYWNOŚCI, ŻYWIENIU CZŁOWIEKA I DIETETYCE  w wymiarze 2 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 11 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 4 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 30 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 12 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć przygotowanie i przeprowadzenie zajęć 
z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć przygotowanie i przeprowadzenie zajęć 
z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W HOTELARSTWIE w wymiarze 30 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 13 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 14 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 15 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 16 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY 
W TECHNOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć PRZEDMIOTY ZAWODOWE - TRENDY 
W TECHNOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 17 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: TECHNOLOGIE INFORMACYJNE w wymiarze 40 h ćwiczeń.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: TECHNOLOGIE INFORMACYJNE 
w wymiarze 40 h ćwiczeń (zajęcia dla 2 grup po 20 h każda).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 18 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: KOMUNIKACJINTERPERSONALNA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: KOMUNIKACJINTERPERSONALNA w wymiarze 30 h ćwiczeń (zajęcia dla 3 grup po 10 h każda).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 19 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: EMISJA GŁOSU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: EMISJA GŁOSU w wymiarze 30 h ćwiczeń (zajęcia dla 2 grup po 15 h)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 20 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: EMISJA GŁOSU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: EMISJA GŁOSU w wymiarze 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 21 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA w wymiarze 30 h wykładów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 22 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA w wymiarze 30 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 23 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PEDAGOGIKA w wymiarze 30 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 24 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA w wymiarze 30 h wykładów.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 25 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przygotowanie i prowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA w wymiarze 30 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 26 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PSYCHOLOGIA w wymiarze 30 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 27 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 28 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 29 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 30 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE TECHNIOLOGII GASTRONOMII w wymiarze 10 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 31 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE USŁUG HOTELARSKICH.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE USŁUG HOTELARSKICH w wymiarze 10 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 32 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE USŁUG HOTELARSKICH.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE Z ZAKRESU METODYKI NAUCZANIA PRZEDMIOTOW ZAWODOWYCH W ZAKRESIE USŁUG HOTELARSKICH w wymiarze 10 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 33 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRAWO OŚWIATOWE.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRAWO OŚWIATOWE w wymiarze 30 h ćwiczeń (zajęcia dla 2 grup po 15 h)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 34 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: TECHNOLOGIE INFORMACYJNE - KOMPUTEROWE WSPOMAGANIE PROJEKTOWANIA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: TECHNOLOGIE INFORMACYJNE - KOMPUTEROWE WSPOMAGANIE PROJEKTOWANIA w wymiarze 20 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 35 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE DLA KIERUNKU ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: SEMINARIUM DYPLOMOWE DLA KIERUNKU ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 30 h ćwiczeń (2 grupy po 15 h)..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 36 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE UWZGLĘDNIANIA ZASADY ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU W PROJEKTOWANIU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE UWZGLĘDNIANIA ZASADY ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU W PROJEKTOWANIU w wymiarze 4 h wykładu i  8 h ćwiczeń.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 37 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE INWENTARYZACJI DENDROLOGICZNEJ.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE INWENTARYZACJI DENDROLOGICZNEJ w wymiarze 2 h wykładu i  4 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 38 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA OBIEKTÓW ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA OBIEKTÓW ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 2 h wykładu i  4 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 39 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE  W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA OBIEKTÓW ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE  W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA OBIEKTÓW ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 40 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA ZIELONYCH ŚCIAN.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE PROJEKTOWANIA ZIELONYCH ŚCIAN w wymiarze 7,5 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 41 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE REKULTYWACJI KRAJOBRAZU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE REKULTYWACJI KRAJOBRAZU w wymiarze 7,5 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 42 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE ARCHITEKTURY OBSZARÓW WIEJSKICH I ODNOWY WSI.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE ARCHITEKTURY OBSZARÓW WIEJSKICH I ODNOWY WSI w wymiarze 7,5 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 43 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE TRENDY I INNOWACJE W ARCHITEKTURZE KRAJOBRAZU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE TRENDY I INNOWACJE W ARCHITEKTURZE KRAJOBRAZU w wymiarze 30 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 44 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE WYKORZYSTANIE OGRODU BOTANICZNEGO I ARBORETUM DO PROWADZENIA ZAJĘĆ Z ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: PRZEDMIOTY ZAWODOWE W ZAKRESIE WYKORZYSTANIE OGRODU BOTANICZNEGO I ARBORETUM DO PROWADZENIA ZAJĘĆ Z ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU w wymiarze 7,5 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 45 <b>NAZWA:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> przygotowanie i przeprowadzenie zajęć z przedmiotu: DYDAKTYKA PRZEDMIOTOWA w wymiarze 22 h wykładów i 29 h ćwiczeń - dla pierwszego semestru 7 h wykładów i 14 h ćwiczeń, dla trzeciego semestru 15 h wykładów i 15 h ćwiczeń..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.00.00.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com