JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120514/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120514/106189-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Kętrzyn: Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 106189 - 2012; data zamieszczenia: 14.05.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie , Karolewo 12, 11-400 Kętrzyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 89 7524753, faks 89 7524753.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://bip.karolewo.fc.pl/</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Jednostka administracji rządowej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa żywności dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Karolewie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zamawiający podzielił zamówienie na 10 części w następującej kolejności

Część 1- Przyprawy sypkie i różne produkty spożywcze 
Część 2 - Warzywa, owoce przetwory 
Część 3 - Pieczywo i świeże wyroby piekarskie 
Część 4 - Dania gotowe 
Część 5 - Jaja
Część 6 - Mleko i jego przetwory 
Część 7 - Mrożonki, ryby mrożone wędzone, konserwy rybne 
Część 8 - Ciasto 
Część 9 - Mięso wieprzowe, wołowe, podroby 
Część 10 - Mięso drobiowe, wędliny, wieprzowe, wołowe, konserwy mięsne 



Część 1 - Przyprawy sypkie i różne produkty spożywcze.

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilosc
1	Ziele angielskie 20g	szt	320
2	Majeranek 20g	szt	85
3	Lisic laurowy 12 g	szt	193
4	Czosnek granulowany 20g	szt	55
5	Zioła prowansalskie 10g	szt	82
6	Pieprz naturalny mielony 20g	szt	288
7	Pieprz ziołowy 20g	szt	320
8	Kwasek cytrynowy 20g	szt	752
9	Cynamon mielony 20g	szt	20
10	Tymianek 10g	szt	82
11	Bazylia 10g	szt	65
12	Rozmaryn10g	szt	10
13	Oregano 10g	szt	31
14	Mąka ziemniaczana opakowanie torba papierowa 0,5kg	kg	25
15	Magi, opakowanie butelka szklana o pojemności 210g	szt	58
16	Przyprawa solno - warzywna typu Vegeta200g	szt	160
17	Przyprawa do ryb typu Delikat opakowanie puszka plastik o pojemności 600g	szt	18
18	Przyprawa do mięsa typu Delikat opakowanie puszka plastik o pojemności 700g	szt	18
19	Przyprawa do kurczaka typu Delikat opakowanie puszka plastik o pojemności 600g	szt	18
20	Koncentrat buraczany, opakowanie butelka szklana o pojemności 0,25l	szt	24
21	Aromat do ciasta	szt	10
22	Ketchup łagodny typu Pudliszki. Łowicz opakowanie butelka plastik o pojemności 480g	szt	276
23	Sol gruba z mikroelementami opakowanie folia o pojemności 1kg	szt	269
24	Kawa zbożowa instant opakowanie kartonik o pojemności 250g	szt	16
25	Herbata liściasta opakowanie folia o pojemności 100g	szt	385
26	Kakao naturalne , opakowanie kartonik o pojemności 150g	szt	37
27	Majonez 0,9 kg typu Kętrzyński 	szt	136
28	Makaron 0,5kg typu Lubella	szt	375
29	Cukier 1kg	kg	1140
30	Kasza jęczmienna pakowana 4x100g	op	102
31	Kasza gryczana pakowana 4x100g	op	164
32	Mąka pszenna typ 550 opakowanie torba papier o pojemności 1kg	kg	679
33	Płatki kukurydziane opakowanie torba folia o pojemności 0,5kg	szt	80
34	Ryz długoziarnisty kl I opakowanie torba papierowa o pojemności 1kg	kg	244
35	Olej 1l słonecznikowy 	szt	180
36	Olej 5l	szt	100
37	Koncentrat pomidorowy typu Łowicz, Pudliszki 0,9l	szt	176
38	Groszek konserwowy 460g	szt	150
39	Ogórki konserwowe 0,9l	szt	200
40	Ananas konserwowy	szt	60
41	Seler konserwowy opakowanie szklane o pojemności 350g	szt	50
42	Kukurydza konserwowa 400g	szt	150
43	Fasolka konserwowa biała 400g	szt	50
44	Szczaw konserwowy 0,9l	szt	20
45	Brzoskwinia puszka 	szt	35
46	Chrzan słoiczek 180g	szt	28
47	Cukierki mieszanka pakowane w kartonik 3kg	op	4
48	Cukier wanilinowy 32g	szt	15
49	Czekolada 100g	szt	600
50	Dżem wieloowocowy niskosłodzony 270g	szt	523
51	Galaretka owocowa opakowanie torba folia 1kg	szt	17
52	Kasza jęczmienna 0,5kg 	szt	120
53	Kminek 20g	szt	20
54	Kompot wieloowocowy 0,9l	szt	112
55	Makaron nitka 3 kg	szt	27
56	Makaron gwiazdka 3kg	szt	10
57	Makaron kokardka 3kg	szt	20
58	Marmolada 0,9l	szt	62
59	Majonez 0,5l typu Kętrzyński	szt	78
60	Musztarda butelka plastik o, 25l	szt	27
61	Oliwa z Oliwek tłoczona na zimno opakowanie butelka szklana 1l	szt	25
62	Papryka słodka 20g	szt	100
63	Papryka ostra20g	szt	100
64	Płatki zbożowe czekoladowe 0,5kg	szt	46
65	Sos ogrodowy puszka typu Knorr	szt	8
66	Sos słodko - kwaśny typu Łowicz 0,9l	szt	27
67	Sos węgierski opakowanie puszka 1kg, dozowanie 120g na l, wydajność 10l	szt	6
68	Woda mineralne niegazowana 1,5l	szt	198
69	Krem czekoladowy 350g	szt	20
70	Kisiel 1kg	szt	20
71	Fix słodko-kwaśny 	szt	20
72	Fasolka czerwona puszka	szt	40
73	Margaryna Planta	szt	50
74	Mini kostka rosołowa	szt	50
75	Miód 460g	szt	50
76	Płatki kukurydziane typu Nesqik 500g	szt	50
76	Sok, Kubuś 0,7l	szt	200
77	Sos czekoladowy do deserów 1l	szt	20
78	Baton czekoladowy 55g typu Mars 	szt	650
79	Fasola drobna paczka 5kg	Kg	250
80	Groch łupany paczka 5kg	Kg	150
81	Włoszczyzna suszona	Szt 	26
82	Zupa Żurek 1 kg	Szt	5
83	Zupa Barszcz biały 1kg	Szt	5
84	Rosół drobiowy1kg opakowanie wiaderko plastik	Szt	5
85	Migdały opakowanie folia 100g	Szt	10
86	Ziarna dynia opakowanie folia 100g	Szt	20
87	Ziarna słonecznik opakowanie folia 100g	Szt	30


Część 2- Warzywa, owoce przetwory 

Lp	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilość
1	Cebula biała, opakowanie w workach o pojemności 10 kg, świeża bez szczypioru, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	Kg	720
2	Por czysty ,świeży	Kg	87
3	Marchew myta, świeża nienadmarznięta kl I	Kg	700
4	Pietruszka korzeń czysta myta, nienadmarznięta kl I	Kg	180
5	Seler korzeń czysty świeży nienadmarznięty	Kg	180
6	Burak czerwony czysty bez uszkodzeń mechanicznych, nienadmarznięty	Kg	696
7	Rzodkiewka - pecz czysta bez uszkodzeń mechanicznych	Szt	60
8	Kapusta biała główka 2-3 kg beż uszkodzeń mechanicznych, nienadmarznięta kl I	Szt	466
10	Kapusta biała główka o wadze 2-3 kg bez uszkodzeń mechanicznych nienadmarznięta kl I	Kg	840
11	Koper zielony świeży - pęczki kl I	Szt	100
12	Kapusta kwaszona opakowanie wiaderko plastikowe o pojemności 5 kg	Szt 	402
13	Kalafior biały świeży, czysty nienadmarznięty kl I	Szt	30
14	Kapusta czerwona, nienadmarznięta bez uszkodzeń mechanicznych, pakowana w worek o wadze 10 kg	Kg	595
15	Kapusta pekińska nienadmarznięta, bez uszkodzeń kl I opakowanie w w workach 5 kg	Kg	97
16	Natka pietruszki, czysta, pakowana w pęczki kl I	Szt	483
17	Ogórek świeży , kl I	Kg	200
18	Papryka czerwona świeża kl I nienadmarznięta kl I	Kg	130
19	Szczypior czysty świeży pakowany w pęczki	Szt	112
20	Sałata lodowa ,masłowa l I	Szt	240
21	Pieczarka biała świeża kl I	Kg	180
22	Grzyby suszone opakowanie folia 2 g	Szt 	10
23	Ogórki kwaszone opakowanie wiaderko 3kg	Szt 	297
24	Pomidor czerwony, klI, świeży nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	Kg	449
25	Ziemniaki, opakowanie worek o pojemności 10 kg nie zzieleniałe czyste, suche kl I(irga)	Kg	10882
26	Cebula czerwona opakowanie worek 5kg 	Kg	95
27	Cukinia świeża 	Kg	30
28	Czosnek główka czysty , bez uszkodzeń kl I	Szt	71
29	Żurawina suszona opakowanie folia 1 kg	Kg	10
30			
31			
32	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
33	OWOCE - kod 15300000-1		
34	1	2	3
35	Jabłka kruche,słodkie,czyste nienadmarznięte bez śladów uszkodzeń opakowanie skrzynka drewniana 15 kg	Kg	1049
36	Banany opakowanie karton 36 kg	Kg 	470
37	Cytryna, 	Kg	60
38	Mandarynki	Kg	670
39	Gruszki	Kg	530
40	Pomarańcze	Kg	300
41	Nektarynki - kosz 	Op	150
42	Kompot 0,9l	Szt	80
43	Truskawki świeże, opakowanie łubianka o poj 2,5kg	Szt	50
44	Brzoskwinie 	Kg	250
45	Kiwi	Kg	200
46	Rodzynki	Szt	30
47	Winogrona 	Op	40
48	Śliwka suszona	Szt	40


Część 3 - Pieczywo i świeże wyroby piekarskie 

Lp	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilość
1	Chleb razowy z dynią krojony opakowanie folia 0,5 kg	Szt	380
2	Bułki zwykłe, masa50g	Szt	2700
3	Bułki kajzerki ,masa 30g	Szt	4430
4	Bułki grahamki, masa 30g	Szt	740
5	Bułka z ziarnem, masa 30g	Szt	1250
6	Chleb zwykły krojony opakowanie folia0,6kg	Szt	4305
7	Bułka z nadzieniem, różnym	Szt	1200


Część 4 - Dania gotowe

Lp	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilośc
1	Kartacze z mięsem	kg	200
2	Pierogi z serem, truskawka , z kapusta i grzybami opakowanie folia 2 kg	kg	610
3	Pierogi wiejskie opakowanie folia 2 kg	kg	180
4	Krokiety, opakowanie folia 2 kg	kg	200


Część 5 - Jaja
Jaja kurze, kategoria wagowa XL 70-75 g, nie myte, nie popękane, termin ważności nie mniej niż 7 dni od daty dostawy - 8200 sztuk


Część 6 - Mleko i jego przetwory

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Twaróg półtłusty 250g zaw. tł.3,5%.Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy	Szt	457
2	Ser twardy zaw. tł 45%. Termin przydatności nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	Kg	262
3	Ser topiony krążki op. 200g	Op	325
4	Ser topiony plastry op. 150g	op	325
5	Serek wiejski granulowany 150g.Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy	Szt	570
6	Set typu Feta 	Szt	32
7	Masło extra zaw. tł 82% 200g.Termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.	Kg	437
8	Mleko opakowanie karton 1l zaw. tł 2%	Szt	1280
9	Śmietana 400ml zaw. tł.18% .Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy.	Szt	800
10	Twaróg mielony naturalny wiaderko 1 kg 	Szt	92
11	Jogurt kubek 150g owocowy z widocznymi kawałkami owoców. Zawartość tl. od 0 - 1,5%. Termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy.	Szt	1968
12	Jogurt Drink owocowy do picia	Szt	400
13	Serek homogenizowany o różnych smakach 150g.Termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy 	Szt 	520
14	Ser Zotarella	Szt 	30


Część 7- Mrożonki, ryby mrożone wędzone, konserwy rybne 

Lp.	Nazwa produktu	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Kalafior różyczka , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	50
2	Brokuł różyczka, opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	54
3	Fasolka szparagowa cięta , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	120
4	Fasola szparagowa cała , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	60
5	Brukselka opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	30
6	Mieszanka warzywna 7 składnikowa ,opakowanie torba folia2,5kg	Szt	40
7	Mieszanka warzywna trzy- składnikowa opakowanie torba foliowa 2,5kg	Szt	40
8	Mieszanka kompotowa, , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	350
9	RYBY MROZONE, WEDZONE ,KONSERWY RYBNE kod -152		
10	Filet tilapia ,sola ,dorsz - szater kl. I, pakowane karton 5-10kg	Kg	425
11	Makrela wędzona, pakowana karton 3kg	Kg	90
12	Śledź płat marynowany, wiaderko plastikowe 3 kg	Szt 	21
13	Sałatka rybna 160g	Szt 	150
14	Paprykarz 341g	Szt	120


Część 8 - Ciasto 

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Rożek typu Francuzki	Szt	1900
2	Babeczki -mufinki	Szt	2200
3	Ciasto pieczone	Kg	160
4	Ciasta kruche pieczone	Kg	160
5	Ciasta śmietankowe	Kg	160
6	Pączki	Szt	540


Część 9 - Mięso wieprzowe, wołowe, podroby

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Schab środkowy bez skóry i bez kości	Kg	570
2	Mięso wieprzowe od kości szynki bez skóry i kości	Kg	250
3	Mięso wieprzowe bez skory i bez kości	Kg	230
4	Mięso mielone wieprzowe kl. I	Kg	690
5	Żeberka wieprzowe cięte	Kg	250
6	Wątroba wieprzowa	Kg	160
7	Mięso mielone wołowe	Kg	80
8	Słonina surowa bez skory	Kg	50
9	Smalec	Kg	300


Część 10 - Mięso drobiowe, wędliny, wieprzowe, wołowe konserwy 

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilość
1	Ćwiartka kurczaka	Kg	650
2	Filet drobiowy bez skory i kości	Kg	480
3	Noga kurczaka	Kg	250
4	Korpusy z kurczaka	Kg	500
5	WĘDLINY - kod 15131130 - 5		
6	Baleron gotowany opakowanie folia	Kg	14
7	Boczek wędzony 	Kg	44
8	Blok mięsny	Kg	17
9	Filet wędzony z indyka	Kg 	15
10	Karczek pieczony opakowanie folia	Kg	20
11	Kaszanka	Kg	65
12	Kiełbasa z karczmy	Kg	35
13	Kiełbasa zwyczajna	Kg 	45
13	Kiełbasa podwawelska	Kg	83
15	Kiełbasa staropolska	Kg	20
16	Kiełbasa biała	Kg	90
17	Konserwa mięsna 300g	Szt	510
18	Krakowska sucha	Kg	35
19	Karczek opiekany 	Kg	20
20	Mortadela drobiowa	Kg	115
21	Ogonówka z kotła	Kg	60
22	Łopatka pieczona	Kg	20
23	Parówka domowe	Kg	260
24	Pasztet 110 g 	Szt	1000
25	Pasztet pieczony z indyka	Kg	70
26	Pierś opiekana z indyka opakowanie folia	Kg	30
27	Pierś wędzona z indyka opakowanie folia	Kg	20
28	Podgardla wędzone 	Kg	70
29	Polędwica miodowa opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg 	45
30	Schab kasztelański opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	60
31	Schab krotoszyński opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg 	40
32	Schab cygański opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2kg	Kg	65
33	Schab z pieca opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	70
34	Serdelki bydgoskie opakowanie folia 	Kg 	30
35	Polędwica sopocka opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2kg	Kg	50
36	Szynka staropolska opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	85
37	Szynka domowa opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	30
38	Szynka Mistrza Jana opakowanie folia o pojemności 1,5 -2 kg	Kg	60
39	Szynka kasztanowa opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	120
40	Szynka wędzona opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	50
41	Szynka od zawsze opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	50
42	Szynka Trójkąt opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	20
43	Udziec wędzony z kurczaka opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	28
44	Tyrolska opakowanie folia o pojemności 1,5 -2kg	Kg	25
45	Wędzonka mazurska opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	20
46	Wieprzowina biała opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	30.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 15.89.43.00-4, 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.33.11.70-9, 15.20.00.00-0, 15.81.22.00-5, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5, 15.13.10.00-5.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 10.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2,   albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie, że Wykonawca posiada pojazd przystosowany do przewozu przedmiotowego zamówienia, oraz że dysponuje osobami zdolnymi do rozładunku  przedmiotu zamówienia.  Oświadczenie stanowi potwierdzenie dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia art. 22 ust. 1 pkt. 3 Ustawy PZP</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Aktualne zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenia, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert   
Aktualne zaświadczenie, że wykonawca nie zalega z opłatami składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne (ZUS)- wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed terminem składania ofert.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Wszelkie zmiany wprowadzane do umowy wymagają obustronnej zgody oraz formy pisemnej pod rygorem nieważności z zastrzeżeniem art. 144 ustawy Prawo zamówień publicznych.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://bip.karolewo.fc.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> ZSCKR w Karolewie, 
Karolewo 12 
11-400 Kętrzyn 
pokój 100.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 22.05.2012 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat ZSCKR w Karolewie 
Karolewo 12
11-400 Kętrzyn
pokój 100.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przyprawy sypkie i różne produkty spożywcze.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 1 - Przyprawy sypkie i różne produkty spożywcze.

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilosc
1	Ziele angielskie 20g	szt	320
2	Majeranek 20g	szt	85
3	Lisic laurowy 12 g	szt	193
4	Czosnek granulowany 20g	szt	55
5	Zioła prowansalskie 10g	szt	82
6	Pieprz naturalny mielony 20g	szt	288
7	Pieprz ziołowy 20g	szt	320
8	Kwasek cytrynowy 20g	szt	752
9	Cynamon mielony 20g	szt	20
10	Tymianek 10g	szt	82
11	Bazylia 10g	szt	65
12	Rozmaryn10g	szt	10
13	Oregano 10g	szt	31
14	Mąka ziemniaczana opakowanie torba papierowa 0,5kg	kg	25
15	Magi, opakowanie butelka szklana o pojemności 210g	szt	58
16	Przyprawa solno - warzywna typu Vegeta200g	szt	160
17	Przyprawa do ryb typu Delikat opakowanie puszka plastik o pojemności 600g	szt	18
18	Przyprawa do mięsa typu Delikat opakowanie puszka plastik o pojemności 700g	szt	18
19	Przyprawa do kurczaka typu Delikat opakowanie puszka plastik o pojemności 600g	szt	18
20	Koncentrat buraczany, opakowanie butelka szklana o pojemności 0,25l	szt	24
21	Aromat do ciasta	szt	10
22	Ketchup łagodny typu Pudliszki. Łowicz opakowanie butelka plastik o pojemności 480g	szt	276
23	Sol gruba z mikroelementami opakowanie folia o pojemności 1kg	szt	269
24	Kawa zbożowa instant opakowanie kartonik o pojemności 250g	szt	16
25	Herbata liściasta opakowanie folia o pojemności 100g	szt	385
26	Kakao naturalne , opakowanie kartonik o pojemności 150g	szt	37
27	Majonez 0,9 kg typu Kętrzyński 	szt	136
28	Makaron 0,5kg typu Lubella	szt	375
29	Cukier 1kg	kg	1140
30	Kasza jęczmienna pakowana 4x100g	op	102
31	Kasza gryczana pakowana 4x100g	op	164
32	Mąka pszenna typ 550 opakowanie torba papier o pojemności 1kg	kg	679
33	Płatki kukurydziane opakowanie torba folia o pojemności 0,5kg	szt	80
34	Ryz długoziarnisty kl I opakowanie torba papierowa o pojemności 1kg	kg	244
35	Olej 1l słonecznikowy 	szt	180
36	Olej 5l	szt	100
37	Koncentrat pomidorowy typu Łowicz, Pudliszki 0,9l	szt	176
38	Groszek konserwowy 460g	szt	150
39	Ogórki konserwowe 0,9l	szt	200
40	Ananas konserwowy	szt	60
41	Seler konserwowy opakowanie szklane o pojemności 350g	szt	50
42	Kukurydza konserwowa 400g	szt	150
43	Fasolka konserwowa biała 400g	szt	50
44	Szczaw konserwowy 0,9l	szt	20
45	Brzoskwinia puszka 	szt	35
46	Chrzan słoiczek 180g	szt	28
47	Cukierki mieszanka pakowane w kartonik 3kg	op	4
48	Cukier wanilinowy 32g	szt	15
49	Czekolada 100g	szt	600
50	Dżem wieloowocowy niskosłodzony 270g	szt	523
51	Galaretka owocowa opakowanie torba folia 1kg	szt	17
52	Kasza jęczmienna 0,5kg 	szt	120
53	Kminek 20g	szt	20
54	Kompot wieloowocowy 0,9l	szt	112
55	Makaron nitka 3 kg	szt	27
56	Makaron gwiazdka 3kg	szt	10
57	Makaron kokardka 3kg	szt	20
58	Marmolada 0,9l	szt	62
59	Majonez 0,5l typu Kętrzyński	szt	78
60	Musztarda butelka plastik o, 25l	szt	27
61	Oliwa z Oliwek tłoczona na zimno opakowanie butelka szklana 1l	szt	25
62	Papryka słodka 20g	szt	100
63	Papryka ostra20g	szt	100
64	Płatki zbożowe czekoladowe 0,5kg	szt	46
65	Sos ogrodowy puszka typu Knorr	szt	8
66	Sos słodko - kwaśny typu Łowicz 0,9l	szt	27
67	Sos węgierski opakowanie puszka 1kg, dozowanie 120g/l, wydajność 10l	szt	6
68	Woda mineralne niegazowana 1,5l	szt	198
69	Krem czekoladowy 350g	szt	20
70	Kisiel 1kg	szt	20
71	Fix słodko-kwaśny 	szt	20
72	Fasolka czerwona puszka	szt	40
73	Margaryna Planta	szt	50
74	Mini kostka rosołowa	szt	50
75	Miód 460g	szt	50
76	Płatki kukurydziane typu Nesqik 500g	szt	50
76	Sok, Kubuś 0,7l	szt	200
77	Sos czekoladowy do deserów 1l	szt	20
78	Baton czekoladowy 55g typu Mars 	szt	650
79	Fasola drobna paczka 5kg	Kg	250
80	Groch łupany paczka 5kg	Kg	150
81	Włoszczyzna suszona	Szt 	26
82	Zupa Żurek 1 kg	Szt	5
83	Zupa Barszcz biały 1kg	Szt	5
84	Rosół drobiowy1kg opakowanie wiaderko plastik	Szt	5
85	Migdały opakowanie folia 100g	Szt	10
86	Ziarna dynia opakowanie folia 100g	Szt	20
87	Ziarna słonecznik opakowanie folia 100g	Szt	30




1.	1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 87 pozycjach powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie, 
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3.	Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.

1.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 87 pozycjach formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 1.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6. Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Warzywa, owoce przetwory.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 2- Warzywa, owoce przetwory 

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilość
1	Cebula biała, opakowanie w workach o pojemności 10 kg, świeża bez szczypioru, nienadmarznięta, bez uszkodzeń mechanicznych	Kg	720
2	Por czysty ,świeży	Kg	87
3	Marchew myta, świeża nienadmarznięta kl I	Kg	700
4	Pietruszka korzeń czysta myta, nienadmarznięta kl I	Kg	180
5	Seler korzeń czysty świeży nienadmarznięty	Kg	180
6	Burak czerwony czysty bez uszkodzeń mechanicznych, nienadmarznięty	Kg	696
7	Rzodkiewka - pecz czysta bez uszkodzeń mechanicznych	Szt	60
8	Kapusta biała główka 2-3 kg beż uszkodzeń mechanicznych, nienadmarznięta kl I	Szt	466
10	Kapusta biała główka o wadze 2-3 kg bez uszkodzeń mechanicznych nienadmarznięta kl I	Kg	840
11	Koper zielony świeży - pęczki kl I	Szt	100
12	Kapusta kwaszona opakowanie wiaderko plastikowe o pojemności 5 kg	Szt 	402
13	Kalafior biały świeży, czysty nienadmarznięty kl I	Szt	30
14	Kapusta czerwona, nienadmarznięta bez uszkodzeń mechanicznych, pakowana w worek o wadze 10 kg	Kg	595
15	Kapusta pekińska nienadmarznięta, bez uszkodzeń kl I opakowanie w w workach 5 kg	Kg	97
16	Natka pietruszki, czysta, pakowana w pęczki kl I	Szt	483
17	Ogórek świeży , kl I	Kg	200
18	Papryka czerwona świeża kl I nienadmarznięta kl I	Kg	130
19	Szczypior czysty świeży pakowany w pęczki	Szt	112
20	Sałata lodowa ,masłowa l I	Szt	240
21	Pieczarka biała świeża kl I	Kg	180
22	Grzyby suszone opakowanie folia 2 g	Szt 	10
23	Ogórki kwaszone opakowanie wiaderko 3kg	Szt 	297
24	Pomidor czerwony, kl I, świeży nienadmarznięty, bez uszkodzeń mechanicznych	Kg	449
25	Ziemniaki, opakowanie worek o pojemności 10 kg nie zzieleniałe czyste, suche kl I(irga)	Kg	10882
26	Cebula czerwona opakowanie worek 5kg 	Kg	95
27	Cukinia świeża 	Kg	30
28	Czosnek główka czysty , bez uszkodzeń kl I	Szt	71
29	Żurawina suszona opakowanie folia 1 kg	Kg	10
30			
31			
32	Nazwa produktu spożywczego	Jednostka miary	Ilość
33	OWOCE - kod 15300000-1		
34	1	2	3
35	Jabłka kruche,słodkie,czyste nienadmarznięte bez śladów uszkodzeń opakowanie skrzynka drewniana 15 kg	Kg	1049
36	Banany opakowanie karton 36 kg	Kg 	470
37	Cytryna, 	Kg	60
38	Mandarynki	Kg	670
39	Gruszki	Kg	530
40	Pomarańcze	Kg	300
41	Nektarynki - kosz 	Op	150
42	Kompot 0,9l	Szt	80
43	Truskawki świeże, opakowanie łubianka o poj 2,5kg	Szt	50
44	Brzoskwinie 	Kg	250
45	Kiwi	Kg	200
46	Rodzynki	Szt	30
47	Winogrona 	Op	40
48	Śliwka suszona	Szt	40

2.1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 48 pozycjach powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.
2.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 48 pozycjach formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 2.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.	Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd
w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Pieczywo i świeże wyroby piekarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 3 - Pieczywo i świeże wyroby piekarskie 

Lp	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilość
1	Chleb razowy z dynią krojony opakowanie folia 0,5 kg	Szt	380
2	Bułki zwykłe, masa50g	Szt	2700
3	Bułki kajzerki ,masa 30g	Szt	4430
4	Bułki grahamki, masa 30g	Szt	740
5	Bułka z ziarnem, masa 30g	Szt	1250
6	Chleb zwykły krojony opakowanie folia0,6kg	Szt	4305
7	Bułka z nadzieniem, różnym	Szt	1200


3.1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 7 pozycjach powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.

3.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 7 pozycjach formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 3.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Dania gotowe.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 4 - Dania gotowe

Lp	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilośc
1	Kartacze z mięsem	kg	200
2	Pierogi z serem, truskawka , z kapusta i grzybami opakowanie folia 2 kg	kg	610
3	Pierogi wiejskie opakowanie folia 2 kg	kg	180
4	Krokiety, opakowanie folia 2 kg	kg	200


4.1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 4 pozycjach powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3.	Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.

4.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 4 pozycjach formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 4.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.89.43.00-4.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 5 - Jaja
Jaja kurze, kategoria wagowa XL 70-75 g, nie myte, nie popękane, termin ważności nie mniej niż 7 dni od daty dostawy - 8200 sztuk

5.1. Określenie opcji
1. Zakres uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.
5.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 4 pozycjach formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 5.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 03.00.00.00-1, 03.14.25.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Mleko i jego przetwory.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 6 - Mleko i jego przetwory

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Twaróg półtłusty 250g zaw. tł.3,5%.Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy	Szt	457
2	Ser twardy zaw. tł 45%. Termin przydatności nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy.	Kg	262
3	Ser topiony krążki op. 200g	Op	325
4	Ser topiony plastry op. 150g	op	325
5	Serek wiejski granulowany 150g.Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy	Szt	570
6	Set typu Feta 	Szt	32
7	Masło extra zaw. tł 82% 200g.Termin przydatności nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy.	Kg	437
8	Mleko opakowanie karton 1l zaw. tł 2%	Szt	1280
9	Śmietana 400ml zaw. tł.18% .Termin przydatności nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy.	Szt	800
10	Twaróg mielony naturalny wiaderko 1 kg 	Szt	92
11	Jogurt kubek 150g owocowy z widocznymi kawałkami owoców. Zawartość tl. od 0 - 1,5%. Termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy.	Szt	1968
12	Jogurt Drink owocowy do picia	Szt	400
13	Serek homogenizowany o różnych smakach 150g.Termin przydatności nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy 	Szt 	520
14	Ser Zotarella	Szt 	30




6.1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 14 pozycji powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.
6.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 14 pozycji formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 6.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Mrożonki, ryby mrożone wędzone, konserwy rybne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 7- Mrożonki, ryby mrożone wędzone, konserwy rybne 

Lp.	Nazwa produktu	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Kalafior różyczka , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	50
2	Brokuł różyczka, opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	54
3	Fasolka szparagowa cięta , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	120
4	Fasola szparagowa cała , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	60
5	Brukselka opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	30
6	Mieszanka warzywna 7 składnikowa ,opakowanie torba folia2,5kg	Szt	40
7	Mieszanka warzywna trzy- składnikowa opakowanie torba foliowa 2,5kg	Szt	40
8	Mieszanka kompotowa, , opakowanie torba folia 2,5kg	Szt	350
9	RYBY MROZONE, WEDZONE ,KONSERWY RYBNE kod -152		
10	Filet tilapia ,sola ,dorsz - szater kl. I, pakowane karton 5-10kg	Kg	425
11	Makrela wędzona, pakowana karton 3kg	Kg	90
12	Śledź płat marynowany, wiaderko plastikowe 3 kg	Szt 	21
13	Sałatka rybna 160g	Szt 	150
14	Paprykarz 341g	Szt	120




7.1. Określenie opcji

1. Zakres zamówienia zawarty w 14 pozycji powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie, 
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.
7.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 14 pozycji formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 7.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9, 15.20.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Ciasto.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 8 - Ciasto 

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Rożek typu Francuzki	Szt	1900
2	Babeczki -mufinki	Szt	2200
3	Ciasto pieczone	Kg	160
4	Ciasta kruche pieczone	Kg	160
5	Ciasta śmietankowe	Kg	160
6	Pączki	Szt	540

8.1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 6 pozycji powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.
8.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 5 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 6 pozycji formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 8.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.81.22.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Mięso wieprzowe, wołowe, podroby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 9 - Mięso wieprzowe, wołowe, podroby

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Jednostka planowana
1	Schab środkowy bez skóry i bez kości	Kg	570
2	Mięso wieprzowe od kości szynki bez skóry i kości	Kg	250
3	Mięso wieprzowe bez skory i bez kości	Kg	230
4	Mięso mielone wieprzowe kl. I	Kg	690
5	Żeberka wieprzowe cięte	Kg	250
6	Wątroba wieprzowa	Kg	160
7	Mięso mielone wołowe	Kg	80
8	Słonina surowa bez skory	Kg	50
9	Smalec	Kg	300




9.1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 9 pozycji powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.
9.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 9 pozycji formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 6 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 9.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.11.30.00-3, 15.11.10.00-9, 15.11.40.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Mięso drobiowe, wędliny, wieprzowe, wołowe konserwy.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 10 - Mięso drobiowe, wędliny, wieprzowe, wołowe konserwy 

Lp.	Nazwa towaru	Jednostka miary	Planowana ilość
1	Ćwiartka kurczaka	Kg	650
2	Filet drobiowy bez skory i kości	Kg	480
3	Noga kurczaka	Kg	250
4	Korpusy z kurczaka	Kg	500
5	WĘDLINY - kod 15131130 - 5		
6	Baleron gotowany opakowanie folia	Kg	14
7	Boczek wędzony 	Kg	44
8	Blok mięsny	Kg	17
9	Filet wędzony z indyka	Kg 	15
10	Karczek pieczony opakowanie folia	Kg	20
11	Kaszanka	Kg	65
12	Kiełbasa z karczmy	Kg	35
13	Kiełbasa zwyczajna	Kg 	45
13	Kiełbasa podwawelska	Kg	83
15	Kiełbasa staropolska	Kg	20
16	Kiełbasa biała	Kg	90
17	Konserwa mięsna 300g	Szt	510
18	Krakowska sucha	Kg	35
19	Karczek opiekany 	Kg	20
20	Mortadela drobiowa	Kg	115
21	Ogonówka z kotła	Kg	60
22	Łopatka pieczona	Kg	20
23	Parówka domowe	Kg	260
24	Pasztet 110 g 	Szt	1000
25	Pasztet pieczony z indyka	Kg	70
26	Pierś opiekana z indyka opakowanie folia	Kg	30
27	Pierś wędzona z indyka opakowanie folia	Kg	20
28	Podgardla wędzone 	Kg	70
29	Polędwica miodowa opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg 	45
30	Schab kasztelański opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	60
31	Schab krotoszyński opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg 	40
32	Schab cygański opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2kg	Kg	65
33	Schab z pieca opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	70
34	Serdelki bydgoskie opakowanie folia 	Kg 	30
35	Polędwica sopocka opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2kg	Kg	50
36	Szynka staropolska opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	85
37	Szynka domowa opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	30
38	Szynka Mistrza Jana opakowanie folia o pojemności 1,5 -2 kg	Kg	60
39	Szynka kasztanowa opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	120
40	Szynka wędzona opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	50
41	Szynka od zawsze opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	50
42	Szynka Trójkąt opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	20
43	Udziec wędzony z kurczaka opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	28
44	Tyrolska opakowanie folia o pojemności 1,5 -2kg	Kg	25
45	Wędzonka mazurska opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	20
46	Wieprzowina biała opakowanie folia o pojemności 1,5 - 2 kg	Kg	30


10.1. Określenie opcji
1. Zakres zamówienia zawarty w 46 pozycji powyższej tabeli uwzględnia opcję, w ramach której zamawiający zamierza zrealizować 75% tego zakresu jako koniecznego minimum w trakcie trwania umowy.
2. Realizacja opcji (do 25% zamówienia) wystąpi w zależności od zwiększonych potrzeb zamawiającego w trakcie trwania umowy, na skutek jego decyzji w tym zakresie,
a wykonawca będzie zobowiązany do wykonania rozszerzonego zakresu.
3. Realizacja rozszerzonego zakresu nie będzie wymagała aneksu do umowy.
10.2 Sposób obliczenia ceny oferty
1. Wykonawca wpisuje nazwę firmową oferowanego artykułu w miejscu wskazanym, 
a w kolumnie 4 jego wartość jednostkową netto we wszystkich 46 pozycji formularza ofertowego.
2. W kolumnie 7 Wykonawca podaje w procentach obowiązującą dla danego produktu stawkę podatku VAT (na przykład 23%), której obowiązek właściwego stosowania spoczywa na Wykonawcy, bez wpisywania wartości tego podatku.
3. W kolumnie 7 Wykonawca podaje cenę (wartość brutto) danej pozycji z uwzględnieniem właściwej stawki VAT i sumuje wszystkie ceny kolumny 6 uzyskując cenę oferty częściowej nr 10.
4.Ceny w ofercie należy określać z dokładnością dwóch miejsc po przecinku.
5. Zgodnie z art. 87 ust. 2 Prawa, Zamawiający poprawi oczywiste omyłki pisarskie, oczywiste omyłki rachunkowe, z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek, oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty ze specyfikacją istotnych warunków zamówienia, nie powodujące istotnych zmian w treści oferty - niezwłocznie zawiadamiając o tym wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
6.Zamawiający informuje, że określenie w ofercie ceny brutto danej pozycji zamówienia z uwzględnieniem nieprawidłowej stawki podatku VAT stanowi błąd w obliczeniu ceny skutkujący odrzuceniem oferty na podstawie art. 89 ust. 1 pkt. 6 Prawa..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6, 15.13.11.30-5, 15.13.10.00-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com