JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120525/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120525/174102-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Łomża: Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych 350 pracownikom Podlaskiego OR ARiMR</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 174102 - 2012; data zamieszczenia: 25.05.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Podlaski Oddział Regionalny Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa , ul. Nowa 2, 18-400 Łomża, woj. podlaskie, tel. 086 2156314, faks 086 2164513.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.arimr.gov.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Podmiot prawa publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych 350 pracownikom Podlaskiego OR ARiMR.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych 350 pracownikom Podlaskiego OR ARiMR.
1)	Zgodnie ze Wspólnym Słownikiem Zamówień: 55100000-1-Usługi hotelarskie.
2)	Zamawiający wymaga zapewnienia kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych w następujących terminach:
a)	13-14 czerwca br. dla 40 osób,
b)	21-22 czerwca br. dla 60 osób,
c)	26-27 czerwca br. dla 70 osób,
d)	20-21 września br. dla 30 osób,
e)	27-28 września br. dla 60 osób,
f)	18-19 października br. dla 30 osób,
g)	25-26-27 października br. dla 30 osób,
h)	13-14 grudnia br. dla 30 osób.

2.	Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów, oprócz terminu 25-26-27 października br., obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.

3.	Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas terminu 25-26-27 października br., obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-9:30 do wyjazdu po obiedzie trzeciego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali szkoleniowej na min. 50 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły,
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, kolacja,
c)	w trzecim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
c)	w trzecim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
4)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.
6)	Zamawiający zakończy szkolenia ostatniego dnia pobytu po obiedzie (około godziny 14.00). 
7)	Zamawiający zastrzega sobie prawo:
a)	przesunięcia terminu poszczególnych szkoleń,
b)	zmniejszenia ilości uczestników poszczególnych szkoleń,
z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem, przy czym w/w zmiany zostaną uwzględnione w formie aneksu do niniejszej Umowy, na podstawie art. 144 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2010 r., nr 113, poz. 759, z późn. zm.).</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 8.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 14.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu wykazania spełniania przez Wykonawcę warunku dotyczącego posiadania wiedzy i doświadczenia w zakresie świadczenia kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń , przy czym Zamawiający wymaga wykazania wiedzy i doświadczenia w zakresie świadczenia co najmniej jednej kompleksowej usługi hotelarsko-restauracyjnej niezbędnej do przeprowadzenia szkolenia dla grupy 30 osób  o wartości nie mniejszej niż 6.000,00 zł brutto, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu na podstawie analizy przedłożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w Rozdziale IX Specyfikacji, wg formuły spełnia - nie spełnia</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Zamawiający nie wymaga przedłożenia innych dokumentów niewymienionych w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający zastrzega sobie prawo:
1)	przesunięcia terminu poszczególnych szkoleń,
2)	zmniejszenia ilości uczestników poszczególnych szkoleń,
z co najmniej dwutygodniowym wyprzedzeniem, przy czym w/w zmiany zostaną uwzględnione w formie aneksu do niniejszej Umowy, na podstawie art. 144 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. z 2010 r., nr 113, poz. 759, z późn. zm.)</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.arimr.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Podlaski Oddział Regionalny w Łomży, ul. Nowa 2, 18-400 Łomża.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 04.06.2012 godzina 10:30, miejsce: Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa Podlaski Oddział Regionalny w Łomży, ul. Nowa 2, 18-400 Łomża, pokój 109.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-40-osobowa grupa w terminie 13-14 czerwca br..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 14.06.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-dwóch 30-osobowych grup w terminie 21-22 czerwca br..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 22.06.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-dwóch 35-osobowych grup w terminie 26-27 czerwca br.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.06.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-30 osobowej grupy w terminie 20-21 września br..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 21.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-dwóch 30-osobowych grup w terminie 27-28 września br..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 28.09.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-jednej 30-osobowej grupy w terminie 18-19 października br..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 19.10.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-jednej 30-osobowej grupy w terminie 25-26-27 października br.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 3.	Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas terminu 25-26-27 października br., obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-9:30 do wyjazdu po obiedzie trzeciego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali szkoleniowej na min. 50 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły,
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad, kolacja,
c)	w trzecim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
c)	w trzecim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
4)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.
6)	Zamawiający zakończy szkolenia ostatniego dnia pobytu po obiedzie (około godziny 14.00).</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.10.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Świadczenie kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych niezbędnych do przeprowadzenia szkoleń dedykowanych pracownikom Podlaskiego OR ARiMR-jednej 30-osobowej grupy w terminie 13-14 grudnia br.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Zakres kompleksowych usług hotelarsko-restauracyjnych świadczonych przez Wykonawcę podczas każdego z ww terminów obejmuje następujące świadczenia składowe:
1)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w okresie od przyjazdu pierwszego dnia w godzinach 09:00-09:30 do wyjazdu po obiedzie drugiego dnia,
2)	zakwaterowanie uczestników szkoleń w pokojach 1, 2, 3 osobowych z łazienkami, z uwzględnieniem zakazu kwaterowania w pokojach koedukacyjnych,
3)	przygotowanie i udostępnienie Zamawiającemu, na czas trwania szkolenia, jednej przestrzennej sali wykładowej na min. 80 osób, wyposażonej w tablicę flipchart z papierem i markerami, rzutnik multimedialny oraz ekran do rzutnika multimedialnego, ryzę papieru A-4, mazaki, nagłośnienie, krzesła i stoły, przy czym w terminach: 21-22 czerwca, 26-27 czerwca, 27-28 września 2012 r. Zamawiający wymaga dodatkowo zapewnienia drugiej sali szkoleniowej z analogicznym wyposażeniem, która będzie mogła pomieścić min. 50 osób.
4)	wyżywienie uczestników w okresie szkolenia:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - obiad, kolacja,
b)	w drugim dniu szkolenia - śniadanie, obiad,
5)	zapewnienie serwisów kawowych w przerwach w szkoleniu:
a)	w pierwszym dniu szkolenia - trzy serwisy kawowe,
b)	w drugim dniu szkolenia - jeden serwis kawowy,
6)	udostępnienie miejsc parkingowych w ilości minimum 15.
4.	Warunki wykonania zamówienia
1)	Zamawiający wymaga aby odległość ośrodka, w którym Wykonawca będzie świadczył kompleksowe usługi hotelarsko-restauracyjne od siedziby Zamawiającego (Łomża) nie przekraczała odległości 250 km.
2)	Zamawiający wymaga, aby Wykonawca zapewnił ilość pokoi dostosowaną do ilości uczestników według płci (zakaz kwaterowania uczestników w pokojach koedukacyjnych).
3)	Zamawiający wymaga, aby każda grupa szkoleniowa była zakwaterowana w 1 ośrodku - w przypadku dysponowania przez Wykonawcę kilkoma ośrodkami.
Zamawiający wymaga aby Wykonawca w ośrodku, w którym będzie świadczył usługi, zapewnił:
a)	co najmniej:
-	70% pokoi dwuosobowych, 15% pokoi jednoosobowych, 15% pokoi trzyosobowych - podczas każdego z terminów szkoleń oprócz terminu 25-26-27 października br.,
-	co najmniej 70% pokoi dwuosobowych, 30% pokoi jednoosobowych - podczas szkolenia w terminie 25-26-27 października br.,
b)	pokoje wyposażone w TV, telefon stacjonarny oraz łazienkę z pełnym węzłem sanitarnym,
c)	możliwość rezerwacji dodatkowych pokoi dwuosobowych (tj. gdzie koszty noclegu pokryją uczestnicy indywidualnie),
d)	sale wykładowe z oknami, bez filarów utrudniających kontakt wzrokowy prowadzących z uczestnikami, klimatyzowane,
e)	1 osobę personelu potrzebną do pomocy przy obsłudze technicznej.
5)	Zamawiający wymaga aby Wykonawca zapewnił ponadto:
a)	serwis kawowy obejmujący minimum: kawę (i mleczko do kawy), herbatę (i cytrynę do herbaty), cukier , wodę gazowaną i niegazowaną, soki, mleko, ciasteczka, ciasto domowe, owoce,
b)	obiad dwudaniowy, zgodnie z poniższym opisem (podana waga dotyczy wagi jednej porcji): zupa, ciepłe danie główne (mięso lub ryba) - 200 g, dodatki (ziemniaki lub ryż lub kasza lub frytki) - 150 g, 3 rodzaje surówek - 100 g, kompot - 200 ml, woda mineralna - 200 ml /podana w dzbankach,
c)	śniadanie i kolację w formie bufetu (np. jajka na twardo w majonezie, wędliny/różne, sery żółte/różne, masło, miód, dżemy, sałatka wielowarzywna, pomidory, ogórki, pieczywo mieszane, kawa (i mleczko do kawy), herbata (i cytryna do herbaty), woda mineralna, dania ciepłe (min. 2) do wyboru),
przy czym szczegółowe menu na każdy dzień realizacji zamówienia wymaga akceptacji przedstawiciela Zamawiającego.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 55.10.00.00-1.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 14.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com